Laddar innehåll ...

Micael Dahlén - Professor, författare och framtidsvisionär

Micael Dahlén

Professor, författare och framtidsvisionär

Som 34-åring blev Micael Dahlén Sveriges yngste professor. Hans forskning vid Handelshögskolan i Stockholm beskrivs som okonventionell och utanför boxen, men så räknas han också som en av världens främsta i sitt forskningsfält. När Micael Dahlén inte forskar utforskar han genom sitt författarskap nextopier, rymdresor och existentiella frågor. Boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas!

 

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

När Micael Dahlén var 34 år lyckades han inte bara bli landets yngste professor, med sin bas på Handelshögskolan i Stockholm, snart därefter placerade han sig även tio i topp på listan över de främsta forskarna inom hans fält. Alltså i hela världen! Han forskar bl.a. om konsumentbeteende, kreativitet och PR.

Micael Dahlén är inte särskilt intresserad av att passa in i den schablonartade bild som finns om den ”trista och stela” ekonomen. Därför har han skapat sig en rockstjärnestil som inte bara handlar om image, men som i mångt och mycket bygger på att Micael Dahlén alltid tycks föreläsa och skriva om okonventionella ämnen.

I boken ”Nextopia” filosoferar och skriver Micael Dahlén om vårt sökande efter att alltid hitta något bättre. Nextopin får oss att tro att det vi har här och nu inte är tillräckligt bra och att morgondagen för med sig något som överträffar alla våra förväntningar. Så kommer morgondagen och vad händer? Vi finner tillfredsställelse. En kort stund. Jakten efter lyckan fortsätter.

”Livet på Mars”, ”Monster” och ”Creativity (Un)limited” är ytterligare exempel på böcker Micael Dahlén har skrivit. De har alla uppmärksammats för såväl själva utförandet som för tankearbetet bakom innehållet. Den sistnämnda boken har blivit en succé bland managementböcker.

Liksom böckerna täcker ett brett fält – allt från kreativitet och ekonomi till science fiction, existentiella frågor och seriemördare (!) – är föreläsningarna Micael Dahlén håller i en härligt (upp)skruvad sammansmältning av filosofi, samhälle, marknaden och att tänka utanför boxen. Du kan boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas.

  Hur ska vi kunna dö med ett leende på läpparna?

  • Det är ju så med det du gör – ja, eller med hela livet – att du vill göra det bästa och mesta av det. I den här föreläsningen med Micael Dahlén får du forskningsbaserade tips och tricks för hur du ska göra för att kunna dö med ett leende på läpparna.

  Nästa: Rädda världen

  • Vad sägs om att rädda världen tillsammans med Micael Dahlén? I detta föredrag pratar ni om hur ni kan använda de mänskliga krafter som pådriver konsumtion till att skapa ett hållbart ”nästa”. En framtida flytt till Mars låter ju ganska häftigt, men vi ska väl lära oss att ta hand om vår planet först?

  Alla är lyckliga – en glimt av den oundvikliga framtiden

  • Det finns en framtid, och i denna framtid kommer världen att se annorlunda ut. Visste du att våra medvetanden också är föränderliga? Om vi kan matcha en värld i rörelse med medvetanden som får nya förutsättningar, och dessutom vara öppna inför allt det vi kan lära oss av andra människor, har vi inte då världens bästa möjligheter till att skapa en lycklig framtid? Lyssna, lär och diskutera!
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden