Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06
Anders Ekholm, analytiker, föreläsare

Anders Ekholm

Vice VD för Institutet för Framtidsstudier samt analytiker med expertis inom forskningsbaserad framtidsanalys, demografi, teknologi, digitalisering och hållbar utveckling.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anders Ekholm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anders Ekholms Vice VD för Institutet för Framtidsstudier och analytiker med expertis inom forskningsbaserad framtidsanalys, demografi, teknologi, digitalisering och hållbar utveckling. Han pratar om forskningsbaserad framtidsanalys ur ett policyperspektiv, om demografi, teknik och värderingar som drivkrafter, om varför det är så svårt för människor att åstadkomma förändringar av oss själva och våra verksamheter. 

Anders Ekholms bakgrund som oberoende tjänsteman inom politiken gör att han kan skapa förståelse för hur reformer och andra insatser kommit till men också hur man hade kunnat göra dem annorlunda. Anders Ekholm arbetar även med en del av institutets utredningar som genomförs på uppdrag av olika organisationer, inriktade på viktiga samhällsfrågor som exempelvis hur digitaliseringen påverkar framtidens vård eller hur vi kan motverka den allt mer växande psykiska ohälsan.

Anders är även verksam som Analysdirektör på IVO, där han arbetar med digitaliseringen och analys av kvalitetsutvecklingen inom Svensk vård och omsorg.

Anders har tidigare arbetat som analyschef på Socialdepartementet där han bland annat undersökt Sveriges framtida behov av vård och omsorg. Han har även arbetat på Finansdepartementet, Arbetsmarknadsdepartementet och Utbildningsdepartementet. Anders Ekholm är även inriktad på teknologin och dess inverkan på såväl vår samtid som långsiktigt. Han föreläser om hur vi kan använda ny teknik för att hjälpa oss nå de stora målen och erbjuder de senaste trendspaningarna på området.

Det som gör Anders och hans föreläsningar så unika och populära är hans förmåga att göra det som många sammankopplar med tråkigt, till något spännande. Forskning kan vara svårbegripligt och abstrakt, men Anders gör ämnen som demografiska förändringarna, värderingsförskjutningar och hur teknik påverkar vår framtida välfärdssektor – till något som är greppbart, för alla. Hans föreläsningar baseras på statistik, forskning och prognoser. Genom datorgrafik som hjälpmedel under sina föreläsningar, får han såväl historia som framtidsperspektivet att komma till liv på ett enkelt och pedagogiskt sätt, som gör att man lättare kan förstå helhetsbilden.

Därför ska du boka Anders Ekholms föreläsning

  • Anders Ekholm har alltid träffsäkra och färska trendspaningar på såväl lokal som global nivå.
  • Han blandar humor och verkliga exempel med forskning och data som gör hans föreläsningar levande men samtidigt lärorika.
  • Anders förtydligar fakta så att åhöraren kan ta det till sig och få en bättre förståelse för samhällsutvecklingen.
  • Som oberoende tjänsteman inom politiken kan han skapa förståelse för hur reformer och andra insatser kommit till.
Visa föreläsningar med Anders Ekholm

Referenser

Våra förväntningar som arrangörer uppfylldes mycket väl. Anders föreläsning var helt rätt för vår publik vad gäller innehåll och han gjorde dessutom innehållet både intressant och underhållande. Bravo Anders!

Emma Nicoll, Handläggare kommunikation

Myndigheten för yrkeshögskolan
Skicka en icke-bindande förfrågan på Anders Ekholm

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anders Ekholm