Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-05

Känn, upplev och omfamna framtidens fantastiska möjligheter

Göran Adlén föreläsning

Göran Adlén

Möt Mr. Trendspanare och framtidsvisionären Göran Adlén

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!

Johanna Skans - kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv Visa alla referenser

Därför ska du boka en Göran Adlén föreläsning

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är arenan en teater, ibland en ishockeyrink, ett styrelserum eller ett konserthus. Oavsett var bjuds det på en intressant blandning av fakta, forskning, underhållning och praktisk psykologi. Boka en föreläsning som ger insikt och förbereder er inför framtiden! 

Därför ska du boka en Göran Adlén föreläsning

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.

Att se in i framtiden är inte lätt. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt. Men det finns några personer bland oss som kan göra mycket kvalificerade bedömningar av hur framtidens digitalisering och teknologiers kommer att påverka vår liv och arbete. Göran Adlén är en av dessa personer. Han har gjort framtiden till sin specialitet och hjälper dagens verksamheter att vara beredda på morgondagens utmaningar och möjligheter.

Göran Adlén är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är sedan 16 år tillbaka en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3 000 genomförda föreläsningar i bagaget.

2014 blev Göran Adlén “Årets föreläsare” och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till “Årets talare” och fått hedersomnämnande vid “Stora Talarpriset” tre år i rad. När Göran Adlén inte föreläser jobbar han med skräddarsydda utbildningar för företag eller som konsult för både stora och små verksamheter med strategiska framtidsfrågor. Han är även författare till fyra böcker, bland annat storsäljaren “Framtiden är inte vad den brukade vara”.

Göran Adlén erbjuder ett dignande smörgåsbord av intressanta föreläsningar att välja på. Samtiden och framtiden förändras hela tiden, likaså föreläsningarna, som skräddarsys så att de passar just din verksamhet. Göran Adlén är noga med att inte bara bjuda på underhållning och ett skratt för stunden, utan även skapa konkreta resultat och förändring som verkligen består.

Boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och framtidens viktigaste trender!

Foto: Knut Koivisto

Visa föreläsningar med Göran Adlén

  Göran Adlén föreläsning

  Gasa eller bromsa – nycklarna till hur man lyckas i tuffare tider

  Det finns många tecken som pekar på att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Det börjar pratas om butiksdöden, avmattning i ekonomin och allt tuffare tider i många branscher. Känns det deppigt? Eller är det kanske nu du har den stora möjligheten?

  För när avgörs alla cykellopp och skidlopp? I uppförsbackarna. Det är då vinnaren träder fram. När någon med lite mer krafter än de andra vågar rycka och som har modet att sticka iväg. Det är precis samma sak i näringslivet. Det är när det är som tuffast du ska sticka iväg, då när konkurrenterna drar ner och vilar i väntan på en ny högkonjunktur. Det är då du med med optimism och självförtroende ska passa på och ta chansen.

  Göran Adlén tar med er på en resa genom historiska marknadsförändringar som skett just under lågkonjunktur. Ta del av en inspirerande, motiverande och peppande föreläsning som visar hur du ska lyckas när det blir tuffare tider och som visar hur företag historiskt lyckats sticka från sina konkurrenter just i lågkonjunkturer.

  Föreläsningen tar upp:

  • Hur man som företag lyckas i motvind och lågkonjunktur
  • Förklaringar till vad företag som lyckats i lågkonjunkturer tidigare genom historien har gemensamt
  • En inspirerande och peppande föreläsning för alla inom näringslivet

  Göran Adlén föreläsning

  Säg JA till framtiden

  I sexton år har Göran gjort sina omvärlds- och trendspaningar. Aldrig har han upplevt större förändringar än nu. Aldrig har han sett större osäkerhet. Aldrig har han sett fler som målar upp en dyster och negativ framtid. Göran är så erbarmligt trött på det!

  Det finns så många fantastiska möjligheter i den värld vi lever i nu. Ny teknik som är banbrytande och som skapar helt nya möjligheter. Nya sätt att bygga företag och organisationer. Nya sätt att leva. Låt dig inte ledas in en framtidsdepression, där du tror att allt ska gå åt helvete.

