Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Förbättra dina medarbetares hälsa och engagemang genom enkla men effektiva arbetsmiljöstrategier

Tommy Wilén

Tommy Wilén

Tommy Wilén är leg. naprapat och en av Sveriges mest uppskattade experter och inspiratörer inom ergonomi och hälsa.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Tommy Wilén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med en stor dos humor och kunskap, kombinerad med en något punkig inställning till hela hälsobranschen, inspirerar och utbildar Tommy dig till att skapa varaktiga, hälsofrämjande förändringar. Synen på hälsa och arbetsmiljö kan stundtals kännas fyrkantig och diskussionen leder sällan längre än till tips som rör hur man bäst ska sitta i en stol. Tommy vidgar synen på arbetsmiljö och dess påverkan på anställdas humör och arbete. Han berör bland annat ergonomi, psykisk och fysisk hälsa, vanliga arbetsskador och hur alla dessa komponenter mer eller mindre influerar ett företags prestation och välmående.

Därför ska du boka Tommy Wilén

 • Lär dig om den senaste forskningen inom ergonomi och arbetsmiljö på ett tilltalande sätt
 • Förbättra hälsa och engagemang i företaget genom enkla men effektiva arbetsmiljöstrategier
 • Tommy Wilén är känd som en av Sveriges mest underhållande föreläsare inom hälsa och ergonomi

Fler och fler människor jobbar hemifrån, sitter och jobbar på caféer, eller saknar fast arbetsplats på kontoret. Hur ska man egentligen tänka kring ergonomi när man kan jobba var som helst? Med ett ord: ANNORLUNDA. Sättet som vi lär ut ergonomi är ganska schematiskt. Vi har alla sett bilderna på personer som sitter raka i ryggen, med raka ben och blicken stint fäst på en datorskärm som är EXAKT en armslängd från sina ansikten.

Det är inte hela sanningen och det är inte så vi funkar. I Tommys föreläsningar belyser han gamla sanningar från nya vinklar och lär sina deltagare att tänka i nya banor kring hälsa och ergonomi så att du som deltagare själv kan börja hitta bra och kreativa lösningar för att få din arbetsmiljö att passa just dig.

För ergonomi handlar om att anpassa en arbetsplats utifrån vad kroppen och hjärnan mår bra av – och vi mår bra av rörelse och variation. Därför behöver vi skapa en hållbar och hälsosam arbetsmiljö och arbetskultur.

Tommy Wiléns föreläsningar kan beskrivas som underhållande och pragmatiska. Det är skratt med många igenkännande historier från arbetsplatser och samtidigt en presentation av långsiktigt hållbara och hälsofrämjande strategier. Alla företag som värdesätter en god arbetsmiljö och samtidigt vill bjuda in till ett glädjefullt event kan definitivt gynnas av ett besök från Tommy Wilén.

Välkommen att boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och förbättra välmåendet i er organisation redan idag!

Visa föreläsningar med Tommy Wilén
Tommy Wilén föreläsning

Gerillaergonomi - bli din egen ergonom

Den hybrida arbetsplatsen ger oss en massa nya möjligheter men också en mängd nya utmaningar. En av dessa är just ergonomi.

För hur ska man göra när man flyttar runt mellan köksbordet i hemmet, skrivbordet på jobbet och det virtuella mötesrummet? När man inte alltid har optimala förutsättningar och utrustning. Hur ska man då tänka kring ergonomi?

Med ett ord: ANNORLUNDA. Sättet som vi lär ut ergonomi är ganska schematiskt. Vi har alla sett bilderna på personer som sitter raka i ryggen, med raka ben och blicken stint fäst på en datorskärm som är EXAKT en armslängd från sina ansikten.

Det är inte hela sanningen och det är inte så vi funkar. I den här föreläsningen kommer du få lära dig grunderna i Gerillaergonomi och börja lära dig tänka som en ergonom så du kan själv kan hitta bra och kreativa lösningar – oavsett varifrån du jobbar.

Gerillaergonomi handlar om att ta det man har till hands och göra det bästa av situationen. För att lyckas med det krävs kunskap om kroppen och mod att våga gå sin egen väg.

Mod att våga sitta lite fult och veta att kroppen inte går sönder av det så länge man varierar. Mod att våga släpa fram strykbrädan och köra den som ståbord en stund. Att våga föreslå ståmöten för arbetsgruppen. Att planera in regelbundna promenader i schemat. Byta arbetsställning ofta. Gå och träna eller fika eller vad som helst som inte är datorarbete.

För ergonomi handlar om att anpassa en arbetsplats utifrån vad kroppen och hjärnan mår bra av – och vi mår bra av rörelse och variation. Därför behöver vi skapa en hållbar och hälsosam arbetsmiljö och arbetskultur.

Välkommen på en inspirerande föreläsning fullproppad med tips på hur man skapar en bra arbetsplats var man än är!

Tommy Wilén är leg. naprapat och en av Sveriges roligaste och mest uppskattade föreläsare inom ergonomi och hälsa. Hör av dig till Athenas för att boka en föreläsning med Tommy Wilén. 

Tommy Wilén föreläsningar

Tommy gör skräddarsydda inspirationsföreläsningar om

 • ABW (aktivitetsbaserat arbete)
 • Den hybrida arbetsplatsen
 • Gerillaergonomi (hur man arbetar var man än är)
 • Arbetsmiljö
 • Arbetskultur
 • Ergonomi (hur man förebygger arbetsskador)
 • Hälsa, friskvård och välbefinnande
 • Hälsofrämjande ledarskap
 • Naprapati

Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar, workshops, event etc. med Tommy Wilén. Evenemangen skräddarsys gärna efter dina önskemål och behov.

   

Referenser

Intressant föreläsning med matnyttig information speciellt i dessa tider med mycket distansarbete!

Tina Masatu-Management Partner

Nordea

Bra, tydlig, rolig, nytänkande föreläsare.

Camilla Bergman-Mood- och Facility Manager

WirelessCar

Tommy var riktigt bra och lyckas fånga deltagarna genom sina exempel och historia.

Louise Sandin/Projektledare internatiollt team Vattenfall

Vattenfall

Några kommentarer från våra medarbetare: Tack för ett toppenföredrag!, Grymt bra Tack!, Riktigt bra och framförallt rolig föreläsning!, Tack, riktigt bra föreläsning!

Carola Kjerrström

GS1 Sweden AB

Roligt, avslappnat och inga pekpinnar. Bra information och bra tips!

HR chef

HSB Skåne

Helt rätt i tiden!

Development Partner

Michelin Nordic AB

En rejäl energiinjektion till vår organisation, ergonomi på ett humoristiskt, träffsäkert och engagerande sätt!

Moderna Försäkringar

Mycket bra, roligt och pedagogiskt upplägg. perfekt i dessa tider av hemarbete!

Ida Sjölander ,HR-service cordinator

Trygg-Hansa

Lättsam, inspirerande och kunnig.

Lena Carlberg, HR-partner

Energimyndigheten

Lättsamt, sakligt och relevant. Tror inte vi kommer behöva några ergonombesök efter detta ;-) Det var mycket uppskattat av alla.

Jennie Frost, Samordnare

Skatteverket

Den föreläsning kring arbetsmiljö och belastningsergonomi som vi hade hoppats få fick vi och mer därtill. Det var innehållsrikt och roligt och vi fick med oss väldigt mycket bra saker att tänka på. En och en halv timme föreläsning bara sprang förbi!

Åsa Bergman

Handelsanställdas förbund avd. 36
Skicka en icke-bindande förfrågan på Tommy Wilén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Tommy Wilén