Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Hjälper människor till större framgång, mindre stress och bättre välmående

Clas Malmström - Läkare, forskare, psykoterapeut och författare

Clas Malmström

Clas Malmström är läkare och forskare med inspirerande föreläsningar om varför ett bra liv inte nödvändigtvis är bekvämt.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop - 9,6 av 10 möjliga - det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av.

Agneta Eriksson-Strandberg, partner och internationell HR-direktör, Ernst & Young Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Clas Malmström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Stressar du rätt? Har du livskompetens? Gör du det för bekvämt för dig? Läkaren, forskaren och psykoterapeuten Clas Malmström kan ge dig svar på dessa frågor och många fler. Med en mix av tunga medicinska fakta och lättsam underhållning får du redskapen som skapar ett vinnande arbetsklimat.

Om vi trivs på jobbet både kan och vill vi prestera mycket bättre. Att kunna skapa en arbetsmiljö som är stimulerande och utmanande, men inte överväldigande, är en svår balansgång men en viktig ingrediens för att få verksamheten att blomstra. Som företagsläkare, psykoterapeut och karismatisk presentatör kan Clas Malmström visa vägen till hållbar framgång.

Clas Malmström är läkare och forskare och har i flera decennier jobbat med ämnen som stresshantering, arbetshälsa och produktivitet. Han har specialiserat sig på rehabilitering av patienter med svåra stressrelaterade besvär, uppmärksammats för sitt arbete med diagnostik inom positiv och negativ stress och arbetat som chef för IKEA:s företagshälsovård i 6 år. Han har även varit framgångsrik som egenföretagare.

I dag reser Clas Malmström landet runt och inspirerar allt från ledare och medarbetare, forskare och läkarkollegor till en bredare allmänhet. Till hans författade böcker hör bland annat “Chefen som gör skillnad” och “Stressa rätt”.

Med en smittande entusiasm och en unik blandning av erfarenheter från både forskning, sjukvård och egenföretagande kan Clas Malmström anpassa föreläsningen så den passar din målgrupp perfekt. Boka en föreläsning där aktuell forskning möter humor och underhållande exempel!

Visa föreläsningar med Clas Malmström

  Clas Malmström föreläsning

  Ett bra liv är inte bekvämt!

  • Är du en av dem som tycker det är skönt med hissar, bilar, elektriska dörröppnare och andra apparater som besparar dig en massa tid och svett? I så fall är du inte ensam. Men är komfort lika med välbefinnande?
  • Allt fler fastnar i komfortfällan i dag, och det gäller inte bara den fysiska biten. Vi tror att vi mår bättre bara vi slipper råka ut för utmaningar och problem – men vet du vad? Det går inte att undvika. Och faktum är att vi faktiskt mår bra av lite motstånd ibland.
  • När du vill ha starkare muskler och bättre kondition för att orka mera och må bättre gäller det att träna kroppen. Detsamma gäller hjärnan. Om du regelbundet undviker allt som är jobbigt och att anstränga dig mentalt kommer du att tappa viktiga delar av din hjärnas kapacitet.
  • Att bara sitta stilla kommer inte att göra dig lycklig. Ett meningsfullt liv innehåller nämligen både avkoppling och utmaning. Vi behöver vila, men vi behöver också stimulans för att kunna utvecklas och må bra. Vill du bli bättre på att stå ut med stress, ovisshet och frustration? Vill du hitta balansen mellan vila och utmaning? Boka denna inspirerande föreläsning där Clas Malmström visar hur du kan integrera mental styrketräning i din vardag!

  Clas Malmström föreläsning

  Är du frisk? …Eller bara osjuk?

  • Hur gör man för att må bra, egentligen? Hur kan man må dåligt trots att alla undersökningar visar att man är helt frisk?
  • I den här föreläsningen presenterar Clas Malmström en helt ny syn på sjukdom, ohälsa och hälsa. Forskning inom salutogen beteendemedicin har visat att det finns tre olika typer av ohälsa som har olika uttryckssätt och är en angelägenhet för oss alla. Vilken typ har du, din kollega eller din bekanta som mår dåligt? Och vad kan du göra åt det? Boka en inspirerande föreläsning som fyller dig med beslutsamhet och metoder för att börja må bättre – med start i dag!

  Clas Malmström föreläsning

  Gode Gud, ge mig tålamod – men gör det fort!

  • Positiv stress bygger upp oss, negativ bryter ner. Hur vet man vilken typ av stress man känner? Hur kan vi göra för att omvandla negativ till positiv stress?
  • Att vara stresskänslig kan stå i vägen för såväl välmående, relationer och prestationer på jobbet. I den här intressanta föreläsningen förklarar Clas Malmström hur olika sorters stress påverkar oss och hur du kan bli bättre på att tåla påfrestningar och stress. Du får med dig en hel verktygslåda till att hålla dig på den positiva sidan i stress-zonen genom ett offensivt bemötande av stressen och att anta utmaningar på rätt sätt.

