Laddar innehåll ...

Patrik Wincent - Författare och utbildare inom digitalt missbruk

Patrik Wincent

Författare och utbildare inom digitalt missbruk

Patrik Wincent är en av landets mest anlitade föreläsare inom internet- och dataspelsmissbruk. Han är grundare av Dataspelsakuten, Internetakuten och författare till inte mindre än tre böcker inom området. Under hans föreläsningar får vi en djup inblick i hur uppkopplingen påverkar våra beteenden, vårt mående och våra relationer. Han ger också en tydlig bild av vad som händer om vi lär oss att ibland ta en paus från våra telefoner, surfplattor och datorer. En bild som faktiskt är väldigt lockande.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Många av oss tänker att vi kanske borde trappa ner lite på skärmtiden, både när det gäller oss själva och våra barn. Men varför är det så svårt att motstå det där plinget? Patrik Wincent går till botten med detta och hjälper dig ta tillbaka kontrollen över dina apparater och din tid.

Patrik Wincent är utbildad terapeut och har hållit hundratals föreläsningar, seminarier och workshops under de senaste tio åren. Han talar om vad som händer när vi överanvänder vår elektronik, missbrukar den eller helt låter den vara i perioder. Han driver både Internetakuten och Dataspelsakuten, två stora företag som hjälper vuxna, ungdomar, föräldrar och pedagoger att förebygga och komma ur internet- eller dataspelsmissbruk. Dessutom är han författare till tre böcker om ämnet; “Den digitala drogen”, “När vi släpper kontrollen” och “Digital diet”.

Tekniken har fört med sig många fantastiska möjligheter. Men vad händer när man som förälder hela tiden uppdaterar på sociala medier medan barnen leker? När man kollar jobbmejlen på fritiden och privatmejlen på jobbet? När man hänger på dejtingappar när man umgås med vännerna och chattar med vännerna när man är på dejt?

Vår hjärna är inte byggd för att hela tiden bli distraherad. Boka en ögonöppnande föreläsning med Patrik Wincent och ta del av konkreta tips för att bli mer avkopplad, effektiv och närvarande i det som är viktigt – på riktigt.

Föreläsningarna riktar sig till lärare, elever, föräldrar, socialarbetare och företag. De kan hållas på svenska eller engelska och skräddarsys alltid efter era behov.

Vill du veta mer om Patrik Wincent och hans föreläsningar? Läs vår intervju här!

  Digitalt missbruk

  • Patrik Wincent är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom skärm- och dataspelsmissbruk. I den här föreläsningen går han igenom hur man definierar dataspelsmissbruk och vilka effekter det kan ha för individen och omgivningen.
  • Föreläsningen kan anpassas till studenter, föräldrar eller högstadieskolor. Eleverna får en tydlig bild av vad som skiljer hälsosamt spelande från missbruk och hur man hittar en balans i vardagen. Föräldrar och lärare får ta del av konkreta tips på hur man kan förebygga dataspelsmissbruk och hantera problematiken på ett effektivt sätt.

  Nätmobbning

  • När våra barn och ungdomar har tagit steget in i den digitala världen har mobbningen tyvärr följt efter. Nätmobbning, när någon blir trakasserad, hotad, förödmjukad eller på något annat sätt måltavla på internet, har blivit ett växande problem runt om vi våra skolor.
  • Ett av de största problemen med nätmobbning är att mobbaren kan vara anonym, vilket gör att endast fantasin sätter gränser för elakheterna, som dessutom bara är ett klick bort. Ett enda ögonblick och skadan är redan skedd. Uttalanden och bilder sprids blixtsnabbt och den drabbade är tillgänglig för sina plågoandar överallt, dygnet runt.
  • Att ta itu med problemet är otroligt viktigt, eftersom det har visat sig att barn och unga som blivit utsatta för nätmobbning är mer benägna att:
   – Skolka
   – Använda droger och alkohol
   – Få sämre betyg
   – Få hälsoproblem
   – Få låg självkänsla
  • Patrik Wincent visar hur vi kan hitta en ända på problemet att börja nysta i och hur vi kan jobba proaktivt för att undvika att barn och unga börjar mobba varandra.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden