Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Främja hälsa & välmående på arbetsplatsen!

Mårten Nylén

Mårten Nylén

Mårten Nylén är expert på helhetsbaserad hälsa. Han inspirerar företag att främja mentalt och fysiskt välmående, samt motverka stress och utmattning.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

Mårten är en helt fantastisk föreläsare. Vet verkligen vad han pratar om. Otroligt ödmjuk och bjuder massor på sig själv. Man blir så peppad! Det som jag och flera andra även uppskattade var att han pratade med alla innan föreläsningen och att han även efter stannade kvar.

Helén Sorting, Friskis & Svettis, Trollhättan Visa alla referenser

Därför ska du boka Mårten Nylén

 • Mårten arbetar alltid med helheten för att skapa balans mellan det fysiska och det mentala – samt anpassar fokuset beroende på önskemål och behov.
 • Oavsett vilken målsättning man har eller effekt man eftersträvar, så ger Mårten enkla och tydliga verktyg och råd som fungerar för alla.
 • Mårtens engagemang och energi får vem som helst att bli peppad på att våga försöka – redan idag!
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mårten Nylén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Mårten

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

   

Mårten Nylén är en av våra absolut främsta hälsoinspiratörer. Vi känner igen honom från tv-program som Biggest Loser, Ninja Warrior, TV4 Nyhetsmorgon och Fångarna på Fortet. Förutom PT och Coach till mängder av världskändisar, superentreprenörer och elitidrottare så fokuserar inte Mårten Nylén bara på det fysiska – han arbetar alltid med helheten och ofta mer med förebyggande av psykisk ohälsa, utmattning och stress. Mår vi bättre presterar vi bättre!

Därför ska du boka Mårten Nylén

 • Mårten arbetar alltid med helheten för att skapa balans mellan det fysiska och det mentala – samt anpassar fokuset beroende på önskemål och behov.
 • Oavsett vilken målsättning man har eller effekt man eftersträvar, så ger Mårten enkla och tydliga verktyg och råd som fungerar för alla.
 • Mårtens engagemang och energi får vem som helst att bli peppad på att våga försöka – redan idag!

Hur skapar man en arbetsmiljö där varje individ känner sig motiverad, hälsosam och redo att möta dagens utmaningar? Mårten Nylén är inte bara en PT och Coach för några av våra mest kända profiler, han är också en av de främsta hälsoinspiratörerna som fokuserar på helheten – fysisk, mental och emotionell hälsa.

I hans arbete läggs stor vikt vid förebyggandet av psykisk och mental ohälsa, vilket är avgörande i dagens snabba och krävande samhälle. Hans tips och verktyg är direkt tillämpbara och kan göra en stor skillnad i att motverka och minska utmattning och stress. Som ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep och Stiftelsen Friends, och med frekventa föreläsningar i skolor, sprider Mårten kunskap och inspiration på bred front.

Hans bok ”Resultat, balans och lite magi”, släppt 2019, har inspirerat hundratusentals människor med Mårtens unika kunskap och energi. Hans attityd och fungerande verktyg uppmuntrar alla att satsa och försöka, levandes efter mottot: ”Låt aldrig ett “jag kan inte” stå i vägen för ett “jag kan””.

Mårten Nylén arbetar dagligen med att förbättra hälsan hos människor i allt från stora företag till mindre kommuner och myndigheter, skolor, föreningar samt vid kickoffer och events. Genom att boka en Mårten Nylén föreläsning till ditt event får du och ditt team konkreta råd och tips som underlättar för alla att börja leva mer hälsosamt och framgångsrikt. Med Mårten Nylén som föreläsare får din organisation verktygen för att skapa en sundare och mer välmående arbetsmiljö.

Visa föreläsningar med Mårten Nylén
Mårten Nylén föreläsning

En hållbar affär

Detta är en energigivande och motiverande föreläsning helt utan pekpinnar, innehållande Mårtens allra bästa knep, verktyg och nycklar för hur vi kan förändra dåliga mönster och vanor, hantera negativ stress, skapa bättre återhämtning och sömnkvalitet, samt hur vi på enkla men smarta sätt kan bli bättre på att hantera oss själva i en både krävande och intrycksrik värld. Detta varvat med mängder av humor och några spännande historier från bakom kulisserna i Mårtens spännande värld.

