Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Få en världsbild baserat på fakta och kunskap

Olof Gränström föreläsning - Omvärldsanalytiker och statsvetare

Olof Gränström

Statsvetare och omvärldsanalytiker som gör världen mer lättbegriplig baserat på fakta istället för rädsla

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Olof Gränström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Olof

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Olof Gränström är statsvetare och ekonom. Olofs mission i livet är att få fler människor att lära sig om och förstå mer om den värld vi lever i. Som den expert han är förser han åhörare med ett globalt och historiskt perspektiv i en ögonöppnande föreläsning om vår omvärld. Boka en spännande Olof Gränström föreläsning idag hos oss på Athenas!

Därför ska du boka en Olof Gränström föreläsning:

 • Olof har jobbat nära med hyllade författaren Hans Rosling och med insikter och lärdomar baserat på fakta får du en stor kunskap om världen
 • I en värld full av ”fake news” samt beslut och nyhetsrapportering baserat på rädsla, fördomar och förutfattade meningar är Olofs föreläsningar en nödvändig källa för fakta och förståelse
 • Som statsvetare, företagsekonom och utbildare hjälper Olof dig förstå världen vi lever i och människor du gör affärer med!

Olof Gränström har jobbat som projektledare för Gapminder som är grundat av Hans Rosling, en av författarna bakom omtalade och prisade böcker som ”Factfulness : tio knep som hjälper dig att förstå världen”. Där gav han lektioner, föreläsningar och workshops om globala trender och fakta om omvärlden. Forskningsstudier har visat att vi egentligen inte vet det vi tror oss veta om världen, och det leder till beslut baserade på fördomar och ignorans. Som senior advisor på Whispr Group har Olof Gränström jobbat med företag som Adidas, Spotify och Volswagen med just detta – att förstå skillnaden mellan kollektiva föreställningar och fakta.

Som föreläsare är Olof Gränström tankeutmanande, karismatisk och självsäker. Hans mål är att alltid ge precis och klar information om den värld vi lever i genom historier, visualiseringar och intressanta insikter. Olof talar om en mängd olika ämnen inom statsvetenskap, globalisering och internationella relationer. Under ”Föreläsningar” finner du exempel på några av hans föreläsningar.

Boka en spännande och inspirerande Olof Gränström föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Olof Gränström

  Olof Gränström föreläsning

  Covid-19 förändrade allt, men vad hände egentligen?

  • Covid-19 har förändrat vår värld är något som man ofta hör sägas. Men vad är det egentligen som hänt? Genom att visualisera data med Hans Roslings klassiska bubblor leder Olof oss genom vad som egentligen har hänt med ekonomier, handel och utsläpp.
   Vad som är viktigare är att Olof ger en inblick inte bara vad som hänt men hur det kan komma att påverka vår framtid genom att prata om att vår syn på hållbarhet har förändrat vår konsumtion och inte minst vår världsbild.

  Olof Gränström föreläsning

  Hur världen faktiskt ser ut

  • För att undvika beslut baserade på känslor som rädsla och förutfattade meningar måste vi få tillgång till fakta och rätt information. I denna ögonöppnande föreläsning delar Olof med sig av kunskaper om världen baserat på fakta. Olof delar med sig av fakta och statistik om världen som motvikt mot den överdramatiska världsbilden som ofta delas av människor idag.

  Olof Gränström föreläsning

  Global utveckling och hållbar utveckling

  • För att verkligen kunna förstå och jobba med hållbar utveckling idag måste man förstå hur vi har hamnat där vi är. Olof ger i denna föreläsning åhörarna en fakta-baserad bakgrund för hållbar utveckling, och ger er därmed möjligheten att fatta bättre beslut baserade på fakta.

  Olof Gränström föreläsning

  Att sätta saker i perspektiv

  • Olof kan använda just er organisations statistik och visualiserande data för att skräddarsy en föreläsning. Ni kommer förstå hur just era fördomar och omdömesförmågor påverkar era affärer.
Olof Gränström Video

"For A Fact-Based Worldview", en föreläsning med Olof Gränström

Ta del av den här föreläsningen med Olof Gränström, där han talar om hur världsbilden skiljer sig från den faktabaserade världsbilden. Ser vi det vi behöver se eller generaliserar vi bara utifrån vår redan existerande kunskap?

Visa föreläsningar med Olof Gränström

Referenser

Olof höll en intressant och relevant föreläsning. Detta märktes framför allt genom att eleverna var fokuserade och engagerade. Olof lyckades fånga deras intresse dels genom sitt rappa sätt och sin breda kunskap med flera intresseväckande exempel, men också genom att engagera eleverna och interagera med dem. Både lärare och elever har kommit till mig och sagt hur mycket de uppskattade föreläsningen!

Helena Cornell, Lärare och programförstelärare på SA-programmet

Danderyds gymnasium

Olof är väldigt kunnig både innehållsmässigt men även hur han presenterar det. Ämnet var högst relevant för våra kunder och det märkes att de var trollbundna!

Sandra Vindehav, Marknadskoordinator

Matilda FoodTech
Skicka en icke-bindande förfrågan på Olof Gränström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Olof Gränström