Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Föreläsning om hur kunskap om människor är grunden för ett positivt arbetsklimat

Lena Skogholm

Lena Skogholm

Författare till bästsäljaren "Bemötandekoden" & "Livskoden enligt hjärnan". Hon omvandlar tung hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Lena har förmågan att väcka publikens tankar kring det egna agerandet i olika situationer och dessutom förmedla verktyg som är användbara i den vardagliga kommunikationen. Detta var helt rätt för vår lärarkonferens!

Erika Andersson, PVF Yrke & Utbildning Visa alla referenser

Därför ska du boka en föreläsning med Lena Skogholm:

 • En föreläsning med Lena Skogholm kommer garanterat göra ditt event till en succé.
 • Vetenskapsbaserat, hög igenkänning,  aha-upplevelser och skratt i en välbalanserad blandning. Fakta blandas med konkreta tips utifrån verkligheten, vilket skapar både igenkänning och vilja till förändring.
 • Kunnig prisbelönad föreläsare med lång erfarenhet som är expert på hur vi praktiskt kan använda hjärnforskning för att få märkbart bättre resultat i bemötande,  ledarskap och för ett hållbart arbetsliv.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Lena Skogholm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Lena

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Ju mer kunskap vi har om människor, desto mer professionella kan vi vara i vårt ledarskap och bemötande gentemot medarbetare och kunder. Lena Skogholm är beteendevetare och pedagog med specialisering i hur vi kan dra nytta av hjärnforskning i vår egen vardag.

Under en Lena Skogholm föreläsning får du följa med på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Till forskningen knyts konkreta verktyg så att vi kan agera i linje med den. Det leder till ett proffsigare bemötande, ett ledarskap som ger bättre resultat, minskad stress och skapar en bättre arbetsmiljö, ett hållbart arbetsliv och ökar arbetsglädje. Hjärnforskning går som en röd tråd genom föreläsningen. Det handlar om att samarbeta med hjärnans förutsättningar, då blir det bättre och går lättare för alla parter.

 

Därför ska du boka en föreläsning med Lena Skogholm:

 • En föreläsning med Lena Skogholm kommer garanterat göra ditt event till en succé.
 • Vetenskapsbaserat, hög igenkänning,  aha-upplevelser och skratt i en välbalanserad blandning. Fakta blandas med konkreta tips utifrån verkligheten, vilket skapar både igenkänning och vilja till förändring.
 • Kunnig prisbelönad föreläsare med lång erfarenhet som är expert på hur vi praktiskt kan använda hjärnforskning för att få märkbart bättre resultat i bemötande,  ledarskap och för ett hållbart arbetsliv.

Lena Skogholm har en mängd olika erfarenheter bl.a. som strateg inom verksamhets- och ledarskapsutveckling där hennes insatser har prisbelönats. Hon har även arbetat som pedagog och som skådespelare och manusförfattare inom TV och teater m.m. Lena är författaren bakom de bästsäljande böckerna Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets)liv som har sålts i över 65 000 exemplar och hennes senaste bok Livskoden enligt hjärnan klättrade direkt upp på topplistorna när den släpptes.

Lena Skogholm föreläser om ämnen som bemötande, ledarskap, arbetsmiljö, stresshantering och arbetsglädje på ett inspirerande sätt. Hon kan konsten att omvandla tung hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat. De konkreta verktygen är lätta att direkt börja använda och ger snabbt resultat. Det går även bra att kombinera två eller flera av ämnena. Lena Skogholm föreläser även inom områden som svåra samtal, tonårshjärnan och hjärnsmarta relationer.

Boka en inspirerande Lena Skogholm föreläsning och få en praktisk guide till din egen och andras hjärna!

Visa föreläsningar med Lena Skogholm
Lena Skogholm föreläsning

HJÄRNSMART BEMÖTANDE

Kan hjärnforskningen bli en guide för vardagen? Absolut! När vi samarbetar med hur vi människor faktiskt fungerar är det lätt att ge ett enastående bemötande! Ett professionellt bemötande med respekt och vänlighet.