Ta del av:

 • Praktiska metoder för att ersätta negativa vanor med positiva rutiner.
 • Fokus på tekniker för att hantera stress effektivt och förbättra din sömnkvalitet.
 • Insikter om hur man navigerar i en krävande och ständigt föränderlig värld med framgång.

Detta varvat med mängder av humor och några spännande historier från bakom kulisserna i Mårtens spännande värld.

Mårten Nylén föreläsning

Mindset, Resultat och Prestanda

En föreläsning som dyker djupt in i hur vårt tankesätt påverkar vår upplevelse och prestation. Det är svårt att uppleva ett positivt liv med ett negativt sinne, och Mårten Nylén är experten som ger insikter och verktyg för att omvandla detta.

Ta del av:

 • Mårten bästa tips för att utveckla ett starkt mindset, och hur detta mindset kan omvandla motgång till framgång.
 • Lär dig vad som krävs för att uppnå goda resultat och hur du får valuta för din insats.
 • Mårten förklarar hur man får kroppen och knoppen att samarbeta för maximal effektivitet, med fokus på att förbättra arbetsrelaterade fysiska problem som stela nackar, onda axlar och dålig hållning, vanliga hos de som arbetar mycket stillasittande.

Denna föreläsning är inte bara informativ, utan också interaktiv. Mårten inkluderar en rörelsepaus mitt i föreläsningen och avslutar, om så önskas, med en rolig rörelseutmaning som passar alla.

Mårten Nylén föreläsning

Hälsa är smartaste sättet att lyckas

I en intrycksrik och krävande värld i ständig förändring behöver vi skapa både goda förutsättningar och sätta värderingarna på plats tidigt. Våra barn och unga påverkas dagligen av olika trender, förebilder och intryck, där de ofta behöver mer tro på sig själva, sunda värderingar och framför allt en god hälsa. 

Som ambassadör för Kronprinsessparets Generation Pep, Stiftelsen Friends och Beat Diabetes har Mårten Nylen tagit sig an uppgiften att hjälpa barn och unga att skapa hälsosammare vanor och värderingar för att kunna leva friska och välmående liv.

Ta del av:

 • Mårtens egen väg från storm och osäkerhet till framgång och succé i sina jobb som stuntman, livvakt och personlig tränare.
 • Erfarenheter från att arbeta över hela världen med välkända namn som Avicii, 50cent, Kiss, RedOne, Wyclef Jean, Mabel och Joel Kinnaman.
 • Mårtens bästa nycklar för att skapa hälsa och egenvärde på ett pedagogiskt sätt, för att kunna stå stark och vara sig själv även när det blåser.

Mårten Nylén visar vägen till en hälsosammare och starkare framtid med glädje och energi.

Mårten Nylén föreläsning

Mårten Utmanar - En digital hälsoutmaning med hälsoinspiratören Mårten Nylén

Ett oerhört roligt och uppskattat online-koncept för företag som tillsammans med sin personal vill kickstarta det nya året i hälsans tecken eller göra en rolig teambuilding med hälsan som grund för sina anställda.

Så här går det till:

 • Utmaningen startas med en 30 eller 60min digital peppföreläsning med Mårten som där även går igenom spelreglerna.
 • Företaget/Företagen delas in i olika lag, alternativt att ett gemensamt lag bildas. Lagen kommer sedan samarbeta, peppa och support varandra.
 • Varje vecka får sedan lagen en videoutmaning av Mårten där lagen kan erhålla 1 poäng om utmaningen klaras av. För att lyckas med utmaningarna och vinna poäng så behöver samtliga lagmedlemmar klara av utmaningen som normalt sträcker sig måndag till och med fredag. (arbetsvecka)
 • Utmaningarna bygger på vardagsmotion och om att skapa hälsosamma vanor men med glimten i ögat och att lagen får jobba tillsammans för att lyckas.
 • Antal veckor med utmaningar bestämmer beställaren, och när samtliga utmaningar är gjorda avgörs tävlingen med en finalutmaning där samtliga lag, i denna sista utmaning har fördelar från sina intjänade poäng.
 • Vinnaren av Finalutmaningen blir korad vinnare. alt att ALLA lag blir vinnare då de alla vunnit nya hälsosamma vanor och en bättre gemenskap.

För att veta mer om ”Mårten Utmanar” och för att boka, kontakta oss på Athenas redan idag!

