Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-01-blue

Brottsförebyggande folkbildande föredrag med fokus på barns och ungas liv på nätet

Maria Dufva

Maria Dufva

Maria Dufva är kriminolog och författare som utbildar kommuner, skolor, företag och myndigheter om barns och ungas liv på internet samt om skärmtidens påverkan på vår fysiska och psykiska hälsa.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Maria Dufva

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Maria Dufva är kriminolog och författare som länge jobbat med barn som utsatts för brott och begått brott. Under sina år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade Maria ett starkt inre mantra: Att genom folkbildning rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat”.

Med tiden har hon specialiserat sig på frågor kring barns och ungas liv på nätet och är en flitigt efterfrågad föreläsare och utbildare för barn, unga, föräldrar, lärare, kommuner och myndigheter om hur vi bör tänka för att skydda våra ungdomar så att de mår bra online.

Maria ger dig tips och berättelser ur verkliga händelser baserat på erfarenhet, pågående fall och forskning som sammantaget ger riktigt bra material att arbeta med.

Därför ska du boka Maria Dufva

 • För att förekomma brottsutsatthet genom att utbilda barn och vuxna om barn och ungas liv på nätet vad det gäller risker och hur de kan skydda sig.
 • För att få ett helhetsperspektiv på hur tiden online och den fysiska och mentala hälsan kopplas samman och få en förståelse hur barn och ungdomar mår på nätet.
 • Ger insikt i hur man planerar ungas rutiner genom att både inkludera skärmtid och även få in raster, fysisk aktivitet och samtal kring risker och brott online.
 • Få en chans att varva tips och rådgivning med samtal kring ämnet, vilket gör att alla närvarande blir delaktiga och får med sig skräddarsydd handledning.

 

Maria Dufva utbildar elever från årskurs 3 på lågstadiet till elever på gymnasiet och alla vuxna som har anledning att prata med barn om barns och ungas liv på nätet, chattar och sociala medier.  För de yngre anpassas både tid och innehåll. Marias föredrag kan även anpassas för andra åldrar/målgrupper. Föreläsningarna bygger på fakta, forskning, polisanmälningar, stämningsansökningar och domar och mer än tretton års erfarenhet som kriminolog och medlare.

Maria Dufva har hunnit med att skriva ett flertal böcker som Mitt barn på nätet och Värsta bästa hälsan, där hon ger handfasta tips på hur barns internetvistelser blir både roliga och sunda. Med Värsta bästa hälsan, Dufvas nya bok, som utgångspunkt ger hon lärare, elever, föräldrar, kommuner, landsting och skolor verktygen för att vägleda våra ungdomar till att få en bättre hälsa trots att de spenderar en stor tid online. Hon berättar hur det psykiska och fysiska välmåendet sammankopplas med skärmtiden och hur sömn, kost och motion inte behöver bli lidande. Eftersom vuxna behöver en regelbunden uppdatering för att hjälpa ungdomarna att skydda sin hälsa, har hon som syfte att göra dig mer medveten.

Maria låter deltagare ställa frågor och kommer även själv med exempel på frågeställningar som barn och ungdomar kan tänka ställa till de vuxna. Detta är lika viktigt för såväl de närmsta anhöriga som för myndigheterna, kommunerna och landstingen som dagligen möter dessa utmaningar. Nätet är fullt av roligheter och nyfikenheter att stilla för ett socialt och intresserat barn, men tyvärr bidrar nätet även med nackdelar som barnen ständigt brottas med – i sociala medier, på chattar och i appar. Trakasserier, mobbning och övergrepp har dessvärre blivit en del av det moderna internet. Hur löser vi det?

Maria Dufva har snabbt blivit en av landets mest anlitade föreläsare. Boka en föreläsning om barn, unga och internet, skärmtid, mående och hälsa här!

Visa föreläsningar med Maria Dufva
Maria Dufva - föreläsningar

Maria Dufva håller anpassade föreläsningar för kommuner, landsting, skolans värld, föräldrar, företag och organisationer där hon pratar och utbildar inom:

 • Nätsmarta barn
 • Barns och ungas liv på internet
 • Barn och brott på nätet
 • Barn och trygghet online
 • Utsatthet som nätmobbning och grooming
 • Sociala medier
 • Källkritik och fakenews
 • Skärmtidens påverkan på vår fysiska och psykiska hälsa (om skärmtid, maten, kroppen, hjärnan, sömnen)

 

Just nu är Maria aktuella med boken Värsta bästa hälsan som tar upp olika hälsoperspektiv på barnens liv med en skärm i handen. Fokus är sömn, kost, motion och psykisk hälsa.

  Skicka en oförpliktande förfrågan på Maria Dufva

  Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

  Eller ring till oss på

  Tfn: 031 38 37 000

  Föreläsningsämnen med Maria Dufva