Johan Norén

Inspirerande föreläsning om att hantera stress utan att förlora effektivitet och produktivitet

Johan Norén föreläsning - Träna för hjärnan

Johan Norén

Johan Norén hjälper dig att skapa en hållbar och frisk arbetsmiljö samtidigt som du behåller en hög produktivitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group IKEA Group Visa alla referenser

Därför ska du boka en Johan Norén föreläsning

 • Få konkreta råd att applicera på vardagen och arbetslivet för att uppnå mindre press/stress och istället ökad glädje, energi, kreativitet, produktivitet och hållbarhet.
 • Johan Norén pratar utifrån egna erfarenheter samt samlad erfarenhet av möten med medmänniskor vilket gör föreläsningen extra berörande, relaterbar och personlig.
 • Johan blandar skratt med allvar och på ett enkelt sätt ger verktyg för att hantera och utveckla dina tankar för att nå verksamhetens kortsiktigas samt långsiktiga mål.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Johan Norén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den tidigare ishockeyspelaren Johan Norén jobbade under flera år som försäljningschef när han till följd av stress med tillhörande utmattningssyndrom blev långtidssjukskriven. Med hjälp av sina egna erfarenheter och fördjupade kunskaper inom självledarskap, motivation, stress och coachning. Hjälper han nu andra att förstå stressens mekanismer och varningssignaler. Under Johan Noréns föreläsning får du konkreta verktyg till att skapa en hållbar, frisk arbetsmiljö och samtidigt behålla en hög produktivitet.

Johan intervjuar företagsledare och människor från olika delar av samhället kontinuerligt för att ytterligare fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till hur man arbetar förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa på arbetsplatser. Johan har arbetat under fyra år som föreläsare samt instruktör för stiftelsen Goodsport foundation, som 2019 tog emot priset årets peppare på Idrottsgalan av Prins Daniel.

Därför ska du boka en Johan Norén föreläsning

 • Få konkreta råd att applicera på vardagen och arbetslivet för att uppnå mindre press/stress och istället ökad glädje, energi, kreativitet, produktivitet och hållbarhet.
 • Johan Norén pratar utifrån egna erfarenheter samt samlad erfarenhet av möten med medmänniskor vilket gör föreläsningen extra berörande, relaterbar och personlig.
 • Johan blandar skratt med allvar och på ett enkelt sätt ger verktyg för att hantera och utveckla dina tankar för att nå verksamhetens kortsiktigas samt långsiktiga mål.

Under Johan Noréns föreläsning får du utan PowerPoint och pekpinnar exempel på hur du bättre ska kunna hantera press, stress och få livet att gå ihop. Inspiration till ökat eget ansvar samt självledarskap, ökad motivation till fysik aktivitet och vårda friskfaktorer. Hur vi skapar en hög produktivitet med en hög och lång hållbarhet tillsammans. Du får även insikt i vikten av att sätta små mål, vikten av dagliga rutiner, tydliga strategier, självledarskap, vikten av återhämtning och en tillåtande struktur kan skapa en arbetsplats med ökad produktivitet och mycket friskare människor som mår bra, har en hög produktivitet och håller i längden.

Visa föreläsningar med Johan Norén
Johan Norén Föreläsning

Johan Norén Föreläsningar

Det senaste dryga året blev inte som vi tänkt oss. Livet för många sattes på paus, vi levde i en bubbla i väntan på ett datum att kunna börja leva som vanligt igen. Tristess, stress och depressioner har tagit över mångas liv. I nuläget jobbar vissa mer än någonsin, andra blir av med sina jobb och alla längtar efter att begränsningar och restriktioner ska upphöra. Nu är det snart nya tider och helt andra förutsättningar än tidigare. Hur höjer vi humöret, tålamodet, energin och framtidstron?

 • Johan Noréns föreläsning handlar om hur vi individuellt och tillsammans kan hjälpas åt genom att finna strategier, må bra faktorer och fungera tillsammans, trots rådande läge. Föreläsningen handlar om att skapa motivation, minskad stress och ökad arbetsglädje
 • Du får exempel och förhållningssätt oavsett din roll på arbetet men även privat så att du bättre ska kunna hantera press, stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare. Johan visar på hur vi kan jobba med kortsiktiga och långsiktiga processer vilka ger må bra känslor när vi behöver dem som mest.
 • Det blir ännu viktigare att ta eget ansvar och att hjälpas åt för att tillsammans skapa arbetsglädje, bevara friskfaktorerna i syfte att skapa en långtidsfrisk arbetsplats med produktiva och välmående medarbetare.
 • Målsättningen är att du efter föreläsningen ska känna mindre press, minskad stress och istället känna ökad energi samt ökad motivation i att bidra till den dagliga arbetsglädjen. En känsla av att livet och jobbet inte känns som ett enda stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt må bra.

Johan Norén kan anpassa föreläsningen till kundens specifika behov och önskemål.

