Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Håll stressen på en frisk nivå med humor och självinsikt!

Karin Adelsköld_Athenas_Föreläsare

Karin Adelsköld

Karin Adelsköld är komiker, journalist och utbildad stresspedagog som vet hur viktigt det är att hitta balansen i vardagen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Vi tycker att Karin är inspirerande och tänker på att humöret är många gånger avgörande för hur det blir!

Kerstin Nyström - MIUN Visa alla referenser

Därför ska du boka en Karin Adelsköld föreläsning

 • Karin lär dig hur du kan finna vägen tillbaka från utmattningssyndrom och hur du med humor och självinsikt kan hålla stressen på en frisk nivå.
 • Ta del av inspirerande föreläsningar som belyser humorns vikt i vardagen för att förebygga, hantera och minska stress.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Karin Adelsköld

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Karin Adelsköld är komiker, teknikjournalist, programledare, författare, entreprenör, stresspedagog och en av landets mest anlitade föreläsare. Hon har startat prisbelönta bloggar, drivit företag, skrivit böcker och turnerat med standup. Hon har blivit utsedd till årets kvinnliga komiker, Sveriges mest kreativa på webben och hedersdoktor. Hon har också drabbats av utmattning. En föreläsning med Karin Adelsköld handlar om vägen tillbaka och hur vi med humor och självinsikt kan hålla stressen på en frisk nivå.    

Därför ska du boka en Karin Adelsköld föreläsning

 • Karin lär dig hur du kan finna vägen tillbaka från utmattningssyndrom och hur du med humor och självinsikt kan hålla stressen på en frisk nivå.
 • Ta del av inspirerande föreläsningar som belyser humorns vikt i vardagen för att förebygga, hantera och minska stress.

Karin är journalist, ståuppkomiker och författare. Utsedd till årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan och är hedersdoktor vid LTH, vid Lunds Universitet för att ha ”befrämja teknik- och innovationsintresset – hos unga i allmänhet, och hos kvinnor i synnerhet. Hon har på ett förtjänstfullt sätt, och i universitetets anda, kombinerat viktiga samhälleliga insatser med humor”.

Karin har skrivit böckerna ”Så blir du en roligare talare” och ”Nu är det kul igen -från utmattning till arbetsglädje” och utsågs av talarnas branschförening till en av Sveriges bästa föreläsare 2023. Karin är en av 20 svenska talare som nominerades till Stora Talarpriset 2023. Stora Talarpriset© är Sveriges största och enda oberoende pris och ett bevis på vem som är Sveriges bästa talare.

Karin Adelsköld är utbildad kulturvetare och har jobbat inom mediebranschen i många år. Hon har varit producent och programledare i Sveriges Radio, PR-konsult i Agency och jobbar numera som komiker, föreläsare, författare och bloggare i eget företag.

Karin Adelsköld har länge varit en stark röst inom kreativitet, teknik och jämställdhet. Hon har varit Tillväxtverkets ambassadör för kvinnors företagande, medverkat i Teknikdelegationen, startat PMS-förbundet och den prisbelönta teknikbloggen “Lilla gumman”. Karin sitter med i The International Society for Humor Studies (ISHS) och veterligen den enda som håller på med humorforskning i Sverige.

Utmattningen kom som en total överraskning för Karin Adelsköld. Hon älskade ju det hon gjorde, men det gick plötsligt inte längre. Nu föreläser hon om hur vi kan bli bättre på att lyssna på kroppens signaler, om prestationskrav, skam, pauser i vardagen och om den långa vägen tillbaka. 2018 utkom hennes bok “Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”.

Boka en inspirerande Karin Adelsköld föreläsning om teknik, kommunikation och hur vi kan mota stress med humor. Du kan även anlita henne som konferencier eller moderator för att säkra ett proffsigt evenemang.

Fotograf Theresia Köhlin

Visa föreläsningar med Karin Adelsköld

  Karin Adelsköld föreläsning

  Humor och arbetsmiljö – kul på jobbet!

  Humor använd på rätt sätt kan öka såväl engagemanget som produktiviteten på en arbetsplats. En chef som kan använda sig av humor upplevs som både mer äkta och intelligent och får därför ofta ett mycket större förtroende hos sina anställda än en chef som inte använder humor.

