Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

Johan Norén

Inspirerande föreläsning om att hantera stress utan att förlora effektivitet och produktivitet

Johan Norén föreläsning - Träna för hjärnan

Johan Norén

Johan Norén hjälper dig att skapa en hållbar och frisk arbetsmiljö samtidigt som du behåller en hög produktivitet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group IKEA Group Visa alla referenser

Därför ska du boka en Johan Norén föreläsning

 • Få konkreta råd att applicera på vardagen och arbetslivet för att uppnå ett så stressfritt liv som möjligt.
 • Johan Norén pratar utifrån egna erfarenheter vilket gör föreläsningen extra berörande, relaterbar och personlig.
 • Du får en insikt i hur hjärnan faktiskt fungerar och hur fysisk aktivitet kan förebygga mental ohälsa och utmattning.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Norén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Symptomen hade egentligen funnits där länge, men det var inget som han kopplade till utmattning. Tidigare ishockeyspelaren Johan Norén har personlig erfarenhet av att bli ordentligt sjuk av stress med tillhörande utmattningsdepression. Nu hjälper han andra att förstå stressens mekanismer och varningssignaler. Under Johan Noréns föreläsning får du konkreta verktyg till att skapa en hållbar, frisk arbetsmiljö och samtidigt behålla en hög produktivitet.

Därför ska du boka en Johan Norén föreläsning

 • Få konkreta råd att applicera på vardagen och arbetslivet för att uppnå ett så stressfritt liv som möjligt.
 • Johan Norén pratar utifrån egna erfarenheter vilket gör föreläsningen extra berörande, relaterbar och personlig.
 • Du får en insikt i hur hjärnan faktiskt fungerar och hur fysisk aktivitet kan förebygga mental ohälsa och utmattning.

Johan Norén var tidigare företagsledare med tusen bollar i luften och ett ständigt högt tempo. Redan sju år innan sjukskrivningen började han känna av symptom som domningar, ljus- och ljudkänslighet, hjärtklappning och håravfall, men det var inget han kopplade till utmattning. En dag var det som att någon drog ur kontakten. Det blev helt tyst. Han var där, men ändå inte. Många år följde med inläggningar på psykvården, långtidssjukskrivning och en krävande omställning till en vardag med en lite annorlunda hjärna.

Under Johan Noréns föreläsning får du höra om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet, fördelarna med att röra på sig (fast man kanske inte vill) och vikten av att ta bort prestationspressen från träningen. Du får även tips till att skapa en arbetsplats med tydligt ledarskap, en tillåtande struktur och plats för återhämtning. Resultatet är minst samma produktivitet och mycket friskare människor som mår bra och håller i längden.

Visa föreläsningar med Johan Norén

  Johan Norén föreläsning

  Minskad stress – ökad arbetsglädje

  • En föreläsning med Johan Norén som är anpassad för företag och organisationer.
  • Johan Norén har i många år jobbat som ledare, coach och konsult med målet att hjälpa andra att optimera sin prestation. I här föreläsningen får du ta del av metoder och tankar för att du bättre ska kunna hantera stress på jobbet. Du får konkreta exempel på vilka varningssignaler du inte får missa och hur du ska göra om du upptäcker att det börjar bli lite för mycket för dig själv eller andra i din omgivning.
  • Målet med föreläsningen är att var och en får med sig verktyg till att bättre hantera stress, att frigöra energi och arbetsglädje och att skapa en produktiv och hälsosam arbetsplats. En arbetsplats där det finns en klar målsättning, tydlig kommunikation och utrymme för återhämtning.

  Johan Norén föreläsning

  Du är mer än din prestation

  • En föreläsning med Johan Norén som vänder sig till ungdomar och vuxna i skolan.
  • Det är lätt att fastna i prestations- och jämförelsefällan. I den här föreläsningen delar Johan Norén med sig av alternativa tankar och visar hur ni kan uppnå bättre välmående och koncentration genom att träna på att släppa taget om tankar som tar fokus och energi från nuet. Du får ta del av smarta verktyg till att hantera stress, prestationsångest och att skilja på inre och yttre prestationskrav.

  Johan Norén föreläsning

  Om inte du, vem? Om inte nu, när?

  • När du tar ansvar över dig själv får du samtidigt andra att växa. Johan Norén jobbar i dag med företagsledare och ledningsgrupper som vill träna på att våga fatta kraftfulla beslut, skapa tydlighet och arbetsplatser där medarbetarna trivs. Det bjuds på konkreta metoder för att stärka det inre ledarskapet och gå från tanke till handling.

