Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Internet, integritet, kommunikation och hur vi kommunicerar på sociala medier

Henrik Pallin föreläsning

Henrik Pallin

Henrik Pallin är socionom, kommunikationsrådgivare och expert på sociala medier med föreläsningar om nätvanor och hur vi alla kan navigera i den digitala tidsåldern.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Henrik Pallin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Samspelet mellan människor har förändrats drastiskt sedan internets genombrott. Henrik Pallin är socionom och kommunikationsrådgivare och har specialiserat sig i frågor som rör ungas användande och beteende på nätet. Hans föreläsningar vänder sig till ungdomar, föräldrar, pedagoger, idrottsföreningar, arbetsgivare, HR och fackförbund. 

Därför ska ni boka en föreläsning med Henrik Pallin:

 • Om internet och sociala medier, hur man kommunicerar på nätet på rätt sätt.
 • Konkreta verktyg och råd som förbättrar er organisation, arbetsplats eller skola att jobba med internet- och sociala medier-frågor.
 • Tips och inspiration kring hur man ska lyckas med målen för digitalisering i förskolans nya läroplan.

Oavsett om han träffar elever, lärare eller föräldrar ligger fokus alltid på kommunikation, integritet och vikten av ett fungerande samspel. Under 2019 släppte Henrik boken ”Kampen om skärmtiden – vad varje förälder behöver veta om unga och nätet”. Han menar att som vuxen möta sina barn i det sammanhang där de känner sig bekväma och utvecklas där det inte handlar om teknik utan om intresse för barnen

Henrik Pallin är en av landets populäraste talare för skolelever. Varje år möter han tusentals barn och unga vilket ger honom en unik insyn i deras syn på nätet, integritet och sociala medier. En Henrik Pallin föreläsning hjälper näringsliv, offentliga verksamheter, skolor, barn och ungdom, föräldrar att lättare navigera i den digitala tidsåldern.

Henrik Pallin är en mycket uppskattad föreläsare och 2015 utsågs han till ”Årets digitala personlighet” i Värmland för sitt arbete med ungdomar och nätet. Han belyser viktiga frågor angående digitaliseringen och vilka kriterier man som arbetsgivare kan behöva uppfylla när det kommer till att den yngre generationen ska ut på arbetsmarknaden.

Låt dig inspireras och av en föreläsning med Henrik Pallin och vikten av att följa med i utvecklingen.

Visa föreläsningar med Henrik Pallin

  Digitalt relationsskapande – dina kunder vill inte träffa dig

  När jag jobbade som kurator träffade jag en mycket upprörd tjej, som berättade följande historia: -Han stämde träff på ett café för att göra slut. Så fruktansvärt okänsligt! Kunde han inte haft anständigheten att göra det via ett sms, så att jag slapp sitta där och tappa ansiktet?! Länge betraktades det helt otänkbart att göra slut via sms. Att göra slut över telefon var till och med på gränsen för det acceptabla. Men tiderna förändras och med nya generationer kommer nya vanor.

  I dagens samhälle krävs det mer än att vara nåbar i digitala kanaler. Det gäller att skapa förtroende och att personalen känner sig trygg med att möta de grupper som vill ha digital kommunikation i första hand.

  Digitalt relationsskapande ger dig insikter och konkreta råd som du som vårdgivare, kommun eller kundtjänst kan använda på en gång, för att lyckas med relationsbygget i sina digitala chattar, mail och sms.

  I dewn här föreläsningen berättar Henrik på ett lättsamt och tillgängligt sätt  om hur man som organisation skapar tillit, trygghet och trovärdighet i det digitala samtalet.

  Digital Kompetens och digitala verktyg i förskolan

  Vad är poängen med nya planen?

