Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Handfasta verktyg till att ta tillvara på möjligheterna som sociala medier medför

Felicia Margineanu föreläsning

Felicia Margineanu

En av Sveriges främsta opinionsbildare och sociala entreprenörer med expertis inom sociala medier och socialt ansvar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Felicia uppfyllde våra förväntningar med råge. Med en fantastisk energi och drivkraft inspirerade hon våra ungdomar, tjänstepersoner och politiker under vår Demokratidag i Västra Göteborg. Vi kommer arbeta vidare med material som kom in under workshopspassen med Felicia. Flera ungdomar har kontaktat oss efteråt och vill vara med och påverka ungdomars inflytande och delaktighet i stadsdelen.

Fredrika Ideblad, Göteborgs Stad Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Felicia Margineanu

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

När Felicia Margineanu var 17 år gammal drog hon ihop 10 000 människor till en manifestation för ett mer tolerant samälle. I dag är hon en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer som utbildar och föreläser landet runt. Hon lär ungdomar om mediekritik, visar hur sociala medier kan användas för att stärka demokratin och ger oss verktygen till att navigera i en värld som ibland kan verka kaotisk. Boka en inspirerande Felicia Margineanu föreläsning hos Athenas!

Därför ska du boka en Felicia Margineanu föreläsning:

 • Hon ger handfasta verktyg till att ta tillvara på möjligheterna som sociala medier medför – perfekt för företag, organisationer eller skolor
 • Felicia är känd och uppskattad för sin kreativitet och sitt engagemang i samhällsfrågor, bl.a när det gäller inkludering, humanitet och mångfald
 • Med en autentisk och passionerad ton blandar hon det personliga med det pedagogiska

Media och sociala medier är kraftfulla verktyg som kan skapa mycket gott om man bara vet hur man gör. Under en Felicia Margineanu föreläsning får du värdefulla tips på hur du kan gå tillväga rent konkret. Med sin unika förmåga att engagera motiverar Felicia Margineanu oss att våga bryta normer och stå upp för det vi tror på.

Felicia Margineanu har tilldelats ett flertal priser för sitt samhällsengagemang och entreprenörskap efter att hon 2015 lanserade sin bok ”Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter”. Dessa priser inkluderade bl.a Veckans affärer 101 supertalanger, 150 superkommunikatörer (Resumé), och Årets Eldsjäl av Expressen.

SVT, Rädda Barnen, Postnord, FRIENDS och många fler anlitar Felicia för att utmana perspektiven och öka medvetenheten hos sina medarbetare, medlemmar och ungdomsföreningar. Sveriges grundskolor, gymnasieskolor och kommuner anlitar henne för att inspirera och utbilda lärare, föräldrar och sina elever. Över 100 000 personer har upplevt hennes föreläsningar. Hennes engagemang är unikt och sätter spår i folk som tar del av hennes föreläsningar.

Förutom sina egna föreläsningar är hon idag också aktuell med föreläsningsturnéen UTTRYCK DIG tillsammans med standup komikern och föreläsaren Goran Asaad. Syftet med föreläsningen är att stärka barn och ungas självkänsla och självförtroende.

Boka en Felicia Margineanu föreläsning och låt henne inspirera er, utmana era normer och vidga era vyer!

Du hittar vår spännande intervju med Felicia Margineanu här.

Visa föreläsningar med Felicia Margineanu

  Felicia Margineanu föreläsning

  Sociala mediers möjligheter

  • Dagen efter valet 2010, lyckades Felicia som 17 åring samla ihop 10 000 personer i en demonstration mot rasism på Sergels Torg. Frustrationen över att inte hon fick vara med och rösta p.ga sin ålder blev istället hennes drivkraft till att våga göra sin röst hörd.
  • Felicia föreläser ute på Sveriges skolor och skapar engagemang och inspiration till att våga göra sin röst hörd med sociala medier som plattform. Hon skrev boken Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter 2015 där hon ger handfasta verktyg och inspiration.

  Felicia Margineanu föreläsning

  Bildens makt – en bild säger mer än tusen ord

  • Vilken roll spelar bilden i det digitala landskapet för jämställdhet? Inspirera dina medarbetare, kommunikatörer, ledningsgrupper eller andra om hur ni kan öka er representation och varumärkesbyggande utifrån ett normkreativt perspektiv.

  Felicia Margineanu föreläsning

  Uttryck dig

  • Felicia är också aktuell med en ny föreläsning UTTRYCK DIG tillsammans med Goran Asaad (Stand up komiker och föreläsare) där de som två av Sveriges mest inflytelserika förebilder går samman i en gemensamma föreläsning för ungdomar och inspirerar dem med sina livsberättelser. De ger framtidshopp och pratar om identitet, psykisk ohälsa och personlig utveckling.

  Felicia Margineanu föreläsning

  Ungas röster räknas – med eller utan rösträtt

  • Valet 2018. Vi står inför den tredje valrörelsen där sociala medier kommer att spela en stor roll. Dagens medborgare, och speciellt ungdomar, lever ett uppkopplat liv.
  • Mycket tid på sociala medier bidrar ofta till att öka fokuset på oss själva och vår image – samtidigt som det har en negativ påverkan på engagemanget i demokratiska och humanistiska värderingar. Det är därför helt avgörande att ungdomar får nya perspektiv och konkreta verktyg till att skapa verklig opinionsbildning och samhällspåverkan med integritet, identitet och kreativitet som grund.
  • Bjud in Felicia Margineanu, en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer och föreläsare, till er skola. Hon delar med sig av sin egen inspirerande historia, där hon via sociala medier som 17-åring lyckades samla ihop 10 000 personer i en manifestation för allas likas värde efter valet 2010. Frustrationen över att inte ännu kunna rösta omvandlades till en drivkraft till att våga göra sin röst hörd.
  • Åtta år senare är Felicia Margineanus budskap fortfarande mer aktuellt än någonsin. Syftet med den här föreläsningen är att ge eleverna nya tankar och perspektiv kring sitt egna ansvar som individer och medborgare, att visa att deras åsikt är viktig och att de, med eller utan rösträtt, är en viktig röst i samhället. Boka en inspirerande, ögonöppnande föreläsning!

  Felicia Margineanu föreläsning

  Att vara uppkopplad – en kraft till demokratisk förändring

  • Felicia Margineanu delar med sig av sina egna erfarenheter från sociala medier och Internet, hur de har påverkat hennes liv och hur de räddade henne från ett liv som ung, mobbad tjej till att få en mening i livet. Förutom en inspirerande livsberättelse får vi höra hur sociala medier kan användas för att skapa opinionsbildning, samhällspåverkan, demokrati och kreativitet.

  Felicia Margineanu föreläsning

  Digitalisering – för barn, ungdom & skola

  • Vilken roll spelar sociala medier för ungdomars identitet och självbild? Vad har man för rättigheter och skyldigheter på nätet? Och vem tar ansvaret för det som blir sagt? Felicia Margineanu berättar mer om sociala medier, nätmobbning och psykisk ohälsa, men ur ett perspektiv som lägger fokus på de sociala mediernas möjligheter.
  • Det går inte att undvika eller förbjuda Internet, så man kan lika gärna lära sig att använda det på ett smart sätt – och kanske göra världen till en bättre plats på samma gång!

  Felicia Margineanu föreläsning

  Digitalisering – för föräldrar

  • Våra barn och ungdomar kommer att växa upp i en digitaliserad värld, vare sig vi vill eller inte.
  • Felicia Margineanu berättar sin egen historia och ger konkreta exempel på hur föräldrar och vuxna kan tänka, agera och jobba för att minska riskerna för att deras barn blir utsatta på nätet. Hon bjuder även på verktyg till hur man kan uppmuntra till att använda sociala medier och sist men inte minst: hur man själv som vuxen beter sig på nätet.

  Felicia Margineanu föreläsning

  Socialt entreprenörskap

  • För att bli ett framgångsrikt företag behöver man nödvändigvis inte trampa på andra, lura pengar av intet ont anande kunder eller förstöra miljön. Det går att göra det på ett smartare, modernare och mer hållbart sätt. Felicia Margineanu ger konkreta tips till hur man kan tjäna sitt levebröd och bli framgångsrik – samtidigt som man gör gott!

  Felicia Margineanu föreläsning

  Vem är det egentligen som bestämmer vem som är vacker?

  • En inspirerande Felicia Margineanu föreläsning om självkänsla, självförtroende, och berättar om sitt senaste projekt: OhSnap! Sweden. Det är en agentur där hon tillsammans med sina medarbetare med kameran som verktyg arbetar för att förändra attityder, öka jämställdhet och öppna upp arbetsmarknaden.
  • Projektet har väckt stort intresse och flera skolor, företag och organisationer runt om i landet har redan fått uppleva föreläsningen. Den riktar sig till såväl chefer och politiker som till förskola.

  Moderator

  • Felicia tar mer än gärna uppdrag som moderator. Hon har b.la lett samtal om socialt entreprenörskap, social hållbarhet, sociala medier, ungdomsengagemang och jämställdhet. Som moderator är hon engagerad, modig och bjuder in till en härlig energi där både publik och samverkande blir inspirerande och engagerade.

Referenser

Engagerande, inspirerande, högaktuellt, personligt, proffsigt - superbra helt enkelt!

Adrienn Lukács, Praktiska Sverige AB

Praktiska Sverige AB

Felicia uppfyllde våra förväntningar med råge. Med en fantastisk energi och drivkraft inspirerade hon våra ungdomar, tjänstepersoner och politiker under vår Demokratidag i Västra Göteborg. Vi kommer arbeta vidare med material som kom in under workshopspassen med Felicia. Flera ungdomar har kontaktat oss efteråt och vill vara med och påverka ungdomars inflytande och delaktighet i stadsdelen.

Fredrika Ideblad, SDF Västra Göteborg, Göteborgs Stad

Göteborgs stad

Felicia och Goran var professionella och tog sitt uppdrag på fullaste allvar. De gav ett förtroendeingivande och inkännande intryck. De var också mycket trevliga och generösa med sin tid och med att lösa det praktiska runt omkring.

Kristina Molitor

Nykvarns bibliotek och Lillhagaskolan

Föreläsningen av Felicia var otroligt intressant, inspirerande och givande. Vi är supernöjda med Felicias insats och hennes föreläsning var en jättebra och viktig del i vårt evenemang.

Lovisa Brinck, Informatör

Antidiskrimineringsbyrån Trollhättan

Mycket bra och inspirerande!

Bäckby bibliotek
Skicka en icke-bindande förfrågan på Felicia Margineanu

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Felicia Margineanu
Felicia Margineanu

5 av 5 stjärnor

Felicia uppfyllde våra förväntningar med råge. Med en fantastisk energi och drivkraft inspirerade hon våra ungdomar, tjänstepersoner och politiker under vår Demokratidag i Västra Göteborg. Vi kommer arbeta vidare med material som kom in under workshopspassen med Felicia. Flera ungdomar har kontaktat oss efteråt och vill vara med och påverka ungdomars inflytande och delaktighet i stadsdelen.

Fredrika Ideblad, Göteborgs Stad Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Felicia Margineanu