Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
Atilla Yoldas_cover

En av Sveriges starkaste röster för ett mer inkluderande samhälle

Atilla Yoldas_Foto Jülide Yoldaş

Atilla Yoldas

Upptäck hur machokulturen påverkar oss genom Atilla Yoldas föreläsning – en utmanande och inspirerande resa mot förändring kring psykisk ohälsa och jämställdhet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

4.75 av 5 stjärnor

Föreläsningen var så bra! Mycket givande och publiken blev engagerad då föreläsaren använde ett passande kroppsspråk samt medryckande frågor och skämt.

Sanna Bäck - UF-företag Visa alla referenser

Därför ska du boka Atilla Yoldas föreläsning

 • Dra nytta av Atilla Yoldas långa erfarenhet som prisad journalist och aktivist, och ta del av hans insikter och kunskap.
 • Lär dig hur du kan vara med och förändra destruktiva machonormer och skapa en mer jämställd och inkluderande kultur.
 • Ta del av Atilla Yoldas expertis och kunskap för att bekämpa rasism och främja likabehandling mellan olika kulturer och samhällsgrupper.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Atilla Yoldas

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Atilla Yoldas är en prisad journalist, aktivist och bloggare som erbjuder inspirerande föreläsningar om viktiga samhällsfrågor. Med åtta års erfarenhet som journalist och en stark vilja att förbättra samhället, berör Atilla ämnen som antirasism, jämställdhet och destruktiva machonormer. Han delar personliga erfarenheter och insikter från sin granskande journalistik, samtidigt som han ger verktyg för att bekämpa rasism och skapa en mer likabehandlande och respektfull miljö i skolor och samhället. Atilla Yoldas är den perfekta talaren för att inspirera och utbilda din publik.

Därför ska du boka Atilla Yoldas föreläsning

 • Dra nytta av Atilla Yoldas långa erfarenhet som prisad journalist och aktivist, och ta del av hans insikter och kunskap.
 • Lär dig hur du kan vara med och förändra destruktiva machonormer och skapa en mer jämställd och inkluderande kultur.
 • Ta del av Atilla Yoldas expertis och kunskap för att bekämpa rasism och främja likabehandling mellan olika kulturer och samhällsgrupper.

Med sin gedigna erfarenhet som journalist och aktivist har Atilla Yoldas en unik förmåga att belysa och problematisera samhällsfrågor på ett sätt som engagerar och inspirerar publiken.

Atilla Yoldas är författaren bakom den uppmärksammade boken ”Mansboken – från en kille till en annan”. I boken tar han upp ämnen som sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi. Med personliga berättelser och insikter vänder han sig direkt till unga män och killar samt till alla andra som tvingas förhålla sig till machokulturen.

Atilla har blivit erkänd för sitt arbete och har mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive ”Årets nätängel” 2018 och ”Årets Nätängel” 2019. Han har också tilldelats Expressens journaliststipendium 2016 och har varit representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå. Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har lett till nomineringar och samarbeten med FN Kvinnor internationellt.

Atilla Yoldas skräddarsyr sina föreläsningar för att passa olika typer av organisationer och evenemang. Oavsett om det handlar om att öka medvetenheten om jämställdhetsfrågor inom företaget, främja en inkluderande arbetsmiljö eller adressera rasism och diskriminering, kan Atilla anpassa sin föreläsning efter era specifika behov och mål.

Så varför vänta? Boka Atilla Yoldas till ditt företag eller organisation och låt honom inspirera och engagera din publik. Tillsammans kan vi skapa en mer inkluderande och rättvis värld. Kontakta oss idag för att göra en bokning med Atilla Yoldas!

Foto: Jülide Yoldaş

Visa föreläsningar med Atilla Yoldas

  Så förebygger vi psykisk ohälsa bland unga

  • En samhällseffekt av pandemin är att psykisk ohälsa ökat bland unga. Hör mer om hur våra barn och unga mår idag och ta del av lärorik kunskap om hur vi kan förebygga den.
  • Föreläsningen bygger på Atillas personliga erfarenheter av att växa upp med psykisk ohälsa i tystnad.
  • Med hjälp av forskning och undersökningar ger Atilla konkreta råd och tips för att förebygga och motverka psykisk ohälsa bland unga.
  • Föreläsningen riktar sig till pedagoger, idrottsorganisationer, föräldrar och företag som arbetar med barn och ungdomar på olika sätt.
  • Du får material, övningar, konkreta råd och tips, samt kontaktinformation och hänvisningar till sajter, organisationer och föreningar som kan vara till hjälp.

