Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-01-blue

Tankeväckande samtal om mångfald, identitet, bemötande och kommunikation.

Mustafa Can

Mustafa Can

Mustafa Can är författare, journalist, sommarpratare och moderator som bland annat föreläser om kommunikation, bemötande, mångfald, svenskhet, identitet, flyktingar och samhällsfrågor.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Mustafa Can

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

För många är Mustafa Can kanske mest känd för sitt gripande sommarprat 2003. Det prisbelönta sommarpratet avslutades med orden ”Mor, jag älskar dig” och fick mer positiv uppmärksamhet än något annat sommarprat. Uppmärksamheten fick honom sedermera att skriva boken ”Tätt intill dagarna : berättelsen om min mor”. Han fick komma tillbaka som sommarpratare 2014.

Mustafa är en mycket eftertraktad och uppskattad föreläsare och föreläser om flera ämnen och kan anpassa innehåll efter publik och sammanhang. Vanliga ämnen han behandlar är kommunikation och bemötande, mångfald, språk men också drömmar, längtan, kärlek, skam, sorg och död. Han ger också inspirerande tal om att kämpa sig igenom motgångar och att våga stå upp efter att ha nått botten.

Därför ska du boka Mustafa Can

 • Mustafa är en rutinerad och flexibel föreläsare med expertis inom flera ämnen och områden – han modererar allt från djupa diskussioner om kärlek, liv och död till samhällsfrågor om invandring, mångfald och kultur.
 • Hans naturliga fallenhet för berättande gör Mustafa Can till en förstklassig talare till ditt event, oavsett om det gäller en föreläsning för företag, förening eller privat. Han diskuterar gärna med uppdragsgivaren innan för att kunna skräddarsy föreläsningen utifrån syfte.
 • Inspirerande och gripande tal som kan vidga vyerna – eller åtminstone bidra till eftertanke – hos även den mest renodlade cynikern.
 • Mustafa passar perfekt när företag och organisationer vill ge sina medarbetare perspektiv, får dem att förstå ”the big picture” och därmed hitta motivation i sitt arbete eller komma närmare varandra och samarbeta bättre genom att de helt enkelt förstår varandra bättre.

Att föreläsa om det mångkulturella samhället, svenskhet, identitet och kultur i stort, kan vara svårt. Det är polariserande ämnen som kan skapa starka känslor och eldiga diskussioner. Det betyder inte att det är ämnen som bör tryckas ned – snarare tvärtom. En rutinerad föreläsare och moderator kan leda diskussionen i rätt riktning och få människor att öppna upp sig för nya perspektiv kring livet, kultur och människor.

Mustafa Can kom till Sverige som sexåring från turkiska Kurdistan. Han fattade snabbt tycke för skrivande och kommunikation. Hans talang och prestation inom berättandets konst i både skriftlig och muntlig form, har gett honom utmärkelser som Ikarospriset, Stora Radiopriset och Guldpennan.

Han är inte heller rädd för kontrovers. Mustafa Can testar gärna gränserna när han skriver för Svenska Dagbladet eller debatterar främlingsfientlighet och mångkultur. Han spelar med öppna kort som journalist, författare och föreläsare, vilket resulterar i ett samtalsklimat som är tillgängligt för alla personer och åsikter. När svåra ämnen diskuteras är det viktigt att våga testa sitt intellekt för att kunna utvecklas. Mustafa Can hjälper till att bidra till ett sundare debattklimat med vidgade vyer.

Vill du ha en inspirerande föreläsning, saklig diskussion om mångkultur eller moderator för en frisk debatt om svåra ämnen så kan Mustafa Can vara värd att boka!

Visa föreläsningar med Mustafa Can
Mustafa Can föreläsning

Mustafa Can pratar om

 • Kommunikation
 • Språk och makt
 • Identitet
 • Bemötande
 • Mångfald
 • Kultur
 • Svenskhet
 • Flykt

Mustafa är perfekt för företag och organisationer som vill ge sina medarbetare perspektiv, får dem att förstå ”the big picture” och därmed hitta motivation i sitt arbete eller komma närmare varandra och samarbeta bättre genom att de helt enkelt förstår varandra bättre.

Mustafa Can är även en efterfrågad, erfaren och påläst moderator och debattledare som åtar sig uppdrag i olika ämnen.

Boka Mustafa som föreläsare eller moderator här hos Athenas!

 

  Skicka en oförpliktande förfrågan på Mustafa Can

  Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Eller ring till oss på

  Tfn: 031 38 37 000

  Föreläsningsämnen med Mustafa Can