Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Stresshantering och effektivitet ur ett hållbart hälsoperspektiv

Jan Tern - Hälsoinspiratör och författare

Jan Tern

Hälsoinspiratören Jan Tern ger i sina föreläsningar förståelse för hur man skapar balans och når sina mål i livet - samtidigt.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Jan Tern

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Jan Tern har i många år jobbat med hälsa i alla dess former. Han är en flitigt anlitad föreläsare, utbildare och författare som har som mål att stärka och utveckla allt från individer till grupper och hela företag. Med gedigen erfarenhet och kompetens kan han hjälpa dig och din verksamhet med stresshantering, målsättning, prestation, effektivitet och ekonomi - allt ur ett hållbart hälsoperspektiv. Boka en inspirerande föreläsning med Jan Tern här hos Athenas!

Hur får man medarbetare, ledare och företag att hålla i längden? Hur hittar man balans mellan bra och dålig stress? Vad kostar det att hålla igång ett hälsoarbete – och att inte göra det? Dessa frågor och många fler får du svar på under föreläsningarna med Jan Tern.

Jan Tern är Eleiko-licensierad personlig tränare, certifierad testledare för Svenska Olympiska Kommittén och en mycket uppskattad föreläsare och utbildare. Han har jobbat med friskvårdsutveckling på Volvo-koncernen och har många års erfarenhet av försäljning och utbildning. I dag driver han företaget Personbästa AB och är författare till flera böcker inom hälsa, friskvård och mental träning.

Att sätta upp höga mål är en sak, men att uppnå dem en annan. Jan Tern hjälper dig att skapa ett effektivt hälsotänk som frigör resurserna du behöver. Han kan tala om allt från stress, kost och träning till kostnadseffektivt friskvårdsarbete.

Boka en inspirerande föreläsning och ge välmåendet och produktiviteten ett lyft!

Visa föreläsningar med Jan Tern

  Målskillnad – Målstyrd eller målstörd?

  • Vi lägger mycket tid på att arbeta med mål, men väldigt lite tid på att lära oss göra det på ett effektivt sätt.
  • I den här föreläsningen visar Jan Tern hur du kan påverka dina känslor, tankar och din fysiologi, vilket i sin tur ökar motivationen, energin och glädjen. När du har detta på plats har du alla förutsättningar för att utföra handlingar som verkligen tar dig till målet. Dessutom talar han om hur du effektivt kan frigöra tid, få ett mer konstruktivt förhållningssätt till hinder och mycket mer.
  • Föreläsningen riktar sig till alla som jobbar med olika målbilder; ledare, medarbetare, grupper och individer.

  26-timmarsdygnet – Stressad och pressad eller kreativ och effektiv?

  • Vi är många som tacksamt skulle ta emot två extra timmar per dygn för att hinna med mer och känna oss mindre stressade. Då dygnets längd knappast kommer att ändras under vår livstid är det i stället vi som får ändra vårt förhållningssätt till stressen.
  • Har du den senaste tiden känt dig trött, irriterad och omotiverad? Haft ont i kroppen, svårt att fatta enkla beslut eller glömt bort var du parkerade bilen? Jan Tern berättar mer om vad stress är och hur den påverkar oss, men framför allt hur vi själva kan förebygga och ta oss ur skadliga stress-spiraler. Ta del av värdefulla tips för att både kunna må och prestera bättre – boka en inspirerande föreläsning!
  • Föreläsningen kan även anpassas speciellt till HR-personal och ledare som vill skapa ett hållbart arbetsklimat.

  Det friska ledarskapet

  • 1 utbränd medarbetare = 700 000 kronor. Hur många har du råd med?
  • Det går att leda ett företag utan att bry sig om de anställdas hälsa. Ett litet tag. Sedan börjar stressens effekter att göra sig påminda i form av lägre kreativitet, sämre trivsel, arbetsmiljö och kundservice och fler (dyra) sjukskrivningar med tillhörande nyrekryteringar och omplaneringar.
  • I den här kombinerade föreläsningen och workshopen får du ta del av flera konkreta tips till att vårda företagets absolut viktigaste resurs: dina anställda. Jan Tern visar hur du med enkla medel och sunt förnuft väver in friskvård som en naturlig del i din verksamhet, utan extra kostnad.

  Funktionell friskvård

  • Vi alla vet ATT vi mår bra av att sova, träna, äta rätt och vara positiva. Varför lyckas vi då så sällan med detta i praktiken?
  • Problemet är oftast att vi inte vet VAD eller HUR vi ska göra för att få in nya rutiner som hjälper oss i vår vardag. Vi tror att det är stora projekt när det i verkligheten är ganska enkelt att uppnå stora förändringar. Jan Tern visar hur.

  Gladprestera – Maximera din hjärnkapacitet

  • När du känner välbefinnande mår du inte bara bättre, du blir också mer kreativ och fokuserad. Föreläsningen handlar om hur du genom att ändra dina tankar kan påverka din egen hälsa, hur du reagerar på din omgivning och hur du påverkar din omgivning.
  • Att gladprestera handlar om inte om att pressa in så mycket du kan i varje tidsenhet. Det handlar om att hitta de tankar och inställningar som ger dig tillgång till mer av din hjärna. Hade inte det varit fantastiskt?

  Vad kostar hälsa?

  • Hur många rökare behöver sluta för att företaget ska spara in en rökavvänjningskurs i minskad frånvaro? Hur många gånger kan vi träna på gym till samma pris som ett besök hos naprapaten?
  • Du får svar på dessa frågor och många fler under denna mycket uppskattade föreläsning som kombinerar två av vår tids mest aktuella ämnen: ekonomi och hälsa.

  MATematikerna – bättre mat för hälsa och miljö, utan extra kostnad!

  • Vilken sorts mat ger bäst näring för prislappen? Vem betalar de dolda kostnaderna för riktigt billig mat? Djuren? Miljön? Din hälsa?
  • Jan Tern visar hur du med enkla val kan ha en positiv påverkan på både miljön, din hälsa och din plånbok. Boka en inspirerande föreläsning full av kunskap, insikter och recept på äkta matglädje!

  Mental tuffhet – Knäckas eller stärkas?

  • Att växa handlar inte om att undvika förluster, misstag eller motgångar. Det handlar om att lära av dessa och på så vis öka sina chanser till glädje och framgång.
  • I den här föreläsningen berättar Jan Tern mer om hur vi kan använda vår energi på ett effektivt sätt om och när motgångarna väl uppstår.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Jan Tern

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Jan Tern