  Johan Norén föreläsning

  Minskad stress – ökad arbetsglädje

  • En föreläsning med Johan Norén som är anpassad för företag och organisationer.
  • Johan Norén har i många år jobbat som ledare, coach och konsult med målet att hjälpa andra att optimera sin prestation. I här föreläsningen får du ta del av metoder och tankar för att du bättre ska kunna hantera stress på jobbet. Du får konkreta exempel på vilka varningssignaler du inte får missa och hur du ska göra om du upptäcker att det börjar bli lite för mycket för dig själv eller andra i din omgivning.
  • Målet med föreläsningen är att var och en får med sig verktyg till att bättre hantera stress, att frigöra energi och arbetsglädje och att skapa en produktiv och hälsosam arbetsplats. En arbetsplats där det finns en klar målsättning, tydlig kommunikation och utrymme för återhämtning.

  Johan Norén föreläsning

  Träna för hjärnan

  • En inspirerande föreläsning med Johan Norén.
  • Det du fokuserar på får du mer av. Johan Norén talar om vikten av att vårda det friska (friskvård i stället för sjukvård), hur vi upptäcker stress i tid och om vilka biologiska effekter träning har på hjärnan.
  • Vi får höra om stressorer, signaler på stress och vanliga konsekvenser av långvarig stress. Stor vikt läggs vid hur man kan förebygga stressrelaterad ohälsa genom att utbilda sig själv inom ämnet och att vara uppmärksam på sina egna gränser.
  • Johan Norén anlitas av flera företag under friskvårdssatsningar och förändringsarbeten. Målet är att skapa arbetsmiljöer där människor trivs och hålls friska, samtidigt som produktiviteten behålls på hög nivå. Optimal friskhet och produktivitet uppnås när man lyckas hitta den magiska balansen mellan utmaningar och återhämtning. Detta hjälper Johan Norén er med!

Referenser

Jag har sällan träffat någon som är så skicklig på att förmedla sitt budskap med bara papper och pennor som Johan. Johan var närvarande, bjöd på sig själv men på ett ödmjukt och mycket professionellt sätt. Johan var tillgänglig, hade skön humor och lyckades på ett prestigelöst, personligt och medmänskligt sätt förmedla sina erfarenheter men också andra människor han mött och deras erfarenheter. På ett tydligt och pedagogiskt sätt fick deltagarna att förstå vikten av det egna ansvaret, att livet ibland kan göra ont men att det går att vända det till styrkor för att växa som människa, att det går att be om hjälp, att våga reflektera, att vi duger som vi är, att positiv feedback ger mer än det tar och att vänlighet och uppmuntran är nyckelord i arbetslivet. Det har varit oerhört värdefullt att bolla tankar och idéer med dig från första samtalet och dagen motsvarade våra förväntningar och lite till. Det har helt enkelt varit en förmån och väldigt lärorikt att få möjligheten att jobba med dig, så tack!

Marit Gunnarsson, Administratör/HR

Linköping kommun

På IKEA är våra medarbetare vår viktigaste resurs – Tack Johan för att du gav alla medarbetare på IKEA Borlänge en inspirerande föreläsning! Jag kan varmt rekommendera Johan, en föreläsare som på ett generöst och personligt sätt berör. Johan gav oss en kväll med mycket skratt, allvar, eftertanke, konkreta tips och fokus på möjligheten att skapa en hållbar hälsa.

Anna Wångmar, People and Culture Manager

IKEA

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group

IKEA Group

Johan Noren har hållit i briljanta föreläsningar hos oss på temat ’Hållbara medarbetare’. Jag kan varmt rekommendera honom både som föreläsare och bollplank kring att utveckla arbetsglädje och en hållbar arbetsplats där alla medarbetare får bli sina bästa jag. I sina föreläsningar delar Johan med sig av både egna erfarenheter, praktiska råd och goda exempel. Han har ett härligt engagemang och varvar sina inspirerande och träffsäkra föreläsningar med egen tid för reflektion för att vi alla ska kunna utveckla vårt självledarskap men även omtanke mot varandra. Vi ser med förväntan fram mot vårt fortsatta samarbete

Martin Nossman

Collector Bank AB

För oss på Peab är arbetet med att synliggöra och våga prata om stress viktigare än någonsin. Alla upplever någon gång stressande faktorer i livet, vissa gör det rent av dagligen. Johan Norén har inspirerat ledningsgruppen flertalet tillfällen genom sina föredrag. Efter mötet med Johan får vi deltagare en ökad kännedom om vad som orsakar passivitet och stress. Resultatet av föreläsningarna bildar en kollektiv syn på hur vi kan skapa friska arbetsplatser. Vi ser inspirerade fram emot fortsatt samarbete med Johan.

