Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Psykolog och Organisationskonsult.

Katarina Blom - Psykolog och organisationskonsult

Katarina Blom

Katarina visar hur vi på hjärnans premisser kan skapa engagemang, navigera i förändring och öka glädjen på arbetsplatsen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Katarina Blom

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Katarina Blom är psykolog, konsult och föreläsare med specialområde inom positiv psykologi. Positiv psykologi handlar inte om att försöka tänka positivt och totalt strunta i det jobbiga. Det handlar inte heller om snabba tips och klämkäcka råd, utan om människokännedom och att identifiera de faktorer som får oss att må bättre. Boka en inspirerande föreläsning full av förslag på hur du kan gå från tanke till handling och från handling till mer glädje och engagemang!

Vi är inte byggda för att vara lyckliga. Våra hjärnor är designade för att hela tiden identifiera faror och risker, att lösa problem för att överleva. Men vi kan alla lära oss att bli lyckligare. Katarina Blom visar hur vi på hjärnans premisser kan skapa engagemang, navigera i förändring och öka glädjen både privat och på arbetsplatsen.

Katarina Blom är organisationskonsult, föreläsare och en av Sveriges första lyckopsykologer. Hon medverkar regelbundet som expert i media, där hon berättar om hur vi kan öka vårt välbefinnande bland annat genom meningsfulla handlingar och att uppmärksamma fina stunder i vardagen. I boken Lycka på fullt allvar (2014) synar hon vetenskapen och mekanismerna bakom lycka tillsammans med journalisten Sara Hammarkrantz.

I dag jobbar Katarina Blom på Psykologifabriken, där målet är att göra psykologi lätt att förstå och använda, bland annat med verktyget Habitud, ett psykologiskt gym. Hennes uppdragsgivare är ofta organisationer som vill öka engagemanget, arbetsglädjen och få verktyg till att navigera hållbart i förändring.

“Om traditionell psykoterapi är som att gå till fysioterapeuten efter att något hänt, är positiv psykologi som att gå till gymmet för att förebygga skada.”

I sina föreläsningar talar Katarina Blom om hur det inte räcker att bara tänka positivt, utan vi måste hitta sätt att agera positivt i linje med sådant som får oss att må bra. Vi får höra vad forskningen har kommit fram till på området, vilka faktorer som ökar vårt välbefinnande, ger livet mening och hur vi kan träna vårt sinne för att öka motståndskraft och glädje i vardagen.

Katarina Blom skapar klarhet i djungeln bland självhjälpsböcker, magiska metoder och kalla fakta. Boka en inspirerande föreläsning!

Visa föreläsningar med Katarina Blom

    Lycka på fullt allvar

    • Att ta reda på och eliminera orsakerna till varför folk mår dåligt har länge varit fokus inom psykologin. Inom den positiva psykologin handlar det i stället om att ta reda på vad som får oss att må bra. Att fokusera på det positiva handlar inte om att blunda för det negativa och klistra på ett leende. Det handlar om att hitta och uppmärksamma det som får en själv att må bättre, till exempel vänlighet, nyfikenhet på andra och vänlighet.
    • Katarina Blom tar oss med på en resa in i vetenskapen bakom lycka och talar om hur vi kan gå från att inte bara tänka positivt, utan till att agera på ett sätt som gör oss lite mer lyckliga. Att fokusera på det som fungerar och är bra smittar ofta av sig på andra områden i livet. Det leder till en ökad motståndskraft mot stress och motgångar både på jobbet och privat, en ökad självkänsla, prestationsförmåga och till att man helt enkelt har det roligare och mår bättre.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Katarina Blom

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Katarina Blom