Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

En av landets främsta experter och forskare kring barn och fysisk aktivitet

Daniel Berglind

Daniel Berglind

Daniel Berglind bedriver forskning inom folkhälsovetenskap på Karolinska Institutet och har framför allt uppmärksammats för sitt arbete kring fysisk aktivitet hos barn.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Daniel Berglind

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Om Daniel Berglind

När man frågar hur mycket en vuxen tränar per dag, visar undersökningar att de flesta överskattar hur mycket fysisk aktivitet som faktiskt utförs. Detsamma gäller när vi försöker uppskatta hur mycket våra barn rör på sig. Detta ger en missvisande bild där den uppfattade bilden av folkhälsan är bättre än i verkligheten.

Daniel Berglind använder sig därför främst av objektiv data i sin forskning, till exempel appar i mobiltelefoner som mäter användarnas rörelsemönster. En förhoppning är att kunna utveckla appar som visar ”aktivitetsstatus” för hela Sveriges befolkning.

Därför ska du boka Daniel Berglind

  • Daniel Berglind är en av landets främsta experter inom folkhälsovetenskap och en van föreläsare och utbildare.
  • Hälsoindustrin är en av världens snabbast växande och mängden information som sprids varje dag är omöjlig att smälta för en enda individ. Daniel förklarar hur du kan skilja sanning från lögn och undvika sensationella rubriker som inte har någon substans.
  • Hans medverkan i tv-program, podcasts och sociala medier innebär att han inte bara är insatt i sin egen forskning, utan också i allmänhetens aktuella syn på hälsa, motion och kost.

Bland barn finns det ett tydligt samband mellan fysisk aktivitet och bra betyg i skolan. Det betyder inte att de som regelbundet rör på sig automatiskt får bättre betyg – men sambandet är fortfarande en viktig utgångspunkt. En annan punkt som Daniel Berglind poängterar i både artiklar och föreläsningar är att barn i snitt behöver dubbelt så mycket fysisk aktivitet som en vuxen. Han arbetar i allt större projekt för att komma så nära sanningen som möjligt när det kommer till träning och hälsas påverkan på prestation.

Träning och hälsa bland barn är dock inte Daniels enda fokusområde. Han fick i början av 2019 600 000 kronor för ett forskningsprojekt vars syfte är att analysera effekter på livskvalitet och fysisk aktivitet för kvinnor som genomgår fetmakirurgi. Ett annat forskningsprojekt analyserade hur man kan öka fysisk aktivitet hos flyktingar som söker asyl.

I och med Coronapandemin har Daniel Berglind föreläst mycket om hur träningsrutiner förändrats, och tagit fram förslag på hur man kan utföra ansvarsfull träning även under perioder av social distansering.

På sin twitter jobbar Daniel Berglind flitigt med att motbevisa våra vanligaste myter kring träning och hälsa, och hur vi bäst kan undvika dem. Där delar han också de senaste forskningsrönen och undersökningarna som relaterar till folkhälsan. För många som är intresserad av detta har hans twitter blivit ett uppskattat nyhetsflöde.

Visa föreläsningar med Daniel Berglind
Daniel Berglind - Föreläsningar

Daniel Berglind gör anpassade föreläsningar om

  • Vilka faktorer bör man fokusera på för att leva ett hälsosamt liv?
  • Fysisk aktivitet för hälsa, hur mycket krävs och hur uppnår jag detta?
  • Hur ser det ut med barns fysiska aktivitet och hur aktiverar vi våra barn?
  • En hälsosam vikt genom livet, hur uppnår jag detta?
  • Häslomyter, vilka är vanligt förekommande och hur undviker jag dem?

Daniel skräddarsyr gärna ämne och innehåll efter kundernas behov!

Referenser

Det var just det han pratade om som vi behövde höra i våra arbeten. Daniel är bra på att framföra sin föreläsning så att man förstår, använder sig inte av svåra ord som kan göra att man tappar focus. Mycket uppskattat och vi är väldigt nöjda!

Susanne Oderth, Projektledare

Kultur/Fritidsförvaltningen Skellefteå
Skicka en icke-bindande förfrågan på Daniel Berglind

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Daniel Berglind