  • I och med att den nya läroplanen trätt i kraft har ­förskolan fått ett uppdrag kring digitalisering. Nu har du chansen att boka årets roligaste föreläsning till din verksamhet! Den knastertorra rubriken till trots är det 90 fartfyllda minuter som inte lämnar någon oberörd.
  • Efter föreläsningen är pedagogerna fulla av energi, tips och inspiration kring hur man ska lyckas med målen för digitalisering i förskolans nya läroplan. Allt med den vetenskapliga förankring som faktiskt krävs för att uppfylla Skolverkets krav.
  • Henrik Pallin är kurator, socionom och expert på ungas nätanvändning. Med fokus på samspel, relationer och integritet är han en av Sveriges populäraste föreläsare för skolelever
  • Föreläsningen passar perfekt för förskolechefer, rektorer inom förskolan samt pedagoger.

  Generation swipe

  • Den första generationen som vuxit upp med smartphones fastklistrade i händerna gör nu sin entré på arbetsmarknaden. Oavsett om de är på jakt efter nytt jobb, nya kläder, eller ny partner är det swipe som gäller. Ett tankesätt som de dessutom tar med sig in i arbetslivet.
  • Föreläsningen ger en bred och inspirerande översikt av dagens unga som arbetstagare. Den hjälper dig som arbetsgivare att bättre förstå gruppens krav och utmaningar och hur du får ut det mesta av deras unika styrkor. Dessutom kan medarbetare från Generation Swipe vara verksamhetens bästa ambassadörer.
  • Henrik Pallin har de senaste åren mött närmare 100 000 barn och unga liksom tusentals föräldrar, lärare och företagare under sitt arbete som föreläsare. Insikterna från dessa möten tar han med sig upp på scenen och med en blandning av humor och allvar ger han dig svar på frågor som:
   • Allemansrätten – handlar den om fritt wifi? 
   • Behöver jag vara orolig att de svajpar vidare till nästa arbetsgivare? 
   • Varför är genuinitet och äkthet nycklar till framgång?
  • Föreläsningen är helt rätt för dig som jobbar med unga på väg ut i arbetslivet oavsett om du är arbetsgivare, arbetsförmedlare, jobbcoach, HR eller ett fackförbund. Boka Henrik Pallin för en föreläsning du inte vill missa. 

  Policy för sociala medier

  • Tillsammans med anställda och ledningsgrupp tar Henrik Pallin fram en policy för sociala medier som passar just er organisation.

  Sociala medier kan störta regeringar, hur ska offentlig sektor klara trycket?

  • En Henrik Pallin föreläsning som går igenom hur man i skola/förskola hanterar den ryktesspridning och skvallerflora som lätt uppstår på nätet. Hur hanterar skolan ryktesspridning bland föräldrar? Hur påverkar det arbetsmiljön för utsatta lärare och förskolelärare?

  Uthängning och negativ exponering i sociala medier

  • Att som missnöjd medborgare eller konsument skriva om sin upplevelse på nätet är enkelt, smidigt och slagkraftigt. Följderna och konsekvenserna av ett nätdrev kan bli förödande för verksamheten. Henrik Pallin diskuterar och förklarar hur vi kan kommunicera på nätet.

  Sociala medier och karriären

  • Kan man få sparken för en status på Facebook? Tagna ur sitt sammanhang kan bilder och kommenterar på nätet få enorma konsekvenser för karriären. Hur påverkar nätet din framtida karriär och vad kan du göra för att skapa kontroll? Vad gör man om man i sitt arbete blir uthängd?

Referenser

Henrik hade under föreläsningarna anpassat språk utifrån målgrupp (elever, personal, vårdnadshavare) och engagerade publiken genom att ställa frågor. Han lyfte viktiga frågor om sociala medier kopplat till hälsa och värdegrund, något som alltid är aktuellt inom skolans värld. Vidare var det bra att få förtydligande gällande skolans roll och ansvar i vad som händer på nätet mellan elever. En givande dag!

Maltesholmsskolan
Skicka en icke-bindande förfrågan på Henrik Pallin

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Henrik Pallin