Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Erfaren kulturjournalist med många järn i elden

Johanna-Koljonen

Johanna Koljonen

Kulturjournalisten Johanna Koljonen vidgar dina vyer i samhällsfrågor som rör jämställdhet, klimat och sexualitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johanna Koljonen

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Johanna Koljonen är en kulturjournalist som tar sitt samhällsuppdrag på allvar. I texterna hon skriver belyser hon allt från populärkultur till sexualpolitik. Hon lyckas alltid hitta den där knorren som gör materialet högst aktuellt och skapar debatt. Denna förmåga avspeglar sig även i hennes föreläsningar och i de tillställningar hon figurerar som moderator. Boka Johanna Koljonen hos oss på Athenas för en erfaren och knivskarp förmåga att krydda ditt evenemang!

Med kulturjournalistiken följer ett samhällsuppdrag. Johanna Koljonen har tagit detta samhällsuppdrag på allvar. Genom att i såväl sina texter som i sina andra medieproduktioner knyta an till det som händer här och nu har hon gjort intellektuell kultur tillgänglig för alla – inte minst för yngre människor.

Johanna Koljonen har studerat engelsk litteratur vid Oxfords universitet och föreläser om allt från sexualpolitik och ungdomsfrågor till skönlitteratur och klimatfrågor. Hon är van vid att moderera evenemang och är vass på att ställa frågor som ger svar med djup.

Johanna Koljonen förknippas oftast med sexualpolitiska frågor. I början av sin journalistiska karriär skrev hon för tidskriften ”Darling”. Denna tidskrift var banbrytande på så sätt att den var normkritisk och tog avstånd från kroppshets. Hon fortsatte därefter att engagera sig i liknande frågor. Engagemanget ledde till att hon åren 2011 och 2012 fick en rad priser och utmärkelser för ”#prataomdet”, däribland Stora journalistpriset. I ”#prataomdet” utforskar hon tillsammans med andra skribenter det som kan benämnas som sexuella gråzoner. Konceptet utmynnade i en antologi med samma namn. Johanna Koljonen har medverkat i flera antologier, t.ex. ”Könskrig”, och skrivit förord till några av våra mest älskade böcker. I boken ”Främling” från 2012 utforskar hon en av våra mest folkkära artister: Carola Häggkvist.

Nörd- och gamingkultur tillhör ett annat fält som Johanna Koljonen behärskar väl. Hon är en av upphovsmakarna bakom mangaserien ”Oblivion High” och intresserad av rollspel. Dessutom har hon medverkat i program på både radio och tv, bland annat ”På spåret”, ”TV-cirkeln” och ”P3 Kultur”. Johanna Koljonen är med andra ord en erfaren moderator och föreläsare med många järn i elden som erbjuder en stor bredd och variation till sin publik!

 

I samarbete med Promotor Media

Visa föreläsningar med Johanna Koljonen

    Föreläsningar med Johanna Koljonen

    • Du kan boka Johanna Koljonen som moderator eller föreläsare.
    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om event med Johanna Koljonen. Hon skräddarsyr gärna evenemangen efter dina önskemål och behov.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johanna Koljonen

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Johanna Koljonen