Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Hur lyckas vi med integration och inkludering?

Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri

Prisbelönade eldsjälen Mustafa Panshiri föreläser om integration och invandring samt hedersnormer och maskulinitet för ett bättre samhälle.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mustafa Panshiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mustafa Panshiri är den f.d polisen som tidigt såg utmaningarna som uppstod med integration och som sedan valde att göra något åt det. I dag är han prisbelönt föreläsare och hyllad författare. Han lyfter frågor som rör invandring, integration, inkludering, machokultur och maskulinitet och har i dag föreläst för över 260 kommuner och träffat tiotusentals flyktingar. Med värme, engagemang och seriositet tar Mustafa Panshiri i sina föreläsningar upp och förklarar vad det innebär att leva i ett demokratiskt och sekulärt samhälle.

Därför ska du boka Mustafa Panshiri:

 • Hur är det att migrera till en av världens mest sekulära och demokratiska samhällen? Mustafa föreläser utifrån sin egen erfarenhet av att anlända till Sverige från Afghanistan – ett land med helt annan kultur och normer.
 • Mustafa är en viktig röst i frågor som rör integration och inkludering och lyfter frågor som behöver lyftas för att samhället ska bli bättre och mer inkluderande.
 • Han är lika mycket en inspiratör som en kommunikatör – han blandar personliga erfarenheter med konkret fakta och lämnar ingen oberörd.

Ordet demokrati fanns inte i Mustafa Panshiris ordbok som barn. När han var 11 år flydde han och hans familj från det talibanstyrda Afghanistan till Sverige. Med den senaste tidens höga flyktingmottagande har han förstått vikten av att tidigt lära människor som kommer hit vad det innebär att leva i Sverige. Han har i dagsläget besökt 260 kommuner och träffat tiotusentals ensamkommande och nyanlända i Sverige.

Mustafa Panshiri blev 2017 tilldelad folkbildningspriset ”Årets folkbildare” för hans ihärdiga och brinnande engagemang för att folkbilda nyanlända och ensamkommande ungdomar om demokrati och hur det är att leva i Sverige. I dag är Mustafa Panshiri aktuell med sin nya bok ”Sju råd till Mustafa: så blir du lagom svensk i världens mest extrema land”, en bok som Mustafa själv önskade att han fått läsa när han kom till Sverige från Afghanistan.

”Mustafa Panshiri är en av få som försöker komma åt vad integration faktiskt är” (Lena Andersson i SvD om boken ”Sju råd till Mustafa”).

Mustafas föreläsningar är ytterligare ett led till att öka förståelsen och få människor att såväl inse komplexiteten men även möjligheterna med att lära sig om det Svenska samhället och hur det är att anlända hit som flykting. Mustafa Panshiri lyfter även viktiga frågor som rör machokultur, maskulinitet och hederskultur.

Mustafa Panshiri har såväl föreläsningar som kurser i ämnet.

Boka en spännande och lärorik Mustafa Panshiri föreläsning här hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Mustafa Panshiri

  Mustafa Panshiri föreläsning

  Hur blir man lagom svensk i världens mest extrema land?

  • Hur är det att som invandrare komma till Sverige? Är Sverige verkligen ”landet lagom” eller ett av världens mest extrema land?
  • Med sin egen bakgrund som invandrare från Afghanistan och efter tusentals möten med ungdomar runt om i Sverige så föreläser Mustafa om vilka utmaningar vi står inför – men även hur vi alla kan hjälpa till att skapa ett mer inkluderande samhälle och hur vi får till en bättre integration.
  • Mustafa Panshiri lyfter även viktiga frågor som rör maskulinitet, heders- och machokultur.
  • Föreläsningen utgår från boken ”7 råd till Mustafa” – en bok som hyllats av recensenter.

  Mustafa Panshiri föreläsning

  Hur lyckas vi med integrationen? – kurs med Mustafa Panshiri

  • Mustafa Panshiri fd polis med afghanskt ursprung som besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.
  • Hur lyckas vi egentligen med integration och inkludering? Vad är demokrati, och vad innebär det? Hur är det att komma och leva i ett sekulärt samhälle som Sverige? Dessa frågor och fler tar Mustafa Panshiri upp på ett inspirerande och lärorikt sätt.

Referenser

Det var väldigt bra att kunna skapa en bra digital föreläsning för ett arrangemang som i vanliga fall är ett fysiskt nätverksmöte där fokus är inspiration och att väcka nya tankar kring området.

Peter Frejhagen/Kanslichef

Bildningsförbundet Östergötland

Mycket nöjd med föreläsningen som berörde aktuellt ämne.

Eleanor Thuresson

Vision Region Östergötland
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mustafa Panshiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mustafa Panshiri