  *Föreläsningen går att anpassa till företag som vill lyfta psykisk ohälsa bland unga vuxna.
  *Föreläsningen går också att anpassa till samt till ungdomar & elever.

  Längd:  60 minuter + frågor och samtalsstund.

  Från en kille till en annan

  • Föreläsningen bygger på hans nysläppta bok ”Mansboken – från en kille till en annan”, med frågor som rör bland annat sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi.
  • Personliga upplevelser av machokultur från en ung man som själv vuxit upp i och med dessa destruktiva normer och hur hämmar oss killar och skadar deras omgivning.
  • Machokulturens uppbyggnad samt negativa konsekvenser och består av en balans mellan personliga erfarenheter, fakta och övningar.
  • Föreläsningen ämnar åt att få kontakt med de som påverkar och påverkas genom machokulturen för att tillsammans kunna problematisera denna struktur som vi är en del av.
  • Föreläsningen riktar sig direkt till unga män och killar, indirekt till alla andra som tvingas förhålla sig till machokulturen.

  Längd: Kan skräddarsys på begäran

  Rasism och antirasism

  Var tionde svensk har drabbats av ett hatbrott. 70 procent av hatbrotten handlar om rasism. Det drabbar den som har ett annat ursprung, språk, uttal eller hudfärg.

  Från vardagsrasism och diskriminering på skolor och arbetsmarknaden till våldsamma hatbrott – rasismen är djupt rotad i alla delar av vårt samhälle. Etnicitet är den vanligaste orsaken till att barn och unga trakasseras i skolan och anledningen varför många vuxna inte ens kallas till arbetsintervjuer.

  Atilla har vuxit upp i rasismens Sverige. I samma ålder som hans barndomsvänner lärde sig stava sina namn kallades Atilla “svartskalle” och “blatte”. Den orättvisa måttstocken som han, hans familj och många andra med invandrarbakgrund bedöms intill hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Oavsett om den uppenbarar sig i skolan, arbetslivet eller på gatorna.

  I de här antirasistiska föreläsningarna berättar Atilla om pojken inom sig som bär på ärr från en struktur som vi har makten att förändra tillsammans. Han ger en bild av hur rasismen fungerar idag och olika verktyg för att bekämpa den i samhällets olika skikt. I ett land som ska vara ett av de mest jämställda har vi långa vägar kvar att gå innan antirasismen saknar syfte.

  En antirasistisk skola – så skapar vi likabehandling och respekt

  • Fokus rasistiska strukturer och aktiv antirasism som motkraft.
  • Föreläsningen riktar sig primärt till lärare, pedagoger och fritidspersonal men anpassas även till ungdomar från mellanstadiet till gymnasiet

  Längd: 60 min + frågor (Kan skräddarsys på begäran)

  Ett antirasistisk företag – så främjar vi mångfald och inkludering

  • Fokus makt, representation, inkludering, diskriminering
  • Föreläsningen riktar sig till företag och organisationer – chefer såväl som medarbetare.

  Längd: 60 min + frågor (Kan skräddarsys på begäran)

Referenser

Kontakten med Atilla har varit helt fantastisk. Han har varit så fin och bra och den DIGITALA föreläsningen var jättebra. Vi har fått massa positiv feedback på föreläsningen och fått till oss att folk verkligen uppskattar när någon talar utifrån egen erfarenhet, framförallt som kille gällande det här aktuella och viktiga ämnet. Den lilla presentationsfilmen som Atilla skickade var också toppen bra som vi spred på vårt instagramkonto @arduokej.

Fältgruppen Mölndals stad

Mölndals stad

Atilla hade en otroligt bra föreläsning för oss på Backasysterskapets diplomeringsträff för våra nyutbildade ungdomar på Fryshuset. Våra ungdomar uppskattade Atilla väldigt mycket! Ungdomarna har deltagit i Backasysterskapets utbildning där de bland annat pratade om normer, jämställdhet och vikten utav att backa varandra. Så att Atilla kom sista tillfället med sin grymma föreläsning och pratade om mansnormen och matchokultur knöt verkligen ihop säcken bra. Atilla är inte bara en bra föreläsare utan det vi alla uppskattade mycket med honom var att han valde att stanna kvar efter sin föreläsning för att prata med våra ungdomar och svara på frågor. Atilla är alltid välkommen till oss på Fryshuset och vi på Backasysterskapet kommer definitivt boka honom igen.

