Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Känn, upplev och omfamna framtidens fantastiska möjligheter

Göran Adlén - Trendspanare

Göran Adlén

Möt Mr.Trendspanare och framtidsvisionären Göran Adlén

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Göran Adlén är en av Sveriges främsta framtidsanalytiker och mest eftertraktade föreläsare. Han talar om vår framtid, digitalisering, kommunikation, och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals åhörare. Ibland är arenan en teater, ibland en ishockeyrink, ett styrelserum eller ett konserthus. Oavsett var bjuds det på en intressant blandning av fakta, forskning, underhållning och praktisk psykologi. Boka en föreläsning som ger insikt och förbereder er inför framtiden! 

Därför ska du boka en föreläsning med Göran Adlén:

 • Boka en inspirerande föreläsning med Göran Adlén och följ med på en resa in i  framtiden!
 • Med framtiden som specialitet och med kvalificerade bedömningar hjälper han verksamheter att förbereda sig inför framtidens utmaningar och möjligheter inom digitalisering och teknologi.
 • Göran Adlén bjuder på underhållande diskussioner om samtiden och framtiden, konkreta verktyg för att skapa resultat som består och framtidens trender.

Att se in i framtiden är inte lätt. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt. Men det finns några personer bland oss som kan göra mycket kvalificerade bedömningar av hur framtidens digitalisering och teknologiers kommer att påverka vår liv och arbete. Göran Adlén är en av dessa personer. Han har gjort framtiden till sin specialitet och hjälper dagens verksamheter att vara beredda på morgondagens utmaningar och möjligheter.

Göran Adlén är civilekonom, creative director och reklammakare som har arbetat med flera internationella varumärken. I över 13 år var han lärare i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School, men är sedan 16 år tillbaka en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare, utbildare och rådgivare med över 3 000 genomförda föreläsningar i bagaget.

2014 blev Göran Adlén “Årets föreläsare” och fick det prestigefulla Narrenpriset av Svenska Eventakademin. Han har flera gånger blivit nominerad till “Årets talare” och fått hedersomnämnande vid “Stora Talarpriset” tre år i rad. När Göran Adlén inte föreläser jobbar han med skräddarsydda utbildningar för företag eller som konsult för både stora och små verksamheter med strategiska framtidsfrågor. Han är även författare till fyra böcker, bland annat storsäljaren “Framtiden är inte vad den brukade vara”.

Göran Adlén erbjuder ett dignande smörgåsbord av intressanta föreläsningar att välja på. Samtiden och framtiden förändras hela tiden, likaså föreläsningarna, som skräddarsys så att de passar just din verksamhet. Göran Adlén är noga med att inte bara bjuda på underhållning och ett skratt för stunden, utan även skapa konkreta resultat och förändring som verkligen består.

Boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och framtidens viktigaste trender!

Visa föreläsningar med Göran Adlén

  Säg JA till framtiden

  • I sexton år har Göran gjort sina omvärlds- och trendspaningar. Aldrig har han upplevt större förändringar än nu. Aldrig har han sett större osäkerhet. Aldrig har han sett fler som målar upp en dyster och negativ framtid. Göran är så erbarmligt trött på det!
  • Det finns så många fantastiska möjligheter i den värld vi lever i nu. Ny teknik som är banbrytande och som skapar helt nya möjligheter. Nya sätt att bygga företag och organisationer. Nya sätt att leva. Låt dig inte ledas in en framtidsdepression, där du tror att allt ska gå åt helvete.
  • Det här är en Göran Adlén föreläsning om bland annat AI, robotisering, digitalisering, det röststyrda samhället, nya sätt att bedriva kundservice, teknologisk humanism eller humanistisk teknologi och mycket mer.
  • Göran vill ge dig en föreläsning där du kan förändra din kanske oroade syn på framtiden och gå därifrån med en massa kraft och energi och vara förberedd på de förändringar som kommer. Ja, och istället tänka: ”jag älskar framtiden”

  Sälj mindre och älska mer

  • Hur ska vi egentligen möta framtidens kund? En kund som är påläst och som inte vill mötas av en säljare som vill sälja utan hjälpa kunden att handla istället. Hur ska vi möta en kund som är mindre lojal mot varumärken och som är beredd att byta varumärke om det inte motsvarar deras krav på kvalitet?
  • Gårdagens sätt att sälja fungerar inte idag och ännu mindre imorgon. Kraven förändras och den traditionella säljaren kommer att bytas ut mot en kärleksfull butler som hjälper kunden att ge en upplevelse och den extrema servicen.
  • Idag är nätet inblandade i nästan alla köp. Vi samlar information själva om vad vi tänkt köpa. Ibland handlar vi varan på nätet, ibland i en fysisk butik. Gränserna håller på att suddas och vi kan inte längre prata om e-handel och fysisk handel utan bara om handel.
  • Det här är en Göran Adlén föreläsning som visar på hur företagen måste börja förstå de nya kundgrupperna och som måste förändra sitt sätt att möta kunden. Nyckelorden är kunskap och kärlek om man ska lyckas i framtiden. Det är precis det som den här föreläsningen handlar om. Sälj mindre, älska mer och öka lönsamheten.

  Är det analoga det nya digitala?

  • Nästan allt kan digitaliseras. Känns det spännande, skrämmande eller kanske lite av båda? Göran Adlén talar om det växande intresset för det analoga, handgjorda och konkreta, som växer sig allt starkare parallellt med digitaliseringens framfart. Hur ska vi göra med AI på vår arbetsplats är det en möjlighet eller utmaning. Hur ska vi göra det digitala bemötande?

  Liten, snabb och fylld av kärlek

  • Framtiden kommer att medföra stora förändringar för individer, företag, samhället och hela världen. Framtiden är inte nattsvart, den är som ett euforiskt ljus. Allt handlar om hur du väljer att se på det. Hur vill du se på framtiden och vad vill du uppnå i den?

  En himla massa arbetsglädje

  • Arbetsglädje handlar inte bara om afterwork och happy Fridays. Det handlar om respekt. Om ödmjukhet, beröm och konstruktiv feedback. Först då kan vi uppnå genuin arbetsglädje. Detta talar Göran Adlén mer om i denna föreläsning.

  Skit i det du!

  • Du behöver inte springa ett maraton på din enda lediga dag. Du behöver inte ständigt uppdatera dina sociala medier. Du behöver inte göra allting hela tiden och alltid perfekt. Göran Adlén visar hur du kan få gjort mer och bättre genom att helt enkelt skita i mer.

Referenser

Göran är kunnig, proffsig, underhållande och närvarande föreläsare som alltid levererar kvalitet och eftertanke, kryddat med massa humor. En av de mest inspirerande föreläsarna som jag har lyssnat på!'

Johanna Skans

kommunikationsansvarig på Värnamo Näringsliv

Göran är en väldigt positiv och inspirerande föreläsare med spännande frågeställningar och bra slutsatser. Vi upplevde föreläsningen som en riktig vitamininjektion med nyttiga tankeställare!

Pia Coxner

Techship AB

Otroligt bra, han är riktigt duktig på att slänga in några kaxiga kommentarer till rätt personer för att sedan ge en tankeställare och vända det till någonting positivt - med en glimt i ögat!

Moa Eriksson

Aritco Lift AB
Skicka en oförpliktande förfrågan på Göran Adlén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Göran Adlén