Laddar innehåll ...

Lena Skogholm - Beteendevetare och pedagog

Lena Skogholm

Beteendevetare och pedagog

Ju mer kunskap vi har om människor, desto mer professionella kan vi vara i vårt ledarskap och bemötande gentemot medarbetare och kunder. Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog med specialisering i hur vi kan dra nytta av hjärnforskning i vår egen vardag. I hennes tankeväckande föreläsningar får du ta del av konkreta verktyg till att utveckla ett proffsigare bemötande, ledarskap och skapa en resultatgivande social arbetsmiljö!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lena Skogholm har en bred yrkeserfarenhet från både media, teater och pedagogik, vilket gör henne till en mycket fängslande talare. Hon kan konsten att omvandla tung hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat för oss människor!

Lena Skogholm är utbildad beteendevetare och pedagog, men kallar sig ”Teacher of Humanfulness”, då den röda tråden i allt hon gör har utgångspunkt i människan och hur vi fungerar. Detta ligger helt i linje med den nya svenska standarden ”Den människocentrerande organisationen” som Swedish Standards Institute (SIS) tagit fram och som publicerades i maj 2017.

Lena Skogholm har jobbat bland annat som skådespelare, manusförfattare och regissör för program på TV4 och TV5, som musik- och dramapedagog, specialpedagog och som utvecklingssekreterare och strateg på Stockholms stad. Hon är även författare till bästsäljaren “Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv”.

“Ju mer du vet om människor, desto lättare är det att vara proffsig.”

I sina eftertraktade föreläsningar och utbildningar talar Lena Skogholm om ämnen som bemötande, ledarskap och arbetsmiljö. Hon är en av få beteendevetare som har specialiserat sig i hur vi kan ha nytta av hjärnforskningen rent konkret i vår vardag.

Boka en inspirerande föreläsning med Lena Skogholm och få en praktisk guide till din egen och andras hjärna!

  Tonårshjärnan – Bemötandekoden till tonåringen!

  • I denna föreläsning utgår Lena Skogholm från forskning om vad som händer i tonårshjärnan och hur vi kan förhålla oss till det på bästa sätt. Många skratt, aha-upplevelser och handfasta verktyg!
  • Med tanke på senaste tidens växande psykisk ohälsa bland barn och ungdomar är detta en perfekt föreläsning för att förstå och bemöta ungdomar på ett effektivt och utvecklande sätt
  • En föreläsning som kan vända sig till skolor, kommuner, psykiatrin, föräldrasammanhang, med mera.

  Talkmap® – Bemötande i världsklass

  • När vi vet hur människor fungerar kan vi också bemöta dem på bästa sätt. Lena Skogholm bjuder i den här föreläsningen på en pratets mindmap – en Talkmap® – som guidar dig i kommunikation och bemötande. Du får ta del av kunskap om människor och hjärnforskning som förklarar varför vi beter oss som vi gör och hur vi kan bemöta det på bästa sätt.
  • Finns det verkligen besvärliga människor, eller kan det vara så att vi alla kan vara besvärliga i vissa situationer? Lena Skogholm går igenom vad som händer i våra hjärnor vid stress, missförstånd, otrygghet, olika förväntningar och negativa situationer. På så vis får du en ökad förståelse för den du möter och blir bättre rustad att möta en person som går till attack, hamnar i affekt och låser fast sig i negativitet. Din empatiska förmåga ökar samtidigt som du kan bemöta kunder och kollegor på ett mer professionellt sätt.
  • Ta del av inspirerande och tankeväckande kunskap om oss människor, verktyg du kan använda i din vardag och möjlighet att agera enligt ny hjärnforskning. Ett effektivt sätt att nå bättre resultat!

  Neuroledarskap – Att leda med hjärnan

  • Kan ny hjärnforskning guida dig som chef till att leda mot bättre resultat? Absolut! I den här föreläsningen kokar Lena Skogholm ner de tunga forskningsrönen till konkreta och igenkännande verktyg du kan använda i din vardag.
  • Du får ta del av kunskap om hur vi människor beter oss, vilka typer av ledarskap vi svarar på bäst i olika situationer och hur du kan leda i linje med både ny hjärnforskning och Arbetsmiljöverkets riktlinjer för den sociala arbetsmiljön.
  • Ju mer du vet om hur du själv och dina medarbetare fungerar, desto lättare är det att vara proffsig. Du blir säkrare i din roll som ledare, du gör färre misstag och kan lättare navigera i svåra situationer och förändringar. På så vis minskar din stress, samtidigt som din arbetsglädje ökar och du uppnår målet med nöjdare kunder och medarbetare.
  • Boka en inspirerande föreläsning om att leda med hjärnan!

  Social arbetsmiljö – Hur gör man?

  • En viktig inspirationsföreläsning full av verktyg och kunskaper om hur man som chef och medarbetare kan bidra till en social arbetsmiljö som lyfter hela gruppen och därmed verksamhetens resultat! Föreläsningen bygger, som alltid med Lena Skogholm, på ny hjärnforskning.
  • Vad är social arbetsmiljö och vilka effekter har den på oss människor? Vad händer med oss i stressade situationer och vid konflikter? Hur kan vi tillsammans lyfta både oss själva, varandra och verksamhetens resultat?
  • Konkreta vardagssituationer med hög igenkänningsfaktor lockar till både skratt och eftertanke, genomtänkt pedagogik får budskapet att fastna och fokus ligger på hur ni kan göra i just er verksamhet för att lyckas med den sociala arbetsmiljön.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden