Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Så återfår vi kontrollen över vår hjärna

Patrik Wincent föreläsning

Patrik Wincent

Terapeut och beteendevetare med föreläsning om skärmens makt över hjärnan och hur han själv lyckats åstadkomma förändring.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Stämde helt överens med förväntningar. Väldigt intressant innehåll och Patrik är trevlig att lyssna på, behaglig och skapar nyfikenhet och närvaro bland publiken. Det digitala forumet fungerade utmärkt.

Helena Wik - Östersunds kommun Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Patrik Wincent

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Patrik Wincent är auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör sig kring spelmisssbruk, dataspel mobilmissbruk, internet och sociala medier. Under en Patrik Wincent föreläsning får vi en djup inblick i hur uppkopplingen och beroenden påverkar våra beteenden, vårt mående och våra relationer. Boka en Patrik Wincent föreläsning här! 

En Patrik Wincent föreläsning ger dig/er:

 • En oroväckande men samtidigt hoppfull och inspirerande syn på dagens teknik- och databeroende
 • Tänkvärda råd och tips för att  undvika att hamna i ett beroende av skärmar
 • Historier från Patriks egna liv som missbrukare med miljonskulder och hur han själv tacklade sitt beroende

Patrik Wincent har gjort en lång resa. Från att vara popstjärna med alkoholproblem till att bli en städad och nykter terapeut, författare till fyra böcker och nu även programledare på TV3. Han driver både Internetakuten och Dataspelsakuten, två stora företag som hjälper vuxna, ungdomar, föräldrar och pedagoger att förebygga och komma ur skärmarnas makt över hjärnan. Dessutom är han författare till fyra böcker i ämnen kring missbruk och beroenden. 

Patrik Wincent är utbildad terapeut och har hållit hundratals föreläsningar, seminarier och workshops under de senaste tio åren. Under en Patrik Wincent föreläsning talar han om vad som händer när vi överanvänder vår elektronik, missbrukar den eller helt låter den vara i perioder. 

Vår hjärna är inte byggd för att hela tiden bli distraherad. Boka en ögonöppnande Patrik Wincent föreläsning och ta del av konkreta tips för att bli mer avkopplad, effektiv och närvarande i det som är viktigt – på riktigt.

En Patrik Wincent föreläsning riktar sig till lärare, elever, föräldrar, socialarbetare och företag. De kan hållas på svenska eller engelska och skräddarsys alltid efter era behov.

Vill du veta mer om Patrik Wincent och hans föreläsningar? Läs vår intervju här!

Visa föreläsningar med Patrik Wincent

  Patrik Wincent föreläsning

  Dopaminfastan

  En föreläsning om hur du kan lära dig att styra hjärnans belöningssystem och få bättre fokus, närvaro och tålamod

  Känner du dig stressad och ofokuserad, och vill känna större lugn och mening? Nyckeln är signalsubstansen dopamin, som styr hjärnans belöningssystem. Det ger en skön känsla av välbehag när du klickar och scrollar på dina sociala medier och får massa lacks och kommentarer.  Men för mycket av det goda skapar lätt en känsla av rastlöshet och tomhet. Kanske känns jobb, studier och sysslor oöverstigligt tråkiga, och du har svårt att fokusera på det du verkligen vill göra?

  I denna föreläsning som heter ”Dopaminfasta” hjälper terapeuten och coachen Patrik Wincent dig att ta kontroll över hjärnans belöningssystem. Under denna timme kommer du få erhålla kunskap och medvetenhet hur vi fungerar som människor i förhållande med vår teknologi, dvs psykologin bakom vår teknik. Du lär dig bryta dåliga vanor, prioritera smart och – det svåraste som finns – du lär dig att ha tråkigt. Belöningen blir bättre minne, ökad närvaro och kreativitet.

  Föreläsningen vänder sig till:

  • Föräldrar
  • Elever
  • Lärare
  • Socialarbetare
  • HR
  • Medarbetare

  Patrik Wincent föreläsning

  Den digitala drogen – en föreläsning om skärmens makt över hjärnan

  • Hur lär man sig att spendera mindre tid framför skärmen och skapa mer tid att engagera sig och njuta av det verkliga livet?
  • Utgångspunkten för denna Patrik Wincent föreläsning är INTE att skärmanvändande i sig är något dåligt. Det är snarare att vi ska kunna njuta av vår elektronik och använda den utan att förlora våra liv.
  • Föreläsningen hjälper dig även att identifiera det digitala beroendet och förser dig med konkreta verktyg. Den behandlar även internet- och mobilmissbruk, vetenskapliga studier, och berättar vad som händer med oss när vi överanvänder vår teknologi.

