Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Mod är förmågan att handla trots rädsla

Fredric Bohm föreläsning

Fredric Bohm

Fredric Bohm är legitimerad psykolog, socionom och författare med attitydpsykologi och förändring som specialområden.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Föreläsningen gav precis det jag hade efterfrågat och det kändes bra att Fredric stämde av med mig innan i syfte att få en känsla av hur vi vill att han skulle lägga fram det.

Linda Östergaard - Skäggetorp Förskolor Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredric Bohm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fredric Bohm arbetar med attityder och förändring som specialområden. Han är föreläsaren som hjälper människor att fatta bättre beslut, vilket han gör genom att få människor att inse att de bara kan kontrollera en enda sak: vilka beslut de själva fattar. Boka en Fredric Bohm föreläsning hos oss på Athenas!

Därför ska du boka en Fredric Bohm föreläsning

 • Genom åren har Fredric hjälpt flera organisationer med deras förändringsarbete vilket har lett till ökad förändringsvilja, ansvarstagande och arbetsglädje, samt bättre relationer på arbetsplatsen och i privatlivet.
 • Fredric Bohm talar om relationer och hur man gör för att få ordning på sitt liv. Om hur vi själva kan ta ansvar för det vi gör och det vi utsätts för med igenkännande humor.
 • Fredrics föreläsningar är underhållande, insiktsfulla och inspirerande. I ett högt tempo blandas allvar med avväpnande och roliga anekdoter från vardagslivet som får publiken att skratta åt sig själva och sina egna egenheter.

Fredric Bohm är legitimerad  psykolog, författare, socionom och terapeut med inriktning inom attitydpsykologi. Idag är han verksam som utvecklingschef för Wildfire, Sveriges ledande konsultföretag inom psykologi och prestation, med uppdrag för både svenska och internationella organisationer. Han har en gedigen erfarenhet som utvecklingschef och metodutvecklare av tester och utvecklingsprogram

Fredric är även författare till boken “Tänk om – Om konsten att vara modig” som handlar att våga ta tag i de problem som ligger framför oss. I hans andra bok “Konflikthantering – en praktisk handbok för arbetsgivare och chefer” redogör han för hur man på bästa sätt agerar i en konflikt på en arbetsplats. 

En Fredric Bohm föreläsning är fylld av praktiska exempel som bjuder på oväntade insikter om hur människor fungerar. Hans föreläsningar tar upp ämnen som relationer, arbetsglädje, gruppdynamik, ledarskap, attityder, förändringar och hur man som medarbetare och människa kan ta kontroll över sin egen tillvaro. Genom handfasta tips på hur förändringar kan åstadkommas, har han hjälpt flera olika företag och organisationer i sitt förändringsarbete. En viktig del i att förändra saker är att ha mod.

Boka en intressant Fredric Bohm föreläsning hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Fredric Bohm

  Fredric Bohm föreläsning

  Hemligheten bakom arbetsglädje

  • En Fredric Bohm föreläsning om vilken påverkan de relationer vi skapar på arbetsplatsen har på vår arbetsglädje och trivsel. Vi spenderar mer vaken tid på arbetet än någon annanstans. Arbetet, dess innehåll och framför allt de relationer vi skapar där har därför en avgörande betydelse för både vår livskvalitet och vår förmåga att producera resultat över tid.
  • På de flesta arbetsplatser brister vår kontroll över omgivningen åtminstone i någon mån. Arbetsuppgifter, teknik och den miljö vi verkar inom varierar, men det finns en sak som vi som individer och medarbetare alltid har kontroll över och det är hur vi behandlar andra.
  • Ta del av en Fredric Bohm föreläsning som visar på vilken förmåga individen har att ta ansvar för sin egen och andras arbetsmiljö. Varför det ibland är lätt att veta vad man borde göra, men svårare att faktiskt göra det.