Ett professionellt bemötande ger ökad kundnöjdhet, gör svåra samtal lättare, skapar en bättre arbetsmiljö och bidrar till ökat välmående och mer energi.

Ta del av en inspirerande föreläsning om hur du ger ett professionellt bemötande, många aha-upplevelser och konkreta verktyg. Lena utgår från hjärnforskning som förklarar hur vi människor fungerar. 

Lena Skogholm föreläsning

KODEN TILL TONÅRSHJÄRNAN - BÄTTRE RELATION OCH DIALOG MED TONÅRINGEN

Har du någonsin undrat varför det kan vara så svårt att förstå och kommunicera med tonåringar? Många föräldrar, lärare och ledare ställs inför utmaningen att förstå en grupp som ofta framstår som komplex och oförutsägbar. Här kommer lösningen: Boka en föreläsning med Lena Skogholm, experten på tonårshjärnan!

Lena erbjuder en enastående inblick i tonåringens komplexa mentala landskap. Hon går igenom hur hjärnan omstruktureras under tonårsåren, och varför det kan leda till beteenden som gör det svårt att nå fram. Men det stoppar inte där. Lena ger dig konkreta verktyg för att bemöta och skapa en meningsfull dialog med tonåringar, utifrån vetenskaplig forskning och praktiska exempel.

Ta del av:

 • Många aha-upplevelser om hur tonåringar faktiskt tänker
 • Praktiska tips för att göra svåra samtal enklare
 • Ökad förståelse för hjärnans utveckling och hur det påverkar beteende
 • Inspiration och skratt som förnyar din energi och förbättrar ditt välmående

Detta är mer än en föreläsning; det är en investering i bättre relationer, ökad förståelse och ett mer harmoniskt vardagsliv. Passar perfekt för konferenser, utbildningsdagar och temadagar.

Så vänta inte, boka Lena Skogholm nu och ta steget mot en bättre förståelse av tonåringars inre värld!

Lena Skogholm föreläsning

HJÄRNSMART LEDARSKAP – TYDLIGA RESULTAT

Kan ny hjärnforskning guida dig som chef till att leda mot bättre resultat? Absolut! I denna Lena Skogholm föreläsning kokar hon ner de tunga forskningsrönen till konkreta och igenkännande verktyg du kan använda i din vardag.

Du får ta del av kunskap om hur vi människor beter oss, vilka typer av ledarskap vi svarar bäst på i olika situationer. Hur du kan leda i linje med både ny hjärnforskning och Arbetsmiljöverkets riktlinjer för den sociala arbetsmiljön.

Ju mer du vet om hur du själv och dina medarbetare fungerar, desto lättare är det att vara proffsig. Du blir säkrare i din roll som ledare, gör färre misstag och kan lättare navigera i svåra situationer och förändringar. På så vis minskar din stress, samtidigt som din arbetsglädje ökar och du uppnår målet med nöjdare kunder samt medarbetare.

Boka en inspirerande föreläsning om att leda med hjärnan!

Lena Skogholm föreläsning

SOCIAL ARBETSMILJÖ – ARBETSGLÄDJE OCH HÅLLBART ARBETSLIV

En viktig inspirationsföreläsning full av verktyg och kunskaper om hur du som chef och medarbetare kan bidra till en bättre social arbetsmiljö. Något som lyfter hela gruppen och därmed verksamhetens resultat. Föreläsningen bygger, som alltid, med Lena Skogholm, på ny hjärnforskning.

Vad är social arbetsmiljö och vilka effekter har den på oss människor? Vad händer med oss i stressade situationer och vid konflikter? Hur kan vi tillsammans lyfta både oss själva, varandra och verksamhetens resultat?

Konkreta vardagssituationer med hög igenkänningsfaktor lockar till både skratt och eftertanke. Genomtänkt pedagogik får budskapet att fastna och fokus ligger på hur ni kan göra i just er verksamhet för att lyckas med den sociala arbetsmiljön.

