Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05

Internet, integritet, kommunikation och hur vi kommunicerar på sociala medier

Henrik Pallin

Henrik Pallin

Socionom, kommunikationsrådgivare och expert på sociala medier med föreläsningar om nätvanor och hur vi alla kan navigera i den digitala tidsåldern

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Henrik Pallin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Samspelet mellan människor har förändrats drastiskt sedan internets genombrott. Henrik Pallin är socionom och kommunikationsrådgivare och har specialiserat sig i frågor som rör ungas användande och beteende på nätet. Hans föreläsningar vänder sig till ungdomar, föräldrar, pedagoger, idrottsföreningar, arbetsgivare, HR och fackförbund. 

Oavsett om han träffar elever, lärare eller föräldrar ligger fokus alltid på kommunikation, integritet och vikten av ett fungerande samspel. Under 2019 släppte Henrik boken ”Kampen om skärmtiden – vad varje förälder behöver veta om unga och nätet”. Han menar att som vuxen möta sina barn i det sammanhang där de känner sig bekväma och utvecklas inte handlar om teknik utan om intresse för barnen

Henrik Pallin är en av landets populäraste talare för skolelever. Varje år möter han tusentals barn och unga vilket ger honom en unik insyn i ungas egen syn på nätet, deras egen syn på integritet och sociala medier. En Henrik Pallin föreläsning hjälper näringsliv, offentliga verksamheter, skolor, barn och ungdom, föräldrar att lättare navigera i den digitala tidsåldern.

En Henrik Pallin föreläsning ger er organisation, arbetsplats eller skola:

 • En roande och inspirerande föreläsning om internet och sociala medier
 • Förklaringar till vikten av att lära sig kommunicera på nätet på rätt sätt
 • Konkreta verktyg och råd som förbättrar er organisation, arbetsplats eller skola att jobba med internet- och sociala medier-frågor
 • Svar på hur arbetsgivare möter den nya generationens krav och förväntningar på arbete
 • Tips och inspiration kring hur man ska lyckas med målen för digitalisering i förskolans nya läroplan.

Henrik Pallin är en mycket uppskattad föreläsare och 2015 utsågs han till ”Årets digitala personlighet” i Värmland för sitt arbete med ungdomar och nätet.

Boka en underhållande och viktig Henrik Pallin föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Henrik Pallin

  Henrik Pallin föreläsning

  Digital Kompetens och digitala verktyg i förskolan

  Vad är poängen med nya planen?

  • I och med att den nya läroplanen trätt i kraft har ­förskolan fått ett uppdrag kring digitalisering. Nu har du chansen att boka årets roligaste föreläsning till din verksamhet! Den knastertorra rubriken till trots är det 90 fartfyllda minuter som inte lämnar någon oberörd.
  • Efter föreläsningen är pedagogerna fulla av energi, tips och inspiration kring hur man ska lyckas med målen för digitalisering i förskolans nya läroplan. Allt med den vetenskapliga förankring som faktiskt krävs för att uppfylla Skolverkets krav.
  • Henrik Pallin är kurator, socionom och expert på ungas nätanvändning. Med fokus på samspel, relationer och integritet är han en av Sveriges populäraste föreläsare för skolelever
  • Föreläsningen passar perfekt för förskolechefer, rektorer inom förskolan samt pedagoger.

  Henrik Pallin föreläsning

  Generation swipe

  • Den första generationen som vuxit upp med smartphones fastklistrade i händerna gör nu sin entré på arbetsmarknaden. Oavsett om de är på jakt efter nytt jobb, nya kläder, eller ny partner är det swipe som gäller. Ett tankesätt som de dessutom tar med sig in i arbetslivet.
  • Föreläsningen ger en bred och inspirerande översikt av dagens unga som arbetstagare. Den hjälper dig som arbetsgivare att bättre förstå gruppens krav och utmaningar och hur du får ut det mesta av deras unika styrkor. Dessutom kan medarbetare från Generation Swipe vara verksamhetens bästa ambassadörer.
  • Henrik Pallin har de senaste åren mött närmare 100 000 barn och unga liksom tusentals föräldrar, lärare och företagare under sitt arbete som föreläsare. Insikterna från dessa möten tar han med sig upp på scenen och med en blandning av humor och allvar ger han dig svar på frågor som:
   • Allemansrätten – handlar den om fritt wifi? 
   • Behöver jag vara orolig att de svajpar vidare till nästa arbetsgivare? 
   • Varför är genuinitet och äkthet nycklar till framgång?
  • Föreläsningen är helt rätt för dig som jobbar med unga på väg ut i arbetslivet oavsett om du är arbetsgivare, arbetsförmedlare, jobbcoach, HR eller ett fackförbund. Boka Henrik Pallin för en föreläsning du inte vill missa. 

  Henrik Pallin föreläsning

  Policy för sociala medier

  • Tillsammans med anställda och ledningsgrupp tar Henrik Pallin fram en policy för sociala medier som passar just er organisation.

  Henrik Pallin föreläsning

  Sociala medier kan störta regeringar, hur ska offentlig sektor klara trycket?

  • En Henrik Pallin föreläsning som går igenom hur man i skola/förskola hanterar den ryktesspridning och skvallerflora som lätt uppstår på nätet. Hur hanterar skolan ryktesspridning bland föräldrar? Hur påverkar det arbetsmiljön för utsatta lärare och förskolelärare?

  Henrik Pallin föreläsning

  Uthängning och negativ exponering i sociala medier

  • Att som missnöjd medborgare eller konsument skriva om sin upplevelse på nätet är enkelt, smidigt och slagkraftigt. Följderna och konsekvenserna av ett nätdrev kan bli förödande för verksamheten. Henrik Pallin diskuterar och förklarar hur vi kan kommunicera på nätet.

  Henrik Pallin föreläsning

  Sociala medier och karriären

  • Kan man få sparken för en status på Facebook? Tagna ur sitt sammanhang kan bilder och kommenterar på nätet få enorma konsekvenser för karriären. Hur påverkar nätet din framtida karriär och vad kan du göra för att skapa kontroll? Vad gör man om man i sitt arbete blir uthängd?
Skicka en oförpliktande förfrågan på Henrik Pallin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Henrik Pallin