Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-02-blue

Känn, upplev och omfamna framtidens fantastiska möjligheter

Göran Adlén föreläsning

Göran Adlén

Möt Mr. Trendspanare och framtidsvisionären Göran Adlén

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!

Johanna Skans - kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv Visa alla referenser

Därför ska du boka en Göran Adlén föreläsning

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är arenan en teater, ibland en ishockeyrink, ett styrelserum eller ett konserthus. Oavsett var bjuds det på en intressant blandning av fakta, forskning, underhållning och praktisk psykologi. Boka en föreläsning som ger insikt och förbereder er inför framtiden!  

Därför ska du boka en Göran Adlén föreläsning

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.

Att se in i framtiden är inte lätt. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt. Men det finns några personer bland oss som kan göra mycket kvalificerade bedömningar av hur framtidens digitalisering och teknologiers kommer att påverka vår liv och arbete. Göran Adlén är en av dessa personer. Han har gjort framtiden till sin specialitet och hjälper dagens verksamheter att vara beredda på morgondagens utmaningar och möjligheter.

Göran Adlén är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är sedan 16 år tillbaka en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3 000 genomförda föreläsningar i bagaget.

2014 blev Göran Adlén “Årets föreläsare” och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till “Årets talare” och fått hedersomnämnande vid “Stora Talarpriset” tre år i rad. När Göran Adlén inte föreläser jobbar han med skräddarsydda utbildningar för företag eller som konsult för både stora och små verksamheter med strategiska framtidsfrågor. Han är även författare till fyra böcker, bland annat storsäljaren “Framtiden är inte vad den brukade vara”.

Göran Adlén erbjuder ett dignande smörgåsbord av intressanta föreläsningar att välja på. Samtiden och framtiden förändras hela tiden, likaså föreläsningarna, som skräddarsys så att de passar just din verksamhet. Göran Adlén är noga med att inte bara bjuda på underhållning och ett skratt för stunden, utan även skapa konkreta resultat och förändring som verkligen består.

Boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och framtidens viktigaste trender!

Foto: Knut Koivisto

Visa föreläsningar med Göran Adlén

  Göran Adlén föreläsning

  MOD, PASSION OCH MYCKET ACTION
  Den uppgraderade versionen

  • Vilket skitår, vi har haft! Du har hört orden. Många gånger. Men behöver det verkligen vara
   ett skitår, eller är det nu möjligheterna skapas. Den här föreläsningen vänder på allt.
   Tristess byts mot glädje. Hot mot möjligheter. Dystopi mot framtidstro. Det är nu chansen
   finns.
  • Det är här inspiration. Det här är energi. Det här är framtidshopp. Den är en föreläsning
   som har ett enda mål att uppgradera dig som människa och som organisation.
  • För allt handlar om att våga tänka i nya banor, släppa loss all energi och passion för det
   man gör och inte snacka så mycket utan faktiskt göra. Det finns inga mirakelkurer hur man
   ska lyckas. Det handlar om att göra det här tillsammans. Dra nytta av den gemensamma
   kraften. Skapa framtidstro och börja se att den här tiden faktiskt kan visa vara
   möjligheternas paradis. Det är helt enkelt dags att uppgradera framtiden.

  Göran Adlén föreläsning

  GASA eller BROMSA – Det är i uppförsbackarna det händer

  • Har du tänkt på en sak? Det är när det är som tuffast som det finns störst möjligheter.
   Det är inte en slump att nästan alla cykellopp och skidlopp avgörs i just uppförsbackarna.
   Någon rycker. Någon vågar. Någon lyckas bemästra den envisa mjölksyran.
  • Nu är det svåra tider. Fruktansvärt kämpigt till och med. Men vi vet också att det aldrig går att
   spara på krafterna i en uppförsbacke. Det går heller aldrig att spara sig ur en kris.
   För det är under lågkonjunktur som du har chansen att agera. Det är då du ska investera. Det är då du
   ska satsa på marknadsföring som lättare kommer att synas. Det är då du har chans att rekrytera den
   personal som du vill ha. Det är då du ska sluta prata om kostnadsoptimering och istället prata om intäktsmaximering.
  • Varför? För att allt vänder igen, och det kommer det att göra även den här gången. Då får du också så mycket större utväxling av dina nuvarande insatser. Det är nu du har chansen. För vad brukar komma efter en brant uppförsbacke? – Jo, en lång skön utförssträcka där du som förberett dig bara kan glida ifrån dina konkurrenter. Följ rådet som Michael Caine fick av sin mamma: ”Gör som en anka. Håll dig lugn på ytan och paddla utav bara helvete därunder”.
  • Detta är en hoppingivande, peppande föreläsning om hur du, trots nuläget, kan bli en vinnare i framtiden. En föreläsning där vi också tittar bakåt för att kunna se framåt. För alla svaren finns i historien, både i hur du ska agera i en kris och hur du ska agera när vi befinner oss in i en lågkonjunktur.

