Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Innovationer som formar framtiden

Nicklas Hermansson

Omvärldsbevakaren med spännande och inspirerande föreläsningar om trender, innovation och framtidens arbetsplats.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Nicklas Hermansson

 • Ta nästa steg in i framtiden med Nicklas Hermanssons inspirerande föreläsningar där han ger tydliga förklaringar kring hur bland annat artificiell intelligens och digitalisering kan hjälpa ditt företag och din bransch.
 • Få inspiration och konkreta strategier som Nicklas Hermansson samlat på sig under sin 20 år långa karriär inom media och journalistik – allt från trender inom media till hur du kan designa ditt liv för att möta framtiden.
 • Få en omvärlds- och framtidsanalys: hur kommer framtidens arbetsplats att se ut? Vilken roll kommer tekniken och digitaliseringen att ha? Och hur får man framtidens mänskliga superkrafter?
Skicka en icke-bindande förfrågan på Nicklas Hermansson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Nicklas

Lecture icon

Föreläsningar

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Nicklas Hermansson har 20 års erfarenhet som bland annat coach, föreläsare och affärsstrateg. I alla sina yrkesroller har innovation varit ett ledord, vilket gjort att han framför allt uppmärksammats för sitt arbete kring att anpassa strategier utifrån digitalisering och nya kommunikationskanaler.

Därför ska du boka Nicklas Hermansson

 • Ta nästa steg in i framtiden med Nicklas Hermanssons inspirerande föreläsningar där han ger tydliga förklaringar kring hur bland annat artificiell intelligens och digitalisering kan hjälpa ditt företag och din bransch.
 • Få inspiration och konkreta strategier som Nicklas Hermansson samlat på sig under sin 20 år långa karriär inom media och journalistik – allt från trender inom media till hur du kan designa ditt liv för att möta framtiden.
 • Få en omvärlds- och framtidsanalys: hur kommer framtidens arbetsplats att se ut? Vilken roll kommer tekniken och digitaliseringen att ha? Och hur får man framtidens mänskliga superkrafter?

Nicklas Hermansson är inte bara känd för sitt arbete inom nyhetsbranschen. Han har också en god dos experimentlusta bakom sig. I podcasten ”Life Designer Bible” antog han till exempel rollen som en mänsklig försökskanin och utförde mer eller mindre galna experiment som att skriva en bok på en månad och att vara vaken i tre dygn.

Denna lekfullhet lyser igenom i hans texter och föreläsningar och gör innehållet mer lättillgängligt, oavsett ålder, kön eller yrkesgrupp bland åhörarna. Han har deltagit som keynote speaker på både svenska och internationella evenemang.

Han har bland annat föreläst för företagsledare, publicister, journalister och marknadsförare inom olika ämnen. ”Livsdesign” är ett av de flitigt förekommande begreppen som dyker upp i hans texter, podcasts och föreläsningar. I dessa pratar han om hur man kan designa sitt liv med empati och kreativitet för att öka potentialen i både privat- och arbetsliv.

Han startade mediehuset NomoFomo (No more fear of missing out) 2020 med målet att vara en motkraft till fake news, samtidigt som följarna får rapporteringar om nyheter som ingen av de traditionella nyhetsbyråerna tar upp. Det innebär ett mödosamt arbete att leta fram, granska och sprida vidare artiklar, filmer och podcasts varje dag, men Hermansson menar att det krävs för att få en så begriplig, diversifierad och sanningsenlig nyhetsbild som möjligt.

Experimenten på sociala medier och viljan att göra världen mer begriplig är viktiga beståndsdelar till varför Hermansson lyckats så pass bra med att inte bara ta företag nästa steg in i digitaliserings värld – utan också hjälpa dem att ta steget innan konkurrenterna hittar dit.

Nicklas Hermansson och hans innovativa affärsstrategier har hjälpt bland annat Aftonbladet och Bonnier News Brand Studio att bli världsaktörer inom online media. Idag driver han mediehuset NomoFomo och är kolumnist och AI-expert på Aftonbladet, där han bevakar framtidsfrågor och digitaliseringen.

Dessutom framtidsspanar Nicklas Hermansson i SVT Morgonstudion och har tidigare även framtidsspanat i Dagens Media och The Daily Messiah. De senaste åren har han därför synat närmare en miljon nyheter och forskningsrapporter för att förstå vart världen är på väg.

Foto: Magnus Wennman/Aftonbladet

Visa föreläsningar med Nicklas Hermansson
Nicklas Hermansson föreläsning

Så överlever du AI-revolutionen

Året är 2049. De flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Nästan hälften av dagens jobb har automatiserats och dina Ray-Bans augmented reality-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett.

Vägen dit har redan inletts. I dag snurrar världen snabbare än någonsin. Enligt kalendern är året 2023, men somliga hävdar att vi har åkt tio år framåt i tiden. Detta eftersom vi tvingades applicera ny teknik i våra liv under pandemin när samhället förändrades från grunden. De senaste årens torktumlare har även resulterat i en YOLO-ekonomi där mottot är att du bara lever en gång – och inte alls måste leva som du alltid gjort.

Men vi har bara sett början. Ifjol var techbolagen besatta av att väva samman vår fysiska och digitala liv i ett metaversum. I år handlar allt om ett annat paradigmskifte: AI-revolutionen. Världen automatiseras i realtid framför våra ögon – med konsekvensen att hundratals miljoner människor kommer att förlora sina jobb de närmsta åren. Samtidigt kommer utvecklingen att ge oss nya vinnare. Framtidsmannen Nicklas Hermansson berättar hur du får superkrafterna som krävs för att fortsätta vara relevant både som organisation och individ. Metoder och verktyg som han själv har använt för att bygga två olika team som blivit bäst i världen.

Mediepionjären Nicklas Hermansson var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. 2022 grundade han mediehuset NomoFomo (No More of Missing Out) som kurerar trender och fenomen som formar framtiden via nyhetsbrevet NomoFomo Insights som i höstas prisades som en av Sveriges främsta tidskrifter. Dessutom är Nicklas framtidsspanare och AI-expert för Aftonbladet, SVT, Chef och Dagens Media, samt i en av Sveriges största aktualitetsspoddar; ”The Daily Messiah”. Därför synar han varje vecka 2500 nyheter, trender, studier och uppfinningar för att förstå vart världen är på väg – och nu vill han dela med sig av guldkornen till dig.

Föreläsningens höjdpunkter:

 • Trender som formar framtidens arbetsplats
 • Så får du Gen Z på kroken
 • Framtidens mänskliga superkrafter
 • Verktyg för att besegra robotarna
 • Så skapar du en kreativ arbetsplats med 97% stolta medarbetare
 • Så blir du omvärldsbevakare 2023
Nicklas Hermansson föreläsning

Framtidens arbetsplats

Tycker du att livet har stått stilla under pandemin när vi suttit hemma framför våra dataskärmar? I själva verket har världen genomgått en tech-celeration som tagit oss tio år framåt i tiden. Nu lever vi plötsligt i en YOLO-ekonomi där mottot är att du bara lever en gång.

Pandemin har nämligen fått många att prioritera annorlunda och inse att de inte alls måste leva som de alltid gjort. Enligt en global undersökning från Microsoft funderar 41 procent av världens arbetare på att säga upp sig – och hela 50 procent är sugna på att byta bransch.

För att bli en vinnare i den nya YOLO-ekonomin gäller det att spela sina kort rätt och för att finna facit har omvärldsbevakaren Nicklas Hermansson synat närmare en miljon nyheter, studier och uppfinningar under pandemin. Svaret? Det har visat sig att forskarna är eniga om vilka egenskaper som kommer att utgöra människans superkrafter på den framtida arbetsmarknaden: kritiskt tänkande, kreativitet, kommunikation och empati.

Nicklas bjuder på nutida innovationer som formar framtiden ur ett kommunikations-, affärs- och kreatörsperspektiv. Dessutom har han tagit hjälp av ett tiotal svenska futurister, innovatörer och entreprenörer för att kunna ge en mångfacetterad bild av hur världen kommer att fungera om år 2049 – och vilka nycklar och verktyg som krävs för att bli en vinnare i framtiden. Följ med på en hisnande tidsresa – så du kan fatta rätt beslut redan i dag.

Referenser

Han höll högt tempo med intressant och relevant innehåll!

Kerstin Olby

Sparbankernas Riksförbund

Intressant och lärorikt! Jag rekommenderar andra att anlita Nicklas som talare.

Majken Roos, HR-specialist

Göteborgs tingsrätt

Varm och genuin som person gjorde framträdandet så otroligt mänskligt och därmed lättare att ta till sig. Otroligt nöjda!

Per Jensen, Chef

Skatteverket
Skicka en icke-bindande förfrågan på Nicklas Hermansson

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Nicklas Hermansson