Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Få verktyg till ledarskap, självledarskap och arbetsmiljö på hjärnans villkor

Marie Ryd - Doktor i medicinsk vetenskap och vetenskapsjournalist

Marie Ryd

Doktor i medicinsk vetenskap och vetenskapsjournalist föreläser om att utveckla välmående på hjärnans villkor.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Marie Ryd

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur påverkar stress och press oss? Vad kan vi göra för att uppnå en harmonisk vardag både på arbetsplatsen och hemma? Hur kan vi leva efter hjärnans villkor? Marie Ryd, doktor i medicinsk vetenskap, förklarar med stöd av den senaste hjärnforskningen hur vi kan hantera dagens digitala och snabbt förändrade värld. Boka en spännande och lärorik Marie Ryd föreläsning här! 

Lika snabbt som den föränderliga och digitaliserade världen utvecklas så går även hjärnforskningen framåt. Det betyder att vi vet mer och mer om vad som påverkas oss negativt, och vad som påverkas oss positivt. Marie Ryd förklarar de viktiga faktorer som krävs för att vi ska må bra – på hjärnans villkor. 

Marie Ryd är doktor i medicinsk vetenskap. Hon disputerade inom molekylärbiologi, mikrobiologi och immunologi 1992 och har forskat vid Karolinska Institutet. Vetenskapsjournalistik är något Marie Ryd jobbat med i många år. Detta intresse för att förmedla kunskap har lagt grunden till hennes informationstjänst ”Holone” (uttalas hålå´n) som just fokuserar på hjärnans kognitiva och sociala aspekter. Marie Ryd är även VD och en av grundarna av Missing Links som arbetar med att utveckla ledarskap, självledarskap och arbetsmiljö på hjärnans villkor.

Därför ska du boka en Marie Ryd föreläsning:

 • Få reda på mer om den formbara hjärnan och vad vi själva kan göra för att ta hand om vår hjärna och mående tillsammans med en riktig expert i ämnet
 • Marie Ryd förklarar den senaste kunskapen om engagemang, drivkrafter och andra viktiga funktioner som beslutsfattande, fokus och flow
 • Hon vänder sig till både individens välmående, men även hur vi kan få en tryggare och mer välmående arbetsplats

Mindfulness är ett annat fält som Marie Ryd fördjupat sig i. Förutom att vara mindfulnessinstruktör brukar hon i sina föreläsningar, workshops och utbildningar lyfta fram vetenskapliga kopplingar mellan hjärna, mindfulness och en välmående arbetsplats. Marie Ryd ger dig handfasta redskap till förståelse och förändring.

Boka en Marie Ryd föreläsning idag och lär dig mer om dig själv, människan, det senaste inom medicinsk forskning och mindfulness i hennes föreläsningar!

Visa föreläsningar med Marie Ryd

  Marie Ryd föreläsning

  Den sociala hjärnan och den goda arbetsplatsen – Helhjärtad arbetsplats

  • Allt fler studier visar att det vi kallar EQ, emotionell intelligens, är nödvändigt i dagens arbetsliv. Många forskare anser att EQ innehåller den där magiska nödvändiga hävstången för att en organisation verkligen ska kunna nå toppen. När man på Google, i det som kallas projekt Aristoteles, genomlyste alla sina team i jakten på vilka faktorer det är som kan kopplas till framgångsrika team fann man till sin förvåning att det som på forskarspråk kallas ”psychological safety” var helt utslagsgivande. Men vad är då psykologisk trygghet? Och varför så viktigt?  Och icke minst – hur skapar man det? Marie Ryd uppdaterar oss inom detta heta forskningsområde och tar avstamp i kunskapen om hur hjärnan fungerar.
  • Kan även bokas som workshop där deltagare får praktisk handledning i hur man bygger psykologisk trygghet i sig själv och i ett team

  Marie Ryd föreläsning

  Om gåshud, dagdrömmeri och serendipity

  • En föreläsning om hur fantasi och verklighet hänger samman i en formbar och stabil hjärna. Om perception, varseblivning och hur vi filtrerar verkligheten. Om hur företags vision blir till verklighet tack vare dopamin, gåshud och den formbara hjärnan.
  • Att dagdrömma är en av hjärnans dolda resurser. Vi skäms när vi är disträ, när vi tappar fokus och tankarna börjar vandra. Vi betraktar det som ett misslyckande och bortkastad tid. I själva verket byter hjärnan neuronala nätverk och släpper de hämningar av informationsflöde som är nödvändiga för att kunna associera fritt och tänka nya tankar. Fantasi ökar chansen till serendipitet, dvs förmågan att fånga något viktigt när man minst anar det eller tillvarata något som man kommer över av en tillfällighet. Ett härligt föredrag om vikten av att kunna styra uppmärksamheten, att släppa tanken fri och fånga det av dagen du mest av allt behöver.
  • Föreläsningen kan även bokas som workshop. Samma innehåll som ovan men ni provtrycker såväl organisationens vision som era individuella dagdrömmar. Skapar en samsyn och samkänsla .

  Marie Ryd föreläsning

  Självledarskap i VUCA-miljö

  • Ett medvetet och starkt självledarskap blir allt viktigare i vår ständigt föränderliga VUCA-värld. VUCA är akronymen för Volatility, Uncertainty, Complexity och Ambiguity – på svenska rörlighet, osäkerhet, komplexitet och tvetydighet. Begreppet beskriver den snabba mångfacetterade värld vi lever i som drivs av digitalisering, globalisering och nu även av insikten om att människans livsvillkor är hotade.
  • Men tack och lov så växer och förändras även kunskapen om hur vi människor och vår hjärna fungerar i lika rasande snabb takt. Vi lär oss att hjärnan är både formbar och stabil, att den tänker snabbt och långsamt, att den kan tänka utanför boxen – men bara under vissa villkor. Står vi inför ett paradigmskifte? Ja, det finns forskare som menar att vi måste ta hand om vårt ”mind” med samma ambition som våra bilar, maskiner och datorer. Det är hög tid att vi lär oss leva i och förhålla oss till denna värld och att vi gör det på hjärnans villkor. Det är helt enkelt dags att teckna ett serviceavtal med kunskapsarbetarens viktigaste produktionsenhet!
  • I VUCA-miljöer lägger ett hållbart självledarskap grunden för allt ledarskap och det som tvärvetenskapligt går under begreppet ”neuroleadership”. Marie Ryd har bevakat denna forskningsfront i snart 15 år och arbetat med att implementera den i arbetslivet nästan lika länge.
  • Kan även bokas som workshop med innehåll som ovan men deltagarna får öva på och lära sig ett antal verktyg för hållbart självledarskap. Workshopen avslutas med att man tecknar ett serviceavtal för sin främsta produktionsenhet.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Marie Ryd

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Marie Ryd