Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Vad är människans plats i samhället efter robot-revolutionen?

Stefan Fölster - Nationalekonom, författare och chef för reforminstitutet

Stefan Fölster

Professor i nationalekonomi med föreläsningar om människans roll i framtiden och den digitala robot-revolutionen.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Stefan Fölster

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vi är på väg in i en automatiserad framtid där maskiner och robotar tar allt större kliv in i vår vardag och erbjuder nya jobb, nya lösningar och ett nytt samhälle. Vilka möjligheter och vilka problem för denna digitala robotrevolution med sig? Boka en föreläsning med Stefan Fölster för att få ta en titt på den framskridande utveckling som nu sker snabbt runt om i världen!

Framtiden är redan här, konstaterar Stefan Fölster. Vi står mitt i en pågående omstrukturering av samhället där smarta maskiner, robotar och digitala lösningar successivt övertar fler och fler samhällsfunktioner. Det kan handla om allt från självstyrande dammsugare och obetjänade butikskassor till digitala klassrum och serviceprogrammerade robotar – för att inte tala om efterlängtade medicinska landvinningar. Vart utvecklingen kommer föra oss kan vi bara ana. Eller så kan vi fråga Stefan Fölster, som har bättre koll på dessa framtidsfenomen än de allra flesta!

Stefan Fölster är nationalekonom, chef för Reforminstitutet och adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han har haft toppositioner inom både Handelns Utredningsinstitut och Svenskt Näringsliv och figurerar flitigt i media som engagerad debattör i samhällsfrågor där han anser att reformer behövs. Lika driven är han utanför arbetet och ger sig gärna ut på spännande friluftsäventyr i kajak, klättersele eller fallskärm!

Stefan Fölster har ett stort intresse för innovation och utveckling och har vigt en stor del av sitt yrkesliv till att analysera och förstå tekniska utvecklingstendenser. Han har insett att den framskridande automatiseringen för oss mot ett helt nytt samhälle – och det snabbare än de flesta tycks förstå. I den aktuella boken ”Robotrevolutionen: Sverige i den nya maskinåldern” (2015) beskriver Stefan Fölster just detta. Han tar upp hisnande exempel på fantastiska möjligheter och angelägna frågeställningar i en ny tid.

Vad händer med våra jobb när vi finner mer effektiva lösningar? Hur kommer vår ekonomi och demokrati påverkas av denna nya, digitala tidsålder? Var är vår plats i framtidens robotsamhälle? Samhällets omstrukturering kräver en hög grad av innovation och en kunskapsinvesterande inställning. Låt Stefan Fölster dela med sig av sina värdefulla framtidsanalyser och guida dig och din verksamhet in i framtiden!

Du kan läsa vår intervju med Stefan Fölster här!

Visa föreläsningar med Stefan Fölster

    Föreläsningar med Stefan Fölster

    • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar eller workshops med Stefan Fölster. Han skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.

Referenser

Stefan är oerhört kunnig vilket framgick med all önskvärd tydlighet. Han var också duktig på att presentera sitt budskap och på att göra kopplingar till den verklighet som gällde för just vår region. Sedan gillar ju jag när det blir humoristiskt emellanåt, och det fixade han alldeles galant. Vi är fantastiskt nöjda :-)

Niklas Engström

Region Jönköpings län
Skicka en oförpliktande förfrågan på Stefan Fölster

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Stefan Fölster