Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06

Ögonöppnande och personlig föreläsning om ångest, depression och psykisk ohälsa

Christian Dahlström - Utbildande om psykisk ohälsa

Christian Dahlström

Skribent och podcastare med föreläsningar om en av våra vanligaste folksjukdomar - psykisk ohälsa- och vägen tillbaka.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Christian Dahlström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

År 2007 drabbades Christian Dahlström av en av våra vanligaste folksjukdomar, psykisk ohälsa. En panikångestattack markerade startskottet för vad som skulle komma att bli återkommande perioder av depression och ångest. Christian Dahlström kände sig handfallen. Vart skulle han vända sig med de frågor han hade? Var fanns informationen? De många frågorna ledde till att han påbörjade ett projekt som skulle komma att hjälpa både honom och andra på vägen mot ett friskare liv.

”Läs på, sök hjälp, skäms inte för det och prata om det i den utsträckning du känner dig bekväm!”

Christian Dahlström är frilandsskribent, författare och copywriter. När han år 2007 drabbades av depression och panikångest insåg han hur svårt det var att navigera i informationsdjungeln kring psykisk ohälsa. Det var snårigt och tog lång tid att hitta den information han sökte, dessutom saknades det hoppfulla halmstrået. Detta fick honom att starta upp en nyhetsajt med informativa artiklar blandat med upplyftande inslag som glädjande statistik och förtröstansfulla dikter. I dag har han bloggen ”vadardepression.se”, är författare till ”Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” och driver dessutom ”Sinnessjukt” – Sveriges ledande podcast om psykisk ohälsa med 100 000 nerladdningar varje månad.

Boken ”Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar” utkom 2014 och är en produkt av all den information Christian Dahlström tillägnat sig genom sin kunskapstörst om psykisk ohälsa, den törst som uppstod efter att han själv hade drabbats och såg vilket behov som fanns av konstruktivt sammanställd information. Boken ger konkreta svar på konkreta frågor, precis det som Christian själv hade behövt då han mådde som sämst.

Psykisk ohälsa, som ångest eller depression, är något som nästan alla stöter på någon gång i livet, antingen som anhörig eller genom att själv drabbas. Att ämnet ändå är tabubelagt är något Christian Dahlström vill ändra på. Han menar att en stor del av lidandet för den som är sjuk kan handla om att behöva hålla allt inom sig på grund av den skam som följer med. Genom att skapa nya plattformar där folk har möjlighet att mötas och diskutera detta viktiga ämne har Christian Dahlström tagit ett stort steg på vägen mot att vända den förödande tystnadstrenden. Ta ett steg i rätt riktning du också och boka en ögonöppnande föreläsning med Christian Dahlström här hos Athenas!

Du finner vår exklusiva intervju med Christian Dahlström här!

Visa föreläsningar med Christian Dahlström

    Depression och ångest

    • I denna föreläsning kombinerar Christian Dahlström vetenskapliga fakta med personliga erfarenheter vad gäller depression, ångest och psykisk ohälsa. Han funderar kring vad det var som utlöste hans psykiska sjukdom 2007 och tar upp det problematiska faktum att så många drabbade upplever tabu, stigmatisering och skam. Hur ska vi kunna ändra på föreställningarna om psykisk ohälsa så att folk vågar prata om det?
    • I anslutning till föreläsningen ges tid till en frågestund där åhörarna får chansen att ställa personliga frågor till Christian Dahlström. Dessutom får ni chansen att köpa hans uppskattade bok ”Panikångest och depression” – givetvis signerad av författaren.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Christian Dahlström

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Christian Dahlström