  Johan Norén föreläsning

  Träna för hjärnan

  • En inspirerande föreläsning med Johan Norén.
  • Det du fokuserar på får du mer av. Johan Norén talar om vikten av att vårda det friska (friskvård i stället för sjukvård), hur vi upptäcker stress i tid och om vilka biologiska effekter träning har på hjärnan.
  • Vi får höra om stressorer, signaler på stress och vanliga konsekvenser av långvarig stress. Stor vikt läggs vid hur man kan förebygga stressrelaterad ohälsa genom att utbilda sig själv inom ämnet och att vara uppmärksam på sina egna gränser.
  • Johan Norén anlitas av flera företag under friskvårdssatsningar och förändringsarbeten. Målet är att skapa arbetsmiljöer där människor trivs och hålls friska, samtidigt som produktiviteten behålls på hög nivå. Optimal friskhet och produktivitet uppnås när man lyckas hitta den magiska balansen mellan utmaningar och återhämtning. Detta hjälper Johan Norén er med!

Referenser

På IKEA är våra medarbetare vår viktigaste resurs – Tack Johan för att du gav alla medarbetare på IKEA Borlänge en inspirerande föreläsning! Jag kan varmt rekommendera Johan, en föreläsare som på ett generöst och personligt sätt berör. Johan gav oss en kväll med mycket skratt, allvar, eftertanke, konkreta tips och fokus på möjligheten att skapa en hållbar hälsa.

Anna Wångmar, People and Culture Manager

IKEA

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group

IKEA Group

Johan Noren har hållit i briljanta föreläsningar hos oss på temat ’Hållbara medarbetare’. Jag kan varmt rekommendera honom både som föreläsare och bollplank kring att utveckla arbetsglädje och en hållbar arbetsplats där alla medarbetare får bli sina bästa jag. I sina föreläsningar delar Johan med sig av både egna erfarenheter, praktiska råd och goda exempel. Han har ett härligt engagemang och varvar sina inspirerande och träffsäkra föreläsningar med egen tid för reflektion för att vi alla ska kunna utveckla vårt självledarskap men även omtanke mot varandra. Vi ser med förväntan fram mot vårt fortsatta samarbete

Martin Nossman

Collector Bank AB

För oss på Peab är arbetet med att synliggöra och våga prata om stress viktigare än någonsin. Alla upplever någon gång stressande faktorer i livet, vissa gör det rent av dagligen. Johan Norén har inspirerat ledningsgruppen flertalet tillfällen genom sina föredrag. Efter mötet med Johan får vi deltagare en ökad kännedom om vad som orsakar passivitet och stress. Resultatet av föreläsningarna bildar en kollektiv syn på hur vi kan skapa friska arbetsplatser. Vi ser inspirerade fram emot fortsatt samarbete med Johan.

Henrik Gustavsson, Arbetschef

Peab Anläggning AB

Johan gav oss på Länsförsäkringar Skåne två dagar med mycket skratt, engagemang och eftertanke. Vi bjöds på en gripande, personlig och genuin föreläsning som har en stor igenkänningsfaktor där skratten blandas med allvar och reflektion över sitt eget beteende. Det är en fin förmån att få lyssnat på Johan och han berörde oss på många plan. Vårt arbete fortsätter inom organisationen och vi har fått många konkreta verktyg att använda oss av i vår strävan efter att bli en ännu friskare arbetsplats. Många av våra chefer och medarbetare har efter dessa dagar återkopplat att detta var den bästa föreläsningen av alla. Tack Johan, vi ger honom såklart de allra bästa rekommendationerna.

Sofie Ferm, HR Business Partner

Länsförsäkringar Skåne

Allt har fungerat bra och vi är jätte nöjda, överträffade våra förväntningar och mycket värdefulla tankar att ta med sig!

Rosanna Hansenäs, Studerande arbetsmiljö ombud H-sektionen Chalmers

Chalmers

En föreläsare som vet vad han pratar om. Han delger på ett genuint och ärligt sätt episoder ur sitt liv som inger förtroende. Kombinationen med den visuella framställningen på blädderblock blandat med frågeställningar att samtala runt i små grupper förstärker hans budskap på ett underbart sätt. Man får till sig många tankegångar att ta med sig i det fortsatta livet. I lokalen fanns allt från medarbetare till VD och många uttryckte sitt gillande. Såg inte någon titta på klockan på 90 min!

Margaretha Samuelsson

Skellefteå Kraft Elnät AB
Skicka en oförpliktande förfrågan på Johan Norén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Johan Norén
Johan Norén

5 av 5 stjärnor

Vilken föreläsning! Tack Johan för en fantastisk föreläsning för alla våra chefer på IKEA Barkarby, med ledarskapsutveckling när den är som bäst. Du sprider, engagemang, känslor, eftertänksamhet, kunskap och humor med ditt enkla sätt på scen! Kan varmt rekommendera.

Sara Hallbygård, Human Resource Manager, IKEA Group IKEA Group Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Johan Norén