Laddar innehåll ...

sofia thunberg föreläsare - robotutvecklare och kognitionsvetare

Sofia Thunberg

Robotutvecklaren och kognitionsvetaren Sofia Thunberg föreläser om vad framtiden kan komma att erbjuda i form av robotik och automation

Sofia Thunberg är säker; robotar kommer att ta över många av de jobb som människor utför idag. Yrken som kräver empati är de som står längst ifrån att bli robotiserade, men det hindrar inte att det redan finns robotar som fungerar som till exempel psykologer. Boka en spännande och lärorik Sofia Thunberg föreläsning idag om framtidens robotar och AI hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Sociala robotar påverkar oss människor mer och mer i vår vardag. Redan idag finns det robotar i våra hemmiljöer och ute i arbetslivet. I framtiden kommer vi se robotar kanske både som en familjemedlem på samma sätt som vi ser på våra husdjur, men även som en arbetskamrat eller chef. Sofia Thunberg förklarar på ett intressant och lärorikt sätt hur vi kan ställa oss till denna utveckling.

Sofia Thunberg har länge intresserat sig för robotar och artificiell intelligens. På Linköpings universitet, där hon studerade, blev hon och hennes arbetsteam uppmärksammade i tidningar efter att ha skapat en robot som hjälpte barn med autism att läsa och skriva. Sedan dess har hon jobbat aktivt med att skapa sociala robotar, föreläst och haft lektioner inom ämnet robotik och AI.

Därför ska du boka en Sofia Thunberg föreläsning:

 • Hon är en expert inom AI och robotik och ger häpnadsväckande samt intressanta framtidsutsikter för vart teknologin kan leda
 • Hon förklarar de utmaningar och möjligheter AI och robotiken kan föra med sig på ett intressant och lärorikt sätt
 • AI och robotik är ett ämne som kommer att beröra alla, såväl i vardagen som på arbetsplatser, Sofia förklarar hur och varför!

I sina föreläsningar berör Sofia de utmaningar vi står inför när det gäller teknikutvecklingen. Vad krävs för att öka tryggheten för att kunna interagera med robotar i samhället?

En annan utmaning är att utveckla robotar så att de passar människor vad gäller utseende, beteende och upplevd intelligens. Var går gränsen för vad vi vill och kan uppnå med tekniken? Varför vill man skapa robotar som ser ut och beter sig som människor? Kommer robot och människa kunna mötas och vad skulle det kunna innebära för arbetslivet?

Öka kunskapen om robotar, robottekniken och samhällsnyttan den kan föra med sig genom att boka in en Sofia Thunberg föreläsning hos oss på Athenas!

  Sofia Thunberg föreläsning

  HUVUDPUNKTERNA I FÖRELÄSNINGEN

  • Social robotik med olika typer av robotar och virtuella agenter som kan hjälpa äldre människor och människor med speciella behov.
  • Artificiell intelligens med robotar och autonoma system som kan utföra uppgifter som är bättre än människans förmåga och som även kan vara kreativa.
  • Smarta hem teknik som går att integrera såväl i hemmiljö för att ha chansen att stanna hemma längre, som på äldreboenden.
  • Människa vs robot – vart går gränsen när robotarna blir mer lika människan men även när människan blir mer lik roboten då vi till exempel opererar in teknik i kroppen.
  • Teknik som kommer användas mer och mer, till exempel olika typer av hjälpmedel med virtuell verklighet (VR) och förstärkt verklighet (AR) inom vården.
Kunder som har upplevt föreläsningar med Sofia Thunberg

Ladda mer...

Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden