Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Vägen till en lyckligare arbetsplats

Katarina Blom

Katarina Blom

Katarina Blom - Sveriges första lyckopsykolog. Lär er att navigera förändringar, möta utmaningar, samt öka engagemang och välbefinnande i organisationen!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Vi är helnöjda, det var precis den avslutande positiva, tänkvärda presentation som vi ville ha.

Karin Cars, SIQ - Institutet för Kvalitetsutveckling Visa alla referenser

Därför ska du boka Katarina Blom

 • Med Katarina Blom får din organisation en djupare förståelse för positiv psykologi, vilket direkt kan öka glädje och engagemang på arbetsplatsen och skapa en mer harmonisk arbetsmiljö.
 • Dra nytta av Katarinas expertis inom organisatorisk utveckling och människokännedom för att navigera genom förändringar och förbättra arbetsflödet och produktiviteten.
 • Katarinas föreläsningar är inte bara informativa utan också otroligt inspirerande, vilket ger er de verktyg och motivation som krävs för att genomföra positiva förändringar.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Katarina Blom

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Maximera din organisations potential med Katarina Blom! Som en ledande expert i positiv psykologi, ger Katarina konkreta strategier för att öka välbefinnandet och engagemanget i din organisation. Få insikter om hur man skapar en positiv arbetsmiljö, bygger starka relationer och navigerar genom förändring!

Därför ska du boka Katarina Blom

 • Med Katarina Blom får din organisation en djupare förståelse för positiv psykologi, vilket direkt kan öka glädje och engagemang på arbetsplatsen och skapa en mer harmonisk arbetsmiljö.
 • Dra nytta av Katarinas expertis inom organisatorisk utveckling och människokännedom för att navigera genom förändringar och förbättra arbetsflödet och produktiviteten.
 • Katarinas föreläsningar är inte bara informativa utan också otroligt inspirerande, vilket ger er de verktyg och motivation som krävs för att genomföra positiva förändringar.

Tänk dig en arbetsplats där medarbetare trivs, samarbetar effektivt och blomstrar tillsammans. Detta är visionen som föreläsaren Katarina Blom strävar efter att förverkliga i varje organisation hon arbetar med. Känd för sin expertis inom positiv psykologi kombinerar Katarina praktisk erfarenhet med vetenskaplig kunskap för att förbättra välbefinnandet och produktiviteten i arbetslivet.

Katarina Blom är inte bara en erkänd psykolog och en inspirerande talare, hon är även en framstående författare och mediapersonlighet. Hon har skrivit böcker som ”Tillsammans-effekten” (2021), där hon utforskar vår sociala hjärna och relationernas betydelse för vår lycka och hälsa, samt boken ”Lycka på fullt allvar” (2014), skriven med journalisten Sara Hammarkrantz, undersöker vetenskapen bakom lycka.

Katarinas insikter och kunskaper har också blivit erkända i media, där hon medverkar i program som Carina Bergfeldts talkshow och deltar som expertpsykolog i SVT:s amerikanska serie “Den svenska konsten att döstäda”. I serien hjälper hon människor att ta svåra beslut, sätta gränser och söka stöd, allt för att öka deras välbefinnande här och nu.

Att boka Katarina Blom till ditt event innebär att din organisation får praktiska verktyg och strategier för att hantera förändring, skapa engagemang och främja välbefinnande på arbetsplatsen. Om ditt företag är redo att ta steget mot en mer positiv och inkluderande arbetskultur, är en Katarina Blom föreläsning det rätta valet.

Foto: Caroline Andersson Renaud

Visa föreläsningar med Katarina Blom
Katarina Blom föreläsning

Tillsammanseffekten

 • Här ger psykologen Katarina Blom insikt i människans evolution och en djupare förståelse för vår sociala hjärna och hur relationer påverkar vår lycka, hälsa och motståndskraft. Hur kan vi bättre investera i relationer på arbetsplatsen för att skapa en bättre förmåga att klara snabba förändringar, men utan att ge avkall på kreativitet och arbetsglädje? Ett exempel på detta är psykologisk trygghet. På arbetsplatsen kan team som präglas av psykologisk trygghet stärka välbefinnandet, samarbetet och innovationsförmågan. I sin föreläsning visar Katarina konkret hur goda sociala vanor stärker oss mer än vad vi anar, både på och av jobbet.
Katarina Blom föreläsning

Resiliens i tider av förändring

 • I tider av förändring så är motståndskraft en viktig egenskap. I osäkra tider kan vår förmåga att anpassa sig och komma tillbaka efter motgångar göra enorm skillnad. Men vad innebär motståndskraft egentligen? Det handlar om den mentala och känslomässiga flexibiliteten att navigera i svåra situationer och att kunna söka stöd när det behövs. Motståndskraft är inte något som är medfött inom oss utan en färdighet som kan utvecklas och stärkas över tid genom medveten träning och odla hälsosamma vanor. Genom att investera i vår egen motståndskraft kan vi bättre och effektivare hantera förändringar, för att sedan komma ut starkare och mer innovativa.
Katarina Blom föreläsning

