Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Håll stressen på en frisk nivå med humor och självinsikt!

Karin Adelsköld föreläsning (Foto: Theresia Köhlin) - Rolig nästan jämt

Karin Adelsköld

Karin Adelsköld är komiker och som högpresterande mångsysslare vet hon hur viktigt det är att hitta balansen i vardagen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Karin Adelsköld

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Karin Adelsköld är komiker, teknikjournalist, programledare, författare, entreprenör och en av landets mest anlitade föreläsare. Hon har startat prisbelönta bloggar, drivit företag, skrivit böcker och turnerat med standup. Hon har blivit utsedd till årets kvinnliga komiker, Sveriges mest kreativa på webben och hedersdoktor. Hon har också drabbats av utmattning. En föreläsning med Karin Adelsköld handlar om vägen tillbaka och hur vi med humor och självinsikt kan hålla stressen på en frisk nivå.  

Därför ska du boka en föreläsning med Karin Adelsköld:

 • Lär dig hur du kan finna vägen tillbaka från utmattningssyndrom och hur du med humor och självinsikt kan hålla stressen på en frisk nivå.
 • Följ med på en guidad tur genom digitaliseringens värld – Hur kommer våra liv, relationer och arbeten att förändras? Hur har de förändrats bara under de senaste åren? Lär dig att använda sociala medier på ett smart sätt med Karin Adelsköld!
 • Ta del av inspirerande föreläsningar som belyser humorns vikt i vardagen för att förebygga, hantera och minska stress.

Som teknikjournalist kan Karin Adelsköld förklara teknik på ett roligt och lättillgängligt sätt. Som komiker kan hon använda humor för att få fram ett budskap. Som högpresterande och mångsysslare vet hon hur viktigt det är att hitta balansen i vardagen. Kort sagt: en Karin Adelsköld föreläsning är underhållande, berörande och rolig nästan jämt.

Karin Adelsköld är utbildad kulturvetare och har jobbat inom mediebranschen i många år. 1997-2005 var hon producent och programledare i Sveriges Radio, 2005-2007 PR-konsult i Agency och sedan 2008 jobbar hon även som komiker, föreläsare, författare och bloggare i eget företag.

Karin Adelsköld har länge varit en stark röst inom kreativitet, teknik och jämställdhet. Hon har varit Tillväxtverkets ambassadör för kvinnors företagande, medverkat i Teknikdelegationen, startat PMS-förbundet och den prisbelönta teknikbloggen “Lilla gumman”. 2011 blev hon årets kvinnliga komiker, 2012 Sveriges mest kreativa på webben och 2017 hedersdoktor vid Lunds tekniska högskola tack vare sitt arbete för att göra teknik intressant och lättillgängligt för en bredare publik.

Det jag gör är ju roligt! Inte kan man väl bli utmattad då?

Utmattningen kom som en total överraskning för Karin Adelsköld. Hon älskade ju det hon gjorde, men det gick plötsligt inte längre. Nu föreläser hon om hur vi kan bli bättre på att lyssna på kroppens signaler, om prestationskrav, skam, pauser i vardagen och om den långa vägen tillbaka. 2018 utkom hennes bok “Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”.

Boka en inspirerande Karin Adelsköld föreläsning om teknik, kommunikation och hur vi kan mota stress med humor! Du kan även anlita henne som konferencier eller moderator för att säkra ett proffsigt evenemang.

Foto: Theresia Köhlin

Visa föreläsningar med Karin Adelsköld

  Karin Adelsköld föreläsning

  Humor & arbetsmiljö – kul på jobbet!

  • Humor använd på rätt sätt kan öka såväl engagemanget som produktiviteten på en arbetsplats. En chef som kan använda sig av humor upplevs som både mer äkta och intelligent och får därför ofta ett mycket större förtroende hos sina anställda än en chef som inte använder humor.
  • Karin Adelsköld tar här upp grunderna i humorns mekanismer, berättar om den nyaste internationella humorforskningen och hur du kan göra för att bli (och ha) roligare på jobbet.

  Karin Adelsköld föreläsning

  Från utmattning till arbetsglädje

  • Karin Adelsköld har själv upplevt att gå från arbetsglädje till stress och utmattning – och tillbaka till arbetsglädje igen. Vad är det som gör oss stressade? Vad är det som får oss att gå från stressade till utmattade? Hur hittar vi arbetsglädjen mitt i en stressig vardag?
  • Den här föreläsningen baserar sig på Karin Adelskölds bok “Nu är det kul igen – från utmattning till arbetsglädje”, och bjuder på flera viktiga insikter och tips på hur vi med hjälp av arbetsglädje kan motarbeta en ohälsosam arbetsmiljö.

  Karin Adelsköld föreläsning

  Från LO till LOL: Internets historia i Sverige och världen

  • Från den analytiska maskinen via intergalatiskt nätverk till superdatorer –internets utveckling är något av det största som hänt mänskligheten och vi är alla en del av den. Men det är lätt att glömma hur allt började och hur rasande snabbt det har gått.

  • Karin Adelsköld tar er med på en rolig och tänkvärd resa genom internets osannolika födelse för 50 år sedan till idag.

  Karin Adelsköld föreläsning

  Stress och sociala medier

  • Hur kan vi använda de sociala medierna på ett smart sätt? Karin Adelsköld är själv teknikfrälst och förespråkar mer teknik i vardagen. Men faktum är att många av oss använder de sociala medierna på ett sätt som distraherar och stressar oss.
  • Ta del av ny kunskap och smarta tips till att ta kontroll och hitta en balans med de sociala medierna!

  Karin Adelsköld föreläsning

  En guidad tur genom ett digitaliserat samhälle

  • De digitala framstegen har helt förändrat vårt sätt att leva, arbeta, konsumera och träffa partners. En del experter talar dessutom om att den digitala utvecklingen snart kommer att ta fart på riktigt. Hur kommer våra liv, relationer och arbeten att förändras? Hur har de förändrats bara under de senaste åren?
  • Komikern och teknikjournalisten Karin Adelsköld tar oss med på en underhållande, tankeväckande och personligt färgad resa genom ett vardags- och arbetsliv uppbyggt av ettor och nollor.

  Karin Adelsköld föreläsning

  Humor & kommunikation

  • Humor är ett mycket effektivt retoriskt redskap i de flesta sammanhang och internationell humorforskning har visat att humor faktiskt är det bästa sättet för att synas i mediebruset. Med andra ord: det är dags att vi tar humor på allvar!
  • Att använda humor för att få fram ditt budskap gör det roligare både för dig själv och för andra i din omgivning. Det är dessutom en möjlighet till ett starkare varumärke, ökad försäljning och effektivare kommunikation. Karin Adelsköld lär dig grunderna i hur humor fungerar och hur du kan börja använda dig av det mer i din vardag.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Karin Adelsköld

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Karin Adelsköld