  Fredric Bohm föreläsning

  Framgångsrik förändring

  • Förändring är lätt, åtminstone i teorin. Trots detta misslyckas idag tre av fyra förändringsprocesser i svenska organisationer.  Anledningen är att förändring ställer stora krav på inställningen och attityden hos de som ska genomföra den. Samtidigt vet vi att det finns en mängd mentala reflexer som ytterst härstammar från vårt evolutionära arv, som gör det svårt att fungera i förändringsskeden.
  • Vi människor ser risker lättare än möjligheter och vi har ett stort behov av goda relationer med våra kollegor samtidigt som vi bortprioriterar att underhålla dem. Dessutom tappar vi ofta energi och blir passiva när vi behöver vara handlingskraftiga.
  • Fredric beskriver de mänskliga reaktioner som kan sätta krokben i förändringsprocesser, hur man som människa och medarbetare kan identifiera dessa, ta tillbaka kontrollen över sitt handlande och fungera som bäst när behovet är som störst.
  • Boka en Fredric Bohm föreläsning som bjuder på positiva exempel, glada skratt och energi för att du ska bli framgångsrik i din förändringsprocess.

  Fredric Bohm föreläsning

  Om konsten att vara modig, prestation och att vinna mot alla odds

  • Har du någonsin undrat varför Island, ett land med 300.000 invånare kan producera ett fotbollslag som kan slå England, en av världens ledande fotbollsnationer? Hur det kan komma sig att Vitryssland slog ut Sverige i den där ödesdigra kvartsfinalen OS Ishockeyturneringen 2002, trots att de inte hade en enda spelare som skulle ha platsat i den svenska truppen?
  • Överallt finns det exempel på idrottslag, företag och organisationer som gång på gång visar att de har förmågan att trotsa oddsen och leverera resultat som andra inte trodde var möjliga.
  • Med en lång erfarenhet av att arbeta med högpresterande organisationer inom såväl idrott och näringsliv, delar Fredric Bohm med sig av de teorier som förklarar varför vissa organisationer gång på gång verkar kunna leverera resultat trots tillsynes övermäktigt motstånd, samt de praktiska erfarenheter som ger dig de redskap du behöver för att bli framgångsrik både professionellt och privat.

  Fredric Bohm föreläsning

  Värderingar och organisationskultur som ledarskapsinstrument

  • Att den mentala inställningen till arbetet är av avgörande betydelse för prestation är något vi känt till sedan länge. Vårt sätt att tänka, resonera och ta oss an en uppgift är självklart viktigt för det resultat vi försöker åstadkomma, det är lika självklart att attityd smittar från en person till en annan.
  • Fredric har som utvecklingschef på konsultföretaget Wildfire utvecklat de verktyg och metoder som många av våra mest kulturstarka organisationer arbetar med i dag. Med en nära koppling till den vetenskapliga forskningen som finns på området, besitter han en bred erfarenhet av vad som skiljer organisationer i att skapa en framgångsrik organisationskultur från de som misslyckas.
  • Ta del av en inspirerande Fredric Bohm föreläsning med en tydlig förankring i den vetenskapliga forskningen som finns på området. En föreläsning som är full av positiv energi och som garanterat lockar till många skratt, samtidigt som den ger dig kunskap som håller för granskning och praktiska råd om hur du ska agera i din vardag.

Referenser

Föreläsningen gav precis det jag hade efterfrågat och det kändes bra att Fredric stämde av med mig innan i syfte att få en känsla av hur vi vill att han skulle lägga fram det.

Linda Östergaard

Skäggetorp Förskolor

Inspirerande och i linje med det vi arbetar med!

HR Chef

Dalarnas Försäkringsbolag
Skicka en icke-bindande förfrågan på Fredric Bohm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Fredric Bohm
Fredric Bohm

5 av 5 stjärnor

Föreläsningen gav precis det jag hade efterfrågat och det kändes bra att Fredric stämde av med mig innan i syfte att få en känsla av hur vi vill att han skulle lägga fram det.

Linda Östergaard - Skäggetorp Förskolor Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Fredric Bohm