Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

All förändring börjar med ett steg i rätt riktning

Nina Rung

Nina Rung

Nina Rung är kriminolog, genusvetare, debattör och en av initiativtagarna till Huskurage.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Nina Rung

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Med föreläsningar som fokuserar på att problematisera och öka kunskapen om könsnormer och machokultur, uppmärksammar Nina om hur snäva roller kan leda till psykisk ohälsa och övergrepp. Ta del av inspirerande föreläsningar som ger dig kunskap om normer, sexualbrott, lagstiftning och hur du själv kan vara en del av ett förebyggande arbete.

Därför ska du boka en Nina Rung föreläsning 

 

 • Ta del av tankeväckande föreläsningar som ger dig kunskap om normer, sexualbrott och lagstiftning.
 • Nina förmedlar kunskap, utmanar normer och ger er möjlighet att förändra och förbättra brottsförebyggande arbete. 
 • Med stor erfarenhet inom normarbete och prevention kopplat till våld och sexualiserat våld, föreläser Nina med en tyngd och skärpa. Boka en föreläsning med Nina Rung via Athenas.  

Nina Rung är kriminolog och genusvetare med mångårig erfarenhet inom förebyggande arbete mot sexuella övergrepp och våld i nära relationer. 2001 började hon engagera sig i frågor om våld och sexualiserat våld kopplat till kön. Sedan dess har hon skaffat sig stor erfarenhet av normarbete och prevention kopplat till våld och sexualiserat våld. Tillsammans med sin sambo Peter Svensson har hon startat den ideella verksamheten Huskurage, ett initiativ med syfte att förhindra våld i nära relationer. Huskurage har idag växt till en landsomfattande organisation inom våldspreventivt arbete och används av Polisen som det enda brottsförebyggande verktyget inom detta område.

Tidigare har Nina Rung varit verksam inom kvinnojoursrörelsen där hon har föreläst för unga och professionella om sexualiserat våld. Hon har även under flera års tid debatterat om sexualbrott, prevention och bemötande av unga som utsätts för brott. De senaste åren har Nina varit verksam inom Stockholmspolisen där hon utrett grovt våld i nära relationer samt våld och sexualiserat våld mot barn. Nina Rung har även utsetts till svensk barnrättsexpert inom EU-projektet Judex + som syftar till implementering av ett barnvänligare rättssystem. Nina Rung är en erfaren föreläsare och debattör som flitigt anlitas av bostadsbolag, kommuner och företag för att föreläsa om Huskurage och våld i nära relationer.  Med ett mål om ett jämställt samhälle där alla kan växa upp fria från våld och övergrepp, föreläser Nina om ett förändringsarbete som startar med kunskap. Med fokus på brottsförebyggande verktyg och kunskap kan vi tillsammans välja vilket samhälle vi vill leva i. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Visa föreläsningar med Nina Rung

  Nina Rung föreläsning

  Könsnormer, brott och sexuell integritet

  • En föreläsning som är anpassad för skola och lärare. Ta del av ett föredrag som lyfter ämnen som könsnormer, sexuell integritet och sexuellt våld.
  • Enligt Barnkonventionen har alla barn rätt till information och upplysning om sina rättigheter. Nina Rung utbildar elever om hur rättsapparaten samt lagstiftningen fungerar och vad snäva föreställningar om normer kan leda till. 
  • Ta del av en viktig föreläsning som utgör en grund för lärare att fortsätta utveckla arbetet kring normer, sexualundervisning och förebyggande av övergrepp.

  Nina Rung föreläsning

  Humant bemötande, våld i nära relationer och utsatthet

  • En föreläsning som är anpassad för myndigheter. Ta del av ett föredrag som upplyser om bemötande, konsekvenser av övergrepp och praktik av lagstiftning och normer.
  • Med en ambition att fler ska leva fria från våld och övergrepp föreläser Nina för poliser och rättsvårdande instanser om humant bemötande, våld i nära relationer och utsatthet.
  • Få förståelse för ungas och vuxnas utsatthet och skaffa dig de rätta verktygen för att förebygga och förhindra våld.

  Nina Rung föreläsning

  Våldsförebyggande arbete och prevention mot våld

  • En föreläsning som är anpassad för kommuner. Ta del av föredrag som lyfter ämnen som våldsförebyggande arbete och prevention kring våld och sexuellt våld.
  • Kommuner har ansvar för både unga och vuxnas trygghet och skydd. Nina Rung föreläser om hur detta arbete kan stärkas genom att utbilda socialtjänst, skola och vård i bemötande, agerande och hur de genom samverkan kan arbeta förebyggande. 
  • Få kunskap i ungas utsatthet på nätet i dagens digitaliserade värld och hur du kan arbeta mot de yttersta konsekvenserna – våld och sexuellt våld. 

  Nina Rung föreläsning

  Förändra och förbättra företagskulturen

  • En föreläsning som är anpassad för företag. Ta del av ett föredrag som ökar din kunskap om våld, sexualiserat våld och sexuella trakasserier.
  • Genom att öka kunskapen om sexualbrott kan fler företag både förebygga och agera kraftfullt mot såväl sexuella trakasserier på arbetsplatsen som att förebygga sexualbrott och utsatthet i hem.
  • Nina förmedlar kunskap, utmanar normer och ger er möjlighet att förändra och förbättra företagskulturen.
  • Genom att medvetandegöra personal och kunder underlättar Nina arbetet att bidra till en samhällsförändring som gör skillnad i människors liv.

  Nina Rungs föreläsningar är vanligtvis cirka 1.5 timme men upplägg på 1 h / 2 h / halvdagar är också möjligt. Hon kan också bokas som moderator.

   

Skicka en oförpliktande förfrågan på Nina Rung

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Nina Rung