Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

I denna omvälvande tid är det avgörande att förstå vad man är bra på och hur det kan användas på bästa sätt

Magnus Penker föreläsning

Magnus Penker

Innovations-och AI-expert, prisad talare, bästsäljande författare, CEO och grundare för Innovation360

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Magnus Penker

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Magnus Penker är en internationellt känd ledare inom innovation, artificiell intelligens, hållbarhet och företagsomvandling. En talare i prestigefyllda globala forum och evenemang så som "Global Peter Drucker Forum". Magnus skriver för närvarande på 5 upplagor om affärsinnovation med titeln: "The complete guide to business innovation". Han är även en redaktör på "The international journal of innovation science". En ledande föreläsare, coach och prisbelönt företagsledare.  Magnus är Wall Street Journal och US Today Bestseller författare. Idag är Magnus VD och grundare av Innovation360-koncernen, med sitt huvudkontor i Stockholm och New York. Han är högaktuell med Storytels "Innovationsgurun". I boken förklarar Magnus varför vissa företag överlever utmaningar medan andra går under. Lyssna på boken här. I podcasten Play Pold bjuder Magnus Penker med gäster som Harvardprofessorer, top-designers, präster, superentreprenörer och många andra sina lyssnare på inspiration till att tackla innovation och tillväxt i tankeväckande och spännande samtal om hållbarhet, högre syfte med sin verksamhet, tillväxt och krishantering. Finns där poddar finns, eller klicka här.

Därför ska du boka Magnus Penkers föreläsning

 • En erfaren talare, toppkonsult och prisad entreprenör som inspirerar.
 • Facilitator och verkställande konsult för världsklass-uppdrag inom innovation, AI och digitalisering.
 • Konkreta workshops där du som deltagare får en personlig innovationsprofil att behålla som moderatorsuppdrag.

Som ett resultat av Magnus framgångar har han blivit hedrad med Business Worldwide Magazine priset som ”Most innovative CEO Sweden 2016”. Utnämnd som en ”Global Top 100 CEO” av CEO Monthly year 2018. Han har lanserat 10 nystartade företag och sålt +30 små- och medelstora företag över Europa.

De senaste åren har han använt sina praktiska och teoretiska insikter för att utveckla, en global innovationsdatabas, ”InnoSurvey®”. Med hjälp av den kan man analysera, ge råd till företag, företagsledare och forskare runt om i världen.
Han har 20-års erfarenhet som managementskonsult och bästsäljande amerikanska böcker om digitalisering och IT-teknik. Magnus inspirerar ledare att hitta ett nytt sätt att tänka och organisera för att hålla sig på topp. 

Magnus Penker drivs av erkännandet av att vi i dessa turbulenta tider måste förstå vad vi är bra på. Bestämma hur vi kan använda våra kapaciteter och kompetenser för att skapa fördelar på en globaliserad marknad. Han har en forskarutbildning i datavetenskap på CTH och en master i företagsadministration från Henley Business School.

Under största delen av sin tid leder Magnus stora innovationsprojekt för bolag runt om i världen. Han hjälper företagen ställa om till en mer hållbar verksamhet. Magnus är en eftertraktad och nytänkande föreläsare. Magnus Penker utmanar företagen i sitt tänkande och hur man på bästa sätt drar nytta av gruppens fulla potential.

Visa föreläsningar med Magnus Penker

  Generativ AI och innovationsledning

  Alla pratar om chattar och generativ AI men vad är det? Hur används det? Vad är risker och möjligheterna?

  Magnus Penker har gedigen kunskap och erfarenhet redan från det första riktigt stora språk och AI-forskningsprojektet Verbmobil som lade grunden för översättning, språkhantering och neurala nätverk åren 1993-1994. Modeller som lade grunden för i stort sett alla våra moderna system. Ett i ett mycket omfattande projekt finansierat av tyska., amerikanska och japanska staten, med det främsta forskarna i världen. Magnus Penker har dessa arbetat med självlärande, språkanalys och generativ AI i kombination med rådgivning och strategi för företagsledningar och hur detta leder till innovation, hållbarhet och tillväxt. Bland Magnus kunder återfinns Fortune 100 företag, världens största fond Vanguard, topuniversitet och flera starka skandinaviska design-varumärken som Koenigsegg, Wingårds arkitekter och Fiskars.

  Huvudutdrag:

   • Vad är Generativ AI?
   • Vad är möjligheterna, hoten och fällorna?
   • Hur sätter man upp en strategi och kopplar det till innovation, hållbarhet och tillväxt?
   • Etiska överväganden
   • Hur ser framtiden ut? Vad kan vi förvänta oss?

  Målgrupp: Ledare, kreatörer och designers, marknadsförare, HR, FoU, projekt och programansvariga samt politier och regionsutvecklare.

  Positionera dig som globalt innovationsföretag

  Beskrivning: Alla pratar om det, men bara 10% av företagen lyckas. Varför?

  Magnus Penker och hans team har genomfört den största existerande studien av globala företag, för att bygga en omfattande databas för analys av organisationskultur, ledarskap och strategi. Nu kan du erhålla denna insikt för att positionera dig för att leverera innovation och komma i framkant av utvecklingen.

