Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Hur lyckas vi med integration och inkludering?

Mustafa Panshiri föreläsning

Mustafa Panshiri

Prisbelönade eldsjälen Mustafa Panshiri föreläser om integration, invandring och inkludering för ett bättre samhälle

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mustafa Panshiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mustafa Panshiris hjärtefrågor handlar om invandring, integration och inkludering. Han har jobbat som polis i Linköping som en av få poliser i Sverige med Afghanskt ursprung. Mustafa har förstått vikten av att lära ut vilka grundläggande rättigheter och skyldigheter såsom demokrati och jämlikhet för med sig för människor som kommer till Sverige. Med värme, engagemang och seriositet tar en Mustafa Panshiri föreläsning upp och förklarar vad det innebär att leva i ett demokratiskt och sekulärt samhälle. Boka en Mustafa Panshiri föreläsning här!

Därför ska du boka en Mustafa Panshiri föreläsning:

 • Han föreläser utifrån sin egen erfarenhet av att anlända till Sverige från ett land med helt annan kultur och normer
 • Han är en viktig röst i frågor som rör integration och inkludering
 • Med båda fakta och personliga erfarenheter tar han upp kärnfrågor om integration – och hur vi alla kan bli bättre på inkludering

Ordet demokrati fanns inte i Mustafa Panshiris ordbok som barn. När han var 11 år flydde han och hans familj från det talibanstyrda Afghanistan till Sverige. Med den senaste tidens höga flyktingmottagande har han förstått vikten av att tidigt lära människor som kommer hit vad det innebär att leva i Sverige. Han har i dagsläget besökt över 200 kommuner och träffat tusentals ensamkommande och nyanlända i Sverige.

Mustafa Panshiri blev 2017 tilldelad folkbildningspriset ”Årets folkbildare” för hans ihärdiga och brinnande engagemang för att folkbilda nyanlända och ensamkommande ungdomar om demokrati och hur det är att leva i Sverige.

Många pratar om integration och inkludering – Mustafa Panshiri gör ord till handling. Han har besökt över 200 kommuner i Sverige och har som mål att besöka varenda kommun för att tala om integration. Han gör ett fantastiskt jobb med detta, och hans föreläsningar är ytterligare ett led till att öka förståelsen och få människor att såväl inse komplexiteten men även möjligheterna med att lära sig om det Svenska samhället och hur det är att anlända hit som flykting.

Mustafa Panshiri har såväl föreläsningar som kurser i ämnet.

Boka en spännande och lärorik Mustafa Panshiri föreläsning här hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Mustafa Panshiri

  Mustafa Panshiri föreläsning

  Hur lyckas vi med integrationen? – kurs med Mustafa Panshiri

  • Mustafa Panshiri fd polis med afghanskt ursprung som besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.
  • Hur lyckas vi egentligen med integration och inkludering? Vad är demokrati, och vad innebär det? Hur är det att komma och leva i ett sekulärt samhälle som Sverige? Dessa frågor och fler tar Mustafa Panshiri upp på ett inspirerande och lärorikt sätt.

  Mustafa Panshiri föreläsning

  Klan och identitet – föreläsning med Mustafa Panshiri & Per Brinkemo

  • Per Brinkemo är religionsvetare, journalist och författare till böckerna Dumpad (2013 Rabén & Sjögren), Mellan klan och stat (2015 Timbro) och antologin Klanen (2018 Timbro).
  • I denna föreläsning talar dem tillsammans om klan, identitet och individualismen i samhället

Referenser

Det var väldigt bra att kunna skapa en bra digital föreläsning för ett arrangemang som i vanliga fall är ett fysiskt nätverksmöte där fokus är inspiration och att väcka nya tankar kring området.

Peter Frejhagen/Kanslichef

Bildningsförbundet Östergötland
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mustafa Panshiri

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Mustafa Panshiri