  Patrik Wincent föreläsning

  Hur du hanterar missbruk & beroenden (alkohol, läkemedel & droger)  inom företaget

  Patrik är programledaren från Lyxfällan som hade stora skatteskulder med skyhöga räntor och skulder hos kronofogden. Alkohol- och spelmissbruk. Trasiga relationer. Patrik Wincent har varit i samma sits som deltagarna i programmet. Nu hjälper han andra att ta sig ut ur sitt beroende.

  I den här föreläsningen får du:

  • Ta del av Patrik Wincents livshistoria där han kommer ut ur sitt missbruk, kantad av både motgångar och framgångar.
  • Bli inspirerad av Patrik Wincents starka historia där han reser sig från sin botten och lyckas ta sig igenom sina skulder och sitt missbruk.
  • Boka en utbildande föreläsning där du som organisation och företag (HR, chefer och medarbetare) får stöttning och kunskap kring hur du ska kunna agera med missbruk.

  Patrik Wincent hjälper Mot HR-organisationen och hjälper till att se helhetsbilden, samt hur du ska kunna stötta chefsorganet på bästa möjliga sätt. Som chef behöver du tidigt kunna se missbrukssignaler och lära dig hur du ska agera om du känner dig orolig för dina medarbetare. Vill du i stället boka en föreläsning för medarbetarna så får du ta del av Patrik Wincents livshistoria samt lära dig hur du tar ansvar och hur du ska agera om du misstänker att en kollega är i riskzonen.

  Patrik Wincent föreläsning

  Att släppa kontrollen – en föreläsning om dataspelens påverkan på barn och ungdomar

  • Dataspelsindustrin är en starkt växande kraft i vårt samhälle och barnen tillbringar mer och mer tid framför sina skärmar. Att släppa kontrollen är till för elever som spelar för mycket, eller för dig som vill få tips, råd och konkreta verktyg för att kunna konfrontera och hantera barn med dataspelsmissbruk.
  • Dataspel för med sig många positiva egenskaper såsom ökad förmåga till problemlösning, kreativitet, strategisk förmåga och inte minst att lära sig kommunicera på nya språk.Därför är det inte konstigt att dataspel utgör en stor del av våra barns och ungdomars vardag.
  • Moderna spel är designade på ett sätt som gör att spelaren ständigt får kickar av dopamin vilket kan göra dem ”berusade” på sätt som liknar det vi brukar kallar eufori. Detta medför att barn och ungdomar lätt utvecklar ett beroende av denna digitala verklighet, vilket kan leda till hemmasittarproblematik, sänkta betyg, lägre fysisk aktivitet, färre sociala interaktioner och därmed svårigheter att kommunicera med människor ansikte mot ansikte.
  • Denna Patrik Wincent föreläsning baseras på hans uppmärksammade bok med samma namn.

  Patrik Wincent föreläsning

  Den digitala barnvakten – vad den nya tekniken gör med våra barn

  • Vart går gränsen mellan barns digitala bruk kontra missbruk? Med rätt balans kan teknologin bli en nyckel till kreativa uttryck och effektiv inlärning för dina barn.
  • Digitala enheter har blivit vår tids barnvakt och dagens barn utsätts tidigt för en rad olika typer av skärmar, mobiler, surfplattor och datorer. Vad bör man som förälder, pedagog, förskolelärare tänka på när det gäller små barns användande av teknik?
  • DEN DIGITALA BARNVAKTEN är en Patrik Wincent föreläsning för förskole- och lågstadiepersonal och/eller föräldrar till barn i åldern 0-10 år, och som behöver tips och konkreta råd kring hur de skall förhålla sig i hemmet och i sin vardag kring barnens teknologi.

Referenser

Stämde helt överens med förväntningar. Väldigt intressant innehåll och Patrik är trevlig att lyssna på, behaglig och skapar nyfikenhet och närvaro bland publiken. Det digitala forumet fungerade utmärkt.

Helena Wik

Östersunds kommun

Ärligt, varmt, hoppfullt!

Jessica Carlson, Alkohol och drogterapeut

Öppenvården
Skicka en icke-bindande förfrågan på Patrik Wincent

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Patrik Wincent
Patrik Wincent

5 av 5 stjärnor

Stämde helt överens med förväntningar. Väldigt intressant innehåll och Patrik är trevlig att lyssna på, behaglig och skapar nyfikenhet och närvaro bland publiken. Det digitala forumet fungerade utmärkt.

Helena Wik - Östersunds kommun Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Patrik Wincent