Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-05
Rasmus Åkerblom, föreläsare, programledare, vetenskapsjournalist

Rasmus Åkerblom

Programledaren och vetenskapsjournalisten förklarar varför vi bör anamma vetenskapligt och kritiskt tänkande

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Rasmus Åkerblom

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Rasmus Åkerblom är vetenskapsjournalisten och programledaren som brinner för allt som för människan framåt. Framtidstro, intelligens och hopp om en bättre värld är Rasmus ledord. I hans föreläsningar ger han konkreta och handfasta råd inför framtiden, och hur man på bästa sätt kan jobba med sina kollegor, familj och resten av mänskligheten.

Rasmus Åkerblom vill få sina åhörare att se världen med nya ögon. Att lämna gamla, icke-produktiva tankemönster och beteenden åt sidan och låta sig fascineras och inspireras av nya tankegångar. I en värld av ständig ökning av fake news bryter han igenom bruset med sin föreläsning ”Jorden är fan inte platt – tio ledord för det 21:a århundradet” och uppmuntrar till kritiskt tänkande.

Rasmus Åkerblom är journalist, programledare och TV-producent. I början på 2000-talet var han bland annat redaktör och programledare för Vetenskapsradion och Vetandets Värld på SR P1. Mellan åren 2003 till 2007 var han reporter och programledare för Vetenskapsmagasinet på SVT. Idag är han sedan 2009 delägare, producent och programledare vid produktionsbolaget Mediabruket i Stockholm. Något som är genomgående i Rasmus Åkerbloms karriär är hans intresse för vetenskap och vetenskapligt tänkande.

Rasmus Åkerblom har en smittande energi på scen och en förmåga att få publiken att ryckas med. Han brinner för vetenskap och kritiskt tänkande, och det märks när han föreläser. Han vill förmedla sina kunskaper så att insikterna om hjärnan och våra beteenden verkligen består i lyssnaren. Det är insikter som kan hjälpa en såväl i vardagen som på arbetsplatsen, vilket gör Rasmus Åkerblom till en föreläsare som passar alla tillfällen och grupper.

Rasmus Åkerblom är programledare för SVT-serien År 1 Miljon, en vetenskapsserie fylld med framtidsspaningar om samhället, teknik som AI och mycket mer. Han leder även storsatsningen ”Klartänkt – Om kritiskt och vetenskapligt tänkande” samt ”Jorden är platt”, en dokumentär om fake news och vikten av kritiskt tänkande.

Därför ska du boka en Rasmus Åkerblom föreläsning:

 • På ett underhållande och inspirerande sätt förklarar han hur vår hjärna fungerar och ger praktiska tips om hur vi kan fatta bättre beslut i vardagen och på arbetsplatser.
 • Ni får mer förståelse för hjärnan och insikter ni kommer bära med er för resten av livet.
 • Han brinner för att förmedla sina budskap, och ger sig inte förrän varje lyssnare ser världen på ett nytt sätt.
Visa föreläsningar med Rasmus Åkerblom

  Föreläsningar

  Jorden är fan inte platt – tio ledord för det 21:a århundradet

  • Rasmus bygger sin föreläsning kring tio ledord. Den som kan dem, har alla chanser att bli en vinnare i framtiden, samt att på bästa sätt kunna jobba tillsammans med kollegor, familj och resten av mänskligheten – för hela världens bästa. Det är stora tankar, men bara de största mål är goda nog.
  • Exempel på ledord; ”Inse att du står i början av historien”, ”Älska vetenskaplig metod”, ”Fatta att fakta leder framåt”, ”Upptäck din superkraft: samarbete”.

  Längd: Kan skräddarsys på begäran

  Fake news

  • Inspiration från Rasmus Åkerbloms resa till USA och ”Flat Earth Conference” där man är övertygad om att jorden är platt.
  • Vikten av kritiskt tänkande – hur man gör för tar reda på att saker faktiskt är sanna och varför luras vi människor så lätt av det falska?
  • Det gäller att förstå hur lättlurade våra hjärnor är.
  • Vi går mot en både vidunderlig och oviss framtid, men detta vet vi säkert: att utbildning och kunskap är vad vi behöver packa för äventyret.

  Längd: Kan skräddarsys på begäran

Skicka en oförpliktande förfrågan på Rasmus Åkerblom

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Rasmus Åkerblom