Lycka på fullt allvar

 • Att ta reda på och eliminera orsakerna till varför folk mår dåligt har länge varit fokus inom psykologin. Inom den positiva psykologin handlar det i stället om att ta reda på vad som får oss att må bra. Att fokusera på det positiva handlar inte om att blunda för det negativa och klistra på ett leende. Det handlar om att hitta och uppmärksamma det som får en själv att må bättre, till exempel vänlighet, nyfikenhet på andra och vänlighet.
 • Katarina Blom tar oss med på en resa in i vetenskapen bakom lycka och talar om hur vi kan gå från att inte bara tänka positivt, utan till att agera på ett sätt som gör oss lite mer lyckliga. Att fokusera på det som fungerar och är bra smittar ofta av sig på andra områden i livet. Det leder till en ökad motståndskraft mot stress och motgångar både på jobbet och privat, en ökad självkänsla, prestationsförmåga och till att man helt enkelt har det roligare och mår bättre.

Referenser

Jättebra föreläsning! Tom sal, alla deltog via webben vilket ställde utmaningar på Katarina som löste det på ett mycket bra sätt.

Alexandra Meurk

Skanska Sverige AB

Katarina Blom höll en föreläsning som passade klockrent som avslutning på två intensiva eventdagar. Innehållet var både inspirerande och praktiskt, presenterat på ett ytterst genomtänkt sätt. De som lyssnade fick möjlighet att interagera och aktiverades på små men smarta sätt. Finurligt och skickligt!

Katarina Strömberg, Eventchef

IDG

Inspirerande, pedagogisk, engagerande!

HR-chef

Karlshamns kommun

Efter bra förberedande dialog, mycket bra matchat innehåll.

Annica Svensson, Enhetschef

Region Västmanland

Bra, väl anpassad till det vi ville ha ut. Väl kopplat till våra värdeord.

Ann-Sofie Hååg, VD-assistent

Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Proffsigt och väl förberett.

Gruppchef

Nordicstation

Otroligt bra! Många interaktiva moment som engagerade pubilken, många AHA-upplevelser och tiden bara sprang iväg!

Ida Thomsson, Event manager

Campus Varberg

Fantastiskt att Katarina kunde målgruppsanpassa sin föreläsning och skapa en röd tråd till övrigt programinnehåll. Uppskattar den tydliga forskningskopplingen och att översätta det till ett begripligt innehåll - en konst! Professionell föreläsare - ägde och var trygg på scenen. Utstrålade en härlig energi. Dessutom en underbar person att hänga med - spred goda vibbar omkring sig.

Maria Karlsson

Socialförvaltningen Uppsala kommun

Vi fick till ett otroligt bra koncept kring Togetherness tillsammans. Med utgångspunkt från Katarinas föreläsning, som jag hade sett tidigare, byggde vi vidare till ett 3,5 timmar långt digitalt event som fick fantastisk respons från alla deltagare. Vi överträffade allas förväntningar, både vi som arrangerades och deltagarnas. Katarina har ett enormt inkluderande sätt som funkar även digitalt. Den digitala presentationen blir varm och levande med PP Cameo och övningarna som utförs skapar engagemang, reflektion och närhet. Högsta betyg till Katarina och till vårt totala koncept :)

Eva Sundqvist, Enhetschef support

Tietoevry

Katarina är en briljant föreläsare och lyhörd för den publik hon har framför sig. Genom att omsätta forskning till verkliga beteenden fångar hon publiken och håller kvar deras uppmärksamhet i 75 min. Så skickligt!

Mia Granath, Talent Manager

Magna Electronics

Hon lyckades på ett begåvat sätt väva in vårt strategiska arbete och positionering i slutsatserna av sin egen presentation!

Lars Axelsson, CMO

AJ Produkter

Det märktes att hon hade anpassat föreläsningen efter våra behov, hon träffade mitt i prick!

Jennie Andersson Smiljanic, Rektor

Stockholms stad

Vi var mycket nöjda med Katarinas föreläsning. Jag och en kollega hade ett förmöte med Katarina där vi berättade lite om vår organisation, status, utmaningar och möjligheter nu och framåt, som hon plockade upp på ett fantastiskt sätt, och lade sig på helt rätt nivå i föreläsningen. Jag gillade hennes varierade upplägg med en hel del interaktion, som gjorde att de 90 minuter hon hade till förfogande gcik väldigt fort. Jag tyckte också om hennes sympatiska approach och sätt att bjuda på sig själv, samtidigt som hon var oerhört proffsig och förtroendeingivande. Eftersom vi är en del av ett forskartungt universitet, tror jag att det faktum att hon kopplade innehållet till olika forskningsstudier föll väldigt väl ut hos våra medarbetare.

Frida Fick, Enhetschef

Universitetsbiblioteket vid Karolinska Institutet
Skicka en icke-bindande förfrågan på Katarina Blom

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Katarina Blom
Katarina Blom

5 av 5 stjärnor

Vi är helnöjda, det var precis den avslutande positiva, tänkvärda presentation som vi ville ha.

Karin Cars, SIQ - Institutet för Kvalitetsutveckling Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Katarina Blom