Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
Johan Norén

Inspirerande föreläsning om att hantera stress utan att förlora effektivitet och produktivitet

Johan Norén föreläsning - Träna för hjärnan

Johan Norén

Johan Norén hjälper dig att skapa en hållbar och frisk arbetsmiljö samtidigt som du behåller en hög produktivitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Norén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Johan Norén är tidigare ishockeyspelaren som i ung ålder intresserade sig för coachning, mentalträning samt ledarskap. Johan jobbade under flera år som försäljningschef och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression.  Symptomen hade egentligen funnits där länge, men det var inget som han kopplade till utmattning. Johan Norén har personlig erfarenhet av att bli ordentligt sjuk av stress. Nu hjälper han andra att förstå stressens mekanismer och varningssignaler. Under en Johan Norén föreläsning får du konkreta verktyg till att skapa en hållbar, frisk arbetsmiljö och samtidigt behålla en hög produktivitet.

Flera av landets mest framstående företagsledare och organisationer har redan låtit sig inspireras av en Johan Norén föreläsning om hur tydligt, modernt ledarskap skapar plats för återhämtning och energi till produktivitet. Ta del av en skräddarsydd föreläsning och hör mer om effektiva medel mot stress och hur man skapar miljöer där människor både trivs och fungerar optimalt.

Johan Norén var tidigare företagsledare med tusen bollar i luften och ett ständigt högt tempo. Redan sju år innan sjukskrivningen började han känna av symptom som domningar, ljus- och ljudkänslighet, hjärtklappning och håravfall, men det var inget han kopplade till utmattning. En dag var det som att någon drog ur kontakten. Det blev helt tyst. Han var där, men ändå inte. Många år följde med inläggningar på psyk, långtidssjukskrivning och en krävande omställning till en vardag med en lite annorlunda hjärna.

Under en Johan Norén föreläsning får du höra om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet, fördelarna med att röra på sig (fast man kanske inte vill) och vikten av att ta bort prestationspressen från träningen. Du får även tips till att skapa en arbetsplats med tydligt ledarskap, en tillåtande struktur och plats för återhämtning. Resultatet är minst samma produktivitet och mycket friskare människor som mår bra och håller i längden.

Boka en skräddarsydd Johan Norén föreläsning hos Athenas!

Visa föreläsningar med Johan Norén

  Johan Norén föreläsning – företag:
  “Minskad stress – ökad arbetsglädje”

  • Johan Norén har i många år jobbat som ledare, coach och konsult med målet att hjälpa andra att optimera sin prestation. I här föreläsningen får du ta del av metoder och tankar för att du bättre ska kunna hantera stress på jobbet. Du får konkreta exempel på vilka varningssignaler du inte får missa och hur du ska göra om du upptäcker att det börjar bli lite för mycket för dig själv eller andra i din omgivning.
  • Målet med föreläsningen är att var och en får med sig verktyg till att bättre hantera stress, att frigöra energi och arbetsglädje och att skapa en produktiv och hälsosam arbetsplats. En arbetsplats där det finns en klar målsättning, tydlig kommunikation och utrymme för återhämtning.
  • Urval av ämnen som tas upp:
   – Eget ansvar får andra att växa
   – Kraften i förändringsprocesser
   – Hur vi skapar en frisk arbetsplats
   – Minska stress genom tydlig internkommunikation
   – Vikten av att fatta kraftfulla beslut
   – Starka motiv skapar starka resultat
   – Tydlig och tillåtande struktur för återhämtning

  Johan Norén föreläsning – skolor:
  “Du är mer än din prestation”

  • Det är lätt att fastna i prestations- och jämförelsefällan. I den här föreläsningen delar Johan Norén med sig av alternativa tankar och visar hur ni kan uppnå bättre välmående och koncentration genom att träna på att släppa taget om tankar som tar fokus och energi från nuet. Du får ta del av smarta verktyg till att hantera stress, prestationsångest och att skilja på inre och yttre prestationskrav.
  • Ur innehållet:
   – Prestationsångest
   – Jämförelsefällan
   – Hantera sociala medier
   – Hantera höga inre krav
   – Koncentrationsträning
   – Tentamenshets
   – Rädslan för att misslyckas
   – Att våga tro på sig själv

  Johan Norén föreläsning – ledarskap:
  “Om inte du, vem? Om inte nu, när?”

  • När du tar ansvar över dig själv får du samtidigt andra att växa. Johan Norén jobbar i dag med företagsledare och ledningsgrupper som vill träna på att våga fatta kraftfulla beslut, skapa tydlighet och arbetsplatser där medarbetarna trivs. Det bjuds på konkreta metoder för att stärka det inre ledarskapet och gå från tanke till handling.
  • Ur innehållet:
   – Modernt ledarskap
   – Ökad produktivitet genom eget ansvar
   – Släpp kontrollen och låt andra växa
   – Prioritera hjärnvila för att skapa engagerande ledarskap
   – Fatta kraftfulla beslut
   – Starkt och tydligt inre ledarskap skapar en framgångsrik kultur
   – Rätt frågor i rätt forum skapar effektivitet
   – Struktur och tydlighet skapar en långsiktigt hållbar verksamhet

  Johan Norén föreläsning – inspiration:
  “Träna för hjärnan”

  • Det du fokuserar på får du mer av. Johan Norén talar om vikten av att vårda det friska (friskvård i stället för sjukvård), hur vi upptäcker stress i tid och om vilka biologiska effekter träning har på hjärnan.
  • Vi får höra om stressorer, signaler på stress och vanliga konsekvenser av långvarig stress. Stor vikt läggs vid hur man kan förebygga stressrelaterad ohälsa genom att utbilda sig själv inom ämnet och att vara uppmärksam på sina egna gränser.
  • Johan Norén anlitas av flera företag under friskvårdssatsningar och förändringsarbeten. Målet är att skapa arbetsmiljöer där människor trivs och hålls friska, samtidigt som produktiviteten behålls på hög nivå. Optimal friskhet och produktivitet uppnås när man lyckas hitta den magiska balansen mellan utmaningar och återhämtning. Detta hjälper Johan Norén er med!
  • Ur innehållet:
   – Stressrelaterade sjukdomar
   – Upptäck och hjälp den stressade medarbetaren
   – Stressa mindre och få mer gjort
   – Friskvård i stället för sjukvård
   – Hållbara prestationer
   – Mindre stress, mer arbetsglädje
   – Prestationsfri träning
   – Vad händer i hjärnan vid fysisk aktivitet?

Referenser

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group

IKEA Group

Johan Noren har hållit i briljanta föreläsningar hos oss på temat ’Hållbara medarbetare’. Jag kan varmt rekommendera honom både som föreläsare och bollplank kring att utveckla arbetsglädje och en hållbar arbetsplats där alla medarbetare får bli sina bästa jag.I sina föreläsningar delar Johan med sig av både egna erfarenheter, praktiska råd och goda exempel.Han har ett härligt engagemang och varvar sina inspirerande och träffsäkra föreläsningar med egen tid för reflektion för att vi alla ska kunna utveckla vårt självledarskap men även omtanke mot varandra.Vi ser med förväntan fram mot vårt fortsatta samarbete

Martin Nossman

Collector Bank AB
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Norén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Johan Norén