Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Känn, upplev och omfamna framtidens fantastiska möjligheter

Göran Adlén föreläsning

Göran Adlén

Möt Mr. Trendspanare och framtidsvisionären Göran Adlén

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!

Johanna Skans - kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv Visa alla referenser

Därför ska du boka en Göran Adlén föreläsning

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är arenan en teater, ibland en ishockeyrink, ett styrelserum eller ett konserthus. Oavsett var bjuds det på en intressant blandning av fakta, forskning, underhållning och praktisk psykologi. Boka en föreläsning som ger insikt och förbereder er inför framtiden!  

Därför ska du boka en Göran Adlén föreläsning

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.

Att se in i framtiden är inte lätt. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt. Men det finns några personer bland oss som kan göra mycket kvalificerade bedömningar av hur framtidens digitalisering och teknologiers kommer att påverka vår liv och arbete. Göran Adlén är en av dessa personer. Han har gjort framtiden till sin specialitet och hjälper dagens verksamheter att vara beredda på morgondagens utmaningar och möjligheter.

Göran Adlén är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är sedan 16 år tillbaka en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3 000 genomförda föreläsningar i bagaget.

2014 blev Göran Adlén “Årets föreläsare” och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till “Årets talare” och fått hedersomnämnande vid “Stora Talarpriset” tre år i rad. När Göran Adlén inte föreläser jobbar han med skräddarsydda utbildningar för företag eller som konsult för både stora och små verksamheter med strategiska framtidsfrågor. Han är även författare till fyra böcker, bland annat storsäljaren “Framtiden är inte vad den brukade vara”.

Göran Adlén erbjuder ett dignande smörgåsbord av intressanta föreläsningar att välja på. Samtiden och framtiden förändras hela tiden, likaså föreläsningarna, som skräddarsys så att de passar just din verksamhet. Göran Adlén är noga med att inte bara bjuda på underhållning och ett skratt för stunden, utan även skapa konkreta resultat och förändring som verkligen består.

Boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och framtidens viktigaste trender!

Foto: Knut Koivisto

Visa föreläsningar med Göran Adlén
FRAMTIDSFÖRELÄSNINGEN

ARBETSPLATSEN EFTER PANDEMIN

 

Den här föreläsningen ger svaren, tankarna och idéerna om ett nytt arbetsliv. Ett arbetsliv där vi mår bättre, presterar mer och framför allt lyckas få en bättre balans och mer arbetsglädje. Föreläsningen bygger på studier och erfarenheter där vi nu tar med oss det bästa från två världar. En digital värld och en fysisk värld. Och så blandar vi ihop allt precis som man gör med en Gin och Tonic. För det är väldigt få som älskar att dricka Gin bara och Tonic är det inte så många heller som dricker bart, men tillsammans blir det världens mest populära drink. Precis så ska vi göra, vi tar det bästa från två världar och så skapar vi arbetsplatsernas Gin och Tonic.

Syftet med den här föreläsningen är att få arbetsplatser där alla trivs lite mer, presterar lite mer och har helt enkelt lite roligare. Det är en underhållande, tänkvärd, men framför allt en föreläsning som ger många idéer till hur man ska skapa en ännu bättre arbetsplats. Den allra bästa.

Du kan välja att anlita mig för en föreläsning eller en workshop där vi tillsammans skapar den framtida arbetsplatsen.

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGEN

VÅGA, ÄLSKA, SPRING ÄNNU MER

Det handlar om att våga tänka i nya banor, att släppa loss all kärlek och passion och inte minst sluta snacka utan göra istället. Det här en föreläsning som ska ge dig framtidshopp, energi, inspiration och arbetsglädje. Under pandemin har vi visat upp en otroligt kraft, en förmåga att skapa nytt och en stor kreativitet. Fortsätt med det. Det gäller att inte slappna och tro att allt blir som förr. Det blir det inte. Det gäller att tänka nytt och det gäller att göra det tillsammans. Att plocka det bästa från alla individer och verkligen bli ett dreamteam. Pandemin har ändrat mycket och kommer att ändra ännu mer. Missa inte den chansen och tänk att det var bättre förr, för det var det inte, det var bara förr.

Syftet med den här föreläsningen är att ge kraft, energi och lust att skapa förändring, trivsel, harmoni och man skapar en roligare arbetsplats. För att göra det måste man bryta dåliga vanor och ersätta med nya vanor. Göra på nytt sätt och framför allt se möjligheter och inte hot. När publiken lyssnat på den här föreläsningen ska alla efteråt skrika VÅGA, ÄLSKA, SPRING! Det kommer att behövas i framtiden.

Du kan välja att anlita mig för en föreläsning eller en workshop där vi tillsammans skapar den fantastiska organisationen.

GÖRAN ADLÉN FÖRELÄSNING

FRAMTIDENS ARBETSLIV – En skön härlig guacamole som sätter alla gamla sanningar ur spel

Det var inte bättre förr. Det var bara förr. Inget kommer att vara sig likt längre. Arbetsplatserna kommer att förändras efter den pandemi som har drabbats världen. Vårt sätt att arbeta kommer att förändras. Det kommer att ske en digitaliseringsvåg över våra arbetsplatser där fler kommer att arbeta hemifrån och en del bara sporadiskt kommer att besöka sin arbetsplats. Valfriheten blir större. Anställningsformerna kommer att bli mer flexibla. Och mitt i detta finns en gig-eco-nomy som vuxit sig stark.

Det här kommer att förändra ledarskapet, hur man bygger en stark företagskultur och inte minst hur man skapar arbetsglädje. De gamla sanningarna gäller inte längre. Nu handlar det om att bygga organisationer som verkligen bygger en TILLSAMMANS-kultur och inte låter ordet tillsammans stanna vid att vara en klatschig kylskåpsmagnet.

Den här föreläsningen belyser förändringen och möjligheten, baserad på forskning, i hur man bygger en stark företagskultur, hur man skapar arbetsglädje och hur man får en organisation som fungerar när arbetsplatserna
inte ser ut som de gjort tidigare.

Det är en inspirerande föreläsning som ger dig verktygen till hur man kan förändra sitt sätt att arbeta till det bättre.

 • Få en mer korrekt bild av framtiden än hur många pessimister väljer att måla upp den (och ja, pessimister är ofta högljudda!). Göran visar med exempel varför vi bör säga JA till framtiden!
 • Göran Adlén omkullkastar vad du TROR om framtiden, och fokuserar på vad som faktiskt kommer hända – det är en positiv och motiverande bild han visar upp!
 • Få en allomfattande bild av framtiden kopplat till framtidens företagande, teknik, människan, robotar och artificiell intelligens.
GÖRAN ADLÉN FÖRELÄSNING

Sälj mindre och älska mer – Kundservice och försäljning

Hur ska vi egentligen möta framtidens kund? En kund som är påläst och som inte vill mötas av en säljare som vill sälja utan hjälpa kunden att handla istället. Hur ska vi möta en kund som är mindre lojal mot varumärken och som är beredd att byta varumärke om det inte motsvarar deras krav på kvalitet?

Gårdagens sätt att sälja fungerar inte idag och ännu mindre imorgon. Kraven förändras och den traditionella säljaren kommer att bytas ut mot en kärleksfull butler som hjälper kunden att ge en upplevelse och ge den extrema servicen.

Idag är nätet inblandade i nästan alla köp. Vi samlar information själva om vad vi tänkt köpa.
Ibland handlar vi varan på nätet, ibland i en fysisk butik. Gränserna håller på att suddas ut och vi kan inte längre prata om e-handel och fysisk handel utan bara om handel.

Det här är en föreläsning som visar hur företagen måste börja förstå de nya kundgrupperna, generation Z. Och som får oss att förstå varför vi måste förändra svårt sätt att möta kunden. Nyckelorden är kunskap och kärlek om man ska lyckas i framtiden. Det är precis det som den här föreläsningen handlar om.

Sälj mindre, älska mer och öka lönsamheten.

Referenser

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!'

Johanna Skans

kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv

Göran är en väldigt positiv och inspirerande föreläsare med spännande frågeställningar och bra slutsatser. Vi upplevde föreläsningen som en riktig vitamininjektion med nyttiga tankeställare!

Pia Coxner

Techship AB

Otroligt bra, han är riktigt duktig på att slänga in några kaxiga kommentarer till rätt personer för att sedan ge en tankeställare och vända det till någonting positivt - med en glimt i ögat!