Mårten Utmanar

En digital hälsoutmaning med hälsoinspiratören Mårten Nylén

För företag som tillsammans med sin personal vill kickstarta det nya året i hälsans tecken och göra en rolig teambuilding med hälsan som grund för sina anställda.

Så här går det till:

Företaget/Företagen delas in i olika lag, alternativt att ett gemensamt lag bildas. Lagen kommer sedan samarbeta, peppa och support varandra.

Varje vecka får sedan lagen en videoutmaning av Mårten. För att lyckas med utmaningarna och vinna poäng så behöver samtliga lagmedlemmar klara av utmaningen som normalt sträcker sig måndag till och med fredag. (arbetsvecka)

Utmaningarna bygger på vardagsmotion och om att skapa hälsosamma vanor men med glimten i ögat och att lagen får jobba tillsammans för att lyckas.

Antal veckor med utmaningar bestämmer beställaren, och när samtliga utmaningar är gjorda avgörs tävlingen med en finalutmaning där samtliga lag, i denna sista utmaning har fördelar från sina intjänade poäng.

Vinnaren av Finalutmaningen blir korad vinnare. alt att alla lag blir vinnare då de alla vunnit nya hälsosamma vanor och en bättre gemenskap.

För att veta mer eller boka ”Mårten Utmanar” kontakta oss på Athenas talarbyrå redan idag!

Boka en föreläsning med Mårten Nylén

En hållbar affär

Visa föreläsningar med Mårten Nylén

Referenser

Mårten gjorde en mycket uppskattad och engagerad föreläsning där han lyckades få med alla oss 80 medarbetare. Trots att det var på distans. Mycket engagerad och inspirerande var lovorden. Toppenbra om man vill få en spark i rumpan att det bara är att sätta igång och förbättra. Redan idag.

Marianne Afzelius

Folksam

Det vi gillade var att det var enkelt för den stora massan att ta till sig något. Vi var 150 personer och det var på en bra nivå för att alla skulle kunna få med sig något att tänka på. Mårten hade en energi som smittade av sig och alla tyckte att han var proffsig i sitt framförande. Träningspasset han genomförde med alla efteråt var genomtänkt och på en mycket bra nivå. Det blev strösslet på glassen! Den feedback vi fick var att många blev nyfikna på Mårten som person och hade gärna haft fler inslag från hans egna upplevelser, men inget som påverkade helheten. Vi är supernöjda med hela Mårtens upplägg.

Agnes Pettersson

ESSIQ

Mårten är en helt fantastisk föreläsare. Vet verkligen vad han pratar om. Otroligt ödmjuk och bjuder massor på sig själv. Man blir så peppad! Det som jag och flera andra även uppskattade var att han pratade med alla innan föreläsningen och att han även efter stannade kvar.

Helén Sorting, tf verksamhetsledare

Friskis & Svettis Trollhättan

Vi var mycket nöjda och det var en intressant och fin föreläsning där man fick en del budskap med sig att ta med sig i sin vardag. Mårten är fantastisk på att hålla intresset genom hela föreläsningen.

Lis-Britt Hulthén

GF Spänst

Informativ, lättsam & en väldigt snäll inställning till träning som passar alla! Att hälsa är mer än träning & en massa dieter, att sömn & en psykiska hälsa är lika viktig som de två förstnämnda för att må bra. Jag tror att många som var på föreläsningen fick en aha-känsla, det här kan faktiskt jag också göra. Alla vill må bra! Stort plus till Mårten Nyléns ödmjuka & härliga inställning.

Sharon Almström

Besök Linde AB, Lindesberg Arena

Mårten presenterade sina 5 framgångsnycklar på ett mycket inspirerande och härligt sätt. Hans träningspass Smart träning uppskattades av deltagarna. Han som person var otroligt engagerad, pratsam och var intresserad av vår verksamhet vilket också upplevdes mycket positivt från oss arrangörer.

Pernilla Eriksson

Idrottshögskolan Umeå universitet

Vi är mycket nöjda med det perspektiv som Mårten hade på föreläsningen, med ett "inifrån och ut"-tänk vad gäller den egna hälsan, utan pekpinnar men som ändå gav konkreta tips (vad ska jag göra då/ hur ska jag tänka). Mårten har en otroligt härlig och inspirerande energi som gick rakt in i kameran och jag tror vi var många som lyssnade som fick oss en tankeställare och blev motiverade att göra förbättringar i vår egen hälsa. Vi är så glada att Mårten kunde komma till oss :-)

Malin Sternefors, HR-specialist

Lantbrukarnas Riksförbund

Väldigt engagerande och sympatisk föreläsning.

