Laddar innehåll ...

Felicia Margineanu föreläsning - Social entreprenör, författare och moderator

Felicia Margineanu

Social entreprenör, författare och moderator

När Felicia Margineanu var 17 år gammal drog hon ihop 10 000 människor till en manifestation för ett mer tolerant samälle. I dag är hon en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer som utbildar och föreläser landet runt. Hon lär ungdomar om mediekritik, visar hur sociala medier kan användas för att stärka demokratin och ger oss verktygen till att navigera i en värld som ibland kan verka kaotisk. Boka en inspirerande Felicia Margineanu föreläsning hos Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Riksdagsvalet 2010 väckte många starka känslor runt om i landet. Den då 17-åriga Felicia Margineanu kunde inte själv vara med och rösta. I stället startade hon ett evenemang på Facebook där hon bjöd in sina vänner att delta i en manifestation för ett öppet och tolerant Sverige. Ett dygn senare höll hon tal inför 10 000 människor som var samlade på Sergels torg, vilket bevisar att man faktiskt kan göra skillnad – oavsett ålder eller rösträtt.

I dag är Felicia Margineanu en rutinerad entreprenör, föreläsare och utbildare. Hon brinner för ungdomsarbete, sociala medier och för att visa företagare hur man kan göra gott i samhället samtidigt som man tjänar sitt levebröd, det som kallas socialt entreprenörskap. 5i12-priset, Företagarnas stipendium till årets unga entreprenör och Fryshusets pris till årets samhällsförbättrare är några av alla priser och utmärkelser hon har fått genom åren. Hon kom även på sjätte plats i Veckans affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger 2017 i kategorin ”Influencers”.

Felicia Margineanu arbetar för att öka ungdomars medvetenhet och självkänsla. I hennes prisbelönta fotokurs “OhSnap! Sweden” utbildar hon unga tjejer inom mediekritik, normer, retuschering, sexuell objektifiering och fotografering med genusperspektiv. Intresset för kursen har blivit enormt, och arbetet med att hitta samarbetspartners och sponsorer är i full gång för att kunna täcka behovet.

Det talas mycket om nätmobbning och stress på grund av ständig uppkoppling, men Felicia Margineanu vill i stället lyfta fram möjligheterna som faktiskt finns i och med att vi lättare kan komma i kontakt med varandra. Det gäller bara att veta hur vi ska använda oss av de sociala medierna, och här är Felicia Margineanu den perfekta guiden i en till tider kaosartad värld. 2015 utkom hennes första bok om ämnet: “Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter”.

Media och sociala medier är kraftfulla verktyg som kan skapa mycket gott om man bara vet hur man gör. Under en Felicia Margineanu föreläsning får du värdefulla tips på hur du kan gå tillväga rent konkret. Med sin unika förmåga att engagera motiverar Felicia Margineanu oss att våga bryta normer och stå upp för det vi tror på.

Boka en inspirerande föreläsning om hur vi med enkla medel kan göra världen lite bättre! Felicia Margineanu kan bokas som föreläsare, konferencier eller moderator.

Du hittar vår spännande intervju med Felicia Margineanu här.

  Felicia Margineanu föreläsning

  Ungas röster räknas – med eller utan rösträtt

  • Valet 2018. Vi står inför den tredje valrörelsen där sociala medier kommer att spela en stor roll. Dagens medborgare, och speciellt ungdomar, lever ett uppkopplat liv.
  • Mycket tid på sociala medier bidrar ofta till att öka fokuset på oss själva och vår image – samtidigt som det har en negativ påverkan på engagemanget i demokratiska och humanistiska värderingar. Det är därför helt avgörande att ungdomar får nya perspektiv och konkreta verktyg till att skapa verklig opinionsbildning och samhällspåverkan med integritet, identitet och kreativitet som grund.
  • Bjud in Felicia Margineanu, en av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer och föreläsare, till er skola. Hon delar med sig av sin egen inspirerande historia, där hon via sociala medier som 17-åring lyckades samla ihop 10 000 personer i en manifestation för allas likas värde efter valet 2010. Frustrationen över att inte ännu kunna rösta omvandlades till en drivkraft till att våga göra sin röst hörd.
  • Åtta år senare är Felicia Margineanus budskap fortfarande mer aktuellt än någonsin. Syftet med den här föreläsningen är att ge eleverna nya tankar och perspektiv kring sitt egna ansvar som individer och medborgare, att visa att deras åsikt är viktig och att de, med eller utan rösträtt, är en viktig röst i samhället. Boka en inspirerande, ögonöppnande föreläsning!

   

  Felicia Margineanu föreläsning

  Att vara uppkopplad – en kraft till demokratisk förändring

  • Felicia Margineanu delar med sig av sina egna erfarenheter från sociala medier och Internet, hur de har påverkat hennes liv och hur de räddade henne från ett liv som ung, mobbad tjej till att få en mening i livet. Förutom en inspirerande livsberättelse får vi höra hur sociala medier kan användas för att skapa opinionsbildning, samhällspåverkan, demokrati och kreativitet.

   

  Felicia Margineanu föreläsning

  Digitalisering – för barn, ungdom & skola

  • Vilken roll spelar sociala medier för ungdomars identitet och självbild? Vad har man för rättigheter och skyldigheter på nätet? Och vem tar ansvaret för det som blir sagt? Felicia Margineanu berättar mer om sociala medier, nätmobbning och psykisk ohälsa, men ur ett perspektiv som lägger fokus på de sociala mediernas möjligheter.
  • Det går inte att undvika eller förbjuda Internet, så man kan lika gärna lära sig att använda det på ett smart sätt – och kanske göra världen till en bättre plats på samma gång!

   

  Felicia Margineanu föreläsning

  Digitalisering – för föräldrar

  • Våra barn och ungdomar kommer att växa upp i en digitaliserad värld, vare sig vi vill eller inte.
  • Felicia Margineanu berättar sin egen historia och ger konkreta exempel på hur föräldrar och vuxna kan tänka, agera och jobba för att minska riskerna för att deras barn blir utsatta på nätet. Hon bjuder även på verktyg till hur man kan uppmuntra till att använda sociala medier och sist men inte minst: hur man själv som vuxen beter sig på nätet.

   

  Felicia Margineanu föreläsning

  Socialt entreprenörskap

  • För att bli ett framgångsrikt företag behöver man nödvändigvis inte trampa på andra, lura pengar av intet ont anande kunder eller förstöra miljön. Det går att göra det på ett smartare, modernare och mer hållbart sätt. Felicia Margineanu ger konkreta tips till hur man kan tjäna sitt levebröd och bli framgångsrik – samtidigt som man gör gott!

   

  Felicia Margineanu föreläsning

  Vem är det egentligen som bestämmer vem som är vacker?

  • I den här inspirerande föreläsningen talar Felicia Margineanu om självkänsla, självförtroende, och berättar om sitt senaste projekt: OhSnap! Sweden. Det är en agentur där hon tillsammans med sina medarbetare med kameran som verktyg arbetar för att förändra attityder, öka jämställdhet och öppna upp arbetsmarknaden.
  • Projektet har väckt stort intresse och flera skolor, företag och organisationer runt om i landet har redan fått uppleva föreläsningen. Den riktar sig till såväl chefer och politiker som till förskola.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Felicia Margineanu

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden