Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Föreläsning om hur kunskap om människor är grunden för ett positivt arbetsklimat

Lena Skogholm

Lena Skogholm

Författare till bästsäljaren "Bemötandekoden". Hon omvandlar tung hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Lena har förmågan att väcka publikens tankar kring det egna agerandet i olika situationer och dessutom förmedla verktyg som är användbara i den vardagliga kommunikationen. Detta var helt rätt för vår lärarkonferens!

Erika Andersson, PVF Yrke & Utbildning Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Lena Skogholm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Lena

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Ju mer kunskap vi har om människor, desto mer professionella kan vi vara i vårt ledarskap och bemötande gentemot medarbetare och kunder. Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog med specialisering i hur vi kan dra nytta av hjärnforskning i vår egen vardag. Under en Lena Skogholm föreläsning får du ta del av konkreta verktyg till att utveckla ett proffsigare bemötande, ledarskap och skapa en resultatgivande social arbetsmiljö. Vikten av att sätta sig in i tonårshjärnan, en generation som går under namnet, generation z. Hur man hanterar den psykiska ohälsan som växer hos de yngre på det mest effektfulla tillvägagångssättet.  

Därför ska du boka en föreläsning med Lena Skogholm:

 • En föreläsning med Lena Skogholm kommer garanterat göra ditt event till en succé.
 • Hennes föreläsningar är både underhållande och insiktsfulla.
 • Hon är en expert inom bemötande och hjärnforskning och kan bidra positivt till din organisations utveckling.

Lena Skogholm är utbildad beteendevetare och pedagog, men kallar sig ”Teacher of Humanfulness”. Den röda tråden i allt hon gör har utgångspunkt i människan och hur vi fungerar. Detta ligger helt i linje med den nya svenska standarden ”Den människocentrerande organisationen” som Swedish Standards Institute (SIS) tagit fram och som publicerades i maj 2017.

Lena blev tilldelad det Stora Talarpriset 2021, priset tilldelas de talare som berikar andra med inspiration, kunskap och motivation.

Lena har jobbat som skådespelare, manusförfattare och regissör, som musik- och dramapedagog, specialpedagog och som utvecklingssekreterare och strateg på Stockholms stad. Lena är även författare till bästsäljaren “Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv”.

En Lena Skogholm föreläsning talar om ämnen som bemötande, ledarskap och arbetsmiljö på ett inspirerande sätt. En av få beteendevetare som har specialiserat sig i hur vi kan ha nytta av hjärnforskningen rent konkret i vår vardag. Hon kan konsten att omvandla tung hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat för oss människor.

Boka en inspirerande Lena Skogholm föreläsning och få en praktisk guide till din egen och andras hjärna!

Visa föreläsningar med Lena Skogholm

  Hjärn-ergonomi

  • En föreläsning med syfte att öka en hälsosam balans i livet, minska stress, öka mental styrka och förbättra arbetsmiljöer för ett hållbart (arbets)liv.
  • Föreläsningen belyser ämnen som stress, ohälsa, balans vid påfrestningar och förändrade situationer samt mental friskvård.
  • Stress skapar psykisk ohälsa och förslitningsskador i hjärnan. Det tar död på arbetsglädje och leder till utmattning. Lär dig om vad som händer i hjärnan vid påfrestningar och vad vi behöver ge vår hjärna för att må bra och leva ett hållbart liv.
  • Att ta hjärn-klimatsmarta val och bygga hjärnmuskler som ger motståndskraft. Få de rätta verktygen som gör det möjligt att skapa rutiner som bygger starka hjärnmuskler och ger motståndsskydd mot ohälsa och utmattning.

  Talkmap® – Bemötande i världsklass

  • När vi vet hur människor fungerar kan vi också bemöta dem på bästa sätt. Lena Skogholm bjuder i den här föreläsningen på en pratets mindmap – en Talkmap® – som guidar dig i kommunikation och bemötande. Du får ta del av kunskap om människor och hjärnforskning som förklarar varför vi beter oss som vi gör och hur vi kan bemöta det på bästa sätt.
  • Finns det verkligen besvärliga människor, eller kan det vara så att vi alla kan vara besvärliga i vissa situationer? Lena Skogholm går igenom vad som händer i våra hjärnor vid stress, missförstånd, otrygghet, olika förväntningar och negativa situationer. På så vis får du en ökad förståelse för den du möter och blir bättre rustad att möta en person som går till attack, hamnar i affekt och låser fast sig i negativitet. Din empatiska förmåga ökar samtidigt som du kan bemöta kunder och kollegor på ett mer professionellt sätt.
  • Ta del av inspirerande och tankeväckande kunskap om oss människor. Verktyg du kan använda i din vardag och möjlighet att agera enligt ny hjärnforskning. Ett effektivt sätt att nå bättre resultat!

  Neuroledarskap – Att leda med hjärnan

  • Kan ny hjärnforskning guida dig som chef till att leda mot bättre resultat? Absolut! I denna Lena Skogholm föreläsning kokar hon ner de tunga forskningsrönen till konkreta och igenkännande verktyg du kan använda i din vardag.
  • Du får ta del av kunskap om hur vi människor beter oss, vilka typer av ledarskap vi svarar bäst på i olika situationer. Hur du kan leda i linje med både ny hjärnforskning och Arbetsmiljöverkets riktlinjer för den sociala arbetsmiljön.
  • Ju mer du vet om hur du själv och dina medarbetare fungerar, desto lättare är det att vara proffsig. Du blir säkrare i din roll som ledare, gör färre misstag och kan lättare navigera i svåra situationer och förändringar. På så vis minskar din stress, samtidigt som din arbetsglädje ökar och du uppnår målet med nöjdare kunder samt medarbetare.
  • Boka en inspirerande föreläsning om att leda med hjärnan!

  Social arbetsmiljö – Hur gör man?

  • En viktig inspirationsföreläsning full av verktyg och kunskaper om hur man som chef och medarbetare kan bidra till en social arbetsmiljö. Något som lyfter hela gruppen och därmed verksamhetens resultat. Föreläsningen bygger, som alltid, med Lena Skogholm, på ny hjärnforskning.
  • Vad är social arbetsmiljö och vilka effekter har den på oss människor? Vad händer med oss i stressade situationer och vid konflikter? Hur kan vi tillsammans lyfta både oss själva, varandra och verksamhetens resultat?
  • Konkreta vardagssituationer med hög igenkänningsfaktor lockar till både skratt och eftertanke. Genomtänkt pedagogik får budskapet att fastna och fokus ligger på hur ni kan göra i just er verksamhet för att lyckas med den sociala arbetsmiljön.

  Kommunikationsstilar 2.0

  • En del av oss har lätt för att hävda sig och ta plats medan andra av oss håller sig tillbaka. I denna Lena Skogholm föreläsning förklarar hon hur detta påverkar vår kommunikationsstil, hur du får bra balans mellan jaget och laget.
  • Få ökad självinsikt och större förståelse för att skapa bättre kommunikation och bemötande. Med den senaste hjärnforskningen som grund föreläser Lena om hur vi människor kommunicerar vanemässigt. Hur olika kommunikationsstilar påverkas av stress och vad som händer när vi råkar trampa på ömma tår.
  • Ta del av föreläsningar som beskriver kommunikationsstilar som bygger på extrovert vs introvert och höger vs vänster hjärnhalva.
  • Ta del av en föreläsning med Lena Skogholm och inspireras av en upptäcktsfärd i hjärnans landskap. Det ger oss kunskap att förstå oss själva och varandra bättre. En föreläsning som även bjuder på handfasta tips och konkreta verktyg så att du kan lära dig att använda kunskaperna i din vardag.

  Tonårshjärnan – Bemötandekoden till tonåringen!

  • I denna Lena Skogholm föreläsning utgår hon från forskning om vad som händer i tonårshjärnan och hur vi kan förhålla oss till det på bästa sätt. Dagens unga tillhör generation z, en generation som växer upp i en digital värld med andra förutsättningar. För att bemöta unga på rätt sätt, måste man förstå hur det är att utvecklas i en tid där sociala medier och internet har en stor påverkan. Många skratt, aha-upplevelser och handfasta verktyg.
  • Med tanke på senaste tidens växande psykisk ohälsa bland barn och ungdomar är detta en perfekt föreläsning för att förstå och bemöta ungdomar på ett effektivt och utvecklande sätt.
  • En föreläsning som kan vända sig till skolor, kommuner, psykiatrin, föräldrasammanhang, med mera.
Lena Skogholm - Livskoden enligt hjärnan

Är du redo att bygga en grymt stark hjärna?

En bok och föreläsning om hur man bygger hjärnmuskler, får en airbag mot stress för ett starkare och roligare liv!

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen oss människor emellan och i våra egna liv. Som föreläsare är hon flitigt anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Hennes första bok ”Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv” kom ut 2016. Den blev en omedelbar succé och har sålts i över 50 000 exemplar.

 

Sagt om Livskoden enligt hjärnan:

“En strålande presentation av hur vi kan skapa HJÄRNKRAFTER!! Verktyg som snabbt ger positiva effekter.”
TINA THÖRNER, RALLYSTJÄRNA

“Med konkreta exempel och övningar inspirerar och vägleder Lena dig till att bli den dirigent för ditt liv som du är ämnad att vara!”
LASSE “BRANDMANNEN” GUSTAVSON

“Alltså wow! En helt briljant bok!”
LEILA SÖDERHOLM, INSPIRATÖR MENTAL/FYSKISK TRÄNING

 

Visa föreläsningar med Lena Skogholm

Referenser

Lena har förmågan att väcka publikens tankar kring det egna agerandet i olika situationer och dessutom förmedla verktyg som är användbara i den vardagliga kommunikationen. Detta var helt rätt för vår lärarkonferens!

Erika Andersson

PVF Yrke & Utbildning

Super lätt att jobba med Lena, duktig, trevlig och väldigt flexibel!

Charlotte Södermark, Enhetschef

Äldreboende

Föreläsningen var mycket uppskattad. Lättsam, givande och tankeväckande!

Regionchef

Kungsängen i Nora AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Lena Skogholm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Lena Skogholm
Lena Skogholm

5 av 5 stjärnor

Lena har förmågan att väcka publikens tankar kring det egna agerandet i olika situationer och dessutom förmedla verktyg som är användbara i den vardagliga kommunikationen. Detta var helt rätt för vår lärarkonferens!

Erika Andersson, PVF Yrke & Utbildning Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Lena Skogholm