Laddar innehåll ...

Katarina Gospic - Läkare och hjärnforskare

Katarina Gospic

Läkare och hjärnforskare

Katarina Gospic har en förmåga att göra svårbegripliga saker om hjärnan lättförståeliga och att implementera abstrakta forskningsresultat till konkreta tips som kan användas i vardagen. Boka en föreläsning med henne hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad händer egentligen i hjärnan när vi fattar beslut? Låt läkaren och forskaren Katarina Gospic berätta mer!

Katarina Gospic är född 1984 och uppvuxen i Stockholm. Hon har en läkarexamen, fil. mag. i fysiologi och en filosofie doktorsexamen från Karolinska Institutet. 2011 disputerade Katarina Gospic inom kognitiv neurovetenskap med en avhandling om hur vi reglerar våra känslor och vad som händer i hjärnan när vi fattar beslut.

Avhandlingstemat inspirerade Katarina Gospic till att skriva den populärvetenskapliga boken Välj rätt! En guide till bra beslut 2012. Hon stod även bakom en uppmärksammad studie som visade att människan tycks ha en medfödd förmåga att reagera på orättvisor och att denna reaktion utgår från amygdala. Tillsammans med journalisten Viggo Cavling har hon skrivit boken I huvudet på en banbrytare, boosta din hjärna – fem steg till framgång (2017).

Katarina Gospic vill implementera kunskap om hjärnan i näringslivet och samhället i syfte att främja hälsa, välmående och prestation. Hon menar att om vi vet hur hjärnan och kroppen fungerar kan vi styra våra beslut, oss själva och världen i önskad riktning. Du kan lära dig mer om detta genom att boka en föreläsning med Katarina Gospic hos oss på Athenas.

Vår exklusiva intervju med Katarina Gospic hittar du här!

  Välj rätt

  • Finansiell turbulens på den globala marknaden ställer höga krav på dagens ledare att kunna hantera osäkerhet för att kunna driva en framgångsrik näringsverksamhet.
  • Hur gör vi för att fatta kloka och hållbara beslut när hela havet stormar?
  • Under denna föreläsning talar Katarina Gospic om hur mänskligt beteende genereras och kontrolleras. Hon kommer även ge dig tips om vilka verktyg du kan använda för att styra dig själv och ditt företag mot lugnare vatten.

  Lurad av hjärnan

  • Reptilhjärnan i oss har ett stort inflytande över vårt beslutsfattande vilket resulterar i att vi ständigt går rakt i hjärnans beslutsfällor.
  • I den här föreläsningen får du höra mer om vad som händer i hjärnan när vi fattar beslut och hur vi blir lurade av vår egen hjärna.
  • Katarina Gospic kommer även att ge dig tips om vilka verktyg du kan använda för att styra dig själv i en mer önskad och medveten riktning.

  Hjärnan på jobbet

  • Den tekniska utvecklingen har gått i rasande fart men vår hjärna ser exakt likadan ut idag som den gjorde för 40 000 år sedan.
  • Därför behöver vi anpassa vår arbetsmiljö efter hur vi fungera om vill må bra och prestera på topp.
  • Vi behöver inte arbeta mer utan smartare! Detta föredrag handlar om hjärnan, beslutsfattande och hur du anpassar din arbetsmiljö för att främja hälsa, prestation och välmående.

  Personligt varumärke på hjärnans vis!

  • Affärer handlar om att skapa goda sociala relationer med andra.
  • Vill vi prestera och ligga steget före behöver vi veta hur vi säljer in oss själva.
  • Här berättar Katarina Gospic om vad som händer i hjärnan när vi umgås med andra och hur vi gör för att boosta det personliga varumärket sett från ett hjärnperspektiv.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden