Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Upptäck möjligheterna i världsekonomin

Henrik Mitelman

Henrik Mitelman

Henrik Mitelman är en av Sveriges främsta oberoende ekonomijournalister och känd för sina regelbundna krönikor i Dagens Industri som bland annat behandlar olika länders finansiella utveckling.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Henrik Mitelman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Efter 11 år på SEB som analyschef och chefsstrateg startade Mitelman analysfirman Mitelman Consulting. Utöver krönikorna på DI arbetar Mitelman även som moderator och föreläsare. Mitelman är inte någon som stannar bakom skrivbordet och analyserar från nära håll. Han reser ständigt till nya länder, framför allt inom Asien, för att ge en jordnära rapportering till sina följare hemma i Sverige. Rapporterna handlar ofta om de specifika ländernas finansiella utveckling, vilket indirekt bidrar till en unik förståelse för vad som sker i världsekonomin i stort.

Därför ska du boka Henrik Mitelman

 • Få en jordnära, saklig och hoppfull synvinkel på världsekonomin idag
 • Lär dig upptäcka, tolka och agera på trender och konjunkturer
 • Med driv och entusiasm sprider Henrik Mitelman intresset för den ständigt föränderliga världsekonomin idag

De som läst hans krönikor och böcker vet att texterna är en stark kontrast till medias ofta makabra nyhetsflöde. Henrik Mitelman tenderar att fokusera på länders ekonomiska potential och möjligheter, snarare än katastrofscenarion. Resultatet blir en sansad analys utan skönmålning med observationer direkt från händelsernas centrum. Hans bidrag till ekonomijournalistiken har gett honom ett flertal utmärkelser, bland annat ”Sveriges främste ekonomijournalist” från Hallvarsson & Halvarsson och ”Bästa ekonomijournalist: alla kategorier” från Financial Hearings.

Henrik Mitelman är också författare och medförfattare till ett antal böcker. Senast släpptes ”Framgångsresan : Vietnam – Finland – Israel – Georgien – Monaco – Estland” tillsammans med fotografen Malin Lauterbach. Som titeln antyder är detta en bok fylld av verkliga framgångsresor från några av jordens alla hörn. Skildringarna behandlar dels demokratiska och ekonomiska framsteg i länderna, men också storslagna och inspirerande handlingar på individnivå.

Mycket av det Henrik Mitelman talar om i sina föreläsningar grundar sig i det aktuella läget i världsekonomin idag. Hur påverkar till exempel tillväxtländernas framgång oss här i Sverige och kan vi nyttja det för att skapa ekonomisk eller samhällelig vinning? Han pratar också om hur man kan tolka den traditionella och negativa nyhetsrapporteringen till en mer sanningsenlig och hoppfull bild, full av potential.

Visa föreläsningar med Henrik Mitelman

  Henrik Mitelman föreläsning

  Inspirationsföreläsningar om:

  • Ekonomiska världstrender
  • Finansiell utveckling
  • Makroekonomi
  • Nationalekonomi

  Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar, workshops, event etc. med Henrik Mitelman. Evenemangen skräddarsys gärna efter dina önskemål och behov.

  Henrik Mitelman moderator

  Moderator

  Henrik Mitelman är en uppskattad moderator med en stark bakgrund inom ekonomi.

  Han utmärker sig genom sin förmåga att:

  • Engagera och inspirera publiken med sin kunskap och entusiasm.
  • Skapa djupförståelse för ekonomiska ämnen med enkla och insiktsfulla förklaringar.
  • Hantera komplexa ämnen och diskussioner på ett tillgängligt sätt, vilket gör honom idealisk för ett brett spektrum av evenemang.

  Henriks expertis och karisma som moderator gör honom till ett populärt val för konferenser och seminarier.

Skicka en icke-bindande förfrågan på Henrik Mitelman

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Henrik Mitelman