Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Öppna upp för värdefulla samtal

Oskar Sternulf_Athenas_Föreläsare

Oskar Sternulf

Oskar Sternulf, prisbelönt för sina perspektivskapande föreläsningar, erbjuder en unik inblick i psykisk ohälsa & HBTQ+-personers upplevelser, idealiskt för företag & kommuner som värdesätter inkludering.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Oskar Sternulf

 • Genom Oskars berörande berättelser inleds viktiga och ibland svåra samtal inom er organisation, vilket öppnar upp för ökad förståelse och samhörighet bland medarbetarna.
 • Ta del av djupgående insikter om känsliga ämnen som HBTQ+-frågor, psykisk ohälsa och våld i hemmet.
 • Dra nytta av Oskars omfattande erfarenhet med över 2 500 föreställningar (cirka 350 om året) och låt er inspireras av hans professionella och beprövade framträdanden.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Oskar Sternulf

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Oskar Sternulf förvandlar hjärtskärande berättelser till en djup och meningsfull dialog. Hans prisbelönta, gripande monologer och föreläsningar om HBTQ+, psykisk ohälsa och våld i nära relationer erbjuder en oslagbar kombination av konst, empati och samhällsmedvetenhet. Boka nu och berika din organisation med viktiga insikter och samtal kring dessa kritiska ämnen.

Därför ska du boka Oskar Sternulf

 • Genom Oskars berörande berättelser inleds viktiga och ibland svåra samtal inom er organisation, vilket öppnar upp för ökad förståelse och samhörighet bland medarbetarna.
 • Ta del av djupgående insikter om känsliga ämnen som HBTQ+-frågor, psykisk ohälsa och våld i hemmet.
 • Dra nytta av Oskars omfattande erfarenhet med över 2 500 föreställningar (cirka 350 om året) och låt er inspireras av hans professionella och beprövade framträdanden.

Verklig förändring börjar med äkta, inspirerande berättelser som driver dialog, förståelse och inkludering på arbetsplatsen. Genom att boka Oskar Sternulf är det inte bara ett steg mot att adressera vitala ämnen som HBTQ+, psykisk ohälsa och social rättvisa, utan det är en investering i att skapa en öppen, stödjande och medveten företagskultur där alla känner sig sedda och värderade.

Oskars framträdanden kännetecknas av hans förmåga att kombinera personliga erfarenheter med universella sanningar, skapa en resonans som både berör och inspirerar åhörarna. En Oskar Sternulf-föreläsning är en interaktiv resa som motiverar till dialog, reflektion och framför allt handling.

I sitt författarskap, med titlar som ”Gay, straight eller mittemellan?” och ”Jävla bögjävel”, belyser Oskar komplexiteten och de mångfacetterade aspekterna av identitet och psykisk hälsa. Hans böcker erbjuder inte bara fördjupad insikt i dessa teman utan fungerar även som utmärkta resurser i fortsatta interna diskussioner och utbildningar inom företaget eller organisationen.

Oskar har även erkänts för sitt engagemang och sitt arbete med olika utmärkelser och nomineringar, däribland som slutkandidat till Raoul Wallenberg-priset 2022 och som mottagare av Regnbågspriset 2020. Denna uppskattning från omvärlden är en tydlig indikator på det positiva avtryck hans arbete lämnar och den potentiella inverkan det kan ha på er organisation.

Genom att boka Oskar Sternulf till ditt event, engagerar du din organisation i en berörande konversation som har kraften att förändra hur ni ser, förstår och agerar i frågor som rör mental hälsa, identitet och inkludering.

Visa föreläsningar med Oskar Sternulf
OSKAR STERNULF FÖRESTÄLLNING

KOMMA UT

HBTQ-monologen ”Komma ut” är skriven och framförd av skådespelaren Oskar Sternulf.

 • Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är.
 • I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den person de är.
 • Föreställningen är mottagare av fem utmärkelser (bland annat från RFSU och Byggnads) och hade urpremiär under Karlskrona Pride i maj 2016 och har sedan dess spelats över 1 000 gånger (!) på flertal Pride-festivaler, skolor, museer och offentliga teatrar.

Föreställningslängd: 50 minuter. Eftersamtal: 40 minuter.

