Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-02-blue

Att försöka är alltid starten till att lyckas, och just idag är en bra dag att försöka

Mårten Nylén

Mårten Nylén

Hälsogurun Mårten Nylén ger dig ett helhetsperspektiv på hälsa och framgång. En riktig motivations- och inspirationsboost!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Mårten är en helt fantastisk föreläsare. Vet verkligen vad han pratar om. Otroligt ödmjuk och bjuder massor på sig själv. Man blir så peppad! Det som jag och flera andra även uppskattade var att han pratade med alla innan föreläsningen och att han även efter stannade kvar.

Helén Sorting, Friskis & Svettis, Trollhättan Visa alla referenser
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mårten Nylén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Mårten

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Mårten Nylén är en av våra absolut främsta hälsoinspiratörer. Vi känner igen honom som tränaren och programledaren i tv-programmen Biggest Loser och Ninja Warrior. Förutom PT till några av våra mest kända profiler så fokuserar inte Mårten Nylén bara på det fysiska - han lägger stor vikt på förebyggande av psykisk ohälsa, utmattning och stress som grundar sig i forskning. Boka en inspirerande Mårten Nylén föreläsning här hos Athenas!  

Därför ska du boka en Mårten Nylén föreläsning:

 • Mårten arbetar alltid med helheten och att skapa balans mellan det fysiska och det mentala – samt anpassar fokuset beroende på sammanhang och behov.
 • Oavsett vilken målsättning man har och vill lyckas, med så ger Mårten enkla och tydliga verktyg och råd som fungerar.
 • Mårtens engagemang och energi får vem som helst att bli peppad på att våga försöka – redan idag!

Mårten Nylén är en av våra absolut främsta hälsoinspiratörer. Han är PT till några av våra mest kända profiler och väljer att inte bara fokusera på det fysiska utan det handlar alltid om helheten. Han lägger stor vikt på förebyggandet av psykisk och mental ohälsa för att kunna motverka och minska både utmattning och stress, och i dagens ”snabba” samhälle kan hans tips och verktyg göra en stor skillnad.

Idag är Mårten också ambassadör för kronprinsessparets Generation Pep och Stiftelsen Friends och föreläser även en hel del i skolor.

2019 släppte Mårten den efterlängtade boken “Resultat, balans och lite magi”. Hundratusentals människor har idag inspirerats av Mårtens unika kunskap och energi. Mårtens attityd och fungerande verktyg inspirerar alla till att våga satsa och försöka, och han lever själv efter sitt mottoLåt aldrig ett ”jag kan inte” stå i vägen för ett ”jag kan”. Från den 21 januari 2021 kan du lyssna till podcasten Mårten har tillsammans med Ida Tuovinen som heter ”Killermindset”, i vilken duon jagar lärdomar och svar i spännande ämnen och människomöten. Finns där poddar finns!

Mårten jobbar med företagshälsa hos större till mindre företag, till att coacha barn och ungdomar, motionärer och elitidrottare till fantastiska resultat. Och alltid med målsättningen att förbättra utifrån de förutsättningarna man har,  för att kunna lyckas på ett smart och effektivt sätt.

Boka en Mårten Nylén föreläsning och få konkreta råd och tips som gör det enkelt för alla att börja leva mer hälsosamt och att lyckas.

Visa föreläsningar med Mårten Nylén
Mårten Nylén föreläsning

HÄLSA ÄR BÄSTA SÄTTET ATT LYCKAS

I en intrycksrik värld i ständig förändring behöver vi skapa både goda förutsättningar och sätta värderingarna på plats tidigt.

Våra barn och unga påverkas dagligen av olika trender, förebilder och intryck där de många gånger skulle behöva lite mer tro på sig själva, sunda värderingar och framför allt en god hälsa.

Som ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep, Stiftelsen Friends och Beat Diabetes har Mårten Nylen nu tagit sig an en viktig uppgift, att hjälpa våra barn och unga att skapa hälsosammare vanor och värderingar för att kunna leva friska och välmående liv.

I denna inspirerande föreläsning berättar Mårten om sin egen väg från storm och osäkerhet till succé och framgång i sina udda jobb som stuntman, livvakt och personlig tränare, där han idag jobbat över hela världen med välkända namn som Avicii, 50cent, Kiss, RedOne, Wyclef Jean, Mabel och Joel Kinnaman för att nämna några.

Han ger sina bästa nycklar för att skapa hälsa, egenvärde och förutsättningar på ett pedagogiskt sätt, för att kunna stå stark och vara sig själv även när det blåser.

Mårten Nylén föreläsning

Nytänk och Nystart

 • Många saker har ändrats efter Covid19 och nu behöver vi vår hälsa mer än någonsin.
 • Denna föreläsning innehåller mängder av motivation ihop med Mårtens viktigaste “hälsonycklar” som ger oss hans allra smartaste och bästa tips för hur vi bryter dåliga vanor och tankefällor, hanterar oss själva bättre med både stress och mindre sömn, och får in rörelse i ett hektiskt liv.
 • Ingen vill missa denna föreläsning med den populära hälsoinspiratören Mårten Nylén.
Mårten Nylén föreläsning

En hållbar affär

 • I denna föreläsning får du Mårtens absolut allra bästa verktyg och tips för hur man kan förbättra sin hälsa och skapa fantastiska resultat utan att behöva ändra mycket.
 • En smart föreläsning om att skapa hälsa, kapacitet och resultat med enkla verktyg och lösningar som går att applicera på såväl som i privatlivet som arbetslivet.
 • Hur man kan effektivt reducera stress med balansbordet, vad är bästa sättet att röra på sig för att få effekt, och vilka är de viktigaste faktorerna när det kommer till sömn och återhämtning.
 • En väl värd investering som förändrar mycket oavsett om det handlar om individ eller grupp.
 • Längd: 60 min, men tidslängden kan skräddarsys på begäran.
Mårten Nylén föreläsning

De sex framgångsnycklarna som kan få alla att lyckas

 • När det kommer till att skapa resultat och hälsa så finns det enligt Mårten sex faktorer som alltid spelar större roll.
 • Hur bygger vi stressrustning, hur ökar vi kroppens förmåga att svara på det vi gör, och vad är egentligen viktigast att tänka på när det kommer till kosten och sömnen?
 • Missa inte denna minst sagt inspirerande föreläsning med denna unika coach och föreläsare, Mårten Nylén.
 • Längd: 60 min, men tidslängden kan skräddarsys på begäran.
Mårten Nylén föreläsning

Att skapa hälsa på ett smart och hållbart sätt

Detta är en inspirerande och energigivande föreläsning som handlar om hur man skapar fundamentet, hälsa. Vi är alla olika med olika förutsättningar och behov, och Mårtens föreläsningar kommer aldrig med pekpinnar utan med fokus på fungerande råd och tips för alla, oavsett person och startläge. Mår vi bra så fungerar vi bättre.

Mårten låter alla göra en enkel hälsoanalys genom att jobba med hans verktyg “Balansbordet” och dess fyra faktorer: motion, kost, vila (sömn & återhämtning) samt stress. Sedan ger han sina bästa tips och råd för hur man kan förbättra dessa.

 • Hur mycket bör man röra på sig?
 • Hur ska man egentligen äta?
 • Vad kan man göra för att sova bättre?
 • Och hur bygger man stressrustning?

Svaren på dessa får du i denna föreläsning ihop med massor av fler smarta tips. Mårten går även igenom sina så kallade “framgångsnycklar” som kan hjälpa alla att få saker att funka, utan att man behöva ändra så mycket. I mitten av föreläsningen kör Mårten även en rörelsepaus, och om kunden vill i slutet också en kort frågestund.

Längd: 90 min, men tidslängden kan skräddarsys på begäran. Kortversion 60 min utan rörelsepaus 

Mårten Nylén föreläsning

Mindset, Resultat och Prestanda

Vårt mindset och inställningen vi antar påverkar mycket av vad vi upplever och hur vi presterar, och det är svårt att leva ett positivt liv med ett negativt sinne.

 • Hur kan man tänka för att vända motgång till framgång?
 • Skapa motivation?
 • Öka vår prestanda?

Mårten ger sina bästa tips på hur vi kan skapa mental styrka och mindset, och våga för att vinna.

När det kommer till resultat vill man ju alltid få god valuta för sin insats, och det är flera faktorer som påverkar ett bra resultat. Om det är någon som kan ge oss lösningarna så är Mårten är en äkta mästare på detta.