Mats Ljungberg, konsult teamchef

Webstep

Mårten var mycket inspirerande och peppande, man kände av all hans härliga energi. Han var mycket tillmötesgående, ödmjuk och trevlig inför föreläsningen. Det kändes att han ville göra ett bra jobb - ett jobb som han brinner för. Mårten tog även tid för frågestund efter, vilket var mycket uppskattat.

Barbro Sehlman

Bubbleroom

Otroligt inspirerande och en föreläsning som fångade våra medarbetares intresse på ett mycket proffsigt och bra sätt.

Avdelningschef

Folksam

Vi uppskattade Mårtens föreläsning. Den var inspirerande och full av energi. Balansbordet tycker jag var toppen, enkelt att följa och även en viktig nyckel för att påbörja en förändringsresa inom hållbar hälsa.

Hälsoinspiratör

Axians AB

Vi uppskattade Mårtens föreläsning. Den var inspirerande och full av energi. Balansbordet tycker jag var toppen, enkelt att följa och även en viktig nyckel för att påbörja en förändringsresa inom hållbar hälsa.

Hälsoinspiratör

Axians AB

Alltså wow, vilken föreläsning Mårten Nylén höll i för företagare i Forshaga kommun. Toppbetyg på allt, innehållet, upplägget, engagemanget, gästvänligheten och sist men inte minst det enskilda samtalet efteråt med alla. Fantastiskt.

Selma Hodzic

Näringslivsutvecklare

Jordnära och viktig föreläsning. Inga pekpinnar utan verktyg och medskick för alla att ta med sig hem och använda i vardagen för att jobba på att uppnå balans och en mer hälsosam och hållbar livsstil.

HR-Partner

Mårten var professionell från början till slut samtidigt som man fick en väldigt personlig kontakt. Han fångade verkligen publiken och involverade. Väldigt tillmötesgående och flexibel också. Klockren föreläsning och mycket uppskattat! Finns bara positivt.

christian alcayaga

saab

Jättenöjda!! Mårtens upplägg på föreläsningen och smittande entusiasm gjorde att eleverna fångades av det han ville förmedla och det kändes som att de verkligen tog till sig budskapet. Föreläsningen var väldigt bra upplagd och jag tror att eleverna tog med sig olika saker därifrån. En del tog med sig något kring de olika hälso-nycklarna och kanske någon förändring de ville satsa på medan andra tog med sig hans bakgrund och budskapet att vi alla är olika och därav ej ska jämföra oss när vi gör olika val. Att en förändring alltid är möjlig och att man alltid ska lyssna till sig själv. Så viktigt för ungdomar att höra. Även extra kul att han kom till oss i god tid och at han tog sig tid att hänga runt med eleverna. Många elever vågade sig fram till honom för att prata och ställa frågor och han mötte alla elever väldigt fint och respektfullt. Så bara positivt. Så kul att han kom till oss.

Katrin Boqvist Palmén, Skolsköterska

Herrljunga kommun

Det bästa med eventet var Mårtens engagemang, både före, efter under. Otroligt proffsig och hjälpsam med material och marknadsföring. Mårten tog sig också mycket tid med deltagarna, hälsade välkommen och tog sig tid till att prata och svara på frågor efteråt.

Linnea Johansson, Kultur- och fritidschef

Dorotea kommun

Fantastik föreläsning, Mårten tog till sig publiken redan innan under och efter. Han bjöd verkligen på sig själv proffsigt, ödmjukt, närvarande hela tiden.

Ulrika Hermansson, Styrelsemedlem, admin

Leksands Ridklubb
Skicka en icke-bindande förfrågan på Mårten Nylén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Mårten Nylén
Mårten Nylén

5 av 5 stjärnor

Mårten är en helt fantastisk föreläsare. Vet verkligen vad han pratar om. Otroligt ödmjuk och bjuder massor på sig själv. Man blir så peppad! Det som jag och flera andra även uppskattade var att han pratade med alla innan föreläsningen och att han även efter stannade kvar.

Helén Sorting, Friskis & Svettis, Trollhättan Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Mårten Nylén