Gå till huvudinnehållet Gå till footer

Nätmobbing

Nätmobbning är ett växande problem som påverkar individer i alla åldrar, både i skolan och på arbetsplatsen. Med sociala medier och digitala plattformar har mobbning tagit en ny form, där trakasserier och kränkningar sker bakom skärmar. Föreläsningar om nätmobbning ger verktyg för att förstå fenomenet, förebygga det och skapa trygga online-miljöer. Här nedan hittar du föreläsare som kan hjälpa din organisation att motverka nätmobbning och bygga en mer respektfull digital kultur.

Fråga om pris och datum

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Föreläsare om nätmobbing

  • Henrik Pallin föreläsning

    Henrik Pallin

    Henrik Pallin är socionom, kommunikationsrådgivare och expert på sociala medier med föreläsningar om nätvanor och hur vi alla kan navigera i den digitala tidsåldern.
  • Irena Pozar föreläsning - Hur du navigerar i det digitala landskapet

    Irena Pozar

    Irena Pozar är utsedd till Årets journalist 2020, chefredaktör och sociala medier-strateg med spännande föreläsningar om den digitala framtidens utmaningar.
  • Maria Dufva

    Maria Dufva, kriminolog och författare, diskuterar nätsäkerhet, samtycke och kopplingen mellan narkotika och (gäng)kriminalitet, för att ge ungdomar den kunskap de behöver för att hantera dagens ut...
  • Elin Demont föreläsning - Brottslighetens konsekvenser - Jurist

    Elin Moradi

    F.d brottsoffersamordnare och målsägandebiträde med viktiga föreläsningar om konsekvenser av brott och bemötandet av brottsutsatta.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Därför ska du boka en föreläsning om nätmobbing

Nätmobbning, eller cybermobbning, är en form av trakasserier som sker via digitala plattformar som sociala medier, forum och chattar. Till skillnad från traditionell mobbning kan nätmobbning ske anonymt och spridas snabbt, vilket gör att effekterna kan vara djupt skadliga för den som utsätts. Det kan handla om elaka kommentarer, hot, ryktesspridning eller utpressning. Föreläsningar om nätmobbning hjälper till att förstå hur denna form av mobbning fungerar, och hur vi kan arbeta för att skydda oss själva och andra i en digital miljö.

På skolor och arbetsplatser är det särskilt viktigt att vara medveten om de risker som nätmobbning medför. Nätmobbning kan orsaka djupa psykiska sår och leda till isolering, minskad självkänsla och i värsta fall depression. Genom att utbilda både barn, ungdomar och vuxna om nätmobbningens mekanismer kan vi skapa ett tryggare digitalt landskap. Föreläsare inom nätmobbning ger både praktiska verktyg för att identifiera och hantera mobbning på nätet, samt råd om hur man bygger en respektfull digital kultur där alla behandlas med värdighet och respekt.

En annan viktig aspekt av att motverka nätmobbning är att skapa medvetenhet om de juridiska konsekvenserna. Många är inte medvetna om att nätmobbning kan utgöra ett brott och leda till rättsliga åtgärder. Föreläsningar kan ge insikter i de rättigheter och lagar som finns för att skydda individer mot kränkningar och trakasserier online, samt hur man går tillväga för att rapportera och dokumentera nätmobbning.

För organisationer och skolor är det viktigt att ha en tydlig policy kring nätmobbning och trakasserier online. Föreläsare kan hjälpa till att utforma riktlinjer och strategier för hur man förebygger och hanterar nätmobbning inom verksamheten. Genom att skapa en öppen dialog om nätmobbning och utbilda medarbetare, elever och föräldrar om hur de kan agera och stödja varandra, kan vi tillsammans arbeta för att minska mobbningens skadliga effekter.

Att boka en föreläsare om nätmobbning är ett viktigt steg mot att skapa en tryggare digital miljö för alla. Här nedan hittar du föreläsare som är experter inom området och som kan hjälpa er att förstå och motverka nätmobbning på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.

Kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt talare

Skicka en förfrågan och få ett snabbt svar!

Behöver du hjälp?

Telefon: 031 38 37 000

E-Mail: kontakt@athenas.se