  Göran Adlén föreläsning

  FRAMTIDENS ARBETSLIV – En skön härlig guacamole som sätter alla gamla sanningar ur spel

  Det var inte bättre förr. Det var bara förr. Inget kommer att vara sig likt längre. Arbetsplatserna kommer att förändras efter den pandemi som har drabbats världen. Vårt sätt att arbeta kommer att förändras. Det kommer att ske en digitaliseringsvåg över våra arbetsplatser där fler kommer att arbeta hemifrån och en del bara sporadiskt kommer att besöka sin arbetsplats. Valfriheten blir större. Anställningsformerna kommer att bli mer flexibla. Och mitt i detta finns en gig-eco-nomy som vuxit sig stark.

  Det här kommer att förändra ledarskapet, hur man bygger en stark företagskultur och inte minst hur man skapar arbetsglädje. De gamla sanningarna gäller inte längre. Nu handlar det om att bygga organisationer som verkligen bygger en TILLSAMMANS-kultur och inte låter ordet tillsammans stanna vid att vara en klatschig kylskåpsmagnet.

  Den här föreläsningen belyser förändringen och möjligheten, baserad på forskning, i hur man bygger en stark företagskultur, hur man skapar arbetsglädje och hur man får en organisation som fungerar när arbetsplatserna
  inte ser ut som de gjort tidigare.

  Det är en inspirerande föreläsning som ger dig verktygen till hur man kan förändra sitt sätt att arbeta till det bättre.

  • Få en mer korrekt bild av framtiden än hur många pessimister väljer att måla upp den (och ja, pessimister är ofta högljudda!). Göran visar med exempel varför vi bör säga JA till framtiden!
  • Göran Adlén omkullkastar vad du TROR om framtiden, och fokuserar på vad som faktiskt kommer hända – det är en positiv och motiverande bild han visar upp!
  • Få en allomfattande bild av framtiden kopplat till framtidens företagande, teknik, människan, robotar och artificiell intelligens.

  Göran Adlén föreläsning

  Sälj mindre och älska mer – Kundservice och försäljning

  Hur ska vi egentligen möta framtidens kund? En kund som är påläst och som inte vill mötas av en säljare som vill sälja utan hjälpa kunden att handla istället. Hur ska vi möta en kund som är mindre lojal mot varumärken och som är beredd att byta varumärke om det inte motsvarar deras krav på kvalitet?

  Gårdagens sätt att sälja fungerar inte idag och ännu mindre imorgon. Kraven förändras och den traditionella säljaren kommer att bytas ut mot en kärleksfull butler som hjälper kunden att ge en upplevelse och ge den extrema servicen.

  Idag är nätet inblandade i nästan alla köp. Vi samlar information själva om vad vi tänkt köpa.
  Ibland handlar vi varan på nätet, ibland i en fysisk butik. Gränserna håller på att suddas ut och vi kan inte längre prata om e-handel och fysisk handel utan bara om handel.

  Det här är en föreläsning som visar hur företagen måste börja förstå de nya kundgrupperna, generation Z. Och som får oss att förstå varför vi måste förändra svårt sätt att möta kunden. Nyckelorden är kunskap och kärlek om man ska lyckas i framtiden. Det är precis det som den här föreläsningen handlar om.

  Sälj mindre, älska mer och öka lönsamheten.

  Göran Adlén föreläsning

  DEN DIGILOGA VINNAREN – Trender och omvärldsspaning

  Robotar som kan dela hjärna med andra robotar, röststyrda betjänter som styr vår vardag, miljarder intelligenta prylar som bildar ett gigantiskt internet of things. Självkörande bilar, 3d-printade kroppsdelar, intelligenta sängar som gör att vi kan sova bättre och kuddar som gör att vi kan andas bättre. Allt kan digitaliseras. För några är det skrämmande, för andra en enorm möjlighet. Men det är som Epiktetos, redan 50-140 f.kr sa: ”Det finns bara en väg till glädje och det är att sluta bekymra sig över det man inte kan påverka”.

  Maskinerna kommer att vara överlägsna oss i mycket. Det kommer att bli enorma förändringar, men också enorma möjligheter, om man gör rätt. För redan nu ser vi många som har misslyckats med sina digitala satsningar. Det är lätt att göra fel. Det är lätt att glömma människan. Det är lätt att glömma syftet.

  Men mitt i den stora digitaliseringseran så ser vi fler och fler analoga branscher som växer. Made by hand kommer att bli ett av framtidens stora konkurrensmedel. För framtiden är inte digital. Framtiden är inte heller analog. Den är digilog.

  Hur blir man då digilog? Boka en underhållande, konkret och fascinerande föreläsning om framtiden som ger dig en massa häftiga reflektioner, tankar och verktyg för hur du ska bli den digiloga vinnaren.

Referenser

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!'

