Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Få en världsbild baserat på fakta och kunskap

Olof Gränström föreläsning - Omvärldsanalytiker och statsvetare

Olof Gränström

Statsvetare som gör världen mer lättbegriplig baserat på fakta istället för rädsla

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Olof Gränström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Olof Gränström är statsvetare och f.d lärare. Olofs uppdrag är att få fler människor att lära sig om och förstå den värld vi lever i. Som den expert han är förser han åhörare med ett globalt och historiskt perspektiv i en ögonöppnande föreläsning om vår omvärld. Boka en spännande Olof Gränström föreläsning idag hos oss på Athenas!

Därför ska du boka en Olof Gränström föreläsning:

 • Olof har jobbat nära med hyllade författaren Hans Rosling och med insikter och lärdomar baserat på fakta får du en stor kunskap om världen
 • I en värld full av ”fake news” samt beslut och nyhetsrapportering baserat på rädsla är Olofs föreläsningar en nödvändig källa för fakta och förståelse
 • Som statsvetare, företagsekonom och utbildare hjälper Olof dig förstå världen vi lever i och människor du gör affärer med!

Olof Gränström har jobbat som projektledare för Gapminder som är grundat av Hans Rosling. Där gav han lektioner, föreläsningar och workshops om globala trender och fakta om omvärlden. Forskningsstudier har visat att vi egentligen inte vet det vi tror oss veta om världen, och det leder till beslut baserade på fördomar och ignorans.

Som föreläsare är Olof Gränström tankeutmanande, karismatisk och självsäker. Hans mål är att alltid ge precis och klar information om den värld vi lever i genom historier, visualiseringar och intressanta insikter. Olof talar om en mängd olika ämnen inom statsvetenskap, globalisering och internationella relationer. Under ”Föreläsningar” finner du exempel på några av hans föreläsningar.

Boka en spännande Olof Gränström föreläsning idag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Olof Gränström

  Olof Gränström föreläsning

  Covid-19 förändrade allt, men vad hände egentligen?

  • Covid-19 har förändrat vår värld är något som man ofta hör sägas. Men vad är det egentligen som hänt? Genom att visualisera data med Hans Roslings klassiska bubblor leder Olof oss genom vad som egentligen har hänt med ekonomier, handel och utsläpp.
   Vad som är viktigare är att Olof ger en inblick inte bara vad som hänt men hur det kan komma att påverka vår framtid genom att prata om att vår syn på hållbarhet har förändrat vår konsumtion och inte minst vår världsbild.

  Olof Gränström föreläsning

  Hur världen faktiskt ser ut

  • För att undvika beslut baserade på känslor måste vi få tillgång till fakta och rätt information. I denna ögonöppnande föreläsning delar Olof med sig av kunskaper om världen baserat på fakta. Olof delar med sig av fakta och statistik om världen som motvikt mot den överdramatiska världsbilden som ofta delas av människor idag.

  Olof Gränström föreläsning

  Hållbar utveckling

  • För att verkligen kunna förstå och jobba med hållbar utveckling idag måste man förstå hur vi har hamnat där vi är. Olof ger i denna föreläsning åhörarna en fakta-baserad bakgrund för hållbar utveckling, och ger er därmed möjligheten att fatta bättre beslut baserade på fakta.

  Olof Gränström föreläsning

  Att sätta saker i perspektiv

  • Olof kan använda just er organisations statistik och visualiserande data för att skräddarsy en föreläsning. Ni kommer förstå hur just era fördomar och omdömesförmågor påverkar era affärer.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Olof Gränström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Olof Gränström