Lena Skogholm föreläsning

HJÄRNSMART STRESSHANTERING – FÅ AIRBAG MOT STRESS

Den stressrelaterade psykiska ohälsan har ökat lavinartat. På alla nivåer och med alla krafter behöver vi säga NEJ till stressrelaterad psykisk ohälsa – för så här kan vi inte ha det längre.  

Stress skapar psykisk ohälsa och förslitningsskador i hjärnan. Det tar död på arbetsglädje och leder till utmattning. Lär dig om vad som händer i hjärnan vid påfrestningar och vad vi behöver ge vår hjärna för att må bra och leva ett hållbart liv.

I den här föreläsningen får du ta del av konkreta tips och verktyg för hur du kan skapa en hälsosam balans i livet, minska stress, öka den mentala styrkan, samt  förbättra din arbetsmiljö för ett hållbart (arbets)liv.

Föreläsningen belyser ämnen som stress, ohälsa, balans vid påfrestningar och förändrade situationer samt mental friskvård.

Lena Skogholm - Livskoden enligt hjärnan

Är du redo att bygga en grymt stark hjärna?

En bok och föreläsning om hur man bygger hjärnmuskler, får en airbag mot stress för ett starkare och roligare liv!

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen oss människor emellan och i våra egna liv. Som föreläsare är hon flitigt anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor. Hennes första bok ”Bemötandekoden – Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv” kom ut 2016. Den blev en omedelbar succé och har sålts i över 50 000 exemplar.

 

Sagt om Livskoden enligt hjärnan:

“En strålande presentation av hur vi kan skapa HJÄRNKRAFTER!! Verktyg som snabbt ger positiva effekter.”
TINA THÖRNER, RALLYSTJÄRNA

“Med konkreta exempel och övningar inspirerar och vägleder Lena dig till att bli den dirigent för ditt liv som du är ämnad att vara!”
LASSE “BRANDMANNEN” GUSTAVSON

“Alltså wow! En helt briljant bok!”
LEILA SÖDERHOLM, INSPIRATÖR MENTAL/FYSKISK TRÄNING

 

Visa föreläsningar med Lena Skogholm

Referenser

Lena har förmågan att väcka publikens tankar kring det egna agerandet i olika situationer och dessutom förmedla verktyg som är användbara i den vardagliga kommunikationen. Detta var helt rätt för vår lärarkonferens!

Erika Andersson

PVF Yrke & Utbildning

Super lätt att jobba med Lena, duktig, trevlig och väldigt flexibel!

Charlotte Södermark, Enhetschef

Äldreboende

Föreläsningen var mycket uppskattad. Lättsam, givande och tankeväckande!

Regionchef

Kungsängen i Nora AB

Toppen bra, bra förklaringar och bra balans mellan exempel och fakta. Lena va Mycket inspirerande som människa och våra medarbetare satt som ljus när Lena pratade och hennes föreläsning resulterade senare i att hela gruppen diskuterade kring vår arbetsmiljö och hur vi beter oss gentemot varandra och hur vi själva kan påverka vår egen "plattform" för att sprida god känsla i arbetsgruppen och gemenskap. mycket bra tyckte alla!

Ida Blomqvist, Renhållningschef

BORAB

Föreläsningen var helt rätt för vår målgrupp, vi fick med oss verktyg att direkt kunna börja använda i vardagen och fick många uppslag till vidare diskussion. Vi är väldigt nöjda!

Lovisa Halldén, Chef

Tele2 Sverige AB

Det gav både skratt och tänkvärdheter!

Sofia Azami, Kvalitetsutvecklare

Göteborgs stad
Skicka en icke-bindande förfrågan på Lena Skogholm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Lena Skogholm
Lena Skogholm

5 av 5 stjärnor

Lena har förmågan att väcka publikens tankar kring det egna agerandet i olika situationer och dessutom förmedla verktyg som är användbara i den vardagliga kommunikationen. Detta var helt rätt för vår lärarkonferens!

Erika Andersson, PVF Yrke & Utbildning Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Lena Skogholm