 

OSKAR STERNULF FÖRESTÄLLNING

#snygg #snyggare #utbränd

En monolog om sociala medier och psykisk ohälsa

Hur viktigt är det att bli omtyckt och bekräftad på sociala medier? Kan det bli en sådan negativ spiral att det till slut inte finns någon annan utväg än det värsta tänkbara?

 • En hel del människor kommer garanterat känna igen sig i den här tragikomiska monologen, som berättar om en kille som är som de flesta andra människor. Han jagar likes, vill vara duktig i allt, men mår bara sämre och sämre ju mer han försöker att leva det perfekta livet, på och utanför skärmen.
 • Föreställningen #snygg #snyggare #utbränd ger såväl unga som äldre en ordentlig tankeställare kring ett av de mest omdebatterade ämnen inom skolans värld just nu – sociala medier. Larmrapporterna om att våra unga mår psykiskt dåligt härleds väldigt ofta till det som sker på internet.
 • Vi ska hela tiden uppnå perfektionism och detta i sig påverkar ofantligt många människor i det tysta och kan leda, dels till utanförskap, dels till ett destruktivt agerande, som i sin tur kan göra att människor börjar med ett självskadebeteende och i värsta fall kan leda till självmordstankar.
 • Redan innan föreställningen hade premiär blev Oskar mottagare av flera kulturutmärkelse från bland annat Svenska kulturfonden och Lars Hiertas Minne. Sedan premiären 2109 har den redan spelats över 300 gånger.

Föreställningslängd: 55 minuter. Eftersamtal: 35 minuter.

OSKAR STERNULF FÖRESTÄLLNING

Brutna löften, brutna revben

I föreställningen ”Brutna löften, brutna revben” riktas ljuset mot våld i nära relationer.

Oskar Sternulf väjer inte för det tunga. I denna föreställning riktar han ljuset mot våldets mekanismer i hemmet. Vi får följa den vältalige Sebastian i ett polisförhör där han berättar om den charmiga Julia, som är kvinnan i hans liv. Utan att glorifiera våldet får vi en inblick i varför någon väljer att ta till våld och psykisk misshandel för att bryta ner en annan människa.

Sedan premiären 2021 har föreställningen redan spelats 150 gånger.

Längd: 50 min. Möjlighet till eftersamtal (40 min) med skådespelaren direkt efteråt.

För att alla ska kunna ta del av föreställningarna går de att se på tre olika sätt:

 • Fysiskt – Föreställningen spelas med publik på plats.
 • Digitalt – Du erbjuds en förinspelad föreläsning via länk, något som är praktiskt nu i pandemitider.
 • Digilogt – Oskar håller föreställningen live hos kund, men publiken deltar via länk.

Referenser

Oskar Sternulf – en ny Gardell.

Sydöstran

Med måleriskt kroppsspråk åskådliggör han även symboliska uttryck.

DN

En brännande gestaltning!

BLT

"Komma ut" är ledsamt nog en viktig pjäs om rädslor, fördomar och en helt vanlig kille.

Barometern

"Komma ut" är en intim och humoristisk föreställning som framförs med precision och glädje

Länstidningen i Östersund

Sternulf levererar en tankeställare. …sätter skickligt ord på situationen!

BLT

Det är en fin monolog som varenda ungdom och varenda vuxen borde se.

Nybro Tidning

Det är en pjäs som ligger rätt i tiden, med allt fler som mår psykiskt dåligt.

Sydöstran

Här är texten det viktiga och man lyssnar! Det är viktigt det som sägs utan att det för den delen blir tråkigt!

På scen

Här är Oskar Sternulf en nydanare. Han är manusskrivare, skådespelare och teaterdirektör på en gång. Han är också opinionsbildare för humanism, kärlek och tolerans. Föreställningen bidrar till debatten om och mot mäns våld mot kvinnor i nära relationer.

Sydöstran

"Brutna löften brutna revben" är en skickligt konstruerad berättelse, skriven av en dramatiker som vet vad han gör. Man sitter på helspänn från början till slut... Oskar Sternulf som skådespelare lyckas göra Sebastian till en så hotfull gestalt. Jag satt hemma i min soffa och tittade på premiären i direktsändning och glömde definitivt bort att det var 50 mil till scenen.

BLT
Skicka en icke-bindande förfrågan på Oskar Sternulf

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Oskar Sternulf