Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-05

Hör om hur design, teknologi och material från rymdindustrin kan utnyttjas inom den vanliga industrin.

Cecilia Hertz

Cecilia Hertz

Cecilia Hertz är industridesigner med rymden som unik nisch och jobbar med att hitta nya innovationer och användningsområden på jorden för all den teknik och nya material som tas fram för rymdbruk. 

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Cecilia Hertz

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med ett förflutet som industridesigner där rymden är främsta inspiration och där NASA och ESA är samarbetspartner, har Cecilia Hertz lärt sig att stå med fötterna på jorden men dela med sig av kunskapen uppe i det blå. Hennes entreprenörskap har banat väg för stora framgångar. Hon menar att vår framtid startar i rymden, och ger föreläsningar på hög nivå om hur rymdteknik kan bädda för bättre skyddskläder, stadsutveckling och hållbar utveckling.

Anledningar till att boka Cecilia Hertz

 • För att lära dig mer om innovation och hållbar utveckling
 • Få en förståelse för hur rymdteknik faktiskt kan underlätta människans vardag
 • Ger dig kunskap om ekosystemet i rymden där allt måste återanvändas
 • Insikter i hur NASA jobbar med globala och interdisciplinära team för att hantera och lösa komplexa utmaningar

Cecilia Hertz är en bokad och mycket eftertraktad kvinnlig entreprenör och talare både i Sverige och utomlands, som delar med sig av sitt rymdintresse och hållbarhetstänkande. Under en föreläsning får du följa med på en minst sagt lång resa som startar i rymden och landar på jorden. Hon tar upp hur människan kan använda rymdforskning och teknik inom rymdindustrin och ta med det in i den vanliga industrin för att öka jordens välmående i form av hållbar utveckling. Rymdteknikens innovationer kan översättas till vårt hållbarhetstänk eftersom vi ser ett starkt behov att hushålla med jordens resurser.

Hertz gjorde sin utbildning vid Lunds tekniska högskola men gjorde sitt examensarbete vid NASA i Houston. Arbetet bestod av ett rymdfarkostinteriör projekt för NASA och ESA. Studierna och erfarenheterna tog hon med sig när hon för 20 år sedan lade grunden till designföretaget Umbilical Design – ett företag specialiserat på hållbarhet och innovation.

Den minimala volym som astronauter lever på i rymden måste vara noggrant planerad. Återanvändning och motverkande av överförbrukning, det Hertz kallar ”Astronaut lifestyle” är ständigt återkommande frågor som måste analyseras när rymdteknik designas och produceras. Dessa hållbara utvecklingsmetoder kan hjälpa jorden mot en bättre levnadsstandard och förmånligare levnadsvillkor.

Med ett analyserande och problemlösande tänk samt ett stort entreprenörskap tar Cecilia Hertz oss rakt in i rymdkapselns värld och visar oss hur vi kan använda samma principer och tekniker i samhället. Vi behöver bli urbanater – en stadens astronauter!
Du får således inte bara intressant information att ta till dig utan även en rad verktyg för att bidra till en bättre planet.

Visa föreläsningar med Cecilia Hertz

  Cecilia Hertz gör inspirationsföreläsningar om

  • Användarvänlig design
  • Rymddesign
  • Framtid
  • Trender
  • Teknik
  • Innovation
  • Entreprenörskap
  • Hållbar utveckling

  Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar, föredrag, event etc. med Cecilia Hertz. Hertz skräddarsyr gärna evenemangen efter dina önskemål och behov.

Skicka en oförpliktande förfrågan på Cecilia Hertz

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Cecilia Hertz