Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Låt er guidas till en roligare, härligare och mer motiverande arbetsplats

Christina Stielli_Athenas_Föreläsare

Christina Stielli

Beteendevetare och expert på medarbetarskap samt en av Sveriges mest uppskattade föreläsare.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Christina berättar med inlevelse och glimt i ögat om sina egna livsupplevelser som hon sedan skickligt väver in i sin föreläsning. hon uppfyllde våra förväntingar med råge, och vi fick många aha-upplevelser och blev väldigt inspirerade i hur vi kan förändra vårt eget tankesätt för att tackla vardagens olika mödor!

Anette Olofsson - Svenska Kraftnät Visa alla referenser

Därför ska du boka en Christina Stielli föreläsning

 • Öka arbetsglädjen och medarbetarskapet på en inspirerande föreläsning med Christina Stielli!
 • Med kunskap om hur hjärnan och nervsystemet fungerar föreläser Christina om hur mycket ni kan påverka er själva och andra i vardagen.
 • Få konkreta verktyg och råd för ditt självstyre som ger dig möjligheten att göra sånt du vill ha gjort och skapar mening till ditt liv.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Christina Stielli

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Christina

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

En arbetsmiljö blir inte trevlig bara för att det finns gott kaffe i fikarummet och after work varje vecka. Det krävs också en aktiv insats av alla medarbetare för att det ska bli riktigt bra. Christina Stielli, ett stjärnskott på talarhimlen, visar hur ni rent konkret kan gå tillväga. Två år i rad har hon blivit utsedd till årets talare, och allt fler får upp ögonen för hennes motiverande och underhållande föreläsningar. Boka henne här hos Athenas!

Därför ska du boka en Christina Stielli föreläsning

 • Öka arbetsglädjen och medarbetarskapet på en inspirerande föreläsning med Christina Stielli!
 • Med kunskap om hur hjärnan och nervsystemet fungerar föreläser Christina om hur mycket ni kan påverka er själva och andra i vardagen.
 • Få konkreta verktyg och råd för ditt självstyre som ger dig möjligheten att göra sånt du vill ha gjort och skapar mening till ditt liv.

Christina Stielli guidar oss bort från grupperingar, gnäll och missnöje på jobbet till en arbetsplats som präglas av motivation, kreativitet och gemenskap. På ett underhållande sätt får hon oss att inse vikten av varje medarbetares ansvar för att få både humör, företag och resultat att blomstra.

Sedan 2014 har hon varje år uppmärksammats som antingen Årets Talare eller i någon nominering av de mest eftersökta föreläsarna i landet. Senast 2022 fick hon priset för Årets Talare inom kategorin Publikens Val. På rekordtid har hon lyckats bli en av Sveriges mest uppskattade talare som har hjälpt tusentals medarbetare och chefer att hitta till mer givande arbetsmiljöer. Med en bred utbildning inom bland annat ekonomi, marknadsföring, projektledning och beteendevetenskap kan hon ta sig an arbetsplatsens utmaningar och möjligheter ur många olika perspektiv och skräddarsy upplägget för just din verksamhet.

Alla espressomaskiner, after work- och bowlingkvällar i världen kan inte skapa en bra miljö på en arbetsplats där missnöjet pyr under ytan, där det bildas grupperingar och pratas bakom ryggen. Christina Stielli tar avstamp i neurovetenskapen när hon beskriver hur mycket vi faktiskt kan påverka både oss själva och varandra en helt vanlig vardag. Hon förklarar varför det är viktigt att varje medarbetare och chef tar sitt ansvar för att skapa goda relationer med kollegor, samarbetspartners och kunder, och vilka resultat det kan leda till.

Christina passar när motivationen tryter, när arbetsglädjen känns långt borta, hon passar som talar när dina medarbetare behöver en boost, ett lyckopiller med långtidsverkan, hon är perfekt i ett förändringsarbete, i en omorganisation, när ni står inför utmaningar eller precis pustar ut efter en sådan. Hon behövs när ni vill ta ett tag om attityderna på jobbet så att fokus får ligga på arbetet och inte på tjafs. Christina tar man in när man vill försäkra sig om att konferensen, eventet, kick-offen, arbetsplatsträffen får den guldkant alla behöver!

Vill du veta mer om Christina Stielli och hennes föreläsningar? Läs vår spännande intervju här!

Foto: Kristian Pohl

Visa föreläsningar med Christina Stielli

  Christina Stielli föreläsning

  Psykologisk trygghet i team skapar effektiva team

  Ett ämne som blir mer och mer aktuellt och efterfrågat. Och det är självklart att man inte vill gå till jobbet och känna sig dum eller rädd för att komma med nya idéer. Du har med all säkerhet läst Brené Brown och hennes input på varför NOKIA tappade marknaden en gång för länge sedan.

  Och inte minst … att arbeta tillsammans i en virtuell miljö med teams-möten, ger utmaningar och även möjligheter att vara kreativ och också utveckla relationer med förtroende. Frågan för många är: Hur skapar och upprätthåller vi förtroende utan personlig interaktion? Och även då, när vi möts, vad behöver vi för att vara effektiva och arbeta i en psykologisk trygghet?

  Det här symboliserar ett tryggt team?

  • Närvarande och engagerade medarbetare.
  • Man visar att man förstår och vill förstå.
  • Man anklagar inte varandra utan ställer frågor.
  • Alla har en självkännedom.
  • Det förekommer inte negativt snack om kollegor.
  • Chefen lyfter sitt team och är öppen för feedback.
  • Alla vågar lägga fram idéer och förslag.

  – Passar hela arbetsgruppen.
  – Anpassas till varje kunds behov, önskemål, förutsättningar och krav.

  Christina Stielli föreläsning

  Hur hittar vi motivationen nu då?

  En föreläsning som handlar om motivation och arbetsglädje under en pandemi.

  Det nya normala har ingen av oss någonsin befunnit sig i tidigare. Många arbetsplatser har bestämt att man fortfarande ska arbeta hemifrån, andra arbetsplatser har inte den möjligheten. Oavsett är det helt nya och andra förutsättningar för oss alla, var vi än befinner oss. En del har mer jobb än andra, en del blev av med sina jobb. En del saknar det sociala och har tröttnat på hemmakontoret. Var vi än befinner oss kan det vara tufft med motivationen när vi inte kan ha gemensamma aktiviteter och träffar och det blir svårt med sammanhållningen när alla sitter hemma och arbetar.

  Det här är en föreläsning om hur vi hittar motivation och glädjen på jobbet trots allt! En föreläsning med skratt, humor, allvar och skarpa verktyg för att var och en ska kunna finna motivationen som vi behöver för att verksamheten ska fungera.

  • Föreläsningen kan inledas med underhållande online-aktiviteter, blandas med workshops och bli interaktiv.
  • Sänds från studio alternativt från en plats som uppdragsgivaren erbjuder.

  – Passar hela arbetsgruppen.
  – Anpassas till varje kunds behov, önskemål, förutsättningar och krav.

  Hur gör vi med arbetsglädjen?

  En föreläsning om bättre samarbete och bättre resultat.

  Det talas mycket om att ’hitta’ olika saker – hitta lugnet, hitta kraften, hitta arbetsglädjen. Men arbetsglädje går inte att hitta, den går bara att skapa. Tillsammans, genom att inse att det är medarbetarna som skapar arbetsmiljön, och att alla har ansvar för vad vi väljer att bidra med på jobbet. Det är dags att ta glädjen på allvar eftersom man ser direkta kopplingar till mer lojala medarbetare, färre sjukskrivningar, högre produktivitet, bättre samarbeten och bättre resultat. Skaffa hjälp på vägen i form av insikter, konkreta exempel och tankeväckande historier från verkligheten. Förmedlat med en stor portion berättarglädje.

  – Kan med fördel kombineras med workshop.
  – Passar hela arbetsgruppen.
  – Anpassas till varje kunds behov, önskemål, förutsättningar och krav.

  Greppa förändring

  Utan förändringar stannar världen. Samma sak gäller organisationer och människor. Förändringar är helt enkelt nödvändiga för att utvecklas. Problemet är att vår hjärna inte alls gillar dem.

  Förändringar tar massor av energi och rör till vårt liv och våra rutiner, oavsett om det handlar om datasystemet, kaffemaskinen eller arbetssättet. Kommer jag att gilla det nya? Vad händer med mitt jobb? Ingen kan förväntas älska alla förändringar, men vi måste hantera dem och vi vill må bra under tiden. Både som individer och som grupp.

  Med spännande studier som visar att vi till och med blir mer intelligenta av förändring blir den här föreläsningen en bra början för att förstå våra mekanismer och så smått börja tycka att förändring faktiskt kan vara riktigt bra och kul!

  Föreläsningen ger dig:

  • Förståelse om varför det är normalt att tycka förändring i livet och på arbetsplatsen är jobbigt – och framförallt hur vi kan ändra vår syn på förändring och få ut mer positivt ur det!
  • En föreläsning om förändringsarbete fullpackad med verktyg, tips och råd som kan tillämpas direkt på arbetsplatsen för såväl chefer som medarbetare.

  Lyckas med självledarskapet!

  En föreläsning om självledarskap – hur medarbetare behöver rätt förutsättningar för att kunna leda sig själva.

  Plötsligt står vi i en omorganisation eller drabbas av en förlust vi inte kan påverka. Vi tappar balansen och det är lätt att hamna i både skitsnack och gnäll på arbetsplatsen. Självledarskap är att träna på hur vi förhåller oss till det som sker.

  Att kunna leda sig själv genom livet är kanske det viktigaste vi kan lära oss. Det handlar om att förstå vad jag har och vad jag behöver för att kunna fortsätta utvecklas och lyckas i min yrkesroll såväl som i min roll som privatperson. Jag lär mig om mina drivkrafter och om vikten att ha ett syfte, om mina personliga mål, mina tillkortakommanden, mina styrkor och färdigheter. Att växa som människa i en organisation och arbetsgrupp. Om påverkan i medarbetarskapet och om förhållningssätt till arga kollegor och irriterade kunder.

  Christina Stielli Moderator

  Moderator

  Christina är en erfaren moderator. Med en bakgrund som kursledare vet hon vikten av att vara väl insatt i en hel kontext och samtidigt se varje föreläsare och deltagare och inte minst … att hålla tiderna. 

  Med Christina som moderator kan du luta dig tillbaka och fokusera på det som är viktigast för arbetsgruppen, eventet och arrangemanget. Samtidigt får deltagarna en underhållande dag med viktiga frågeställningar och underhållande inspel!

Referenser

Har fått flera kommentarer från deltagare, bland annat att man var så nöjd och att det bubblade på jobbet i morse. En annan kommentar var att man bar med sig en härlig känsla i kroppen när man lämnade föreläsningen.

Ewa-May Hedenström

Barn- och utbildningsförvaltningen Luleå

Det var tänkvärt och roligt! Helt rätt för personalgruppen. Jag har fått många positiva kommentarer: Det var en ögonöppnare för många, det är bara jag själv som kan ändra på mig! Sluta gnälla! Om du inte kan förändra det du retar dig på, acceptera eller gå vidare, Kände mig glad efter föreläsningen, många bra diskussioner i arbetsgruppen efteråt. Tack för en jättebra eftermiddag!

Ingrid Kalm

Kostchef Norrköpings kommun

Christina berättar med inlevelse och en glimt i ögat om sina egna livsupplevelser som hon sedan skickligt väver in i sin föreläsning. Hon uppfyllde våra förväntningar med råge, och vi fick många aha-upplevelser och blev väldigt inspirerade i hur vi kan förändra vårt eget tankesätt för att tackla vardagens olika mödor!