  Karin Adelsköld tar här upp grunderna i humorns mekanismer, berättar om den nyaste internationella humorforskningen och hur du kan göra för att bli (och ha) roligare på jobbet.

  Därför ska du boka föreläsningen:

  • Kul på jobbet är den enda föreläsningen i sitt slag: en humoristisk lektion som gör dig mindre stressad av bara farten.
  • Med glimten i knegarögat lär den ut grunderna för att skapa en rolig arbetsplats – oavsett var du jobbar och med vad.

  Karin Adelsköld föreläsning

  Stressa Smart: Dina Nycklar till Hälsa, Glädje & Social Hållbarhet

  Känner du pressen av det moderna arbetslivet och behovet av att finna balans? Visste du att en kombination av smart stresshantering och lite humor kan förvandla din arbetsupplevelse ?

  I en värld där stress ständigt smyger sig in, erbjuder denna föreläsning en nyanserad syn på hur vi kan navigera genom arbetslivets utmaningar. Istället för att enbart bekämpa stress, lär vi oss att hantera den smart. Med en kombination av aktuell forskning och praktiska verktyg dyker vi djupt in i:

  • Smart Stresshantering – Upptäck hur rätt strategier kan hjälpa oss att inte bara överleva utan även blomstra, trots arbetsrelaterade påfrestningar.
  • Humorns Kraft – Låt oss utforska hur skratt och positiv humor spelar en kritisk roll i återhämtning, kreativitet och mentalt välbefinnande.
  • Den Sociala Arbetsmiljöns Betydelse – Lär dig hur en stödjande miljö kan transformera en arbetsplats till en källa för motivation, engagemang och trivsel.

  Genom engagerande exempel och interaktiva övningar garanterar denna föreläsning inte bara insikt, utan också konkreta verktyg att ta med sig tillbaka till arbetsplatsen.

  Ta del av en resa där stress blandas med humor, och förvandla ditt arbetsliv till en ännu mer berikande upplevelse!

  Karin Adelsköld föreläsning

  Kul och hållbart digitalt

  Hur har man kul på jobbet när alla jobbar på distans? Hur kan kan man med hjälp av humor hålla motivationen och teamkänslan uppe mitt i en pandemi?

  Därför ska du boka föreläsningen:

  • Baserat på Karins 10 års erfarenhet av humorforskning och 25 år som teknikjournalist kan Karin berätta hur du lyckas med distansarbete, hur vi helt enkelt jobbar hållbart digitalt.
  • Föreläsningen är baserad på den senaste tidens forskning om hur du jobbar hållbart på distans och handlar om hur du minskar stressen, ökar produktiviteten och hittar glädjen!

  Karin Adelsköld föreläsning

  Från återhämtning till arbetsglädje

  Karin Adelsköld har själv upplevt att gå från arbetsglädje till stress och utmattning – och tillbaka till arbetsglädje igen. Vad är det som gör oss stressade? Vad är det som får oss att gå från stressade till utmattade? Hur hittar vi arbetsglädjen mitt i en stressig vardag?

  Den här föreläsningen baserar sig på Karin Adelskölds bok “Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”, och bjuder på flera viktiga insikter och tips på hur vi med hjälp av arbetsglädje kan motarbeta en ohälsosam arbetsmiljö.

  Därför ska du boka föreläsningen:

  • Karin Adelsköld har själv varit sjuk i utmattningssyndrom i två omgångar och kan därför prata av egen erfarenhet.
  •  I föreläsningen berättar hon på ett ärligt, tydligt sätt om utmaningen med utmattning, men också om hur man med ganska enkla medel kan få bukt med stress.
  • Föreläsningen är baserad på den senaste forskningen och Karins egna upplevelser, utmaningar och lärdomar.

  Karin Adelsköld föreläsning

  Humor och kommunikation

  Humor är ett mycket effektivt retoriskt redskap i de flesta sammanhang och internationell humorforskning har visat att humor faktiskt är det bästa sättet för att synas i mediebruset. Med andra ord: det är dags att vi tar humor på allvar!

  Att använda humor för att få fram ditt budskap gör det roligare både för dig själv och för andra i din omgivning. Det är dessutom en möjlighet till ett starkare varumärke, ökad försäljning och effektivare kommunikation. Karin Adelsköld lär dig grunderna i hur humor fungerar och hur du kan börja använda dig av det mer i din vardag.