Hör Mårten förklara hur vi får kroppen och knoppen att fungera som bäst och vart vi bör sätta vårt fokus. Ett passande tillägg till denna kan också vara att Mårten ger några smarta övningar och tips för att få bukt med stela nackar, onda axlar och dålig hållning. Något som många lider av idag då allt fler jobbar hemifrån med tex “ofördelaktiga” sittstilar.
Även i mitten av denna föreläsning kör Mårten en rörelsepaus och i slutet om kunden vill en kul rörelseutmaning.

Längd: 90 min, men tidslängden kan skräddarsys på begäran.

NYTT digitalt koncept

Mårten Utmanar - En digital hälsoutmaning med hälsoinspiratören Mårten Nylén

Ett oerhört roligt och uppskattat online-koncept för företag som tillsammans med sin personal vill kickstarta det nya året i hälsans tecken och göra en rolig teambuilding med hälsan som grund för sina anställda.

Så här går det till:

 • Utmaningen startas med en 30 eller 60min digital peppföreläsning med Mårten som där även går igenom spelreglerna.
 • Företaget/Företagen delas in i olika lag, alternativt att ett gemensamt lag bildas. Lagen kommer sedan samarbeta, peppa och support varandra.
 • Varje vecka får sedan lagen en videoutmaning av Mårten där lagen kan erhålla 1 poäng om utmaningen klaras av. För att lyckas med utmaningarna och vinna poäng så behöver samtliga lagmedlemmar klara av utmaningen som normalt sträcker sig måndag till och med fredag. (arbetsvecka)
 • Utmaningarna bygger på vardagsmotion och om att skapa hälsosamma vanor men med glimten i ögat och att lagen får jobba tillsammans för att lyckas.
 • Antal veckor med utmaningar bestämmer beställaren, och när samtliga utmaningar är gjorda avgörs tävlingen med en finalutmaning där samtliga lag, i denna sista utmaning har fördelar från sina intjänade poäng.
 • Vinnaren av Finalutmaningen blir korad vinnare. alt att ALLA lag blir vinnare då de alla vunnit nya hälsosamma vanor och en bättre gemenskap.

För att veta mer om ”Mårten Utmanar” och för att boka, kontakta oss på Athenas redan idag!

Mårten Utmanar

En digital hälsoutmaning med hälsoinspiratören Mårten Nylén

För företag som tillsammans med sin personal vill kickstarta det nya året i hälsans tecken och göra en rolig teambuilding med hälsan som grund för sina anställda.

Så här går det till:

Företaget/Företagen delas in i olika lag, alternativt att ett gemensamt lag bildas. Lagen kommer sedan samarbeta, peppa och support varandra.

Varje vecka får sedan lagen en videoutmaning av Mårten. För att lyckas med utmaningarna och vinna poäng så behöver samtliga lagmedlemmar klara av utmaningen som normalt sträcker sig måndag till och med fredag. (arbetsvecka)

Utmaningarna bygger på vardagsmotion och om att skapa hälsosamma vanor men med glimten i ögat och att lagen får jobba tillsammans för att lyckas.

Antal veckor med utmaningar bestämmer beställaren, och när samtliga utmaningar är gjorda avgörs tävlingen med en finalutmaning där samtliga lag, i denna sista utmaning har fördelar från sina intjänade poäng.

Vinnaren av Finalutmaningen blir korad vinnare. alt att alla lag blir vinnare då de alla vunnit nya hälsosamma vanor och en bättre gemenskap.

För att veta mer eller boka ”Mårten Utmanar” kontakta oss på Athenas talarbyrå redan idag!

Visa föreläsningar med Mårten Nylén

Referenser

Mårten gjorde en mycket uppskattad och engagerad föreläsning där han lyckades få med alla oss 80 medarbetare. Trots att det var på distans. Mycket engagerad och inspirerande var lovorden. Toppenbra om man vill få en spark i rumpan att det bara är att sätta igång och förbättra. Redan idag.

