Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Fysiolog, forskare och författare

Maria Ahlsén föreläsning - Fysiolog, forskare och författare

Maria Ahlsén

Hitta rätt i tränings- och kostdjungeln med konkret fakta, låt forskningen tala för sig själv.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Maria Ahlsén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur ofta ska man träna? Är kolhydrater farliga? Bränner man mer fett av att gå än av att springa? Maria Ahlsén, biokemist och doktor i fysiologi, avlivar hälsomyterna och låter forskningen tala för sig själv. Hon hjälper dig att hitta rätt i tränings- och kostdjungeln. Ta del av hennes faktabaserade råd, glöm alla trendiga dieter och boosta din motivation till att leva ett hälsosamt liv. Boka en inspirerande Maria Ahlsén föreläsning i dag!

Maria Ahlsén jobbar på heltid med att förmedla hur kroppen fungerar och hur den formas av olika sorters träning, näring och stress. När hon inte föreläser skriver hon böcker, driver företag och undervisar på medicinska högskoleutbildningar. Under en föreläsning med Maria Ahlsén får du reda på vad forskningen verkligen säger när det kommer till kost, tarmflora, dieter, hjärnan, träning och hälsa

Som biokemist, doktor i fysiologi, forskare, författare, lic. kostrådgivare och föreläsare har Maria Ahlsén onekligen stor erfarenhet inom hälsovärlden. Hennes vision är att sprida korrekt kunskap om kroppen för att på så sätt motivera människor att vilja (och orka!) leva ett mer hälsosamt liv. Därför har hon skrivit boken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa tillsammans med Jessica Norrbom. Baserat på forskning och fakta förklarar boken hur kroppen reagerar på träning, kost och stress. Med Norrbom driver hon dessutom företaget Fortasana, där de undervisar i hälsa och erbjuder konsulttjänster inom friskvård.

Det kryllar av kostråd, träningstips och självutnämnda hälsoexperter där ute. Vem och vad ska man lita på? Vid en Maria Ahlsén föreläsning delar hon med sig av “forskningens hemligheter” och krossar effektivt myterna om träning och kost. Är socker verkligen ett gift? Hur ofta och hur hårt ska man träna för att få effekt? Maria Ahlsén ger oss de vetenskapliga svaren. Och vet du, det är faktiskt inte så avancerat som vi tror. Boka en inspirerande Maria Ahlsén föreläsning hos Athenas i dag!

Visa föreläsningar med Maria Ahlsén

  Frisk utan flum

  • Föreläsningen bygger på boken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa, skriven av Jessica Norrbom och Maria Ahlsén. Myter krossas och vanliga vanföreställningar om hälsa reds ut. Baserat på verklig forskning, levererat på ett inspirerande och underhållande sätt.
  • Frågor som tas upp är bland annat:
   – Vad händer i kroppen när muskler drar ihop sig och vi får upp flåset?
   – Vilken detox är bäst?
   – Vilken diet ska man välja?
   – Hur effektivt är tarmsköljning?
   – Får man äta potatis?
   – Varför måste man jogga innan frukost?
   – Hur ser livsmedelsrekommendationerna ut och varför?
   – Hur lite måste man träna, och röra på sig, för att få hälsoeffekter?

  Stillasittande – vår tids hälsofara

  • Att träning är bra för hälsan har knappast någon missat. Men att stillasittande i sig är en hälsofara är det inte lika många som känner till.
  • Tre timmars hårdträning på gymmet per vecka väger inte upp de negativa effekterna av 40 timmars stillasittande på kontoret och åtskilliga timmars fritidssittande i bilar, bussar och soffor. Det gäller inte bara att få in träning på programmet, utan att även minska på inaktiviteten.
  • I den här föreläsningen får vi smarta tips och råd till hur vi med små, enkla medel kan göra en stor förändring i vår hälsa.

  Äta bör man – men vad, och hur mycket?

  • Kaffe, vin och choklad håller dig frisk, men ger även cancer. Ät maten rå, men koka all mat, ät fisk, men utan tungmetaller, fasta några dagar, men ät regelbundet, undvik kolhydrater, undvik gluten, undvik kött, undvik fett och håll dig för guds skull borta från socker – rena giftet. Detoxa efter varje julmiddag. Och glöm inte att skölja tarmen.
  • Det kryllar av dieter, hälsotips och “sanningar” i pressen. Men vad ska man egentligen tro på? I den här föreläsningen får vi höra vad forskningen egentligen har att säga. Vi går igenom hur kroppen fungerar och vad som händer med fett- och muskelmassan när vi följer olika dieter.

  Kan vem som helst bli nästa Usain Bolt?

  • Kan vem som helst, med rätt träning, slå världsrekord i 100 meter?
  • Både miljö och arv påverkar hur vår kropp svarar på träning. En del bygger lätt stora muskler, andra verkar kunna springa hur långt som helst.
  • Få smarta, faktabaserade tips på hur uthållighets-, styrke- och högintensiv träning kan läggas upp på bästa sätt för att ge bästa resultat.

  Stress – livsfarligt och livsviktigt

  • I en stressig situation förbereder vi oss för att fly eller slåss. Vi andas fortare, hjärtat slår snabbare och blodtrycket stiger. Allt detta kan rädda livet på oss i en hotfull situation. Tyvärr känner inte kroppen skillnad på om vi blir hotade av en sabeltandad tiger eller en deadline på jobbet. Reaktionen blir densamma.
  • Vi är designade för korta, livräddande pulser av stress. Men att vara i nödberedskap i flera veckor, månader, kanske år, tär på hälsan.
  • I den här föreläsningen får du med dig kunskap om hur stress påverkar kroppen och hur du kan minska stresshormonerna som på sikt orsakar skador.

  Yoga – historia, effekter och myter

  • I den här föreläsningen får vi höra mer om yogans historia, påverkan på oss och hur vanliga myter och föreställningar har fått fäste. Vi får också höra om hur man kan undvika skador på framför allt nacken, som är extra utsatt i vissa positioner.

Referenser

Föreläsningen motsvarade helt våra förväntningar. Maria intresserar, griper tag, är tankeväckande. En hel del skratt blev det också. Allvar, seriositet, trovärdighet och ett språk som alla förstår. Många kom efteråt och tackade och sa att det var bland det bästa de hört och att de fått bekräftat att egentligen att det inte är så svårt.

Mia Thegel

Reumatikerföreningen
Skicka en oförpliktande förfrågan på Maria Ahlsén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Maria Ahlsén