  Därför ska du boka föreläsningen:

  • Enligt internationell humorforskning är humor det bästa sättet att nå fram genom bruset, och det är en konst som alla kan lära sig.
  • Det här är en föreläsning som tar upp grunderna i hur humor fungerar, hur du gör för att själv bli roligare och belyser intressanta resultat av både svensk och internationell humorforskning.

Referenser

Alltid lika tacksamt och kul att jobba med dig! Du gör verkligen hemläxan och skräddarsyr manus vilket verkligen inte alla programledare gör och får till den där humoristiska biten som behövs för att det ska bli full pott på leverans. Tack för det och jag uppskattar verkligen att jobba med dig.

Karin Frisell, VD Step2 Communication

Karin Adelsköld

Karin var verkligen så bra och rätt för oss. Jättebra mix med stand-up och föreläsning. Hon är så härlig, rolig och energigivande! Jag är jättenöjd efter ett så lyckat evenemang.

Ulrika Bohman, Fackförbundet ST

Karin Adelsköld

Tack Karin Adelsköld för en mycket bra ledning och föreläsning på Stora Marknadsdagen i Eskilstuna. Jag kände mig trygg med din närvaro och jag lärde mig massor.

Camilla Delac, försäljningschef Parken Zoo

Karin Adelsköld

Stort varmt tack för ett fantastiskt inspirerande föredrag. Vi blev både berörda och underhållna.

Erika Svensson, IT Consultant, Project Manager, CGI Sverige

Karin Adelsköld

Det var väldigt roligt och givande att ha med henne i ”startfältet”! Vi har fått mängder med positiv feedback från deltagarna i alla tre städer, och är mycket nöjda med arrangemanget. Folk tyckte att Karin var superrolig och bra och många nämner henne som en av de absoluta höjdpunkterna i programmet. Hon bidrog till att göra dessa dagar så bra och uppskattade!

Caroline Bankler, Confex Kvinnor i Tiden

Karin Adelsköld

Vi tyckte det var fantastiskt att ha henne här. Så otroligt kompetent, närvarande och så himla go!

Christina Holden, Projektledare möten & event Västsvenska Handelskammaren

Karin Adelsköld

Wow, finner inget bättre uttryck för en helt fantastisk föreläsning. Karin Adelsköld föreläste för en fullsatt sal under Marknadsföreningens Dag den 9 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Karin fokuserade inte helt oväntat på humor med mycket substans i temat, ”våga tänka nytt på webben och i fysiska möten”. Karin rankades högst av samtliga sex föreläsare under dagen då 90% av publiken gav henne siffran 5 och 6 av 6 möjliga. En föreläsning på topp som gav kunskap, inspiration och många, många skratt.

Kristina Cohn Linde, Vd, Marknadsföreningen i Göteborg,

Karin Adelsköld

Den allmänsmänskliga ingången gjorde att föreläsningen tilltalade alla. Det är alltid en risk att bjuda in föreläsare i stora sällskap, men den överträffade mina förväntningar.

Lars Hilmersson

Bibliotek och kulturskola

Karin är förutom underhålland och rolig, mycket förberedd, påläst och har gedigna kunskaper. Tiden gick väldigt snabbt.

Gunilla Thålig Karlsson, Lednings- och kommunikationsstöd

Högskolan Väst

Intressant, rolig och framförallt att det fungerade så bra att genomföra denna föreläsning via Skype!

Hans Thollén, Enhetschef Kundservice Söderhamn,

Pensionsmyndigheten

Jättetrevligt och roligt!

Anette Westgher, HR administratör

Swedac

Vi tyckte att allt gick superbra! Vi är riktigt nöjda med föreläsningen och allt gick enligt planerat!

Iver

Karin var påläst och skötte allt väldigt proffsigt.

Lena Andersson, Distriktschef

NBV

En föreläsning som uppfyllde våra förväntningar med råge! Vi var väldigt nöjda med det vi fick.

Maria Hallenberg, Administrativ chef

Kommunal Väst

Över förväntan! Roligt, proffsigt och tonsäkert! plus att Karin varit härlig att ha att göra med.

Caroline Olsson

Sveriges Skolkuratorers Förening

Vi är mycket nöjda. Karin är en glädjespridare som lyckas med att på ett lättsamt sätt informera om forskning, biologiska effekter, arbetsgivare och arbetstagares nytta med att ha roligt på jobbet. Att hon har med sig sina erfarenheter av att drabbas av stressrelaterad ohälsa och en bakgrund i underhållningsbranschen gör henne till en trovärdig och unik föreläsare. Karin är också väldigt rolig och bjuder på många skratt. Det finns ingen bättre ambassadör för att få oss tillknäppta svenskar att förstå att vi behöver ta kul på allvar. Mer och fler som Karin hade varit fantastiskt!

Nina Svensson, Personalspecialist

Örnsköldsviks kommun

Våra gäster är supernöjda med Karins föreläsning, det visade sig vara en utav höjdpunkterna under dagen. Temat humor var något som vi knöt an till mycket under resten av sändningen!

Bella Schachinger, Projektledare

Pointbreak

Karin var intressant och rolig. Hon var dessutom påläst om oss.

Joakim Alsén, Affärsområdeschef

Nordomatic

Karin var väl förberedd och skapade verkligen en föreläsning som var som klippt och skuren för vår organisation där vi står just nu. En perfekt blandning av personligt, vetenskapligt, vardagligt, historiskt och framförallt med så mycket humor.

Katarina Bentzer Berglind

Upphandlingsmyndigheten

Karin mötte åhörarna på ett bra sätt och fick dem att engagera sig. Karin var även moderator vid en paneldebatt och hon höll i det mycket proffsigt, var väl påläst och hade förberett genom kontakt med paneldeltagarna.

Christin Lindholm, Projektledare

LTH Ingenjörshögskolan Helsingborg

Karin var proffsig och hade ny energi varje dag, i 5 dagar - imponerande! Karins föreläsning bjöd in till skratt men även eftertanke och hur är vi på jobbet egentligen? Många medarbetare har hört av sig och tackat för en härlig och rolig eftermiddag - och där hade Karin en stor del eftersom hon föreläste i 80 minuter. Tack!

Jana Persson-Edgren, Projektledare

Socialtjänsten Uddevalla kommun

Jag tyckte den var rolig. Märkte att publiken tog emot Karin väl och många fick skrattat mycket. Hon levererade det vi hoppades på att våra kollegor skulle få! Hon har en äkthet som gör henne trovärdig i sin berättelse.

Åsa Linnea Jarhag Håkansson, Strateg

Socialtjänsten Uddevalla kommun

Karin, du är en stjärna som starkt lyste upp tillvaron för oss. Vi fick en riktigt fin eftermiddag med konstruktiva diskussioner och tankar om framtiden TACK. De länkar och tips du delar med dig av kommer vi att använda på vår interna sida för både medlemmar, kunder och personal! Det blir helt galet bra! Jag tackar dig á hela Kompis vägnar och hoppas vi ses igen

Anki Rick, VD

Kompis assistans

Karins sätt att bjuda på sig själv samt fånga upp vad som hände i "rummet" var helt enastående. Vi är mer än nöjda!

Anki Rick, VD

Kompis Assistans

Karin är ett proffs. Tacksam för att ha med henne under kvällen då hon både levererade med en publik en fredagskväll samt att hon bjussade på tips till kundens moderator som var en intern medarbetare, det gillade vi skarpt!

Lovisa Lönnqvist, Grundare

Spark & Grow

Humor - ett lättsamt ämne som man ska ta på största allvar. Väldigt bra framfört av Karin, hon fick med sig publiken och involverade de, mycket igenkänning och mycket skratt. Precis vad vi ville ha samt betydande ämne som vi som arbetsgivare kan ta med vidare i vår organisation samt hoppas vi att var och en fick med sig egna individuella tankar.

Amanda Åslin, HR generalist

Härnösands kommun

Så bra, så träffsäkert, så många skratt, så rätt för oss!

Åsa Forsell Johansson, Payroll Manager

Scania CV AB

Otroligt bra och inspirerande. En perfekt mix mellan vetenskap och humor!

Magnus Granbom, Enhetschef

VA SYD
Skicka en icke-bindande förfrågan på Karin Adelsköld

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Karin Adelsköld
Karin Adelsköld

5 av 5 stjärnor

Vi tycker att Karin är inspirerande och tänker på att humöret är många gånger avgörande för hur det blir!

Kerstin Nyström - MIUN Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Karin Adelsköld