Moa Eriksson

Aritco Lift AB

I utvärderingen från våra medarbetare står att läsa att föreläsningen med Göran var supertrevlig och innehållet var enormt bra, intressant och givande. Man vill höra mer av honom.

Marita Östberg

Trelleborgs Hamn AB

Göran är den outtröttlige, ständigt aktuella och alltid underhållande trendspanaren som gör det svåra enkelt att förstå

Johan Ronnestam

Serieentreprenör, futurist

Göran har en förmåga att vara både nyfiken och framtida samtidigt som han värnar det som är viktigt här och nu. Att han sen bjuder på att han är pryltokig och lite fåfäng skapar skön och öppen stämning under hans föreläsningar

Johan Hjort

Top Hotels & Meetings

Glad, positiv, optimist med humor som samtidigt skapar tankar, kommer med idéer, det ger eftertanke och en klokhet. En varm människa?

Lotta Sandberg

Mäklarhuset

Göran är förmodligen det bästa vi kan uppleva på en föreläsarscen just nu. Han botaniserar i de trender som påverkar vår vardag, ständigt aktuell, uppdaterad och förmedlar dessa med djup och humor och en ödmjuk touch som gör att han går hem överallt, hos vem som helst.

Lennart Paulsson

Eventakademins ordförande

Göran Adlén the king of fucking everything! Har du inte mött Göran har du inte förstått meningen med livet! Ren kärlek rakt från hjärtat - alltid!

Lisa Bergman

Frisör

Efter att ha lyssnat på Görans trendrapport kände jag mig som en Duracellkanin som bara såg möjligheter

Håkan Olsson

CEO SMESP AB

Jag har varit på fler av Görans förträffliga föreläsningar. Göran har med en otroligt skärpa i sin spaning på framtiden inspirerat mig och mina bolag. Jag har tagit vara på Görans spaningar i mitt jobb som Vd för olika hotellkedjor och hjälpt mig med utvecklingen av dom. Har även varit en av mina bästa lärare någonsin under tiden på IHM för 20 år sedan. Tack för all insikt Göran

Jag har varit på fler av Görans förträffliga föreläsningar. Göran har med en otroligt skärpa i sin spaning på framtiden inspirerat mig och mina bolag. Jag har tagit vara på Görans spaningar i mitt jobb som Vd för olika hotellkedjor och hjälpt mig med utvecklingen av dom. Har även varit en av mina bästa lärare någonsin under tiden på IHM för 20 år sedan. Tack för all insikt Göran

Svenska Hotell

Du är en stor inspiratör från IHM som gjorde stort avtryck och intryck. Har lyssnat på dina trendspaningar som alltid legat långt fram, men som jag efter ett par år reflekterat över att jag hört dig prata om när vi väl var framme i framtiden. Du har god känsla för feeling och ett avslappnat sätt att framföra dina tankar utan att vara för teoretisk eller högdragen. Du levererar med passion, humor och stort engagemang så att budskapet sätter sig kvar i pannloben. Tack - du har förändrat mitt sätt att se på omvärlden! Keep going, du gör skillnad!

Jenny Furtenbach

The First Impression Company

Har sett och hört en hel del genom åren, men bättre än såhär blir det inte. Sensei Göran, här har du svart bälte. Bara att gratulera de som är smarta nog att anlita dig framöver. Keep going, Grandpa!

Janne Hartlin

Mix Megapol, Bauer Media AB

Alltid aktuell Alltid tänkvärd Alltid rolig Alltid nytt Alltid insiktsfull Alltid interaktiv med oss i publiken Man längtar efter mer

Maria Fors

Västerås Citysamverkan

Hörde dig på olika frisör event för mååååånga år sedan och tänker ofta på hur rätt du hade ! Och hur underhållande och spännande dins presentationer var . Har hört många andra sedan dess , men ingen är som du ... så ” you go man ” ! Tack för all inspiration

Linda Nordqvist

Cinnamonskor

Göran gav verkligen allt och många anställda återkopplade att de fått mycket energi och bra tankar. Vi behövde verkligen detta just nu när vi sitter hemma under pandemin. Jag är imponerad att formatet med Göran, en skärm och bakgrunden blev så bra. Tack för att ni kunde organisera detta på kort tid!

Gösta Hiller

VD
Skicka en icke-bindande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Göran Adlén
Göran Adlén

5 av 5 stjärnor

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!

Johanna Skans - kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Göran Adlén