  Det här är en föreläsning om bland annat AI, robotisering, digitalisering, det röststyrda samhället, nya sätt att bedriva kundservice, teknologisk humanism eller humanistisk teknologi och mycket mer.

  Göran vill ge dig en föreläsning där du kan förändra din kanske oroade syn på framtiden och gå därifrån med en massa kraft och energi och vara förberedd på de förändringar som kommer. Ja, och istället tänka: ”Jag älskar framtiden”

  Därför ska du boka föreläsningen:

  • Få en mer korrekt bild av framtiden än hur många pessimister väljer att måla upp den (och ja, pessimister är ofta högljudda!). Göran visar med exempel varför vi bör säga JA till framtiden!
  • Göran Adlén omkullkastar vad du TROR om framtiden, och fokuserar på vad som faktiskt kommer hända – det är en positiv och motiverande bild han visar upp!
  • Få en allomfattande bild av framtiden kopplat till framtidens företagande, teknik, människan, robotar och artificiell intelligens.

  Göran Adlén föreläsning

  Sälj mindre och älska mer – kundservice och försäljning

  Hur ska vi egentligen möta framtidens kund? En kund som är påläst och som inte vill mötas av en säljare som vill sälja, utan istället hjälpa kunden att handla? Hur ska vi möta en kund som är mindre lojal mot varumärken och som är beredd att byta varumärke om det inte motsvarar deras krav på kvalitet?

  Gårdagens sätt att sälja fungerar inte idag och ännu mindre imorgon. Kraven förändras och den traditionella säljaren kommer att bytas ut mot en kärleksfull butler som ger kunden en upplevelse och service i toppklass.

  Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén som visar på hur företagen måste börja förstå de nya kundgrupperna, generation Z, och förändra sitt sätt att möta kunden. Nyckelorden är kunskap och kärlek om man ska lyckas i framtiden. Och det är precis det den här föreläsningen handlar om. Sälj mindre, älska mer och öka lönsamheten.

  Föreläsningen ger dig:

  • Kunskap och förståelse om framtidens försäljning, kundservice och de nya kundgrupperna.
  • Göran Adlén hjälper er att rusta för framtiden och förklarar vad företag inom sälj och kundservice bör fokusera på för att överleva morgondagens kunder!

  Göran Adlén föreläsning

  Den digiloga vinnaren – trender och omvärldsspaning

  Robotar som kan dela hjärna med andra robotar, röststyrda betjänter som styr vår vardag, miljarder intelligenta prylar som bildar ett gigantiskt internet of things, självkörande bilar, 3d-printade kroppsdelar, intelligenta sängar som gör att vi kan sova bättre och kuddar som gör att vi kan andas bättre. Allt kan digitaliseras. 

  För en del är det skrämmande, för andra är det en enorm möjlighet. Maskinerna kommer att vara överlägsna oss i mycket, vilket kommer att leda till enorma förändringar. Det finns också enorma möjligheter, om man gör rätt, men redan nu ser vi många som har misslyckats med sina digitala satsningar. Det är lätt att göra fel. Det är lätt att glömma människan. Det är lätt att glömma syftet med digitaliseringen. 

  För mitt i den stora digitaliseringseran så ser vi fler och fler analoga branscher som växer. Made by hand kommer att bli ett av framtidens stora konkurrensmedel. För framtiden är inte digital. Framtiden är inte heller analog. Den är digilog. Göran Adlér förklarar begreppet digilog, hur tekniken kommer att utvecklas i framtiden och vad man ska göra för att inte köra vilse i den digitala snårskogen. 

  Boka en underhållande, konkret och fascinerande föreläsning om framtiden som ger dig en massa häftiga reflektioner, tankar och verktyg för hur du ska bli den digiloga vinnaren.

  Ämnen som föreläsningen tar upp:

  • Framtiden och digitaliseringen
  • Varför framtiden inte är varken digital eller analog utan en kombination av båda – digilog
  • Människans framtida roll i digitaliseringen

  Göran Adlén föreläsning

  Storymaking och kärleksfulla fans – Marknadsföring och branding

  Har du hört talas om storytelling och influenser? Det som kallas den nya ”mirakelkuren”? Göran Adlén förklarar begreppet och förtydligar vikten av att marknadsföring kommer kräva mycket mer än så. Det räcker inte med att vara bra på storytelling och det räcker inte med att bara behöva ”köpa” personer som ska visa upp produkterna.