Johanna Skans

kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv

Göran är en väldigt positiv och inspirerande föreläsare med spännande frågeställningar och bra slutsatser. Vi upplevde föreläsningen som en riktig vitamininjektion med nyttiga tankeställare!

Pia Coxner

Techship AB

Otroligt bra, han är riktigt duktig på att slänga in några kaxiga kommentarer till rätt personer för att sedan ge en tankeställare och vända det till någonting positivt - med en glimt i ögat!

Moa Eriksson

Aritco Lift AB

I utvärderingen från våra medarbetare står att läsa att föreläsningen med Göran var supertrevlig och innehållet var enormt bra, intressant och givande. Man vill höra mer av honom.

Marita Östberg

Trelleborgs Hamn AB

Göran är den outtröttlige, ständigt aktuella och alltid underhållande trendspanaren som gör det svåra enkelt att förstå

Johan Ronnestam

Serieentreprenör, futurist

Göran har en förmåga att vara både nyfiken och framtida samtidigt som han värnar det som är viktigt här och nu. Att han sen bjuder på att han är pryltokig och lite fåfäng skapar skön och öppen stämning under hans föreläsningar

Johan Hjort

Top Hotels & Meetings

Glad, positiv, optimist med humor som samtidigt skapar tankar, kommer med idéer, det ger eftertanke och en klokhet. En varm människa?

Lotta Sandberg

Mäklarhuset

Göran är förmodligen det bästa vi kan uppleva på en föreläsarscen just nu. Han botaniserar i de trender som påverkar vår vardag, ständigt aktuell, uppdaterad och förmedlar dessa med djup och humor och en ödmjuk touch som gör att han går hem överallt, hos vem som helst.

Lennart Paulsson

Eventakademins ordförande

Göran Adlén the king of fucking everything! Har du inte mött Göran har du inte förstått meningen med livet! Ren kärlek rakt från hjärtat - alltid!

Lisa Bergman

Frisör

Efter att ha lyssnat på Görans trendrapport kände jag mig som en Duracellkanin som bara såg möjligheter

Håkan Olsson

CEO SMESP AB

Jag har varit på fler av Görans förträffliga föreläsningar. Göran har med en otroligt skärpa i sin spaning på framtiden inspirerat mig och mina bolag. Jag har tagit vara på Görans spaningar i mitt jobb som Vd för olika hotellkedjor och hjälpt mig med utvecklingen av dom. Har även varit en av mina bästa lärare någonsin under tiden på IHM för 20 år sedan. Tack för all insikt Göran

Jag har varit på fler av Görans förträffliga föreläsningar. Göran har med en otroligt skärpa i sin spaning på framtiden inspirerat mig och mina bolag. Jag har tagit vara på Görans spaningar i mitt jobb som Vd för olika hotellkedjor och hjälpt mig med utvecklingen av dom. Har även varit en av mina bästa lärare någonsin under tiden på IHM för 20 år sedan. Tack för all insikt Göran

Svenska Hotell

Du är en stor inspiratör från IHM som gjorde stort avtryck och intryck. Har lyssnat på dina trendspaningar som alltid legat långt fram, men som jag efter ett par år reflekterat över att jag hört dig prata om när vi väl var framme i framtiden. Du har god känsla för feeling och ett avslappnat sätt att framföra dina tankar utan att vara för teoretisk eller högdragen. Du levererar med passion, humor och stort engagemang så att budskapet sätter sig kvar i pannloben. Tack - du har förändrat mitt sätt att se på omvärlden! Keep going, du gör skillnad!

Jenny Furtenbach

The First Impression Company

Har sett och hört en hel del genom åren, men bättre än såhär blir det inte. Sensei Göran, här har du svart bälte. Bara att gratulera de som är smarta nog att anlita dig framöver. Keep going, Grandpa!

Janne Hartlin

Mix Megapol, Bauer Media AB

Alltid aktuell Alltid tänkvärd Alltid rolig Alltid nytt Alltid insiktsfull Alltid interaktiv med oss i publiken Man längtar efter mer

Maria Fors

Västerås Citysamverkan

Hörde dig på olika frisör event för mååååånga år sedan och tänker ofta på hur rätt du hade ! Och hur underhållande och spännande dins presentationer var . Har hört många andra sedan dess , men ingen är som du ... så ” you go man ” ! Tack för all inspiration

Linda Nordqvist

Cinnamonskor

Göran gav verkligen allt och många anställda återkopplade att de fått mycket energi och bra tankar. Vi behövde verkligen detta just nu när vi sitter hemma under pandemin. Jag är imponerad att formatet med Göran, en skärm och bakgrunden blev så bra. Tack för att ni kunde organisera detta på kort tid!

Gösta Hiller

VD
Skicka en icke-bindande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Göran Adlén
Göran Adlén

5 av 5 stjärnor

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!

Johanna Skans - kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Göran Adlén