Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Den välkända psykologen Liria Ortiz föreläser om gnäll, motivation och hopp

Liria Ortiz

Liria Ortiz

Liria Ortiz är legitimerad psykolog, psykoterapeut, författare och föreläsare. Med hjälp av sina kunskaper om det mänskliga psyket föreläser hon om mänskliga beteenden, motiverande samtal och om hopp!

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

Därför ska du boka Liria Ortiz

 • Få en djupare inblick i vad gnäll egentligen är för något, vad det säger om oss och varför vi gnäller om olika saker – även till synes obetydliga saker.
 • Förstå gnäll i organisationer, vilken påverkan det kan ha på arbetsplatsen samt vilket ansvar chefer och anställda har att hantera problemet och dess konsekvenser.
 • Upptäck nya verktyg och sätt att hantera utmanande situationer, svåra samtal, hitta stark motivation och förstärk motståndskraft och hopp både i ditt eget och i andras liv vid kriser och även när det känns helt omöjligt.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Liria Ortiz

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
About icon

Om Liria

Lecture icon

Föreläsningar

Video icon

Video

References icon

Referenser

Interviews icon

Artiklar

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum

Liria Ortiz är en mästare på mänskligt beteende. Hon är inte bara legitimerad psykolog, utan även legitimerad psykoterapeut. Hennes studier, arbete och erfarenheter har resulterat i 14 böcker samt vinsten av det Stora Psykologipriset år 2017 – och det är inte allt.

Liria har också medverkat i flera TV- och radioprogram, där hon hjälpt människor hantera livets utmaningar. Bland annat tar hon upp hur gnäll kan påverka oss och hur vi hittar hopp och motivation att nå våra mål. Som deltagare får du konkreta tips och verktyg som du kan använda för att uppnå din fulla potential.

Därför ska du boka Liria Ortiz

 • Få en djupare inblick i vad gnäll egentligen är för något, vad det säger om oss och varför vi gnäller om olika saker – även till synes obetydliga saker.
 • Förstå gnäll i organisationer, vilken påverkan det kan ha på arbetsplatsen samt vilket ansvar chefer och anställda har att hantera problemet och dess konsekvenser.
 • Upptäck nya verktyg och sätt att hantera utmanande situationer, svåra samtal, hitta stark motivation och förstärk motståndskraft och hopp både i ditt eget och i andras liv vid kriser och även när det känns helt omöjligt.

Med djupgående kunskaper, stor erfarenhet och en gnutta humor bjuder Liria Ortiz på spännande föreläsningar. Precis som vilken annan expert som helst brinner hon för sitt område och ämnar dela med sig av sina kunskaper. Det gör hon bland annat genom att skriva böcker, handleda chefer och utbilda i motiverande samtal. Bland hennes böcker finns följande:

 • Konsten att gnälla: stoppa gnäll – hos andra och dig själv
 • Motiverande medmänskliga samtal: att möta och motivera människor i kris
 • Motivera mera: men hur gör jag som chef och ledare?
 • När förändring är svårt: Att hantera motstånd med motiverande samtal

I böckerna får vi lära oss en hel del om oss själva och andra. På samma sätt är en föreläsning med Liria Ortiz upplysande, inspirerande och motiverande. Vi tänker att vi känner oss själva och andra i vår närhet, men efter en föreläsning med Liria kan vi upptäcka nya sidor. Hennes kunskaper, erfarenheter och driv kan även hjälpa företag och andra organisationer. Genom att satsa på både cheferna och de anställda blir det betydligt enklare att hantera konflikter och skapa mer motivation. Likaså blir det enklare att bygga en laganda inom verksamheten.

Välkommen att kontakta oss för mer information om Liria Ortiz!

Visa föreläsningar med Liria Ortiz
Liria Ortiz - föreläsningar

Att behandla samsjuklighet

 • En ny manual om att behandla samsjuklighet med hjälp av MI, KBT och ACT och tydliggörande pedagogik.
 • Liria Ortiz går igenom manualen och redogör för hur den kan användas i praktiken vid behandling av samsjuklighet för psykisk ohälsa och NPF vid skadligt bruk och beroende.
 • Det beskrivs hur du kan tillämpa tydliggörande pedagogik individuellt eller i grupp vid samsjuklighet.
 • Har du alltid brottats med hemuppgifter? Att de inte görs? I manualen berättas om ett nytt sätt att arbeta med hemuppgifter.
 • Hur ska man göra med de olika diagnoser som personen har? Svaret i den här manualen är transdiagnostik som förhållningssätt.