  Huvudutdrag:

  • Vilka hinder stoppar innovation?
  • Vilka förstärkare kan användas för att intensifiera effektivitet?
  • Analysera din organisation så att du kan överbrygga gapen och börja leverera innovation i världsklass.
  • Är ni överens om er strategi och tolkar ni den likadant? Har ni byggt er förmåga för att exekvera på er gemensamma strategi för innovation?

  Målgrupp: Beslutsfattare, marknadsförare, HR, FoU, projektansvariga, formgivare och chefer för innovation

  Hur du återgår till affärerna efter en kris

  Beskrivning: Just nu upplever vi den mest turbulenta tiden på 300 år. Det finns dock förebyggande sätt att hantera stressfaktorerna för din organisation. Baserat på vetenskap, omfattande studier och mångårig erfarenhet av att leverera projekt till organisationer från Fortune 100 till expanderande företag, har Magnus och hans team definierat de viktigaste funktionerna.

  Lär dig av Magnus Penkers omfattande organisationskunskap om hur du återgår till affärerna efter en kris.

  Huvudutdrag:

  • Hur man leder och organiserar för att komma tillbaka i spelet i snabb takt.
  • Nyckeln till att motivera: att se bortom horisonten under en kris.
  • Hur ökar du din organisations anpassningsförmåga för ökad beredskap och strategisk respons, idag och imorgon?

  Målgrupp: Ledande beslutsfattare, HR, chefer i allmänhet.

  Beslutsfattande i osäkra tider

  Beskrivning: Hur fattar du ett beslut när så mycket är ovisst? Hur försvarar du ditt beslut? Oavsett om det är en pandemi, artificiell intelligens eller black box-syndromet, är detta ett scenario som alla ledningsteam står inför just nu. Lär dig hantera miljön av ovisshet med de modeller som är tillgängliga och de tekniker som finns till hands.

  Magnus kommer att dela med sig av sin förstahandserfarenhet av att leda hundratals projekt och rådgivning till toppledare, monarkier, ministerier och ideella organisationer över hela världen.

  Huvudutdrag:

  • Modeller, tekniker och dyrköpta erfarenheter av hur man fattar beslut i osäkra tider.
  • Äter kultur strategi till frukost? Kan tillräckliga högkvalitativa data visa sig vara den enda insikten du behöver för ett framgångsrikt beslutsfattande? Den här föreläsningen ger dig en sammanfattning av hur kultur, data och strategi skär genom varandra när du fattar beslut.
  • Real-life erfarenhet från hård vunna strider, och hur dom utspelats sig.
  • Du får modeller för att fatta beslut under extrem osäkerhet och lär dig hur du implementerar dem i din organisation.

  Målgrupp. Ledande beslutsfattare, HR, Ekonomi och administration, chefer i allmänhet.

  Play Bold – Hur du skapa nytt ur gammalt

  Beskrivning: Varning! Denna grundtanke är omstörtande! Genomförandet av insikterna kan leda till en tvåsiffrig tillväxt, bättre resultat än konkurrenter, nya intäktsströmmar, exceptionellt snabbare och billigare processer samt moderniserade affärsmodeller. Kort sagt, du kan hamna på toppen av din konkurrensutsatta marknad.

  Denna grundtanke är baserad på Magnus Penkers kommande bok med samma titel.

  Huvudutdrag:

  • Baserat på en undersökning av fler än 5000 organisationer i 105 länder presenterar vi tankeväckande, datastödda nya insikter om hur man kan leda, organisera och vårda en oslagbar kultur för att förbereda sig för den konkurrensutsatta miljön idag, imorgon och i framtiden.
  • Vad kan vi lära oss av historien för att hjälpa oss att fatta beräknade beslut om framtiden?
  • Hur man förbereder sitt team för att uppmuntra, stötta och göra sin organisation modigare, få jobbet gjort och stanna på topp!

  Målgrupp: Ledande beslutsfattare, HR, ekonomi, innovationsansvariga, transformationsansvariga, projektansvariga, chefer för leverantörskedjor och andra chefspositioner. Den rekommenderas också för att inspirera en större publik på evenemang som kick-offs.

  Affärsinnovation Workshop Lär dig de viktigaste färdigheterna för att bemästra morgondagens utmaningar

  • För att behärska innovation behöver du ett organiserat team, en djup förståelse för din ambition och förmågor samt effektiva metoder för att nå dessa.
  • Innovation360 har aggregerat och kodifierat de senaste 100 åren av forskningen inom innovationshantering i en ram. Med stöd från detta världsledande arbete, gör denna workshop det möjligt för dig att på ett ögonöppnande, lekfullt och engagerande sätt förstå de viktigaste komponenterna i hur du strukturerar ditt team för maximal effekt.
  • En experimentell och datadriven workshop med fokus på interaktion och delaktighet
  • Workshopen är 4 timmar men går att ändra till en heldag för djupare insikt och extra tekniker
  • Avser en grupp mellan 10-50 personer
Skicka en icke-bindande förfrågan på Magnus Penker

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Magnus Penker