Annette Olofsson

Svenska kraftnät

Christina är en entertainer med en rolig inspirerande och lärorik föreläsning. Säger mycket med humor men väl underbyggd och seriös.

Monica Berglund

Tre Stiftelser

Vi var 45 st och alla var helnöjda. Lite bra tips som vi kan fortsätta och jobba med + att en del fick en del tankeställare. Bara positivt. Ja har inte hört någon som var missnöjd.

Pia Johansson

Serviceintraprenaden

Mycket bra föreläsning som verkligen fångade publiken och gav många skratt och tankar. Vi gick därifrån med en bra känsla i kroppen och jag har i efterhand fått till mig av många att det var den bästa föreläsningen de någonsin varit på.

Ann-Kristin Källström

Hemtjänst

Fantastisk föreläsning som verkligen blandade skratt och djupaste allvar på ett bra och balanserat sätt. Deltagarna var väldigt nöjda och vi har fått mycket reflektioner och positiv feedback efter föreläsningen. Tack!

Alexandra Forsman, projektledare

Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Vi var flera som efter föreläsningen fick ett uppvaknade om hur man behöver tänka. Dags att öva sig på att tänka *rätt*. Flera som skrattade rakt ut och igenkänningsfaktorn var hög på flera påståenden. Väldigt glad att vi möjlighet att lyssna till Christina och hennes kloka ord.

Jenny Norberg, Konsult

Sweco

Väldigt bra innehåll och framfört proffsigt med inslag av humor. Otroligt bra!

Carin Nordberg, Objektspecialist

Transportstyrelsen

Christina var helt fantastisk, spot on på varje punkt, helt grym!

Anna Eidegren, Chef

Folksam

Så här beskrev vi föreläsningen i efterhand på vår hemsida: På ett humoristiskt sätt och med hänvisning till både vardagliga igenkännande exempel samt med hänvisning till forskning lyfte Christina begrepp som drivkrafter, attityd och arbetsglädje. Hon betonade de egna tankarnas betydelse för välmående och bidrog med redskap för att hantera förändringar som vi möter. Föreläsningen bidrog både till eftertanke och till många härliga skratt!

Rektor

Nyboskolan, Tibro kommun

Vi har fått mycket positiv feedback från pedagogerna. De har fått mycket konkretaverktyg som de kan ta med sig till arbetsplatsen. Blandade fakta med humor vilket gjorde att det var lätt att ta in. Föreläsningens budskap kan användas både i arbetslivet och privat.

Anna Öhlin

Arboga kommun, BUF, förskola

Fantastiskt bra! Hon satte fingret precis det vi jobbar med och gjorde dessutom på ett väldigt roligt sätt!

HR-chef

ÖrebroBostäder AB

Roligt och intressant. Mycket uppskattad att Christina gjort sin research om oss som företag i förväg och anpassade föreläsningen efter oss.

Maria Hast - Kundservicechef

Mölndal Energi AB

Mycket skratt och fina kommentarer från deltagarna!

Johanna Ahlin, Event Manager

Taktikon

Christina var toppen, rolig, träffsäker. Många sa att hon var höjdpunkten!

Natalie, Projektledare

Mölndals stad
Skicka en icke-bindande förfrågan på Christina Stielli

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Christina Stielli
Christina Stielli

5 av 5 stjärnor

Christina berättar med inlevelse och glimt i ögat om sina egna livsupplevelser som hon sedan skickligt väver in i sin föreläsning. hon uppfyllde våra förväntingar med råge, och vi fick många aha-upplevelser och blev väldigt inspirerade i hur vi kan förändra vårt eget tankesätt för att tackla vardagens olika mödor!

Anette Olofsson - Svenska Kraftnät Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Christina Stielli