Laddar innehåll ...

Emma Frans föreläsning - falska och sanna nyheter

Emma Frans

Emma Frans är prisbelönad vetenskapsskribent och forskare. I hennes spännande föreläsningar ges du verktygen för att skilja sanna nyheter från falska

I tider av alternativa fakta och fake-news kan det vara svårt för en vanlig person att orientera sig i mediebruset. Vad är sant och vad är falskt? Emma Frans bestämde sig för att ta sig an uppgiften att dissekera samtidens informationsflöde och med sin bakgrund inom vetenskap och journalism har hon tack vare sina insatser blivit tilldelad priser såsom Stora Journalistpriset och Årets Folkbildare. Boka en spännande och underhållande Emma Frans föreläsning hos oss på Athenas i dag!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Att lära sig skilja på sanna och falska nyheter är en vetenskap i sig. Emma Frans insåg detta nutida samhällsproblem och bestämde sig för att göra något åt det. I en Emma Frans föreläsning delar hon med sig av sin kunskap kring hur man kan skilja på lögner från sanningar, och på så sätt skapa sig en mer korrekt uppfattning av omvärlden. Emma Frans är också aktiv på twitter med kontot Alternativa Flashar där hon tar upp och delar med sig av positiva nyheter ofta inom vetenskapen, något som ofta försvinner i mediebruset.

En Emma Frans föreläsning ger dig:

  • En experts råd och kunskap för vad som krävs för att ta reda på om nyheter är sanna eller falska
  • Verktyg för kritiskt tänkande och hur du kan bilda dina egna uppfattningar baserat på sanningar
  • En intressant och underhållande samhällsgranskning av en av Sveriges vassaste experter inom området för nyhetsspridning

Emma Frans är doktor i medicinsk epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm och tidigare vid University of Oxford. Redan som barn intresserade hon sig för den mänskliga kroppen och psyket. Idag kan vi läsa hennes artiklar i Svenska Dagbladet där hon är skribent för kolumnen Vetenskapskollen. Hon står bakom twitterkontot Alternativa flashar där hon lyfter fram viktiga och positiva nyheter inom vetenskapen. Hon har kallats för en av de roligaste svenska skribenterna på twitter.

Boka en Emma Frans föreläsning i dag och lär dig tänka kritiskt och granska omvärlden!

Foto: Niklas Nyman, Volante

    Emma Frans föreläsning

    Nuförtiden är alla dagar som första april

    • Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av alternativa fakta, fejknyheter och halvsanningar berättar forskaren och prisade journalisten Emma Frans hur du bör tolka både nyhetsflödet och påståenden från bekanta. En Emma Frans föreläsning som ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas.
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden