Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Är robotarnas hjälp en säker framtid för mäniskorna?

Danica Kragic Jensfelt

Danica Kragic Jensfelt

Danica Kragic Jensfelt är civilingenjör, professor i datalogi och forskare inom artificiell intelligens, robotik och maskininlärning.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Danica Kragic Jensfelt

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med tilltro till AI:s utveckling ser Danica möjligheter till ett bättre och lättare liv för oss människor i framtiden. På ett ögonöppnande sätt beskriver hon hur robotar och teknik kan underlätta i en mängd olika yrken och personvård. Samtidigt som de även kan fungera som en avlastning i vardagen för privatpersoner. Danica är professor i datavetenskap och kommunikation vid KTH och forskar inom robotik och datalogi. Hennes forskning stöds av EU samt Knut och Alice Wallenbergstiftelsen. År 2007 mottog hon IEEE Robotics och Automation Society Early Academic Career Award. År 2019 blev hon utsedd till en av Näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans affärer. Ta del av vad forskningen har kommit fram till samt vilka möjligheter och risker den även innebär på en föreläsning med Danica Kragic Jensfelt.

Därför ska du boka Danica Kragic Jensfelt:

 • Danica föreläser om hur tekniken ser ut i vårt samhälle och hur den påverkar just dig
 • Med för-och nackdelar pratar hon på ett inspirerande sätt kring AI och hur tekniken kan hjälpa oss i vår vardag
 • Danica visar på ett motiverande och inspirerande sätt hur ni kan använda tekniken till er egen vinning

Danica studerade till civilingenjör i maskinteknik vid Tekniska högskolan i Rijeka, Kroatien. Efter sin examen fortsatte hon att utbilda sig och undervisar idag inom områdena datalogi och datavetenskap. Danica ser stora möjligheter med robotar och AI och menar att de kan underlätta våra liv på flera olika sätt. Robotar kan stödja oss i allt från städning hemma, till hjälp på operationsbordet eller som bistånd till personer i behov. Med möjligheter uppkommer dock även risker och etiska problem i samband med AI. Det är lätt att glömma bort svårigheterna med att en robot ibland måste fatta många olika och komplexa beslut, när den hjälper oss med olika sysslor.

I sitt sommarprat från 2016 tar hon upp robotarnas viktiga funktioner i vardagen, som att till exempel utföra riskfyllda arbeten och bidra med hjälp för människor med funktionsvariationer.  Syftet med Danicas föreläsningar är att nå ut med kunskap och sprida forskning kring robotarnas möjligheter vidare. Samtidigt diskuterar hon även de risker och komplikationer som robotar kan innebära. Hur mycket kan en robot egentligen göra för oss? Skulle robotar kunna bli optiska psykologer? Är det rätt att använda robotteknologi för att göra oss människor bättre, snyggare, friskare eller starkare? Danica skräddarsyr sina föreläsningar så att de anpassas efter publiken och deras befintliga kunskap inom de aktuella områdena.  

Boka en föreläsning med Danica Kragic Jensfelt och få en inblick i robotar och människors samarbete och hur det kommer att utvecklas i framtiden. Danica föreläser med hjälp av inspirerande forskning och visar med träffsäkra bevis på hur vi i framtiden kommer att få mer fritid när robotarna hjälper oss i vardagen. Hon diskuterar vad AI kommer att kunna leda till och hur robotar kan göra arbeten säkrare för anställda när de tar över riskfyllda jobb. Boka en Danica Kragic Jensfelt föreläsning via oss på Athenas. Hör av dig redan idag så återkopplar vi till dig så fort vi kan.

Visa föreläsningar med Danica Kragic Jensfelt

  Danica Kragic Jensfelt föreläsning

  En Danica Kragic Jensfelt föreläsning huvudpunkter

  • Danica föreläser om hur Big Data och automatisering kommer att påverka vår framtid.
  • Med stöd från den senaste forskningen visar hon hur AI kan hjälpa oss i vår vardag och hur framtidens utveckling ser ut. 
  • Hon talar om de nackdelar och moraliska problem som uppkommer i samband med robotteknikens utveckling.
  • Danica föreläser om hur samarbetet mellan människa och robot kommer att utvecklas och avvecklas i framtiden.
  • Hon kommer med tips och inspiration för hur man använder digitaliseringen till sin egen vinning, så att man förblir relevant och i framkant. 

  Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller föredrag med Danica Kragic Jensfelt. Hon skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.

Skicka en icke-bindande förfrågan på Danica Kragic Jensfelt

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Danica Kragic Jensfelt