Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Samhället, framtiden, konsumentbeteenden och människans jakt på lycka

Micael Dahlen - Professor, författare och framtidsvisionär

Micael Dahlen

Ekonomiprofessorn med stjärnstatus håller i spännande föreläsningar om samhället, framtiden och människans jakt på lycka

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Micael Dahlen

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Som 34-åring blev Micael Dahlen Sveriges yngste professor. Hans forskning vid Handelshögskolan i Stockholm beskrivs som okonventionell och utanför boxen, men så räknas han också som en av världens främsta i sitt forskningsfält. När Micael Dahlen inte forskar utforskar han genom sitt författarskap nextopier, rymdresor och existentiella frågor. Boka en Micael Dahlen föreläsning här hos oss på Athenas! 

Därför ska du boka en föreläsning med Micael Dahlen:

 • Ta del av en utmanande, spännande och nytänkande föreläsning om samhället, samtiden och framtiden
 • Inspireras av en föreläsning som lockar fram och skapar nya tankar i både hjärta och hjärna
 • Vare sig det handlar om samhället, framtiden, konsumentbeteenden eller människans jakt på lycka så är Micael Dahlens föreläsningar både nytänkande och inspirerande!

När Micael Dahlen var 34 år lyckades han inte bara bli landets yngste professor, med sin bas på Handelshögskolan i Stockholm, snart därefter placerade han sig även tio i topp på listan över de främsta forskarna inom hans fält. Alltså en av de främsta forskarna i hela världen! Han forskar bl.a. om konsumentbeteende, kreativitet och PR.

Micael Dahlen är inte särskilt intresserad av att passa in i den schablonbild som finns om den ”trista och stela” ekonomen. Därför har han skapat sig en rockstjärnestil som inte bara handlar om image, men som i mångt och mycket bygger på att Micael Dahlen alltid tycks föreläsa och skriva om okonventionella ämnen.

I boken ”Nextopia” filosoferar och skriver Micael Dahlen om vårt sökande efter att alltid hitta något bättre. Nextopin får oss att tro att det vi har här och nu inte är tillräckligt bra och att morgondagen för med sig något som överträffar alla våra förväntningar. Så kommer morgondagen och vad händer? Vi finner tillfredsställelse. En kort stund. Jakten efter lyckan fortsätter.

”Livet på Mars”, ”Monster” och ”Creativity (Un)limited” är ytterligare exempel på böcker Micael Dahlen har skrivit. De har alla uppmärksammats för såväl själva utförandet som för tankearbetet bakom innehållet. Den sistnämnda boken har blivit en succé bland böcker inom management.

Liksom böckerna täcker ett brett fält – allt från kreativitet och ekonomi till science fiction, existentiella frågor och seriemördare (!) – är föreläsningarna Micael Dahlen håller i en härligt (upp)skruvad sammansmältning av filosofi, samhälle, marknaden och att tänka utanför boxen.

Visa föreläsningar med Micael Dahlen

  Hur ska vi kunna dö med ett leende på läpparna?

  • Det är ju så med det du gör – ja, eller med hela livet – att du vill göra det bästa och mesta av det. I den här föreläsningen med Micael Dahlen får du forskningsbaserade tips och tricks för hur du ska göra för att kunna dö med ett leende på läpparna.

  Nästa: Rädda världen

  • Vad sägs om att rädda världen tillsammans med Micael Dahlen? I detta föredrag pratar ni om hur ni kan använda de mänskliga krafter som pådriver konsumtion till att skapa ett hållbart ”nästa”. En framtida flytt till Mars låter ju ganska häftigt, men vi ska väl lära oss att ta hand om vår planet först?

  Alla är lyckliga – en glimt av den oundvikliga framtiden

  • Det finns en framtid, och i denna framtid kommer världen att se annorlunda ut. Visste du att våra medvetanden också är föränderliga? Om vi kan matcha en värld i rörelse med medvetanden som får nya förutsättningar, och dessutom vara öppna inför allt det vi kan lära oss av andra människor, har vi inte då världens bästa möjligheter till att skapa en lycklig framtid? Lyssna, lär och diskutera!
Skicka en oförpliktande förfrågan på Micael Dahlen

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Micael Dahlen