Vi använder cookies för att göra siden mer användbar och ge dig en bättre upplevelse samt statistik. Du kan välja att avmarkera cookies genom att klicka på knapparna nedan.
Kata Nylén är legitimerad psykolog och medgrundare av Klimatpsykologerna. Hon föreläser om sina tankar och erfarenheter kring klimatpsykologi och hållbarhetsarbete. Hur blir vi starka i kristider?
Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.
Om Kata
Föreläsningar
Som behörig psykolog med specialistinriktning inom organisationspsykologi har Kata Nylén en hel del att erbjuda som både föreläsare och inspiratör. Med bakgrund inom innovationsutveckling och passion för klimatpsykologi känner hon ett djupt engagemang för klimatrörelsen. Genom olika projekt som VD för Klot Collective, medgrundare av Klimatpsykologerna och som författare till boken Klimatpsykologi skapar Kata Nylén medvetenhet och debatt kring klimatämnet. Som föreläsare håller hon bland annat i olika workshops samt inspirations- och informationsträffar. Du kan även boka Kata Nylén för föreläsningsserier kring just klimatpsykologi och klimatångest.
Kata Nylén vet vad hon pratar om. Hon har nämligen bott i Kenya och sett myntets andra sida. Hon har arbetat med klimatrörelsen i områden som de flesta av oss aldrig får se. Klimatet drabbar utsatta människor och slår hårt mot fattiga. Därför har Kata Nylén ett personligt engagemang även för barn och deras framtid. Genom sina föreläsningar vill hon motivera till förändring.
Trots att vi människor känner till det mesta om klimatkrisen går det alldeles för långsamt. Varför gör vi ingenting när vi ser vad som behöver göras? I sina föreläsningar motiverar Nylén till hållbarhetsarbete samtidigt som hon delar med sig av insikter och tips för att förbereda inför kommande klimatkriser. Hur kan vi människor vända vår rädsla till något positivt? Med hjälp av sin psykologutbildning kan Nylén bistå med konkreta metoder för att hantera starka klimatkänslor, men också förnekelse och polarisering. Dessa känslor kan på ett effektivt sätt vändas till handlingskraft, meningsfullhet och framtidstro.
Föreläsningarna fokuserar bland annat på hur vi som människor både kan må bra och skapa en klimatvänlig värld på samma gång. Du kan även anlita Kata Nylén som föreläsare när det gäller att prata med barn om klimatet. Miljöförstörelse och klimatförändringar drabbar barn över hela världen både psykiskt och fysiskt. Boka en inspirerande föreläsning med Kata Nylén, kontakta oss på Athenas så hjälper vi dig!
Foto: Karin Boo
Visa föreläsningar med Kata NylénVi vet vad som behöver göras och ändå händer alldeles för lite, alldeles för långsamt. Det kan kännas svårt och trögt att motivera personer till den där livsnödvändiga beteendeförändringen. Vad beror det på? Vem ska egentligen göra vad? Och framförallt – vad kan vi göra för att skynda på hållbarhetsresan, motivera de vi möter till förändring och samtidigt förbereda oss för framtida kriser?
Klimatkrisen är en kris som känns. Det kan vara jobbigt och svårt, men inte nödvändigtvis dåligt. Våra känslor kan hjälpa oss att hitta meningsfullhet och livskvalitet mitt i den osäkra värld klimatförändringarna innebär. Att känna ilska, oro, skuld eller rädsla inför ett reellt hot är en rimlig reaktion, men tar känslorna över finns en risk att de passiviserar eller polariserar. Hur bemöter man personer med starka klimatkänslor? Hur gör man om man själv är tyngd av obehagliga känslor och tankar kring klimatet? Hur hanterar man polarisering eller förnekelse? Och hur kan man se till att känslorna leder till kraft, meningsfullhet och hopp?
Det är ställt bakom allt rimligt tvivel att vår planet är i obalans. Lika tydligt är det att det är vårt mänskliga leverne som är orsaken till att vi befinner oss i klimatkrisen och alla dess tillhörande kriser. Det är upp till oss att ta oss vidare, vilket väcker känslor och för många kan det vara svårt att uppleva hopp och finna ork till engagemang. Samtidigt har det aldrig varit viktigare för människor att få kraft, mod och hopp att fortsätta. Hur bygger vi då motståndskraft i dessa osäkra tider? Kan vi må bra och arbeta för en mer hållbar värld samtidigt? Hur kan vi skapa hopp när allt känns svårt och övermäktigt? Och kan vi läka naturen och samtidigt oss själva?
De barn som växer upp idag går en osäker framtid till mötes. Klimatförändringar och miljöförstörelse drabbar redan miljontals barn i världen fysiskt och psykosocialt, men även psykologiskt. Ca 80% av världens unga upplever mycket oro över klimatförändringarna och 50% upplever att de blir direkt hindrade i sitt dagliga liv på grund av den här oron. Många vuxna tampas med hur de kan prata om klimatförändringarna för att inte skrämmas eller spä på redan befintlig oro. Samtidigt rapporterar lärare och föräldrar att de har svårt att nå vissa ungdomar som snarare visar upp hopplöshet och passivitet inför klimatkrisen. I den här föreläsningen får du en klimatpsykologisk och utvecklingspsykologisk förståelse kring barns reaktioner på klimatförändringarna. Du får också knep på hur du kan bemöta barns oro, hopplöshet och uppgivenhet.
Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.