Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Föreläsare om Brottslighet

Brottsligheten har inte ökat de senaste åren, även om man lätt kan tro det. Vi får bara mer information om alla brott och allt som händer runt om i världen. Men då kan man istället ställa sig frågan varför det inte minskar utan håller sig på samma nivå? Boka en föreläsning om brottslighet via oss på Athenas och få ett föredrag fyllt av fakta och den senaste forskningen!

Har du svårt att välja bland föreläsarna kan du kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt talare till just ditt event! Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds inom ämnet brottslighet.

Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

eller ring oss

Tfn. 031 38 37 000
Skicka oss en förfrågan om ämnet

Vi hjälper dig hitta rätt föreläsare, du får snabba svar och alltid kostnadsfri rådgivning.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Athenas ser till att ni känner er trygga genom hela bokningsprocesen – från idé till genomförande

Athenas förmedlar årligen flera tusen föreläsningar i Sverige och resten av världen

Athenas hanterar fler än 100 förfrågningar från både stora och små verksamheter – varje dag

Vi sammarbetar med Sveriges mest efterfrågade föreläsare och hjälper er att hitta rätt innehåll till ert evenemang

Athenas är Skandinaviens största förmedlare av föreläsningar

Vi har lösningar för alla typer av arranemang – oavsett budget och storlek

Vi är lyhörda och hjälper er att hitta rätt föreläsare, konferencier, moderator och underhållare för just ert arrangemang

Alla föreläsare om brottslighet (13)

Hjälp mig att välja
no-image

Evin Cetin

Evin Cetin är jurist och entreprenör som brinner för ämnen som machokultur, hedersrelaterat våld och att förebygga och motverka kriminalitet. Hon kan bokas som föreläsare och moderator.

no-image

Pernilla Sjöholm

Pernilla Sjöholm är känd som ett av brottsoffren i dokumentären "The Tinder Swindler". Hon föreläser om bedrägeri och synen på brottsoffer med sin personliga, helt unika historia som utgångspunkt.

no-image

Samir Sabri

Samir Sabri talar om missbruk, kriminalitet och kraften som det orädda samtalet innefattar. Hans historia väcker många känslor, men i slutändan är det hopp och inspiration som publiken lämnar med.

no-image

Jesper Johansson

Jesper Johansson har både arbetat som brottsutredande polis och instruktör på polisutbildningen. Idag utbildar och föreläser han om mentalt förhållningssätt och PDV, pågående dödligt våld.

no-image

Christer Mattsson

Christer Mattsson är forskaren och läraren som brinner för aktuella ämnen som radikalisering och våldsbejakande extremism bland unga. Han är även grundare av det välkända Toleransprojektet.

no-image

David Jacoby

Skydda era digitala tillgångar med hjälp av David Jacoby, den prisbelönade IT-säkerhetsexperten, som delar konkreta verktyg och strategier för att effektivt motverka cyberhot.

no-image

Jenny Yourstone

Som tidigare forskningsledare inom Kriminalvården är Jenny Yourstone expert på olika typer av våldsbrott, från våld i nära relation, våldsbejakande extremism till beslutsfattande inom rättsprocessen.

no-image

Ewa-Gun Westford

Ewa-Gun Westford blev färdigutbildad polis 1974 och har arbetat som presstalesperson för polisen. Hon föreläser om medias bevakning av polisarbetet, och hur rollen som kvinnlig polis förändrats.

no-image

Maria Dufva

Maria Dufva, kriminolog och författare, diskuterar nätsäkerhet, samtycke och kopplingen mellan narkotika och (gäng)kriminalitet, för att ge ungdomar den kunskap de behöver för att hantera dagens utmaningar

no-image

Elin Moradi

F.d brottsoffersamordnare och målsägandebiträde med viktiga föreläsningar om konsekvenser av brott och bemötandet av brottsutsatta.

no-image

Mikaela Laurén

Världsmästare i boxning och f.d elitsimmare föreläser om motivation och inre styrka

no-image

Annika Östberg

Sommarpratare som har skrivit två böcker om hur man kan gå vidare i livet även om man har gjort felsteg.

no-image

Jerzy Sarnecki

Kriminologen och författaren Jerzy Sarnecki föreläser om brottslighetens orsaker grundat i sociala och samhälleliga faktorer.

Brottslighet
Brottslighet
5 av 5 stjärnor

"Kanonbra, ansvarsfullt och hög servicenivå"

Modulsystem AB

Om ämnet: Brottslighet

  • Det är svårt att koppla bort brottslighet och kriminalitet från ett samhällsperspektiv. Ofta har kriminalitet att göra med samhälleliga faktorer, utsatthet, och icke desto mindre med det mänskliga psyket.
  • Detta innebär att det också krävs samhälleliga insatser för att förebygga kriminalitet och brottslighet. Vilka åtgärder behövs för att förebygga kriminalitet? Hur tar sig brottslighet uttryck bland unga? Hur påverkar kriminalitet människors vardag?
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet Brottsliget lyfter i regel sambanden mellan samhälle, brottsling och offer. De kan även behandla polisers och advokaters vardag.
  • Dessa föreläsningar och föredrag brukar vara ett bra diskussionsunderlag på evenemang, framför allt när de fokuserar på samhälls- och beteendevetenskapliga perspektiv. Föreläsningarna med Brottslighet som tema kan hållas av kriminologer, sociologer, andra former av beteendevetare, advokater etc. Förutom att ta upp samhällsrelaterade frågor kan föreläsarna även presentera udda brottmål eller ett stycke kriminalhistoria, om så önskas.
Fråga om pris och datum