Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Åldersdiversifiera ditt företag och ligg steget före konkurrenterna

John Mellkvist

John Mellkvist

John Mellkvist är Sveriges mest engagerade röst i åldersrelaterade frågor på arbetsplatsen. Han är också PR-konsult och framtidsspanare som brinner för ämnen som trender, kommunikation och mångfald.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på John Mellkvist

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Diskussioner om åldersdiskriminering tycks träda fram i cykler och just nu råder en boom kring ämnet. John Mellkvist är Sveriges främsta förespråkare för åldersdiversifiering. Några av rollerna han har idag är en plats i Berghs School of Communications advisory board och som ambassadör för Delegationen för senior arbetskraft – en position regeringen handplockade honom för.

John Mellkvist är också kunnig om trender och ger tydliga förklaringar till varför åldersdiskriminering ligger på tapeten just nu, men kanske inte lika mycket för några år sedan. Förmågan att se trender är något som alla företag med framtidsvisioner kan dra nytta av.

Därför ska du boka John Mellkvist

 • Lika värdefull för individen som för företaget. Få konkreta tips som hjälper dig att bli vän med din ålder för ett mer harmoniskt privatliv – och använda den till din fördel i arbetslivet.
 • Fokus ligger inte på diskrimineringsregler eller offermentalitet. Äldre är inte bättre än yngre – eller vice versa. Ett brett åldersspann bland medarbetare gynnar företaget ur både ett trivsel- och lönsamhetsperspektiv och Mellkvist förklarar varför.
 • John Mellkvist har valts ut av regeringen för att förbättra äldres möjligheter i arbetslivet; bland annat genom att främja fördelarna med äldres ofta helt unika kompetens och stora erfarenhet.

John Mellkvists kanske mest uppmärksammade föreläsning är ”Välj din ålder” och baseras på den aktuella boken med samma namn. Där diskuterar han generationsfrågor, åldersdiskriminering och vikten av att göra sin ålder till en styrka – oavsett vilken ålder det handlar om. Den åldersnoja som råder – och som Mellkvist menar är extra stark i Sverige just nu – påverkar både vår psykiska hälsa och digitaliseringens riktning och utveckling.

Hans popularitet som föreläsare bland HR-avdelningar, chefer och medarbetare grundar sig delvis i idéer om att åldrar kompletterar varandra och ger unika perspektiv för nästan alla företagets delar. Det handlar inte om att följa diskrimineringsregler ”bara för att” – det handlar om att maximera förutsättningarna att kunna nå ut med sitt budskap. Större mångfald och olika perspektiv är ofta rent nödvändiga för att ta företaget från nutid till framtid.

John Mellkvist kan föreläsa på både engelska och svenska och är van att tala för större publiker. När åhörare kommenterat hans föreläsningar är det ofta det större sammanhanget som lyfts upp. När Mellkvist förklarar ålderism får publiken samtidigt en större förståelse för hur trender generellt fungerar, hur samhälleliga problem kan påverka just ditt företag och hur man kan anpassa företagets rutiner för att göra framtidens utmaningar till möjligheter.

Visa föreläsningar med John Mellkvist
JOHN MELLKVIST FÖRELÄSNING

De ämnen som John Mellkvist gärna talar om i sina föreläsningar är:

 • Åldersdiskriminering i arbetslivet
 • Generationsfrågor
 • Ålderism
 • Trender
 • PR / Kommunikation
 • Mångfald och/eller integration
 • Framtid / omvärldsbevakning
 • Samhälle
 •  Självledarskap

John Mellkvist håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål. Kontakta oss för att veta mer om John eller boka en föreläsning.

Referenser

John Mellkvist has an incredible eye which combined with his curiosity and generosity makes him a creative cutting edge voice !

Diane Von Furstenberg

John is the type of person you want to talk to when times are hard: he always has a suggestion for development, and with a positive twist too. More than that, John is great when you need to find an unwalked path in any business, in any market; he find it and can take you there. All ages welcome!

Mattias Hansson, Director of Program

Marketing and Communications: Sweden at Expo2020, Dubai

John medverkade som trendspanare på Företagsuniversitetets konferens Story (en heldag med aktuell kunskap och inspiration för kommunikatörer) i oktober 2017. Han var lyhörd och anpassade sin föreläsning både efter önskat innehåll och format ("popup", fyra korta spaningar fördelade under dagen). Både vi beställare och konferensdeltagarna uppskattade Johns spaningar (som kändes träffsäkra och relevanta för målgruppen) och han fick fina utvärderingar. Vi funderar redan på om vi skulle kunna anlita John igen i något annat sammanhang

Marlene Berglund, utvecklingschef

Företagsuniversitetet

John Mellkvist tar initiativ och driver debatt. Orädd, lugn, logisk och enveten öppnar han människors ögon och öron och får allt fler att inse att åldersdiskrimineringen är ett stort problem. Inte bara för dem som är för unga. Eller för gamla. Utan för hela samhället. Jag är övertygad om att om någon ska förflytta det här berget, så är det John. Det kan också ses som bevis på att han nog kan förflytta en hel del andra berg, om det skulle behövas.

Carin Fredlund, skribent

Varumärkesanalytiker
Skicka en icke-bindande förfrågan på John Mellkvist

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med John Mellkvist