Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter

Våra talare är också tillgängliga för evenemang online. Ta kontakt med oss för att få veta mer.

profile-cover-generic-05

Sveriges främsta föreläsare inom självmord och psykisk ohälsa

Marie Niljung föreläsning - Hur man upptäcker psykisk ohälsa i tid

Marie Niljung

Marie Niljung föreläser om psykisk ohälsa, självmord och psykisk livräddning

Skicka enkelt en fråga om pris och datum

5 av 5 stjärnor

“Rekommenderar starkt Maries föreläsning om självmord; psykologiska olycksfall som kan förhindras. Marie berör, bildar och inger hopp. Passar alla som vill vara kompetenta medmänniskor. Jag är tacksam för att ha haft möjligheten!”

Anders Boström, Sektionschef Eda Kommun Visa alla referenser
Skicka en oförpliktande förfrågan på Marie Niljung

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Marie Niljung har som största drivkraft att minska stigmat, skulden och skammen kring psykisk ohälsa. Hon hjälper företag och verksamheter att förebygga samt upptäcka psykisk ohälsa i den egna organisationen, och hur man kan finnas som stöd för varandra på bästa sätt. Detta minskar såväl kostnaden för företaget som påfrestningen för individen i helhet. Boka en Marie Niljung föreläsning om psykisk hållbarhet i dag här på Athenas.

Bägge Marie Niljungs föräldrar gick bort i psykologiska olycksfall (självmord). Hade hon vetat det hon vet idag om ämnet hade hennes föräldrar kanske levt idag. Marie Niljung är en drivande kraft i att sprida kunskapen, visa mod och lyfta på locket för att minska det gigantiska samhällsproblem som psykologiska olycksfall utgör. Marie hjälper även företag och verksamheter att stärka den psykiska hållbarheten, och går igenom hur psykisk livräddning kan hjälpa när det krisar.

Marie Niljung har släppt en bok – Heller arg än död. Den handlar om att våga vara medmänniska och att våga fråga hur någon mår – egentligen. Och att våga diskutera självmordstankar. En livsviktig bok med andra ord.

Marie Niljungs kompetenser kommer från uppdrag som rehabkonsult, HR-specialist och volontär för den ideella organisationen Suicide Zero – för att nämna några. Hon har tio års erfarenhet av samarbete med privata och offentliga arbetsgivare, medarbetare och de myndigheter som har olika ansvar när en människa är sjukskriven eller riskerar att bli det. De senaste tre åren har hon även föreläst mycket för företag och diverse verksamheter.

Vad gör man när en medarbetare eller nära vän inte verkar må bra? Vilka är signalerna på psykisk ohälsa och hur kan man upptäcka dem i tid? Marie Niljung ger er verktygen till att göra rätt sak i rätt tid. Tillsammans med Marie Niljung blir ni mer psykiskt hållbara och hon förklarar hur man genom psykisk livräddning kan på rätt sätt ta hand om personer som mår psykiskt dåligt.

Därför ska du boka Marie Niljungs föreläsning

 • Hennes föreläsning är inspirerande och viktig och berör ämnen som psykisk ohälsa, psykologiska olycksfall och psykisk hållbarhet.
 • Hon berör och engagerar med sin egen personliga historia och erfarenheter.
 • Marie förklarar hur man kan jobba proaktivt och strategiskt för att förebygga den psykiska hållbarheten på en arbetsplats.
Visa föreläsningar med Marie Niljung

  Marie Niljung föreläsning

  Självmord – Det går att förhindra psykologiska olycksfall

  • Det går att förhindra självmord, eller psykologiska olycksfall som Marie Niljung föredrar att kalla det när en människa tar sitt liv.
  • En föreläsning om hur hur vi alla kan förhindra denna katastrof. Efter föreläsningen har du fått kunskap, mod och verktyg för att kunna rädda en medmänniska. En hoppfull föreläsning om ett svårt ämne.

  Marie Niljung föreläsning

  Psykisk (o)hälsa

  • Riskfaktorer och friskfaktorer. En föreläsning om olika psykiska diagnoser och tillstånd och hur vi kan förebygga viss ohälsa genom ändrad livsstil.

  Marie Niljung föreläsning

  Stress och utmattning

  • Vad är stress och utmattning? Hur kan vi förhindra att vi blir sjuka av stress?
  • Marie Niljung ger dig verktyg att arbeta förebyggande. Det är stora mänskliga och ekonomiska vinster att göra rätt sak i rätt tid. Tidiga insatser är lösningen.

  Marie Niljung föreläsning

  En god arbetsmiljö

  • Grundläggande kunskap om arbetsmiljö -systematiskt arbetsmiljöarbete, (SAM) och organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA). Det är allas ansvar att skapa en god arbetsmiljö.

  Marie Niljung föreläsning

  Bränn offerkoftan

  • Bränn offerkoftan och våga ta ansvar för ditt eget liv – inspirationsföreläsning om hur du kan förändra ditt liv och våga ta klivet ut i det okända.

  Marie Niljung föreläsning

  Medarbetarskap

  • Förväntningar och krav på medarbetares bidrag till utvecklingen på jobbet. Vad innebär det att skriva på ett anställningsavtal? Grundläggande kunskap om medarbetarskap.

Referenser

Rekommenderar starkt Maries föreläsning om självmord; psykologiska olycksfall som kan förhindras. Marie berör, bildar och inger hopp. Passar alla som vill vara kompetenta medmänniskor. Jag är tacksam för att ha haft möjligheten!

Anders Boström, Sektionschef

Eda Kommun

Maries föreläsning om suicidprevention innehöll lika delar person, spetskompetens och värme i en härlig och berörande blandning. Tog med mig konkreta tips som jag kunde börja använda samma dag för att försöka bidra till en mer omtänksam värld. Tack Marie!

Caroline Kullberg, HR-strateg

Karlstad kommun

Marie är en av de mest engagerade och handlingskraftiga människorna jag känner. Hon är smart och har hjärtat på rätt ställe. En naturkraft.

Christian Dahlström, författare och frilansskribent

Christian Dahlström

Marie berör och engagerar med sin personliga historia och erfarenhet! Hennes rättframma sätt att tala om ett så angeläget och svårt ämne som självmord gör de svåra frågorna möjliga att diskutera och vända och vrida på. Kunskaperna hon delar med sig av och det intresse hennes föreläsningar väcker är mycket värdefulla i en tid då vi verkligen behöver se och bry oss om varandra!

Åsa Krantz, Fullmäktiges ordförande

Landstinget Sörmland

Marie's föreläsning rörande psykologiska olycksfall är otroligt gripande och lärande. Hon föreläser till en början med sitt eget hjärta i handen för att sedan väldigt pedagogiskt förklara hur alla kan hjälpa till. Hon förmedlar en stark känsla av att alla kan bidra, att alla kan spela en viktig roll och att alla kan rädda liv. Mycket stark föreläsning!

Jonas Axelson

C A G Security

Väldigt givande och tänkvärd föreläsning!

Sofia Lokind

Heimstaden
Skicka en oförpliktande förfrågan på Marie Niljung

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000
Marie Niljung
Marie Niljung

5 av 5 stjärnor

“Rekommenderar starkt Maries föreläsning om självmord; psykologiska olycksfall som kan förhindras. Marie berör, bildar och inger hopp. Passar alla som vill vara kompetenta medmänniskor. Jag är tacksam för att ha haft möjligheten!”

Anders Boström, Sektionschef Eda Kommun Visa alla referenser

Föreläsningsämnen med Marie Niljung