Liria Ortiz håller anpassade föreläsningar för företag, kommuner och organisationer där hon pratar och utbildar inom:

 • Mänskligt beteende
 • Attityder
 • Förändring och motivation
 • Konsten att gnälla
 • Konflikthantering
 • Motiverande samtal
 • Svåra samtal
 • Kris och krishantering
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Resiliens, motståndskraft, återhämtning
 • Hjärnan

Boka en inspirerande föreläsning med populära Liria Ortiz här!

ONLINE FÖRELÄSNING

Lär dig att boosta din motståndskraft och kämparanda!

Du får kunskap och konkreta verktyg att hjälpa dig själv och andra i konsten att hålla ut vid motgångar.

Varför ska du delta i den här föreläsningen? Den psykiska ohälsan ökar. En bidragande faktor är känslan av hopplöshet och vanmakt. Man ser inte hur man kan påverka sitt liv och inte heller möjligheter till förändring. Psykologen Liria Ortiz föreläser om vad som kan bidra till en känsla av hopp och mening. Hon erbjuder konkreta verktyg för att man ska kunna framkalla och/eller förstärka motståndskraft, kämparandan och hopp.

Varför? Vi har nog alla upplevt de stunder där det känns hopplöst, när man inte orkar stångas med ett problem och inte känner att man har de rätta förutsättningarna eller egenskaperna för att klara av en specifik uppgift eller situation. Den som har ett ”grit” eller kämparanda kommer ur detta tillstånd lättare och hittar snabbare sin uthållighet tillbaka eller sin jävlar anamma för att nå det man vill eller hantera motgångar. Motivation och grit är två avgörande faktorer för att kunna öka sin förmåga att fortsätta framåt och inte låta sig stoppas av vägbulor.

Innehållet i föreläsningen. Du lär dig MI & GRIT som har visat sig vara hjälpsamma.
Samtalsmetoden motiverande samtal, kort kallat MI efter engelskans Motivational Interviewing, samt om det som kallas grit. Grit kan beskrivas som en förmåga till ihärdighet vid motgångar som underlättar för att nå långsiktiga mål.

Distansföreläsning: Föreläsningen erbjuds på distans, via Zoom som du får tillgång till via länk.

Vad du behöver: Deltagande förutsätter tillgång till dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling, kamera och mikrofon.

Arbetssätt: Ni arbetar med korta teoretiska genomgångar, övningar för att underlätta för gruppdiskussioner och skapa trygga rum för att prova på metodiken.

Föreläsare: Liria Ortiz. Liria är legitimerad psykolog, psykoterapeut, handledare och specialist i klinisk psykologi samt youtubare och utbildare i MI (MINT – Motivational Interviewing Network of Trainers). Liria Ortiz syns och hörs regelbundet i TV och radio flera expertpaneler. 2017 vann hon det Stora Psykologpriset! Liria är även aktiv som författare och har skrivit många böcker om motivation, grit och gnäll. Hennes böcker hittar du på Adlibris och Bokus.

Vill du lära dig konsten att gnälla?

Visa föreläsningar med Liria Ortiz

Referenser

Vi är mycket nöjda. Föreläsningen kom att beröra samtal och samtalsteknik ur ett bredare perspektiv än vi förväntat oss. Det var inte dåligt, tvärt om!

Farsta SDF

Med sin kunnighet, sin klokskap och sin värme är Liria en ovärderlig kunskapskälla i KBT- och MI sammanhang. Hennes personlighet och hennes engagemang är något utöver det vanliga.

Tove Antonisen Arbetsterapeut och MI-tränare

NLL

Liria är en glad, social, engagerad och duktig MI expert och handledare. Man får med andra ord valuta för pengarna :)

Göran Åhlenius, Familjebehandlare

Stockholms kommun

Jag och mina kollegor är eniga om att Liria har en unik förmåga att anpassa metoden till vår verksamhet samt visa en enorm kunskap inte bara inom själva metoden utan även när det gäller vår målgrupp.

Astrid Walletin, Yrkesvägledare

Nacka kommun
Skicka en icke-bindande förfrågan på Liria Ortiz

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Liria Ortiz