  Med tjugo års erfarenhet av att analysera trender och omvärlden samt en flerårig bakgrund i reklambranschen, djupdyker Göran Adlén in i framtidens marknadsföring och ger dig alla nycklar till att bli bäst på storymaking och hur man skapar riktigt lojala kärleksfulla fans. För vad handlar det om? Jo, i en värld där du inte styr din marknadsföring, utan är beroende av vad alla andra säger i alla sociala kanaler, gäller det att skapa historier som andra kan berätta, sprida och på det sättet hjälpa dig i din marknadsföring. 

  Ta del av en föreläsning som ställer många gamla sanningar på kant samtidigt som den ger dig konkreta verktyg för att lyckas.

  Detta tar föreläsningen upp:

  • Storytelling och branding
  • Framtidens marknadsföring – hur den kommer se ut och varför
  • Trender i reklam- och marknadsföringsbranschen

  Göran Adlén föreläsning

  En himla massa arbetsglädje

  Arbetsglädje handlar inte bara om att klä ut sig på fredagar under en ”happy friday”. Arbetsglädje handlar inte heller bara om att hitta på galna upptåg på jobbet en dag i veckan och tro att desto mer vi skrattar så desto lönsammare blir vi. Arbetsglädje handlar om något mycket större, även om det är jättebra att skratta också.

  Det handlar om respekt för varandra. Det är när vi kan släppa det egocentriska ”jag”-tänket och införa ett ”tillsammans”-tänk som vi känner arbetsglädje på riktigt. Och när ödmjukheten kommer först och man inser att ödmjukhet och respekt för andra är viktigare än kunskap.

  En himla massa arbetsglädje skapas på företag och organisationer när man förstår att det faktiskt går att ändra sig. Du behöver gilla att förstå människors beteende och du behöver förstå varför din omgivning agerar som den gör. Gör du det får du en så mycket roligare arbetsplats att jobba på.

  Den här föreläsningen ska vara som en energibomb för själen. Den är rolig och underhållande, den är spännande och fylld med konkreta verktyg som bygger på den senaste forskningen över hur man skapar arbetsglädje och välmående organisationer.

  Detta ger föreläsningen:

  • Fakta och forskning om arbetsglädje och hur man når ökad arbetsglädje
  • Göran Adlén förklarar forskning bakom arbetsglädje och välmående organisationer och ger konkreta verktyg som ni genast kan implementera i er verksamhet
  • En inspirations- och motivationsboost för alla som vill må bättre på jobbet och se ökade resultat!

  Göran Adlén föreläsning

  Heldagsworkshop – Happy Future

  För er som vill göra hemläxan ännu bättre och vara ännu mer förberedda för framtiden har Göran Adlén satt samman en heldags workshop, lämplig för ledningsgruppen, avdelningen eller varför inte hela företaget om ni är ett mindre bolag?

  Workshopdagen handlar om att säga ja till framtiden, att våga älska framtiden och att inte vara rädd för framtiden. En intensiv heldag som varvas med små miniföreläsningar om bland annat hur den digitaliserade världen förändrar spelplanen, hur man samlar krafterna i tuffare tider och hur man vågar göra det här avgörande rycket, det som kommer att skilja ut er från konkurrenterna.

  Det här är inte en föreläsning som är fylld av övningar där du ska sätta postit-lappar på rad. Det här är en dag som fokuserar på resultat – en dag som kommer att förändra ditt företag till det bättre.

Referenser

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!'

Johanna Skans

kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv

Göran är en väldigt positiv och inspirerande föreläsare med spännande frågeställningar och bra slutsatser. Vi upplevde föreläsningen som en riktig vitamininjektion med nyttiga tankeställare!

Pia Coxner

Techship AB

Otroligt bra, han är riktigt duktig på att slänga in några kaxiga kommentarer till rätt personer för att sedan ge en tankeställare och vända det till någonting positivt - med en glimt i ögat!

