Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Psykologi som förändrar

Siri Helle

Siri Helle

Siri Helle är prisbelönt psykolog, författare och expert på välbefinnande. I sina föreläsningar sprider hon kunskap om hjärnan, stress och samarbete i det nya arbetslivet.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Siri Helle

 • Siri Helle förmedlar kunskap om hur ni jobbar hjärnsmart utifrån den senaste forskningen
 • Få inspiration och drivkraft att prestera på topp
 • grundläggande kunskaper i stresshantering för att rusta er själva och varandra
 • Lär er hur ni anpassar er till det nya hybrida arbetslivet och bli en vinnare!
Skicka en icke-bindande förfrågan på Siri Helle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Det finns tusentals psykologiska studier som kan hjälpa oss till högpresterande organisationer och lyckligare liv. Siris mål är att sprida den kunskapen för att hjälpa så många som möjligt, så mycket som möjligt. Förutom att vara en uppskattad föreläsare är Siri en återkommande expert i media som TV4 och Sveriges Radio.

Därför ska du boka Siri Helle

 • Siri Helle förmedlar kunskap om hur ni jobbar hjärnsmart utifrån den senaste forskningen
 • Få inspiration och drivkraft att prestera på topp
 • grundläggande kunskaper i stresshantering för att rusta er själva och varandra
 • Lär er hur ni anpassar er till det nya hybrida arbetslivet och bli en vinnare!

Siri Helle är en underhållande föreläsare med den senaste psykologiska forskningen kring hjärnan, stress och hybridarbete.

Siri Helle har en bakgrund som KBT-psykolog med behandling av depression, stress och oro. Hon lämnade terapirummet för att nå ut med psykologisk kunskap till de breda massorna. Som organisationskonsult har hon haft särskilt fokus på hur man lyckas med feedback, målsättning och ledarskap i digitaliseringens tidevarv.

Siri är prisbelönt författare till fyra böcker. Handboken ”Ensam eller stark: åtta principer för framgångsrika team” ligger till grund för hennes TEDx Talk och handlar om hur man lyckas med samarbete. I ”Smartare än din telefon” går hon igenom forskningen kring skärmtid och hur man skapar hållbara digitala vanor. ”Känslofällan” är en manual för att överkomma mentala hinder som motivationsbrist, stress och prestationsångest.

För sitt engagemang och förmåga att göra psykologisk forskning konkret i vardagen är hon en återkommande gäst i SVT, TV4 och en rad olika poddar. Hon är faktagranskare på 1177 Vårdguiden inom psykologi. För sina kunskapsspridande insatser belönades hon år 2017 med Lilla Psykologpriset.

Siri Helle delar generöst med sig av psykologins bästa knep för smart beteendeförändring. Få fördjupad kunskap, inspiration och ta del av konkreta övningar. Föreläsningarna skräddarsys efter era behov. Boka en föreläsning med Siri Helle hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Siri Helle
Siri Helle föreläsning

Hybridvardag och det nya distansarbetet

Covid-19 pushade en digital omställning som annars tagit ett decennium. Vinnarna är de som lyckas anpassa sig till det nya arbetslivet. Men hur gör man? Lär er upptäcka de vanligaste utmaningarna vid distansjobb och få verktyg för att hantera dem.

Bered dig på en underhållande genomgång av den senaste psykologiska forskningen. Tips, inspiration och konkreta övningar. Föreläsningen skräddarsys efter våra kunders behov.

För att boka en föreläsning med Siri Helle till ert företag eller organisation, hör av er till oss på Athenas redan idag!

Siri Helle föreläsning

Smartare än din telefon

Smartare än din telefon
 • Föreläsningen är baserad på Siri Helles bok med samma titel och bygger på den senaste forskningen om skärmar och välbefinnande
 • Studier visar att det inte handlar om mängden skärmtid, utan hur vi använder och fördelar den. Ni får lära er vilka digitala vanor som skyddar er från riskerna utan att gå miste om fördelarna
 • Hur påverkas vi av sociala medier? Vad gör skärmar med barn och unga? Få överraskande insikter i vår tids stora snackisar
 • Framtiden tillhör dem som lär sig att navigera tekniken, inte de som kastar bort den. Lär er strategierna som rustar er för framtidens digitalisering

 

Smartare än din telefon – På jobbet
 • Föreläsningen är en vidareutveckling av Siri Helles bok och lyfter teknikens plats i det privata vardagslivet och på arbetsplatsen
 • Siri Helle menar att mobilen och andra skärmar är fantastiska verktyg, problemet är att vi hittills saknat manualen
 • När är det optimalt att använda sig av multitasking och när är det bättre att bocka av en arbetsuppgift i taget? Lär er att hålla fokus i ett arbetsliv med ständiga digitala frestelser
 • Alltid uppkopplad, aldrig avkopplad. Ta del av hur ni kan se till att få den återhämtningen ni behöver i en tid av digital flexibilitet
 • Lär er att blir mer effektiva i era arbetsuppgifter, likväl hemma som på kontoret. Ni får verktygen för hur ni kan optimera ett teknikanvändande som håller i längden.

För att veta mer eller boka en föreläsning me Siri kontakta oss på Athenas!

Siri Helle föreläsning

Stress och psykisk hälsa

Varannan svensk får en psykiatrisk diagnos under sin livstid och psykisk ohälsa är nu den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Men det behöver inte gå så långt! Med grundläggande kunskaper i stresshantering kan ni rusta er själva och tillsammans skapa en arbetsplats att trivas på.

För att veta mer eller boka en föreläsning, utbildning, workshop med Siri Helle hör av er till oss på Athenas.

Siri Helle föreläsning

Psykologisk trygghet

Genom att skapa hög psykologisk trygghet, ger du ditt företag eller organisation goda förutsättningar för att skapa framgångsrika team där medarbetarna upplever en meningsfullhet och engagemang, vilket blivit mer nödvändigt för att klara av dagens höga krav och förändringstakt. I denna föreläsningen med Siri Helle får du svar på:

 • Vad psykologisk trygghet betyder och varför det är viktigt?
 • Hur du skapar psykologisk trygghet i din organisation, i ditt team och som ledare.
 • Hur du mäter psykologisk trygghet.

Den här föreläsningen passar framförallt chefer, ledare, ledningsgrupper, HR och andra ledande positioner. Men även medarbetarna själva, då det är allas personliga ansvar att bidra till en god arbetsmiljö och därmed en hållbar arbetsplats.

Referenser

Bra och enkel att förstå. Skapade bra kontakt med gruppen. Hade lyssnat in och anpassat föreläsningen efter våra önskemål!

Maria Bergqvist, Omvårdnadschef

Karolinskauniversitetssjukhuset
Skicka en icke-bindande förfrågan på Siri Helle

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Siri Helle