Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Gör civilkurage till en folkrörelse och norm

Peter Rung

Peter Rung

Peter Rung är utbildare inom våldsprevention och en av initiativtagarna till Huskurage.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Peter Rung

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ta del av föreläsningar som belyser vilka förväntningar som ställs på män, vilka kopplingar som finns mellan normer och sexualbrott och hur vi tillsammans kan skapa förändring och förebygga sexuellt våld, trakasserier och kränkningar i vår vardag.

Därför ska du boka en Peter Rung föreläsning:

 

 • Ta del av inspirerande föreläsningar som ger dig kunskap om normer, machokultur, maskulinitet och hur du själv kan vara en del av ett förebyggande arbete mot våldsbrott.
 • Peter Rung förmedlar kunskap, utmanar normer och ger er möjlighet att förändra och förbättra brottsförebyggande arbete. 
 • Med stor erfarenhet inom förebyggande arbete och våldsprevention föreläser Peter Rung på ett intresseväckande sätt och uppmanar till civilkurage.

Peter Rung är utbildare inom våldsprevention och har under de senaste 17 åren arbetat aktivt med våldsprevention inom omsorg och skola. I sin yrkesverksamhet har han bland annat implementerat metoden MVP, Mentors in Violence Prevention i flertalet skolor och utbildat Svensk Elitfotboll i uppförandekoden. Han har även arbetat för UN Women Nationell kommitté i Sverige och varit verksam som ledamot i styrelsen Män för jämställdhet i Stockholm. Tillsammans med kriminologen och sambon Nina Rung har han startat den ideella organisationen Huskurage, ett initiativ med syfte att förhindra våld i nära relationer. Huskurage har idag växt från idé till en landsomfattande organisation inom våldspreventivt arbete och används av Polisen som det enda brottsförebyggande verktyget inom detta område. Målet med organisationen är att skapa en folkrörelse av civilkurage där det råder en norm att värna om varandra och där våld och hot inte accepteras.

I sina föreläsningar utbildar Peter Rung om normbrytande arbete, maskulinitet och machokultur. Peter menar att alla har ett eget ansvar att stoppa machokulturen. Inte minst i arbetslivet där det är mer förekommande än vad många kanske tror. Genom att som företag se över vilka som ges privilegier, vilka som tilldelas chefspositioner och vilka organisationer som sponsras kan man ställa sig frågan om det verkligen agerar i linje med företagets värderingar och vad som förmedlas utåt.

Visa föreläsningar med Peter Rung

  Peter Rung föreläsning

  Normer, machokultur, övergrepp och våld

  • Ta del av en föreläsning som belyser ämnen som pornografi, sexkonsumtion och sexuella övergrepp. Vad #metoo har lärt oss och vad vi kan göra nu. 
  • Peter Rung föreläser om machokultur, våld i nära relationer och hur jämställdhet är en motvikt till våld. 
  • Lär dig om hur du kan vara en del av ett förebyggande arbete mot våldsbrott genom att få kunskap i vilka förväntningar som ställs på män och vilka kopplingar som finns mellan normer och sexualbrott.
  • Få konkreta verktyg som skapar förändring och förebygger sexuellt våld, trakasserier och kränkningar i vår vardag.

Referenser

Bra! Fick bra respons från övriga efteråt. Peter hade läst på om oss vilket jag uppskattade. Att inte använda powerpiont var mycket lyckat.

Fredrik Elmgren

Serneke Sverige
Skicka en icke-bindande förfrågan på Peter Rung

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Peter Rung