Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Är robotarnas hjälp en säker framtid för mäniskorna?

Danica Kragic Jensfelt

Danica Kragic Jensfelt

Hon är utbildad civilingenjör inom maskininlärning, professor i datalogi och forskar inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Danica Kragic Jensfelt

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med tilltro till AI:s utveckling ser Danica möjligheter till ett bättre och lättare liv för oss människor i framtiden. På ett ögonöppnande sätt beskriver hon hur robotar och teknik kan underlätta i en mängd olika yrken och personvård, men även fungera som en avlastning i vardagen för privatpersoner. Danica är professor i datavetenskap och kommunikation vid KTH och forskar inom robotik och datalogi. Hennes forskning stöds av EU samt Knut och Alice Wallenbergstiftelsen. År 2007 mottog hon IEEE Robotics och Automation Society Early Academic Career Award och år 2019 blev hon utsedd till en av Näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans affärer. Ta del av vad forskningen har kommit fram till samt vilka möjligheter och risker den även innebär på en föreläsning med Danica Kragic Jensfelt.

Därför ska du boka Danica Kragic Jensfelt:

 • Danica föreläser om hur tekniken ser ut i vårt samhälle och hur den påverkar just dig
 • Med för-och nackdelar pratar hon på ett inspirerande sätt kring AI och hur tekniken kan hjälpa oss i vår vardag
 • Danica visar på ett motiverande och inspirerande sätt hur ni kan använda tekniken till er egen vinning

Danica studerade till civilingenjör i maskinteknik vid Tekniska högskolan i Rijeka, Kroatien. Efter sin examen fortsatte hon att utbilda sig och är idag även professor och undervisar inom områdena datalogi och datavetenskap. Danica ser stora möjligheter med robotar och AI och menar att de kan underlätta våra liv på flera olika sätt. Robotar kan hjälpa och stödja oss i allt från städning hemma, till hjälp på operationsbordet eller som bistånd till personer i behov. Hon diskuterar dock inte enbart om möjligheterna utan även om de risker och etiska problem som uppkommer i samband med AI. Det är lätt att glömma bort svårigheterna med att en robot ibland måste fatta många olika och ibland komplexa beslut, när den hjälper oss med olika sysslor. I sitt sommarprat från 2016 tar hon upp robotarnas viktiga funktioner i vardagen, som att till exempel utföra riskfyllda arbeten och bidra till hjälp för människor med funktionsvariationer. Samtidigt diskuterar hon även de risker och komplikationer som robotar kan innebära.

Syftet med Danicas föreläsningar är att nå ut med kunskap och sprida forskningen och analyserna kring robotarnas möjligheter vidare, samtidigt som hon upplyser om de problem och risker som kan uppstå. Hur mycket kan en robot egentligen göra för oss? Skulle robotar kunna bli optiska psykologer och är det rätt att använda robotteknologi för att göra oss människor bättre, snyggare, friskare eller starkare? Danica skräddarsyr sina föreläsningar så att de anpassas efter publiken och deras befintliga kunskap inom de aktuella områdena.  

Boka en föreläsning med Danica Kragic Jensfelt och få svar på hur robotar och människor redan samarbetar med varandra och hur samarbetet kommer att kunna se ut i framtiden. Danica föreläser med hjälp av inspirerande forskning om vart AI kommer att kunna leda till. Hon visar med träffsäkra bevis på hur vi i framtiden kommer att få mer tid över till annat när robotarna hjälper oss i vardagen och hur de kan göra arbeten säkrare för anställda när de tar över riskfyllda jobb. Boka en Danica Kragic Jensfelt föreläsning via oss på Athenas. Hör av dig redan idag så återkopplar vi till dig så fort vi kan.

Visa föreläsningar med Danica Kragic Jensfelt

  Danica Kragic Jensfelt föreläsning

  En Danica Kragic Jensfelt föreläsning huvudpunkter

  • Danica föreläser om hur Big Data och automatisering kommer att påverka framtiden och hur vi kommer att jobba, leva och interagera med maskiner.
  • Hon visar med stöd från den senaste forskningen vart AI är på väg och hur det kan hjälpa oss i vår vardag så att vi får mer tid över till annat.
  • Även om tekniken har fört med sig många under, så tillkommer det komplikationer på vägen. Hon talar om nackdelarna och de moraliska problemen som uppkommer i samband med robotteknikens utveckling.
  • Människan och roboten har arbetat sida vid under flera årtionden och i sina föreläsningar visar Danica hur samarbeten kommer att utvecklas och avvecklas i framtiden.
  • Hon kommer med tips och inspiration för hur man använder digitaliseringen för egen vinning så att man förblir relevant och i framkant. 

  Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller föredrag med Danica Kragic Jensfelt. Hon skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.

Skicka en oförpliktande förfrågan på Danica Kragic Jensfelt

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Danica Kragic Jensfelt