Moa Eriksson

Aritco Lift AB

I utvärderingen från våra medarbetare står att läsa att föreläsningen med Göran var supertrevlig och innehållet var enormt bra, intressant och givande. Man vill höra mer av honom.

Marita Östberg

Trelleborgs Hamn AB

Göran är den outtröttlige, ständigt aktuella och alltid underhållande trendspanaren som gör det svåra enkelt att förstå

Johan Ronnestam

Serieentreprenör, futurist

Göran har en förmåga att vara både nyfiken och framtida samtidigt som han värnar det som är viktigt här och nu. Att han sen bjuder på att han är pryltokig och lite fåfäng skapar skön och öppen stämning under hans föreläsningar

Johan Hjort

Top Hotels & Meetings

Glad, positiv, optimist med humor som samtidigt skapar tankar, kommer med idéer, det ger eftertanke och en klokhet. En varm människa💗

Lotta Sandberg

Mäklarhuset

Göran är förmodligen det bästa vi kan uppleva på en föreläsarscen just nu. Han botaniserar i de trender som påverkar vår vardag, ständigt aktuell, uppdaterad och förmedlar dessa med djup och humor och en ödmjuk touch som gör att han går hem överallt, hos vem som helst.

Lennart Paulsson

Eventakademins ordförande

Göran Adlén the king of fucking everything! Har du inte mött Göran har du inte förstått meningen med livet! Ren kärlek rakt från hjärtat - alltid!

Lisa Bergman

Frisör

Efter att ha lyssnat på Görans trendrapport kände jag mig som en Duracellkanin som bara såg möjligheter

Håkan Olsson

CEO SMESP AB

Jag har varit på fler av Görans förträffliga föreläsningar. Göran har med en otroligt skärpa i sin spaning på framtiden inspirerat mig och mina bolag. Jag har tagit vara på Görans spaningar i mitt jobb som Vd för olika hotellkedjor och hjälpt mig med utvecklingen av dom. Har även varit en av mina bästa lärare någonsin under tiden på IHM för 20 år sedan. Tack för all insikt Göran

Jag har varit på fler av Görans förträffliga föreläsningar. Göran har med en otroligt skärpa i sin spaning på framtiden inspirerat mig och mina bolag. Jag har tagit vara på Görans spaningar i mitt jobb som Vd för olika hotellkedjor och hjälpt mig med utvecklingen av dom. Har även varit en av mina bästa lärare någonsin under tiden på IHM för 20 år sedan. Tack för all insikt Göran

Svenska Hotell

Du är en stor inspiratör från IHM som gjorde stort avtryck och intryck. Har lyssnat på dina trendspaningar som alltid legat långt fram, men som jag efter ett par år reflekterat över att jag hört dig prata om när vi väl var framme i framtiden. Du har god känsla för feeling och ett avslappnat sätt att framföra dina tankar utan att vara för teoretisk eller högdragen. Du levererar med passion, humor och stort engagemang så att budskapet sätter sig kvar i pannloben. Tack - du har förändrat mitt sätt att se på omvärlden! Keep going, du gör skillnad!

Jenny Furtenbach

The First Impression Company

Har sett och hört en hel del genom åren, men bättre än såhär blir det inte. Sensei Göran, här har du svart bälte. Bara att gratulera de som är smarta nog att anlita dig framöver. Keep going, Grandpa!

Janne Hartlin

Mix Megapol, Bauer Media AB

Alltid aktuell Alltid tänkvärd Alltid rolig Alltid nytt Alltid insiktsfull Alltid interaktiv med oss i publiken Man längtar efter mer

Maria Fors

Västerås Citysamverkan

Hörde dig på olika frisör event för mååååånga år sedan och tänker ofta på hur rätt du hade ! Och hur underhållande och spännande dins presentationer var . Har hört många andra sedan dess , men ingen är som du ... så ” you go man ” ! Tack för all inspiration

Linda Nordqvist

Cinnamonskor
Skicka en oförpliktande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Göran Adlén
Göran Adlén

5 av 5 stjärnor

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!

Johanna Skans - kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Göran Adlén