Malin Högberg

Backasysterskapet

Knockade! Ett filmklipp från TV7Bloggar/filmer vi alla sett, och som normaliserar machokulturen tar andan ur oss där vi sitter och lyssnar till Atilla. Jag har egentligen redan sett allt av det han visar , men utan att verkligen SE. Gråter pojkar? Hur pratar vi med pojkar och flickor? Hur påverkar normen oss när det gäller känslor, sexualitet, kroppshets och psykisk ohälsa. Varför står män för nästan alla brott, och kvinnor råkar ut för dödligt våld? Vad finns det för alternativ till den klassiska normen och hur stöttar vi dessa? Ska du bara läsa en bok i år- läs Mansboken- från en man till en annan. Stort tack än en gång Atilla, du är unik, begåvad och bidrar på ett nutida sätt till en varmare värld.

Åsa Amrén

Rektor

Atilla Yoldas var helt fantastisk när han mötte våra ungdomar i förra veckan. Väldigt professionell, ödmjuk, kompetent och så jordnära. Rekommenderar alla att boka denna unga människa som gör skillnad.

Inan Sentürk, Rektor

Thoren Business School Solna

Ännu en helt vanlig grym dag med en av mina absoluta idoler och förebilder Atilla Yoldas. En riktig entreprenör som skrivit sin första bok #mansboken! Så sjukt viktigt och så bra och givande diskussioner kring machokulturen! Vi har mycket att jobba med och det är ett viktigt jobb vi har framför oss. Tack Atilla för en grym föreläsning.

Inan Sentürk, Rektor

Thoren Business School Solna

Atilla har en härlig framtoning och pratar verkligen till sin publik. Han är äkta, kunnig och han bjuder på sig själv. Föreläsningen höll en bra nivå kunskapsmässigt, och manade till reflektion. Det som var mest uppskattat vad filmerna och den tydliga faktan.

Julia Palo

Face of Gällivare

Viktig, angelägen och modig. Atilla kan prata om läget 2020 på ett trovärdigt vis som är få förunnat.

Rektor Norrköping

Föreläsningen var superbra, Atilla är en väldigt empatisk, trevlig, flexibel och generös person som också kan förklara saker på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Alla i publiken var nöjda!

Jolene Larsén-Kilan, Fältsamordnare

Feministiskt initiativ Stockholm

Atilla är fantastisk, engagerad, proffsig, kunnig och lyhörd mot publiken. Öppen för dialog och frågor och anpassat innehållet utifrån målgruppen. Atilla är inspirerande och bidrar med nya infallsvinklar i det viktiga arbetet med barn och unga som vi lärare möter varje dag. Vi är jättenöjda och kan rekommendera Atilla för andra!

Elenia Olslind Lodin

Lärarförbundet Sundbyberg

Goda utvärderingar från publiken. Bra talare, snygg och varierad Powerpoint som funkade bra i den digitala föreläsningen som hölls. Professionell och flexibel föreläsare.

Rafelle Azzawi, samordnare

Våldspreventivt center

Väldigt bra och relevant utefter våra önskemål.

Fanny Holmberg, Ungdomsombud

Lunds kommun

Fantastisk föreläsare. varvade personliga upplevelser med teori. Underbart på alla sätt och vis!

Mantha Kasagianni

Skärholmens UM

Föreläsningen var fantastisk. Atilla var vänlig och förstående och våra elever älskade honom.

Jessica Böllner Hughes/Västerhöjdsgymnasiet Skövde

Västerhöjdsgymnasiet, Skövde

Vi har fått oerhört mycket fin respons från både lärare och elever på föreläsningen. Innehållet uppfattas som relevant, uppdaterat och viktigt. Atilla har ett väldigt fint sätt att nå ut till en ung publik med sitt budskap på ett sätt som skapar reflektion, diskussion och nyfikenhet hos ungdomarna. Vi är väldigt nöjda med föreläsningen!

Carolina Widbom, Skolkurator

Kungälvs Kommun

Föreläsningen var helt fantastisk. Innehållet var precis det som behövdes för att väcka diskussioner och engagemang på skolan, och Atilla var så lätt att ha att göra med. Föreläsningen var över förväntan och det har pratats så gott om föreläsningen i efterhand.

Jonna Dahlblom

ABB Industrigymnasium

Föreläsningen var fantastisk! Hela vårt kollegium lyssnade spänt och många har efteråt uttryckt sig mycket positivt om föreläsningen. Både innehållet i föreläsningen var otroligt relevant och snyggt upplagt, men även sättet det blev presenterat på.

Eva-Lotta Duhlin, Bitr. Rektor

Karsby International School

Vi är otroligt nöjda med den föreläsning och workshop vi fick av Atilla. Vi fick det vi önskade plus så mycket mer. Det var också en bra stämning trots jobbiga frågeställningar och allting presenterades på ett lättsamt och intressant sätt.

