Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Se till att framtidssäkra er verksamhet redan idag!

Boka Peter Siljerud

Peter Siljerud

Peter Siljerud är omvärldsanalytiker och trendspanare som utmanar gamla värderingar och förbereder er verksamhet för framtiden.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Peter har förmågan att få fram ett mycket intressant innehåll och framföra det på ett engagerande sätt. För den här konferensen delade vi upp materialet i flera, kortare inslag under dagen som knöt ihop konferensens olika delar med en bra röd tråd, vilket var mycket uppskattat.

Christian Bergma, Skaraborgs Kommunalförbund Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Peter Siljerud

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

I sina föreläsningar presenterar Peter Siljerud rappt och underhållande trender och framtidsbilder som är avsedda att utmana och väcka nya kreativa tankar på teman som artificiell intelligens, arbetsliv, marknadsföring och kommunikation, konsumtion, försäljning, teknik och IT, fastighetsbransch och mycket mer. Boka en inspirerande Peter Siljerud föreläsning hos oss på Athenas!

En sak är säker med världen: den förändras. Ständigt. Ibland kan det vara svårt att hänga med i tempot. Det är därför det finns trendspanare, omvärldsanalytiker och framtidsforskare som Peter Siljerud. Han lotsar dig och dina medarbetare genom morgondagens potentiella värld, för så betydelsefull är morgondagen att din verksamhet har allt att vinna på att ha en framtidsberedskap i form av kreativ dynamit.

Peter Siljerud har i många år arbetat som trendspanare, omvärldsanalytiker och framtidsforskare. Han har en bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Numera driver han företaget Futurewise som hjälper organisationer att ta kontrollen över sin egen framtid och skapa en framtidsberedskap. Han är en erfaren och internationellt uppskattad processledare, utbildare och föredragshållare och stödjer företag och organisationer i deras omvärldsbevakning och att finna framgångsrika vägar framåt.

”100 trender – din guide till framtiden” är Peter Siljeruds första bok som utkom 2011 och nominerades till ”Årets marknadsföringsbok”. Han är även författaren bakom boken ”AI för offentlig sektor” som kom ut 2023. 2012 utsågs Peter Siljerud till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG och 2013 fick han utmärkelsen “Utmärkt föreläsare” av chefsnätverket Close. 2015 kom hans andra bok ”Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel”.

Boka en Peter Siljerud föreläsning i dag hos oss på Athenas!

Visa föreläsningar med Peter Siljerud

  Peter Siljerud föreläsning

  Föredragen tar upp det senaste trenderna och gör en skiss över framtiden. Med inlevelse och passion presenteras aktuella trender och scenarier som är avsedda att utmana och väcka nya tankar och idéer. Med Peter Siljeruds föredrag som utgångspunkt kan ni ta kontrollen över er egen framtid och skapa en framtidsberedskap.

  Nytt föredrag Post-corona

  • Världen efter corona kommer att se helt annorlunda ut. Det kommer att behövas andra tillvägagångssätt, andra erbjudanden och nya sätt att möta marknaden. Peter har hållit på med omvärldsanalys i snart 20 år och vet att det är när det sker stora förändringar som det också öppnas stora möjligheter.
  • Under föredraget – som erbjuds både live och online – lär du dig mer om hur kunders preferenser förändras, vilka nya trender som håller på att formas och hur man kan möta världen med nya fräscha idéer.
  • Föreläsningen kan även kombineras med en workshop där ni får en analys av hur just er verksamhet kan framtidssäkras.

  Artificell intelligens – förändrar spelplanen för alla

  • Just nu sker det mest dramatiska teknikskiftet vi har sett på fyrtio år. Artificiell intelligens, AI, håller på att förändra allting. Det är svårt att föreställa sig en bransch som inte kommer att påverkas, och de som förstår och kan använda sig av AI kan gå hur långt som helst.
  • Svenska organisationer och företag måste börja ta till sig och implementera kunskap om detta centrala skifte. Ju förr, desto bättre.
  • Peter Siljerud, framtidsforskare och AI-expert bjuder på en inspirerande föreläsning om AI, dess möjligheter och utmaningar. En av vår tids hetaste ämnen. 
  • Ta steget in i framtiden och boka en skräddarsydd Peter Siljerud föreläsning om AI!

  Peter Siljerud föreläsning

  Framtidens konsumtion och retail

  • Hur tänker framtidens konsumenter? Vilka värderingar kommer de att präglas av? En sak är i alla fall säker – framtidens konsumtion kommer att vara någonting helt annat än den är idag.
  • En Peter Siljerud föreläsning som talar om de hetaste trenderna inom konsumtion just nu och i vilken riktning de rör sig, så att du kan ligga steget före. Han tar upp begrepp som hybridhandel, social shopping och skuldfri konsumtion.
  • Längd: 1-1,5 h

  Peter Siljerud föreläsning

  Framtidens teknik och IT

  • Det som var science fiction för bara några årtionden sedan är verklighet idag. Utvecklingen inom IT och teknik går framåt i en rasande takt, och det gäller för företag och organisationer att hänga med i svängarna så de hinner anpassa sig.
  • En Peter Siljerud föreläsning som hjälper dig att få en överblick över hur det ser ut i dag och vart vi är på väg i dagens IT-samhälle. Du får höra om trender som intelligenta tjänster, naturliga gränssnitt och sensornätet.
  • Längd: 1-1,5 h

  Peter Siljerud föreläsning

  Framtidens försäljning

  • Dagens kunder är vana att kritiskt granska en strid ström av olika erbjudanden. Hur fångar man då kundens intresse och skapar förtroende? Har du hört om maffiavouching, fyrtornsaktörer och kontaktlösa relationer?
  • Peter Siljerud talar om vad som karakteriserar dagens trender och hur man lyckas med sin försäljning även i framtiden.
  • Längd: 1-1,5 h

  Peter Siljerud föreläsning

  Framtidens marknadsföring och kommunikation

  • Över 80 % av svenskarna är negativa till reklam eftersom de blir överösta med det dagligen. En massa reklampengar slängs då i sjön, så det gäller att tänka smart för att få fram sitt budskap.
  • Peter Siljerud har många tips på hur man fångar kundens intresse, och han tar upp trender som till exempel imperfektionism, butlermarknadsföring och kontextuella erbjudanden.
  • Längd: 1-1,5 h

  Peter Siljerud föreläsning

  Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel

  • Hur ser det ut på din arbetsplats? Är det från 9-17 på kontor? Är det chefen som har makten? Tänk om! I dagens samhälle gäller det att våga utmana sina gamla värderingar.
  • Under denna Peter Siljerud föreläsning kommer han med nya inspirerande sätt att bryta mot vedertagna normer och guida din verksamhet in i framtiden.
  • Längd: 1-1,5 h

Referenser

Uppdaterad, varierad, engagerande, ambitiös. Mycket bra på att fånga publiken och skapa nyfikenhet och trygghet i ett klurigt ämne som skapar en del oro.

Organisationspsykolog

Vi var mycket nöjda med Peter Siljerud. Pedagogisk genomgång och många exempel som förstärkte känslan av att AI är en möjliggörare för offentlig sektor.

Emma Hellström, Utvecklare kommunikation

Kungsbacka kommun

Lysande föreläsning! Peter är brilliant, påläst och har precis rätt timing.

Jenny Rannemo, Head of Sales

The Production Office
Skicka en icke-bindande förfrågan på Peter Siljerud

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Peter Siljerud
Peter Siljerud

5 av 5 stjärnor

Peter har förmågan att få fram ett mycket intressant innehåll och framföra det på ett engagerande sätt. För den här konferensen delade vi upp materialet i flera, kortare inslag under dagen som knöt ihop konferensens olika delar med en bra röd tråd, vilket var mycket uppskattat.

Christian Bergma, Skaraborgs Kommunalförbund Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Peter Siljerud