Marianne Afzelius

Folksam

Det vi gillade var att det var enkelt för den stora massan att ta till sig något. Vi var 150 personer och det var på en bra nivå för att alla skulle kunna få med sig något att tänka på. Mårten hade en energi som smittade av sig och alla tyckte att han var proffsig i sitt framförande. Träningspasset han genomförde med alla efteråt var genomtänkt och på en mycket bra nivå. Det blev strösslet på glassen! Den feedback vi fick var att många blev nyfikna på Mårten som person och hade gärna haft fler inslag från hans egna upplevelser, men inget som påverkade helheten. Vi är supernöjda med hela Mårtens upplägg.

Agnes Pettersson

ESSIQ

Mårten är en helt fantastisk föreläsare. Vet verkligen vad han pratar om. Otroligt ödmjuk och bjuder massor på sig själv. Man blir så peppad! Det som jag och flera andra även uppskattade var att han pratade med alla innan föreläsningen och att han även efter stannade kvar.

Helén Sorting, tf verksamhetsledare

Friskis & Svettis Trollhättan

Vi var mycket nöjda och det var en intressant och fin föreläsning där man fick en del budskap med sig att ta med sig i sin vardag. Mårten är fantastisk på att hålla intresset genom hela föreläsningen.

Lis-Britt Hulthén

GF Spänst

Informativ, lättsam & en väldigt snäll inställning till träning som passar alla! Att hälsa är mer än träning & en massa dieter, att sömn & en psykiska hälsa är lika viktig som de två förstnämnda för att må bra. Jag tror att många som var på föreläsningen fick en aha-känsla, det här kan faktiskt jag också göra. Alla vill må bra! Stort plus till Mårten Nyléns ödmjuka & härliga inställning.

Sharon Almström

Besök Linde AB, Lindesberg Arena

Mårten presenterade sina 5 framgångsnycklar på ett mycket inspirerande och härligt sätt. Hans träningspass Smart träning uppskattades av deltagarna. Han som person var otroligt engagerad, pratsam och var intresserad av vår verksamhet vilket också upplevdes mycket positivt från oss arrangörer.

Pernilla Eriksson

Idrottshögskolan Umeå universitet

Vi är mycket nöjda med det perspektiv som Mårten hade på föreläsningen, med ett "inifrån och ut"-tänk vad gäller den egna hälsan, utan pekpinnar men som ändå gav konkreta tips (vad ska jag göra då/ hur ska jag tänka). Mårten har en otroligt härlig och inspirerande energi som gick rakt in i kameran och jag tror vi var många som lyssnade som fick oss en tankeställare och blev motiverade att göra förbättringar i vår egen hälsa. Vi är så glada att Mårten kunde komma till oss :-)

Malin Sternefors, HR-specialist

Lantbrukarnas Riksförbund

Väldigt engagerande och sympatisk föreläsning.

Mats Ljungberg, konsult teamchef

Webstep

Mårten var mycket inspirerande och peppande, man kände av all hans härliga energi. Han var mycket tillmötesgående, ödmjuk och trevlig inför föreläsningen. Det kändes att han ville göra ett bra jobb - ett jobb som han brinner för. Mårten tog även tid för frågestund efter, vilket var mycket uppskattat.

Barbro Sehlman

Bubbleroom

Otroligt inspirerande och en föreläsning som fångade våra medarbetares intresse på ett mycket proffsigt och bra sätt.

Avdelningschef

Folksam

Vi uppskattade Mårtens föreläsning. Den var inspirerande och full av energi. Balansbordet tycker jag var toppen, enkelt att följa och även en viktig nyckel för att påbörja en förändringsresa inom hållbar hälsa.

Hälsoinspiratör

Axians AB

Vi uppskattade Mårtens föreläsning. Den var inspirerande och full av energi. Balansbordet tycker jag var toppen, enkelt att följa och även en viktig nyckel för att påbörja en förändringsresa inom hållbar hälsa.

Hälsoinspiratör

Axians AB
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mårten Nylén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Mårten Nylén
Mårten Nylén

5 av 5 stjärnor

Mårten är en helt fantastisk föreläsare. Vet verkligen vad han pratar om. Otroligt ödmjuk och bjuder massor på sig själv. Man blir så peppad! Det som jag och flera andra även uppskattade var att han pratade med alla innan föreläsningen och att han även efter stannade kvar.

Helén Sorting, Friskis & Svettis, Trollhättan Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Mårten Nylén