Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Att växa upp med en pappa med psykisk sjukdom

Hasse Bronten_Athenas

Hasse Brontén

Ståuppkomikern Hasse Brontén föreläser om uppväxten med en pappa med bipolär sjukdom och om tabuer kring psykiska sjukdomar.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Hasse Brontén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hasse Brontén är polisen och f.d. Säpoagenten som bytte spaningsuppdragen mot humorscenen. Och det gjorde han rätt i! I dag är han en av Sveriges mest bokade ståuppkomiker, som gärna använder sig av sina tidigare arbetserfarenheter för att krydda sina framträdanden. Dessutom belyser han det relevanta ämnet psykisk sjukdom. Boka denne reflekterade föreläsare och kvicktänkte underhållare för ett oförglömligt evenemang med kriminellt träffsäker komik!

Sedan Hasse Brontén framröstades som årets nykomling vid Stand-up-galan 2005 har han medverkat i flera populära humorprogram såsom Cirkus Möller, Parlamentet och Time Out. Han är i dag aktiv som ståuppkomiker, men även som föreläsare och programledare i Efterlyst, programmet med hela 270 000 följare på Facebook.

Hasse Bronténs pappa jobbade som trafikpolis. Tanken var aldrig att han skulle följa i sin fars fotspår, ändå blev det så. Hasse utbildade sig till polis och efter några år som patrullerande polis hamnade han som spanare på Säpo. Vid sidan av detta seriösa uppdrag växte hans intresse för ståuppande sig allt starkare och han gick två ståuppkurser, en med Adde Malmberg och en på Dramatiska Institutet. Dessa gjorde att han fick upp ögonen för scenen.

Det var svårt att kombinera hemligt arbete på Säpo med scenframträdanden. Hasse Brontén tog istället en tjänst som lärare på Polishögskolan, och var då fri att uppträda vid sidan av arbetet. Samma år som han vann pris för årets nykomling fick han tredjepris i tävlingen ”Worlds Funniest Cop Competition” i Florida. Två år senare hade han lyckats etablera sig i underhållnings-Sverige och valde att säga upp sig som polis för att helhjärtat satsa på ståuppandet.

Hasse Brontén har medverkat i ett flertal humorforum, bland annat Stockholm Live, Skrattstock, Parlamentet, Grillad, Cirkus Möller och Time Out och har varit med och skrivit manus till tv-programmen Extra Extra! och Robins. Dessutom har han turnerat Sverige runt med sin soloshow ”Bipopulär – Vem är egentligen knäpp?” där han på ett humoristiskt och tänkvärt sätt belyser hur det var att växa upp med en bipolär pappa. I dag är han en av programledarna för Efterlyst, ett populärt tv-program som går ut på att lösa grova brott. Finns det någonstans Hasse Brontén inte passar in? Det verkar inte så!

Boka Hasse Brontén till ditt event om du söker en underhållare med bred erfarenhet som vet hur man balanserar humor med allvar och hårdhet med mjukhet. Han är helt enkelt närmast brottsligt rolig!

Visa föreläsningar med Hasse Brontén

  Hasse Brontén föreläsning

  Bipopulär

  • Varför pratade vi aldrig om att pappa hade en psykisk sjukdom?
  • Hasse Brontén växte upp med en pappa som fått diagnosen manodepressiv, den tidigare benämningen på den diagnos som i dag heter bipolär. Länge levde lögnen att det var cancer som tog hans pappas liv, men nu, många år senare, kan Hasse berätta sanningen om hur hans pappa egentligen dog.
  • Var går gränsen mellan personlighet och diagnos? Varför existerar fortfarande tabu kring psykiska sjukdomar?
  • Denna föreläsning är hämtad från Hasse Bronténs framgångsrika show ”Bipopulär – Vem är egentligen knäpp?”

  Hasse Brontén moderator

  Moderator & konferencier

  Hasse kan ses som moderator/ konferencier på alla olika typer av event och galor. Allt från det mindre eventet till att hålla i tex Volvo Ocean Race. Seriöst som ”Barnrättsdagarna” eller mer lättsamt som en företagsgala. En kvicktänkt, allmänbildad moderator/ konferencier som alltid kryddar med en gnutta extra glädje.

Referenser

Vi är väldigt nöjda med Hasse som moderator för Barnrättsdagarna. Han gjorde en riktigt fin insats, var enkel och trevlig att arbeta med och har dessutom egen kunskap om frågorna så det kunde inte bli bättre!

Susanne Björk

Stiftelsen Allmänna Barnhuset
Skicka en icke-bindande förfrågan på Hasse Brontén

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Hasse Brontén