Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

För ett mer inkluderande och accepterande samhälle behöver vi öppna upp för konstruktiva samtal kring mansrollen

Atilla Yoldas, författare, skribent, journalist, krönikör, bloggare, föreläsare

Atilla Yoldas

Journalist, författare och aktivist med fokus på jämställdhet, antirasism och destruktiva maskulinitetsnormer

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Atilla Yoldas

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Atilla Yoldas är högaktuell med boken "Mansboken - från en kille till en annan", en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och bloggare på sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han driver ofta och gärna debatter i sina sociala medier samt skriver insiktsfulla och träffsäkra krönikor för Expressen.

Atilla Yoldas, som är född i Norrköping men bor och verkar i Stockholm har varit verksam som journalist i sju år. Under sin tid som journalist med fokus på samhällsfrågor, har han insett vilken genomslagskraft vissa ämnen, röster och frågor har i samhället. Särskilt påtaglig är hans vilja att förändra och bidra till att förbättra samhället för utsatta grupper och skapa ett mer accepterande och inkluderande klimat för nästa generation.

Atilla Yoldas imponerande engagemang har lett till nomineringar och utmärkelser som ”Årets nätängel” 2018 och ”En av framtidens unga makthavare” 2017.  Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendie 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och nominerades nyligen till ett unikt samarbete med FN Kvinnor internationellt.

Under de senaste åren har Atilla Yoldas fokus främst varit på jämställdhetsfrågor och i synnerhet destruktiva maskulinitetsnormer, machokultur och mäns våld mot kvinnor. Han skriver regelbundet om dessa frågor på hans Instagram med en växande publik där Atillas inlägg visas över 1,5 miljon gånger i månaden.

Atilla har nyligen släppt sin debutbok, ”Mansboken – från en kille till en annan”, som handlar just om machokultur och dess skadliga inverkan på oss som människor och på vårt samhälle. Hans föreläsningar berör samma frågor som hans bok – bland annat sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi. Likt boken vill han direkt rikta sig till unga män och killar, indirekt till alla andra som tvingas förhålla sig till machokulturen.

Därför ska du boka Atilla Yoldas föreläsning

 • En föreläsning med en blandning av personliga erfarenheter kring machokulturen och insikter från flera års granskande journalistik.
 • Som flera år som reporter, medverkan i panelsamtal i tv och otaliga intervjuer är Atilla Yoldas perfekt för moderatorsuppdrag. 
 • Machokulturen genomsyrar samhället och finns i förskolor, skolor, på företag och organisationer. Det är oerhört viktigt att ta tag i dessa problem så tidigt som möjligt och öppna för konstruktiva samtal kring mansrollen för att nå förändring.
Visa föreläsningar med Atilla Yoldas

  Föreläsningar

  • Föreläsningen bygger på hans nysläppta bok ”Mansboken – från en kille till en annan”, med frågor som rör bland annat sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi.
  • Personliga upplevelser av machokultur från en ung man som själv vuxit upp i och med dessa destruktiva normer och hur hämmar oss killar och skadar deras omgivning.
  • Machokulturens uppbyggnad samt negativa konsekvenser och består av en balans mellan personliga erfarenheter, fakta och övningar.
  • Föreläsningen ämnar åt att få kontakt med de som påverkar och påverkas genom machokulturen för att tillsammans kunna problematisera denna struktur som vi är en del av.
  • Föreläsningen riktar sig direkt till unga män och killar, indirekt till alla andra som tvingas förhålla sig till machokulturen.

  Längd: Kan skräddarsys på begäran

Skicka en oförpliktande förfrågan på Atilla Yoldas

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Atilla Yoldas