Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-06

Anders Wallensten - Läkare och epidemiolog

Anders Wallensten

Anders Wallensten

Anders Wallensten kan som specialistläkare och epidemiolog vår kropp bra, såväl hälsa som våra sjukdomar. Han förklarar varför vi insjuknar och hur vi verkligen kan hålla oss friska.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anders Wallensten

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anders är ett välbekant ansikte från Folkhälsomyndighetens presskonferenser om covid-19, men det är i egenskap av författare till boken ”Hälsogåtan – evolution, forskning och 48 konkreta råd” som han föreläser. I boken beskriver han med saklig inlevelse vad vi ska göra för att hålla oss så friska som möjligt. Få kan som Anders förklara komplicerade sjukdomsrisker lättfattligt, trovärdigt och med mänsklig empati.

Därför ska du boka Anders Wallensten föreläsning

  • För att lära varför vi har så svårt att leva hälsosamt i vår moderna värld – och vad vi kan göra åt det
  • Varför det finns så många olika hälso- och träningsråd och vilka som verkligen fungerar
  • Att hälsa är så mycket mer än bara kost och motion och att det finns flera sätt att uppnå bättre hälsa
  • Hans varma och medmänskliga förklaringar och insiktsfulla råd om hur vi alla på bästa sätt kan leva för att hålla oss friska och sunda

Anders Wallensten är läkare och specialist i allmänmedicin och har under många år arbetat med smittskydd på svenska och brittiska hälsomyndigheter. Han blev allmänt känd som talesperson för Folkhälsomyndigheten under våren 2020 där hans sakliga och direkta svar på komplicerade pressfrågor gjorde honom uppskattad under Sveriges första coronavåg. Han lugnade många oroade med sina kunskaper och sin mänskliga tillgänglighet.

Anders Wallensten är privat mycket intresserad av hälsa och träning och har på fritiden skrivit boken ”Hälsogåtan – Evolution, forskning och 48 konkreta råd” där han delar med sig av sina egna tankar om hälsofrågor och hur vardagen lägger krokben för ett hälsosamt liv. Men framförallt gör han en ordentlig analys av vilka hälsoråd som verkligen har stöd i forskning, hur de stämmer med vårt evolutionära ursprung och hur de med god hälsa faktiskt lever. I boken visar han att hälsa inte bara handlar om kost och motion utan relationer, tankar, omgivning och vår sömn är också kritiska för vårt välmående. Han ser vår hälsa som en helhet av dessa element och visar hur allt hänger samman. Utifrån denna breda genomgång kan han ge konkreta råd och visa hur relativt små förändringar mot en allmänt sundare livsstil och bättre sociala kontakter kan få oss alla att må bättre utan mirakelkurer.

Foto: Stefan Tell

Visa föreläsningar med Anders Wallensten
Anders Wallensten föreläsning

Hälsogåtan

Varför finns det så många hälsoböcker,  ibland med motsägelsefulla råd? Hur kan vi, trots att vi lever i en tid där vi kan transplantera hjärtan och flyga till månen, vara så osäkra på vad som är hälsosamt?

Det är denna gåta som utgör grunden för Anders Wallenstens föreläsning. Här utlovas inga snabblösningar eller mirakelkurer, men däremot ges konkreta hälsoråd som stämmer överens med vad vetenskapen säger, vad våra kroppar anpassats till under tusentals år och hur de som blir gamla med hälsa verkligen lever!

  • Anders förklarar med tydliga exempel hur det moderna livet sätter käppar i hjulet för den som vill leva hälsosamt, men framförallt vad man kan göra åt det.  Med relativt små förändringar i sina levnadsvanor kan man uppnå stora hälsoeffekter på sikt!
  • Hur vi mår psykiskt är minst lika viktigt som hur vi mår fysisk och i föreläsningen visar Anders att hälsa handlar om långt mer än kost och motion. Lyssnaren får lära sig ingående om andra viktiga delar som relationer, tankar, omgivning och sömn. Med detta fokus på helhetshälsa ges många möjligheter att förbättra sin hälsa utifrån egna förutsättningar och intressen.
  • Kunskapen från föreläsningen ger också lyssnaren verktyg att utvärdera och förbättra sin hälsa samt ett förhållningssätt för  att själv kunna avgöra om nya hälsotrender är värda att haka på eller inte.

Föreläsningen anpassas utifrån önskemål och fokuserar på de olika delar av hälsa som passar för just er. 

Skicka en oförpliktande förfrågan på Anders Wallensten

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anders Wallensten