  Clas Malmström föreläsning

  Vad är det egentligen som händer på en riktigt bra arbetsplats?

  • I den här föreläsningen får du se psykosocial arbetsmiljö i ett helt nytt ljus. I stället för att bara fixa problem på arbetsplatsen hjälper Clas Malmström er att skapa en givande arbetsmiljö från grunden. En riktig aha-upplevelse för många ledare!
  • Arbetsglädje handlar om så mycket mer än att bara ha det roligt på jobbet. Det handlar minst lika mycket om att ha lust att prestera, en känsla av engagemang, gemenskap och meningsfullhet. För att skapa en sådan arbetsmiljö krävs ett möjliggörande av chefen, men det är alla ledares och medarbetares gemensamma ansvar att se till att det blir av.
  • I den här föreläsningen visar Clas Malmström hur ni tillsammans kan skapa en välkomnande, hälsosam och resultatgivande arbetsplats!

  Clas Malmström föreläsning

  Arbetsglädje – inte bara att ha kul på jobbet!

  • Har du tänkt på att du tillbringar många år av ditt liv på jobbet? Med tanke på det borde vi verkligen satsa mer på att göra den tiden så bra som möjligt. Att kunna gå till en arbetsplats där vi känner oss välkomna, behövda och där vi känner att vi gör nytta är mycket betydelsefullt. En vanlig arbetsdag kan visst vara minnesvärd och glädjefylld, men hur gör man?
  • Att skapa en arbetsmiljö som präglas av entusiasm, gemenskap och arbetsglädje är inte bara chefens ansvar. Alla, både medarbetare och chefer, måste hjälpa till för att göra arbetsplatsen så bra som det bara går.
  • I den här föreläsningen berättar Clas Malmström på ett lättsamt sätt vad forskning om goda arbetsmiljöer har kommit fram till. Ta del av många smarta tips för hur du kan lyfta både din egen och dina medarbetares arbetsdag!
  • Målgrupp: arbetslag, projektteam och slutna grupper

  Clas Malmström föreläsning

  Patienter som varken är friska eller sjuka – vad ska vi göra med dem?

  • Många patienter har olika blandade psykiska och kroppsliga besvär av en sådan kaktär som kan medföra stora utmaningar för vårdpersonalen. Clas Malmström är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom ämnen som somatisering, stressrelaterade besvär, hälsostress, hypokondri och psykosomatik.
  • Föreläsningen kan ges under en halvdag eller byggas ut till en fyradagarsutbildning. I de längre utbildningarna ingår förutom föreläsning även fördjupade studier av psykosomatisk patofysiologi med hjälp av psykofysiologisk mätutrustning, grupparbeten kring patientfall och träning på viktiga behandlingsmoment.
  • Målgrupp: personal och medarbetare inom hälso- och sjukvård, tandvård och äldreomsorg.

Referenser

Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop - 9,6 av 10 möjliga - det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av.

Agneta Eriksson-Strandberg, partner och internationell HR-direktör, Ernst & Young

Ernst & Young

Jag har det största förtroende för Clas Malmström. Som företagsläkare åt oss har han visat prov på en fantastisk förmåga att kombinera god medicinsk kompetens med helhjärtat engagemang i den enskildes situation, samtidigt som han ser till nyttan för den betalande kunden-arbetsgivaren, i detta fall våra företag IKEA och IKANO.

Ingvar Kamprad, grundare av IKEA

IKEA

Oj! Det var den bästa föreläsning jag varit på. Någonsin. Jag har tänkt på det han sa varenda dag sedan dess, och det har hjälpt mig att må mycket bättre på jobbet!

Torun Forslid, Kanslichef Lunds universitet

Lunds universitet

Tack för en strålande föreläsning, Clas! Du var i särklass den mest uppskattade av alla våra föreläsare. Utvärderingarna gav dig 5,1 i snitt. 5 var högsta betyg, men någon hade t.o.m. skrivit 6-or på dig!

Sanna Ehdin, arrangör Bjäre Hälsodagar i Båstad

Bjäre Hälsodagar

Det var många som skrev i sina utvärderingar att de tyckte föreläsningen var jättebra. Att Clas var inspirerande och att man fick saker med sig att fundera vidare kring!

Mathilda Isaksson, Avdelningschef

Uddevalla kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Clas Malmström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Clas Malmström
Clas Malmström

5 av 5 stjärnor

Våra delägare och chefer är ett kräset gäng, men Clas Malmström fick högsta poäng av nästan allihop - 9,6 av 10 möjliga - det har ingen annan föreläsare vi anlitat varit i närheten av.

Agneta Eriksson-Strandberg, partner och internationell HR-direktör, Ernst & Young Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Clas Malmström