Henrik Gustavsson, Arbetschef

Peab Anläggning AB

Johan gav oss på Länsförsäkringar Skåne två dagar med mycket skratt, engagemang och eftertanke. Vi bjöds på en gripande, personlig och genuin föreläsning som har en stor igenkänningsfaktor där skratten blandas med allvar och reflektion över sitt eget beteende. Det är en fin förmån att få lyssnat på Johan och han berörde oss på många plan. Vårt arbete fortsätter inom organisationen och vi har fått många konkreta verktyg att använda oss av i vår strävan efter att bli en ännu friskare arbetsplats. Många av våra chefer och medarbetare har efter dessa dagar återkopplat att detta var den bästa föreläsningen av alla. Tack Johan, vi ger honom såklart de allra bästa rekommendationerna.

Sofie Ferm, HR Business Partner

Länsförsäkringar Skåne

Allt har fungerat bra och vi är jätte nöjda, överträffade våra förväntningar och mycket värdefulla tankar att ta med sig!

Rosanna Hansenäs, Studerande arbetsmiljö ombud H-sektionen Chalmers

Chalmers

En föreläsare som vet vad han pratar om. Han delger på ett genuint och ärligt sätt episoder ur sitt liv som inger förtroende. Kombinationen med den visuella framställningen på blädderblock blandat med frågeställningar att samtala runt i små grupper förstärker hans budskap på ett underbart sätt. Man får till sig många tankegångar att ta med sig i det fortsatta livet. I lokalen fanns allt från medarbetare till VD och många uttryckte sitt gillande. Såg inte någon titta på klockan på 90 min!

Margaretha Samuelsson

Skellefteå Kraft Elnät AB

Tyckte Johans föreläsning var bra och personlig och den gav utrymme för reflektion. Vi hade en bra dialog med Johan innan föreläsning och han mötte alla våra förväntningar.

Linda Kullas Lindholm, Office manager

Husqvarna Group

Mycket bra. Träffande beskrivningar med hög igenkänningsfaktor. Mycket trevlig och duktig föreläsare som bjöd på sig själv. Man vill gärna höra mer så tiden känns kort!

Lars Carlstedt, Bilsäkerhet/Konstruktör

Autoliv

Johan var helt fantastisk! Vi har aldrig haft så högt engagemang under en digital föreläsning tidigare. Han har förmågan att konkretisera, intressera och skapa igenkänning på ett otroligt sätt, baserat på den information vi tidigare har delat med honom. Det var både skratt, gråt och otrolig motivationsboost som skickades till våra medarbetare. Fantastiskt är det enda vi kan säga. Otroligt bra!

Jenny Molander, HR Business Partner

Carlsberg Sverige

En inspiratör som satte igång tankarna! Att tänka till och agera innan det är för sent. Johan har förmågan att föreläsa på ett genuint sätt- ett sätt som träffar dig rakt in i hjärtat.

Jennie, Koordinator

Alucrom Entreprenad AB

Våra förväntningar uppfylldes och föreläsningen var mycket uppskattad. Johan är verkligen givmild och delar med sig av sina erfarenheter på ett fint sätt. Han bjuder på sig själv och blandar allvar med humor vilket gör att föreläsningen känns trovärdig. Många upplever hög igenkänning på ett eller annat sätt. Den är lättsam och bjuder på mycket tänkvärt!

Malin Lilja Altörn, Fritidschef

Säters kommun

Johan Noréns föreläsning borde vara obligatorisk för alla. Den bästa stressföreläsningen jag varit på . Inget jolm, bra fart och tempo och hårda sanningar rakt i ansiktet.

Åhörare

Praktikertjänst AB

Johan var saklig, metodisk och engagerad. Han tog med oss på en fartfylld och lärorik föreläsning. Vi hoppas att fler vill lyssna på Johan för det han förmedlar är jätteviktigt i vår uppkopplade - otåliga - ekorrhjul, behöver vi idag någon som lär oss att säga nej och stanna upp. Tack Johan!

Ordförande

Vision Gävle

Johan kom in med en väldigt härlig energi och visade på stor insikt kring sina egna erfarenheter och hur andra har reagerat på hans föreläsning/budskap tidigare. Han levererade precis det vi hade pratat om och tog sig dessutom tid att prata med folk efter föreläsningen var avslutad, något som var extra uppskattat!

Lisa Svernby, Enhetschef

SLSO

Det har varit otroliga föreläsningar från Johan men framför allt så har vi fått en beteendeförändring på företaget vilket är det finase betyget!

HR Business Partner

Carlsberg Sverige

Vi är så nöjda med Johan, jag måste ge Johan fem stjärnor för hans insats, alla var helt lyriska. Man skulle vilja adoptera honom till LTG så han fanns på plats hela tiden

Susanne Åkerberg

LTG Display AB

Johan sydde ihop vår dag rakt igenom med sitt genomförande. Han gav inspiration till alla, även fast vi har en spretig organisation med många olika titlar. Alla uppskattade honom enormt!

Martin Kämpedal

Vatten och miljöresurs i Berg och Härjedalen AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Johan Norén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Johan Norén
Johan Norén

5 av 5 stjärnor

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group IKEA Group Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Johan Norén