Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Få hjälp att förbereda er verksamhet för framtiden

Peter Siljerud

Peter Siljerud

Peter Siljerud är omvärldsanalytiker och trendspanare som utmanar gamla värderingar och förbereder dig för framtiden

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Peter Siljerud

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

I sina föreläsningar presenterar Peter Siljerud rappt och underhållande trender och framtidsbilder som är avsedda att utmana och väcka nya kreativa tankar på teman som artificiell intelligens, internet, IT, ekonomi och mycket mer. Boka en inspirerande föresläsning med honom hos oss på Athenas!

En sak är säker med världen: den förändras. Ständigt. Ibland kan det vara svårt att hänga med i tempot. Det är därför det finns trendspanare, omvärldsanalytiker och framtidsforskare som Peter Siljerud. Han lotsar dig och dina medarbetare genom morgondagens potentiella värld, för så betydelsefull är morgondagen att din verksamhet har allt att vinna på att ha en framtidsberedskap i form av kreativ dynamit.

Peter Siljerud har i många år arbetat som trendspanare, omvärldsanalytiker och framtidsforskare. Han har en bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Numera driver han företaget Futurewise som hjälper organisationer att ta kontrollen över sin egen framtid och skapa en framtidsberedskap.

”100 trender – din guide till framtiden” är Peter Siljeruds första bok som utkom 2011 och nominerades till ”Årets marknadsföringsbok”. 2012 utsågs Peter Siljerud till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG och 2013 fick han utmärkelsen “Utmärkt föreläsare” av chefsnätverket Close. 2015 kom hans andra bok ”Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel”.

Du kan boka en föreläsning med Peter Siljerud hos oss på Athenas.

Visa föreläsningar med Peter Siljerud

  Artificell intelligens – förändrar spelplanen för alla

  • Just nu sker det mest dramatiska teknikskiftet vi har sett på fyrtio år. Artificiell intelligens, AI, håller på att förändra allting. Det är svårt att föreställa sig en bransch som inte kommer att påverkas, och de som förstår och kan använda sig av AI kan gå hur långt som helst.
  • Svenska organisationer och företag måste börja ta till sig och implementera kunskap om detta centrala skifte. Ju förr, desto bättre.
  • Peter Siljerud, framtidsforskare och AI-expert bjuder på en inspirerande föreläsning om en av vår tids hetaste ämnen. Frågor som tas upp är bland annat:
   – Vad innebär AI egentligen?
   – Varför slår AI igenom just nu?
   – Vilka blir konsekvenserna?
   – Vilka möjligheter och hot finns det?
   – Hur kan ni förbereda er på bästa sätt?
   – Vilka inspirerande exempel finns det inom olika branscher?
  • Ta steget in i framtiden och boka en skräddarsydd föreläsning om AI med Peter Siljerud!

  Framtidens konsumtion och retail

  • Hur tänker framtidens konsumenter? Vilka värderingar kommer de att präglas av? En sak är i alla fall säker – framtidens konsumtion kommer att vara någonting helt annat än den är idag.
  • Peter Siljerud talar om de hetaste trenderna inom konsumtion just nu och i vilken riktning de rör sig, så att du kan ligga steget före. Han tar upp begrepp som hybridhandel, social shopping och skuldfri konsumtion.
  • Längd: 1-1,5 h

  Framtidens teknik och IT

  • Det som var science fiction för bara några årtionden sedan är verklighet idag. Utvecklingen inom IT och teknik går framåt i en rasande takt, och det gäller för företag och organisationer att hänga med i svängarna så de hinner anpassa sig.
  • Peter Siljerud hjälper dig att få en överblick över hur det ser ut i dag och vart vi är på väg i dagens IT-samhälle. Du får höra om trender som intelligenta tjänster, naturliga gränssnitt och sensornätet.
  • Längd: 1-1,5 h

  Framtidens försäljning

  • Dagens kunder är vana att kritiskt granska en strid ström av olika erbjudanden. Hur fångar man då kundens intresse och skapar förtroende? Har du hört om maffiavouching, fyrtornsaktörer och kontaktlösa relationer?
  • Peter Siljerud talar om vad som karakteriserar dagens trender och hur man lyckas med sin försäljning även i framtiden.
  • Längd: 1-1,5 h

  Framtidens marknadsföring och kommunikation

  • Över 80 % av svenskarna är negativa till reklam eftersom de blir överösta med det dagligen. En massa reklampengar slängs då i sjön, så det gäller att tänka smart för att få fram sitt budskap.
  • Peter Siljerud har många tips på hur man fångar kundens intresse, och han tar upp trender som till exempel imperfektionism, butlermarknadsföring och kontextuella erbjudanden.
  • Längd: 1-1,5 h

  Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel

  • Hur ser det ut på din arbetsplats? Är det från 9-17 på kontor? Är det chefen som har makten? Tänk om! I dagens samhälle gäller det att våga utmana sina gamla värderingar.
  • Under denna föreläsning kommer Peter Siljerud med nya inspirerande sätt att bryta mot vedertagna normer och guida din verksamhet in i framtiden.
  • Längd: 1-1,5 h
Skicka en oförpliktande förfrågan på Peter Siljerud

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Peter Siljerud