Åsa Bergman, Verksamhetsassistent

Handelsanställdas förbund avd. 36

Suverän, fint och tydligt upplägg, matnyttigt.

Biträdande rektor

Högstadieskola

Bra och viktig föreläsning. Den når fram till unga killar framförallt.

Kurator

Atilla är en fantastiskt inspirerande och kunnig föreläsare som med hjälp av egna erfarenheter, gedigen kunskap och humor levererar sitt föredrag på ett föredömligt sätt. Mycket impornerande. Dessutom är Atilla en mycket varm, sympatisk och älskvärd person som med sitt trevliga och sociala sätt bemöter dels oss som kund men också de gästerna som fanns på plats för att ta del av föredraget. Stort Tack!

Maja Berthas

Föreläsningen var så bra! Mycket givande och publiken blev engagerad då föreläsaren använde ett passande kroppsspråk samt medryckande frågor och skämt.

Sanna Bäck

UF-företag

Allt var jättebra, väldig trevlig och kunnig i ämnet, trollband alla i vår egna utvärderingar så fick han 149p av Max 150 så en full pott och nöjda deltagare.

Jämställdhet/integrations-ansvarig

IF Metall

Atilla hittade en fin koppling och fick en fin connection med ungdomarna på vårt läger. Engagerad och öppen, samtidigt som samtalet var viktigt, relevant och ögonöppnande. I utvärderingen har även Atilla fått fina hyllningar och positiv feedback, så även ungdomarna är nöjda! Toppen och lätt och samarbeta med.

Stiftskonsulent

Svenska Kyrkans Unga

Outstanding!! Hade höga förväntningar och de införlivades verkligen - tror att de femtonåriga killarna som var en stor del av publiken sög åt sig mer kunskap än vad de själva är medvetna om i dagsläget.

Linköping Innebandy/Kansli

Vi är mycket nöjda med föreläsningen av Atilla. Innehållet var kraftfullt och viktigt och både lärare och elever på skolan gav fina recensioner i efterhand. Vi kommer definitivt boka Atilla igen!

Gymnasielärare

Tibble gymnasium

Atillas föreläsningar hos oss var oerhört bra. Innehållet matchade väl med såväl beskrivningen av den, som med våra förväntningar. Presentationen anpassades efter den väldigt blandade publik vi hade att utgå ifrån. Atilla kunde på ett enkelt sätt förklara sina resonemang så att både skolungdomar, professionella och allmänheten förstod och kunde ta till sig informationen. Efter föreläsningen har jag fått återkoppling ifrån flera olika håll med lovord och kommentarer att det varit en av de bästa föreläsningarna som dessa personer, som är välutbildade professionella som arbetar med våldsutsatta, deltagit i. Vi skulle gladeligen boka Atilla på nytt!

Amanda Petersson, Projektledare, Individ- och familjeomsorgen

Älmhults kommun

Att få träffa på en så innerlig, direkt, närvarande och träffsäker föreläsare, är inte ofta. Atilla är en varm människa med närhet till ett smittande skratt, sorg, tårar och framförallt öppenhet - nu vill resten av mitt rektorsområde sköljas av dig Atilla, plus att vi vill ha tillbaka dig för våra femmor och sexor!

Åsa Killander

Rektor

Jag tycker föreläsningen blev exakt som vi tänkt oss, så himla bra!! Atilla var duktig på att hålla elevernas uppmärksamhet och kunde fånga deras intresse snabbt.

Ebba Skogefors & Elin Ståhl - Finnvedens elevkår

Finnvedens Gymnasium

Atilla är en mycket ödmjuk och kompetent föreläsare, som gör ämnet levande utifrån sina egna erfarenheter, vilket ger en djupare dimension.

Nanny Hörnqvist

Brottsförebyggarna Gävle

Våra förväntningar uppfylldes och mycket mer. Personalen uppskattade föreläsningen och hur Atilla var som föreläsare. Vi ser framemot att han ska komma tillbaka till oss och föreläsa för våra elever.

Susanne Eklund

Högstadieskola, Stockholm
Skicka en icke-bindande förfrågan på Atilla Yoldas

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Atilla Yoldas
Atilla Yoldas

4.75 av 5 stjärnor

Föreläsningen var så bra! Mycket givande och publiken blev engagerad då föreläsaren använde ett passande kroppsspråk samt medryckande frågor och skämt.

Sanna Bäck - UF-företag Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Atilla Yoldas