Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Personliga upplevelser av mobbning och att våga vara sårbar

Musse Hasselvall föreläsning - Om normer, motivation och mobbning

Musse Hasselvall

Kampsportsmästaren och programledaren med inspirerande föreläsningar om mobbning, normer, samhället, sorg och sårbarhet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Musse Hasselvall

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

SM-mästare i kampsport, programledare, radiopratare och mer därtill - Musse Hasselvall har många strängar på sin lyra och hans TV-program om högaktuella och samtida ämnen har blivit populära hos tittarna. I sina föreläsningar tar Musse Hasselvall upp sig själv som det dåliga exemplet och undviker pekpinnar när han pratar kring de olika diskrimineringsgrunderna och hur man genom hans egna brister kan tänka och agera mer medvetet. Han skräddarsyr gärna föreläsningen efter sin publik och tar upp ämnen som  mobbning, motivation och sorgarbete som ständigt präglas av hans personliga upplevelser och erfarenheter.

Musse Hasselvalls karriär började bakom kameran då han både filmade och regisserade musikvideos, reklam och drama för att senare själv bli programledare. Han har skapat och synts i TV-serier såsom ”Rallarsving”, ”Yippie-Kai-Yay”, ”Välkomna nästan allihopa”, ”PK-mannen” och ”Livets hårda skola”för att nämna några.

Samhällets normer, rasism och mobbning är genomgående teman i många av Musse Hasselvalls projekt från både TV och radio. Med en transparens kring sin egen bakgrund som mobbare, har han undersökt vad mobbning innebär och hur och varför det uppkommer, vilket är något han pratar om sina föreläsningar.

Musse Hasselvall har länge sysslat med kampsport och har tävlat på elitnivå i både Ju-Jutsu och MMA. Han är en riktig inspiratör när det kommer till motivation, inspiration och glädje i livet. Han brinner också för det våldsförebyggande arbetet och manusförfattar och regisserar just nu filmer för Länsstyrelsen i ett våldspreventivt projekt som kan användas som material för att belysa strukturer och härskartekniker för att använda som diskussionsmaterial.

Under Musses föreläsning tar han upp rådande normer i samhället, men han talar även utifrån sin egen bok Sorgen – smärta är vekhet som lämnar kroppenen bok som diskuterar ämnen som separation, sorg och sårbarhet och hur dessa känslor kan förknippas med rastlöshet och aggression. Musse Hasselvall kan även bokas som konferencier och moderator till såväl små som stora evenemang.

Därför ska du boka en föreläsning med Musse Hasselvall

 • Upplev en avväpnande och berörande föreläsning där Musse Hasselvall bjuder på sig själv och sina brister.
 • Musse Hasselvall tar upp de olika diskrimineringsgrunderna och applicerar dem på olika vardagssammanhang man kan känna igen sig i.
 • Kampsportsmästaren har en bredd i sina föreläsningar och pratar såväl om normkritik som motivation och skräddarsyr efter sin publik.
Visa föreläsningar med Musse Hasselvall

  En mansgris bekännelser

  • Här är det inga pekpinnar, utan Musse Hasselvall lyfter sig själv som ”det dåliga exemplet” och hur han själv, och andra kan lära sig av hans snedsteg.
  • Föreläsningen inleds med klipp från SVT-serien ”PK-mannen” där varje avsnitt tar upp de sju olika diskrimineringsgrunderna.
  • Föreläsningen lyfter Mansnormen, smalhetsnormen, CIS-normen (könsidentitet), svenskhetsnormen, funktionsnormen, heteronormen, medelklassnormen, storstadsnormen, sekuläranormen (religion) och #metoo i samband med jämställdhet.
  • Föreläsningarna kan skräddarsys efter behov beroende på vilken av områdena man vill djupdyka i.
  • Musse Hasselvall engagerar publiken med diskussioner och tankeställare kring normer och normkritik.

  Mobbning

  • Musse Hasselvall utgår från sig egen skoltid och hur han själv var mobbaren.
  • Föreläsningen är inspirerad från serien för UR han medverkade i – ”Det handlar om dig”.
  • Den är gjord för skolan med elever och lärare men funkar utmärkt att för vuxna på företag och organisation för att prata om arbetsmiljö och jargong på jobbet.

  Motivation

  • Kampsportsmästaren pratar motivation och hur man håller den vid liv.
  • Musse Hasselvall har konkreta råd och tips som går att applicera på såväl företag som privatpersoner.
  • Föreläsningen passar extra bra i idrottssammanhang eller mot företag där Musse Hasselvall skiljer på vad som motiverar och vad som driver människor.
  • Han använder sig själv som förklaringsmodell i det här sammanhanget och utgår från egna erfarenheter som elitidrottare.

  Sorgen – smärta är vekhet som lämnar kroppen

  • Musse Hasselvall föreläser utifrån sin bok ”Sorgen – smärta är vekhet som lämnar kroppen” som släpptes 2019.
  • Boken är baserad på en serie inlägg från sociala medier som Musse började skriva kort efter utbrottet från sin dåvarande flickvän och separationen från sin bortgångne far.
  • Föreläsningen handlar om att våga omfamna sorgen och inspirerande samtal om hur sorg och sårbarhet kan förknippas med rastlöshet och aggression.

  Boka Musse Hasselvall som

  • Moderator
  • Konferencier
Skicka en oförpliktande förfrågan på Musse Hasselvall

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Musse Hasselvall