Laddar innehåll ...

Mårten Nylén - Hälsoutvecklare, föreläsare och tv-profil

Mårten Nylén

Hälsoutvecklare, föreläsare och tv-profil

Mårten Nylen är idag en av Sveriges mest välrenommerade tränare som vi sett hjälpa deltagarna i tv-programmet Biggest Loser att skapa häpnadsväckande resultat och coacha ninjor i tv-succen Ninja Warrior. Mårten jobbar med allt från motionärer till elitidrottare och alltid med ett stort leende och målsättningen att förbättra vårt lands hälsa. Mårten föreläser om hur alla enkelt kan skapa resultat och hälsa, och ger oss alla sina bästa tips – boka en föreläsning hos oss på Athenas!

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Våga-Vilja-Förändra. Mårten Nylén är av den bestämda uppfattningen att man kan – bara man vill! Denna teori har han bevisat många gånger om genom att träna och coacha otaliga personer till att nå mål de knappt vågade tro att de ens skulle kunna skåda i horisonten. Han är populär hos kändisarna och har bland annat tränat Joel Kinnaman, Wyclef Jean, Marie Serneholt och Petter för att nämna några. Han har även tränat fem världsmästare i olika kampsporter!

Mårten lever och andas träning och hälsa, och han har alltid varit väldigt fysiskt aktiv. Sen barnsben har Mårten Nylén betat av den ena sporten efter den andra. En speciell plats i hans hjärta fick kampsporten, som varit bestående genom större delen av hans liv. Nu använder han sina mångåriga erfarenheter av att jobba med människor, sin gedigna kunskap om hälsa och träning och sin holistiska inställning till att hjälpa andra att åstadkomma imponerande träningsresultat.

Mårten Nylén blev känd för allmänheten genom tv-programmet “Biggest Loser” på TV4 där han medverkade som tränare i hela fyra säsonger. Han uppnådde ofattbara viktnedgångar tillsammans med deltagarna i programmet och blev känd som “Coach Ninja” – tränaren som aldrig ger sig. Med dessa resultat imponerade han även internationellt! Nu har han tagit steget vidare från tränare i “Biggest Loser” till expertkommentator i “Ninja Warrior” på Kanal 5, ett program där deltagarna ger sig i kast med vad som betraktas som världens svåraste hinderbana. Det är inte ett dugg svårt att förstå att både namnet, rollen och innehållet passar Mårten Nylén som handen i handsken! Sedan 2015 driver Mårten Nylén även sitt eget hälsoprojekt ”I Am Ready” som erbjuder träningscamps, helgaktiviteter och föreläsningar för människor som vill förändra sina liv till det bättre.

Nyckeln till framgång som tränare är att Mårten Nylén lever som han lär och hans fokus på hälsa. Oavsett vilken målsättning man sätter så belyser han vikten av att må bra inifrån och ut och känna sig glad. Mårten är detaljerad och bygger ofta på enkelhet vilket gör att alla kan.

Kändis eller inte, nu kan alla ta del av Mårten Nyléns inspirerande föreläsningar om hälsa och träning här hos Athenas. Kanske är det just ett smakprov på Mårten Nyléns ninjamentalitet som behövs för att du ska hitta kraften att resa dig ur tv-soffan och börja röra på dig. Ja, förutom under “Ninja Warriors” sändningstid då, såklart!

 

Foto: Linnea Frank

  Det sitter i leendet

  • Ett gott skratt förlänger livet. Och det gör bra mat och träning också! Mårten Nylén delar med sig av sitt vinnande koncept i sin föreläsning ”Det sitter i leendet”.
  • Vi önskar ofta att vi hade en bättre rutin vad gäller mat och träning. Vi vet att vi behöver rätt kost för att vår kropp ska få optimala förutsättningar för att må bra och fungera som den ska. Vi vet också att träning och motion ger oss energi, gör oss starka och friska och ökar vårt välbefinnande och vår prestationsförmåga på alla områden! Ändå har vi så svårt att finna tillräckligt med tid och motivation att göra en bestående förändring i vardagen.
  • Mårten Nyléns inspirerande föreläsning handlar om just detta. Mårten berättar mycket personligt om den spännande livsresa han gjort för att hamna där han är i dag. Han delar också med sig av sin omtalade teori “Balansbordet”, en strategi att utgå ifrån för att få förståelse för hur han ser på hälsa och för att få den hälsosamma vardagen att fungera i praktiken.
  • “Det sitter i leendet” ger en bra inblick i Mårten Nyléns hälsofilosofi och bjuder på konkreta verktyg till hur DU kan finna kraften att Våga-Vilja-Förändra – med ett leende på läpparna!
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden